EUROVISION 2013: Και το βραβείο ‘Barbara Dex’ goes to….

Το ετήσιο βραβείο ‘Barbara Dex’ που δίνεται μετά από σχετική ψηφοφορία, σε κάθε Eurovision και αφορά το πιο κακόγουστο ντύσιμο, έχει ήδη αποφασιστεί και για το διαγωωνισμό του 2013. Το βραβείο αυτό πήρε το όνομα του από τη Βελγίδα εκπρόσωπο στο διαγωνισμό της Eurovision 1993 (Barbara Dex), η οποία πιστεύεται ότι καταπόντησε το τραγούδι της Iemand Als Jij και τη χώρα της στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, εξαιτίας της άστοχης στυλιστικής της επιλογής. Φέτος λοιπόν το βραβείο κέρδισε η Σερβία και οι Moje 3 (που είχαν καταλάβει την 11η θέση στον 1ο ημιτελικό του διαγωνισμού), με 967 ψήφους, έναντι 544 της δεύτερης Ρουμανίας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα για το ΤΟΠ 10 του φετινού βραβείου είναι:

Σερβία – 967 Ψήφοι
Ρουμανία – 544 Ψήφοι
Ισραήλ – 296 Ψήφοι
Αλβανία – 150 Ψήφοι
Μαυροβούνιο – 110 Ψήφοι
Λετονία – 79 Ψήφοι
ΠΓΔΜ – 65 Ψήφοι
Σουηδία – 49 Ψήφοι
Λευκορωσία – 45 Ψήφοι
Ρωσία – 41 Ψήφοι

[youtube id=”DbAAFijZIxE” width=”600″ height=”350″]

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

38 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ε λογικό και αναμενόμενο. Η Ρουμανία και το Μαυροβούνιο για ποιο λόγο; Ηταν στολές δεν ήταν άσχημα ρούχα. Της εσθονιας έπρεπε να ειναι μέσα αφού το φόρεμα ήταν άθλιο.

  2. 3 πανέμορφες κοπέλες καταστράφηκαν απο 3 εντελώς κακόγουστα και κιτσάτα ρούχα. Εγώ πάντως το βραβείο θα το έδινα στο Μαυροβούνιο, οι διαστημικές στολές ήταν εντελώς κιτς και άσχετες με το concept του τραγουδιού, και η Φινλανδία ήταν πολύ κιτσάτη κατα την γνώμη μου.

  3. Υπέροχη δεκάδα. Άλλη μία αποστομωτική απάντηση σε όσους γκαβούς βρήκαν γελοίο το …ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΌ ΚΑΙ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΟ συνολάκι “φανέλα πάοκ/φούστα/all star”…..

  4. ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,ΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΕΓΩ ΘΑ ΤΗΝ ΕΔΙΝΑ ΣΤΗ ΦΙΡΟΜ….ΑΛΛΑ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ,ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΕΚΑΔΑ;

  5. Δεύτερος ο Ρουμάνος (μου); Ντροπή και Αίσχος! Τί καταλαβαίνουν αυτοί από τέχνη; Ο άνθρωπας ήταν ντυμένος για τη θεατρική του παράσταση..το ‘παιζε (Καρπάθιος) θεός και όπως πολύ σωστά λέει και ο Phevos παραπάνω, ήταν απλά μια στολή που εξυπηρετούσε ένα ρόλο!
    Πάντως, θα έπρεπε να υπάρχει και βραβείο για τους πιο καλοντυμένους. Προσωπικά, θα το έδινα στον Ιταλό! 🙂

      • Και βέβαια ζηλεύουν marika μου. Ο Cezar έπρεπε στη λίστα αυτή να ήταν ή πρώτος ή καθόλου! Δεύτερες θέσεις δεν αρμόζουν σε μια τέτοια μουσική οντότητα. Δε νομίζεις; 😉

    • Βρε Kate μου μην σκας!Τον εχουν ηδη καλεσει στις εβδομαδες μοδας ολων των ευρωπαικων πολεων,και μαλιστα θα ειναι στην πρωτη σειρα,διπλα στην Αnna Wintour και τον Karl Lagerfeld!Τι να του κανει το Barbara Dex? 😛 😛

      • Δεν σκάω Laurinda μου. Ο Ρουμάνος (μου) έχει φάει τόση λάσπη, που την έχει κάνει μάσκα ομορφιάς! 😀
        Και για να σκάσουν οι εχθροί του, στις 25 Μαΐου στη συναυλία που έκανε στη Ρουμανία με τον Αndrea Bocelli (παρακαλώ), πρωτοτραγούδησε το άσμα που του έγραψε ο Vangelis.
        Εδώ θα δεις τις ευχές του Vangelis (σαν μεθυσμένο τον κόβω) στον Ρουμάνο θεό, για τη eurovision (δυστυχώς δεν έπιασαν).

        http://www.youtube.com/watch?v=X7WIxaQYPkQ

    • χα ,χα Kate,για να το πιασω απο εκει το αφησες ,νομιζω οτι ο Καλλιτεχνης Cezar επρεπε να φιγουραρει στη λιστα με τους πιο καλοντυμενους.Ο ανθρωπος ερμηνευε πανω στην σκηνη δεν τραγουδουσε.Ομως που να το καταλαβουν οι αδαεις που εχρισαν νικητρια την ξυπολητη αναμαλλιασμενη γαλαζοαιματη ( ? )κορασιδα απο την Δανια

  6. DUNE…. Εσύ τον έχεις κάψει τον εγκέφαλο σου….Τον μπάφο σου λοιπόν και σε άλλο site…

  7. εγω που δεν ημουν και τοσο ενημερωμενος. νομιζα πως θα φοραγαν τα ρουχα του σερβικου τελικου.. κ βλεπω αυτη την αηδια και μενω με το στομα ανοιχτο.! :ο τοσο ωραιες κοπελες τοσο ωραιο τραγουδι… τι σκατΑ.!

  8. ρωσια….αλβανια κι σουηδια γιατι…?καλα τα αλλα πραγματικα ηταν οτι να ναι
    10.ρωσια…δεν καταλαβαινω γιατι..?
    9.λευκορωσια…εεε ναι αρκετα κιτσ(αστρομπαλα βασικα)
    8.σουηδια…γιατι?
    7.πγδμ….πιο κιτσ πεθαινεις
    6.λετονια…εε ναι αγαπητα παιδια του κ.φλορινιωτη ησασταν κιτσ!
    5.μαυροβουνιο…οχι οχι ρε παιδια ηταν απλα στολες γιατι ηταν ωραιο σαν αποτελεσμα
    4.αλβανια…ε οχι κι κιτσ αυτο…
    3.ισραηλ….οκ ισως να βρισκεται εκει γιατι μια γυναικα με παραπανισια κιλα εβαλε τοσο στενο φορεμα που δν την κολακευε καθολου
    2.ρουμανια….ποσο πιο κιτσ μπορει να γινει ενα κομματι!
    1…κι ο νικητης….σερβια….ορισμος του κιστ…μα τοσο συμπαθητικο κομματι τοσο ομορφες κοπελες κι τις ντυσατε ετσι…ε καλα να παθετε σερβοι! κι για την πρωτια εδω,αλλα κι για τον αποκλεισμο….συν οτι μας δωσατε 0…τσ τσ τσ ζηλιαριδες!!! 😛
    γιατι απουσιαζει απο εδω η μολδαβια η ιρλανδια κ σαφως η φινλανδια….μα παντως συμφωνω το πιο κιτσ για φετος ηταν η σερβια!!!! 😉

  9. Μπορεί τα βαλκάνια να “φάγανε” ήττα στο διαγωνισμό τραγουδιού, ΑΛΛΑ στο διαγωνισμό ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑΣ, ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ!!!

    χα χα χα!!!

  10. Παιδια ξερετε που θα βρω τα αλλα βραβεια που δινουν καθε χρονο… οπως πχ της πιο ομορφης τραγουδιστριας/τραγουδιστη… τον πιο αδικο αποκλεισμο κλπ!??

  11. Το Ισραήλ αδικήθηκε με την 3η θέση! Αξιζε μακράν την πρώτη!!!

  12. Δυστυχως για το Ισραηλ αν και η αληθεια ποναει πρεπει να συμφωνησω με τον κ.Ρουσσο.Ομως τι ωραια φωνη που εχει η Μοραν.Θα ηθελα πολυ να την ξαναδω στο διαγωνισμο.Θα της προτεινα μαλιστα ν αλλαξει και στυλιστα-γιατι δυστυχως ξανα για πολλους δεν ειναι μονο τι ακουν αλλα και τι βλεπουν-.

  13. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι Σουηδία, Αλβανία, Μαυροβούνιο και Ρωσία βρίσκονται σ’ αυτή την λίστα…για τις υπόλοιπες συμφωνώ!

  14. Συμφωνώ σχεδόν με όλο το τοπ 10 και μπορώ να καταλάβω τους λόγους για τους οποίους ψηφίστηκαν ( με εξαίρεση ίσως την Αλβανία ).
    Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το Ισραήλ λανσάρει ακομπλεξάριστη στυλιστική άποψη , τρολάροντας και δε θα το συμπεριλάμβανα στις κακόγουστες ενδυματολογικές επιλογές.
    Όσο για το Μαυροβούνιο , πρόκειται περί concept σκηνικής προσέγγισης κι όχι περί ντυσίματος , οπότε διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ!
    ΥΓ : Εμένα που εξακολουθεί να μου ακούγεται συμπαθητικό το τραγούδι της Σερβίας , πρέπει να ανησυχήσω?

  15. Κate τετοιο συγχρονισμο στις ωρες μας δεν το περιμενα.Τα μεγαλα πνευματα δια μεσω Cezar παντα επικοινωνουν.

  16. ΚΡΙΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ <3 <3 <3!!!!!!!!!!!!

    ΠΑΙΔΙΑ,ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ,ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ EUROVISION?

    • Όπως μάλλον θα ξέρεις, τα τελευταία χρόνια δεν προκηρύσσεται ανοιχτός διαγωνισμός από την ερτ προς κάθε ενδιαφερόμενο καλλιτέχνη αλλά γίνεται στην ουσία ανάθεση σε εταιρίες οι οποίες δέχονται να αναλάβουν το κόστος της συμμετοχής. Οι εταιρίες επιλέγουν κάποιους καλλιτέχνες απ’ το υπάρχον δυναμικό τους και ο εθνικός τελικός γίνεται μ’ αυτούς.
      -Οι ψηφοφορίες κοινού και επιτροπών ανακοινώνονται από κάθε χώρα ξεχωριστά και σταδιακά. Μέχρι να βγει το συγκεντρωτικό θα περάσουν κάποιες μέρες ή και βδομάδες.

  17. dream2oo,συγνωμη αλλα δυστυχως δεν γνωριζω:(((
    ειναι αληθεια ότι μπορει καποιος να παει,αρκει να στειλει το τραγουδι του σε καποια εταιρεια?(έτσι άκουσα)

    αα έγινε,ευχαριστω πολυ πάντως,να σαι καλά!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ