EUROVISION 2013: Η τηλεθέαση του διαγωνισμού στην Ευρώπη!

Ο 58ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision σημείωσε υψηλά νούμερα τηλεθέασης σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

1,7 εκατομμύρια Δανοί παρακολούθησαν την τρίτη νίκη της χώρας τους στο διαγωνισμό, αριθμός που αντιστοιχεί στο 80% των ανθρώπων που είχαν ανοικτούς τους δέκτες τους. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα τηλεθέασης τα τελευταία 11 χρόνια. Σύμφωνα με τους ερευνητές το κοινό του διαγωνισμού ήταν όλων των ηλικιών, ενώ 3 στους 4 παρακολούθησαν τη βραδιά παρέα με φίλους. Ο υπεύθυνος ψυχαγωγίας της κρατικής τηλεόρασης Jan Lagermand Lundme εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος τόσο για τη νίκη της χώρας του όσο και για την υψηλή τηλεθέαση που αποδεικνύει ότι 56 χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνιση της Δανίας στη Eurovision, ο διαγωνισμός εξακολουθεί να  παρουσιάζει υψηλό ενδιαφέρον στη χώρα. Υψηλότερη τηλεθέαση σε σχέση με το 2012 κατέγραψαν και οι ημιτελικοί ενώ υψηλή επισκεψιμότητα είχε και η ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης που μετέδωσε ζωντανά τη βραδιά.

Η συμμετοχή της Bonnie Tyler στη Eurovision προσέλκυσε κατά μέσο όρο 7,7 εκατομμύρια Βρετανούς με υψηλότερο σημείο τα 9,22 εκ. την ώρα της εμφάνισης της Μεγάλης Βρετανίας, νούμερα σαφώς αυξημένα σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Αντίθετη εικόνα είχαμε στη Γαλλία όπου σημειώθηκε μεγάλη μείωση των ανθρώπων που επέλεξαν να παρακολουθήσουν τη Eurovision. Συγκεκριμένα 2,7 εκατομμύρια ήταν οι τηλεθεατές που είδαν την προσπάθεια της Amandine Bourgeois στο διαγωνισμό, 1,3 εκ. λιγότεροι σε σχέση με το 2012. Συνολικά ήταν το 4ο πρόγραμμα σε τηλεθέαση έχοντας να αντιμετωπίσει και τον τελικό του δημοφιλούς talent show “The Voice”.

Υψηλή τηλεθέαση και στην Ουγγαρία με τα νούμερα να παρουσιάσουν 85% αύξηση σε σχέση με το 2012 και 8% συγκριτικά με το 2011. Κατά μέσο όρο 1,1 εκατομμύρια Ούγγροι (μερίδιο τηλεθέασης 32,8%) είδαν τη χώρα τους να τερματίζει στη 10η θέση με τους ByeAlex ενώ συνολικά 3εκ. είδαν μέρος της βραδιάς.

Απόλυτα ικανοποιημένοι από τα νούμερα τηλεθέασης εμφανίστηκαν και οι υπεύθυνοι της τηλεόρασης της Ιρλανδίας. 1,8 εκατομμύρια είδαν για τουλάχιστον 1 λεπτό το διαγωνισμό ενώ όλη τη βραδιά παρακολούθησαν 800.000 τηλεθεατές, νούμερα βελτιωμένα σε σχέση με το 2012. Τα στοιχεία για τους ημιτελικούς ήταν χειρότερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, φαίνεται όμως πως η εμφάνιση και η πρόκριση του Ryan Dolan στον τελικό τράβηξαν το ενδιαφέρον του κοινού.

Λουκάς Βλαβιανός

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. eleos! sto keimeno grafei META apo 56 xronia! prin 46 xronia itan 1967! i Dania den elave to 67 1h fora! diavazete kai kati swsta epitelous!

  2. Re paidia xerete ti lew na pate na grapsete eseis to ar8ro thn epomenh fora!!!! Ta la8oi 8a koitaxoyme h to ar8ro eleos!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ