ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: η 2η πρόβα!

Δεύτερη πρόβα για την ελληνικών χρωμάτων φετινή συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν και ο Farid Mammadov υπό τις οδηγίες του Φωκά Ευαγγελινού μας δείχνει πως η χώρα θα μπορούσε να πάρει το βραβείο, αν δεν το είχε ήδη κάνει πολύ πρόσφατα. Η παρουσίαση του Hold Me άφησε εντυπωσιασμένο το κοινό τόσο στο κέντρο τύπου όσο και όσους παρακολούθησαν μέσα από το στάδιο την πρόβα. Ο Farid φοράει τα ρούχα της πρώτης πρόβας και δείχνει λίγο “έξω από τα νερά του” χωρίς όμως αυτό να τον επηρεάζει φωνητικά. Οι κινήσεις του όσο και του χορευτή μέσα στο γυάλινο κλουβί είναι σχεδόν τέλεια συγχρονισμένες και φαίνεται πως ο Φωκάς τον δασκάλεψε καλά σε αυτό που έχει να κάνει. Το σίγουρο είναι πως ασχέτως αποτελέσματος και τραγουδιού, ο έλληνας χορογράφος εδραιώνει τον τίτλο ενός από τους καλύτερους σκηνοθέτες-χορογράφους στον διαγωνισμό της Eurovision. Ίσως είναι υπερβολικά σε αυτή την παρουσίαση τα ροδοπέταλα μέσα στο κλουβί που πετάγονται στη μέση του τραγουδιού καθώς και το κόκκινο φόρεμα της χορεύτριας με την “παράξενη” πλάτη όμως αυτό ίσως είναι θέμα γούστου.

[youtube id=”tqr8AosdTrQ” width=”600″ height=”350″]

 

Αλέξανδρος Λιάπης

40 ΣΧΟΛΙΑ

      • Πραγματικά κάτι τόσο τραγικά γελοίο δεν έχουμε ξαναδεί τόοοοσα χρόνια στο διαγωνισμό. Έριξα το γέλιο της ζωής μου, τελικά το κοντοπουλέικο άσμα είναι καλύτερο της ύψιστης χορογραφίας του Ευαγγελινού. Να περάσει τελικό να γελάσει λίγο και ο κόσμος που υποφέρει και δεν έχει χρήματα να δει επιθεώρηση!

  1. Το φετινό νικητήριο τραγούδι: Πολύ δυνατή μελωδία συνδυασμένη με εξαιρετική σκηνική παρουσία.

  2. Μετριο τραγουδι και μια μετρια φωνη,φυσικα ο καταπληκτικος Φωκας το σωζει,εννοειται πως θα μπει στη 10αδα,αφου φετος ειναι πολυ ευνοημενο το αζερμπαιτζαν λογω της απουσιας της τουρκιας απο τον διαγωνισμο

  3. Apo tin proti mera sas elega oti auto to tragoudi tha paei poly psila.Oloi oi ksenoi elegan apo tin arxi oti o Kontopoulos exei grapsei ena poly dynato tragoudi kai o Fokas irthe na to apogeiosei.Bravo kai stous dyo.

  4. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Ενω το τραγουδι απο μονο του δεν λεει και πολλα……. η ιδεα του Φωκα με τον ανθρωπο μες το κουτι να ειναι η σκια του Faridd και μετα να ”μαχεται” με την χορευτρια Στανιση ο ενας μεσα στο μουτι και η αλλη εξω δινει στο τραγουδι την αισθηση του μυστηριου και δημιουργει μια παρα πολυ ωραια ατμοσφαιρα…… Αμαν ρε Φωκααα….. επρεπε να κρατησεις αυτη την ιδεα για μια Ελληνικη συμμετοζη! 🙁 Το μονο σιγουρο παντως ειναι οτι θα τερματισει πρωτο στον ημιτελικο μας και στον τελικο θα ειναι σιγουρο τοπ 10 με πολλες πιθανοτητες για τοπ 5 συμπεριλαμβανοντας και την απουσια της Τουρκιας!!

  5. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Ενω το τραγουδι απο μονο του δεν λεει και πολλα……. η ιδεα του Φωκα με τον ανθρωπο μες το κουτι να ειναι η σκια του Faridd και μετα να ”μαχεται” με την χορευτρια Στανιση ο ενας μεσα στο κουτι και η αλλη εξω δινει στο τραγουδι την αισθηση του μυστηριου και δημιουργει μια παρα πολυ ωραια ατμοσφαιρα…… Αμαν ρε Φωκααα….. επρεπε να κρατησεις αυτη την ιδεα για μια Ελληνικη συμμετοζη! 🙁 Το μονο σιγουρο παντως ειναι οτι θα τερματισει πρωτο στον ημιτελικο μας και στον τελικο θα ειναι σιγουρο τοπ 10 με πολλες πιθανοτητες για τοπ 5 συμπεριλαμβανοντας και την απουσια της Τουρκιας!!

  6. Με τη δευτερη προβα μπορω να πω οτι αλλαξε η γνωμη μου για τη σκηνικη παρουσια.Ειναι οντως πααααρα πολυ καλη,το τραγουδι βεβαια για μενα παραμενει αδιαφορο.Δε νομιζω οτι θα μπορουσε να χτυπησει νικη,ακομα και αν δεν ειχε κερδισει προσφατα γιατι ειπαμε,για αλλου πορευομεθα φετος (hint hint 😛 ) Ο Farid πολυ καλος φωνητικα

    • Laurinda, συμφωνώ 100% με το σχόλιό σου.
      Όσο για το που πορευόμεθα φέτος….Βουκουρέστι; 😀 😀

      YΓ. Χωρίς πλάκα, Ρουμάνικα θέλω να μιλήσουμε του χρόνου… στη Μολδαβία!
      Chisinau 2014!

  7. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΩΤΙΑ ΣΚΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΧΑΛΑΡΑ ΠΡΩΤΟ.
    ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ SΗOW ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΣΑΝ ΦΤΩΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΒΟΛΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΣΤΟ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ ΣΤΗ ΤΡΟΜΠΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΑΚΙ.
    ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ.

  8. To kalytero tragoudi fetos kai I kalyteri skiniki parousia.
    Katalavaino to tragoudi na to vriskoun adiaforo oi Ellines giati stous Ellines den aresoun oi ballades stin Eurovision alla I alitheia ine oti ol ksenoi apotheonan to tragoudi apo tin arxi.

  9. Φανταστικό αποτέλεσμα!Μπράβο!Για άλλη μία χρονιά, το Αζερμπαϊτζάν θα βρεθεί στις πρώτες 5 θέσεις!

  10. Τι να πει κανεις; Απλα, τελειο. Εξαιρετη η ιδεα της σκιας. Μεγαλος καλλιτεχνης ο Φωκας. Ο πιτσιρικας γραφει τρελα στο φακο. Και φθηνο. Χρειαστηκε μονο ενα καλο αντρικο συνολο. Ενας ομολογουμενος εξαιρετικος αναποδογυριστης με μαυρα ρουχα. Μια κοπελα με ενα κοκκινο φορεμο. Ενα κουτι. ΚΑΙ Ο ΦΩΚΑΣ. Τοσο απλα.
    Επειδη ζω στη Σουηδια και γνωριζω αυτο το λαο, σας ενημερωνω οτι οι διοργανωτες θα κανουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να βγει μια σκανδιναβικη χωρα. Μην εκπλαγειτε αν ειναι η Νορβηγια. Το νορβ τραγουδι ειναι αουτσαιντερ. Αν λοιπον δεν πεσει κανενα τρελο σαμποταζ….εχει ακομα και ελπιδες για πρωτια. Πολυ υποτιμημενα μεχρι στιγμης τα τραγουδια της Ιταλιας και της Γερμανιας, ειδικα το τελευταιο, αν και μισω τη χωρας τους, ειναι εξαιρετικο!!!

  11. Υπέροχο!!!!Στην 5αδα μου μαζί με Μολδαβία,Δανία,Σαν Μαρίνο,Νορβηγία!!! 😉

  12. Το όλο σκηνικό και η χορογραφία είναι πάρα πολύ καλά! Αλλά το τραγούδι είναι τόσο λίγο… Φυσικά μπροστά σε άλλα τραγούδια φέτος είναι μια όαση χίλιες φορές καλύτερο αλλά και πάλι τπτ το ιδιαίτερο. Θα τα πάει πολύ καλά όμως.

  13. ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ Ο ΦΩΚΑΣ,ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ!!!!

  14. Ένα ”φτωχό” τραγούδι με μία ”υπερπολυτελή” σκηνική παρουσία!
    Συγχαρητήρια στο Φωκά Ευαγγελινό!

  15. Ένα μέτριο τραγούδι, από ένα μέτριο και αντιτηλεοπτικό τραγουδιστή, με μία σκηνική παρουσίαση που θα του αποδώσει μάλλον μία θέση στην 5άδα.
    ΥΓ. Τα συγχαρητήρια μου στο παιδί μέσα στο κουτί.

  16. Κάποτε αναρωτιόμουν γιατί ο κόσμος που παρακολουθεί περιστασιακά και πιο αποστασιοποιημένα το διαγωνισμό τον κοροϊδεύει και τον απαξιώνει. Μετά τους ύμνους για την χορογραφία του Ευαγγελινού με τα καταπληκτικά σκηνικά ευρήματα (ο ένας κοντοπίθαρος πάνω στο κουτί και ο άλλος έγκλειστος, για να μην αναφερθώ στη θεϊκή στιγμή που ο Φαρίντ αντικρίζει τα οπίσθια του χορευτή ενώ τραγουδά σπαραξικάρδια) καταλαβαίνω ότι η κακογουστιά, η ψευτογκλαμουριά και η υπερβολή είναι συνώνυμο του διαγωνισμού και πρέπει επιτέλους να συμφιλιωθώ μαζί του!
    Που πας φουκαριάρα Ανούκ χωρίς ένα γίγαντα με κέρατα, χωρίς να σε ραίνουν άνθη, χωρίς να φοράς γκλίτερ, να βγαίνεις από ντισκομπάλες, να αλλάζεις φουστάνια, να κάνεις ό,τι εκκεντρικότητα θεωρείται πιασάρικη και φυσιολογική στη Γιουροβίζιον;;;;;;;; Κβό βάντις Ανούκ;

    • H Aνουκ ειναι εδω για να μας υπενθυμιζει οτι υπαρχουν και πολλες συμμετοχες που δε χρειαζονται ουτε γιγαντες,ουτε γκλιτερ,ουτε ροδοπεταλα,και οτι με φωναρα και τραγουδαρα την κανεις τη δουλεια σου! 🙂

  17. Ο Κοντόπουλος με τον Ευαγγελινό είναι τρομερό δίδυμο.
    Belarus 2007 Ukraine 2008 και τώρα αυτό!!!

  18. Νομίζω ότι θα πάει πολύ ψηλά και θα το αξίζει. Συγχαρητήρια γι’ ακόμη μία φορά στους Έλληνες που συμμετέχουν και κυρίως στον Φωκά!!

  19. Πιστεύει κανείς ότι δεν πρόκειται για το νικητή του β ημιτελικού και για μια θέση στο τοπ 5 στις 18 του μηνός? ( ανεξαρτήτως προσωπικού γούστου )

  20. το “hold me” είναι με απόσταση η καλύτερη μπαλάντα φέτος με εξαιρετικές εναλλαγές στην ενορχήστρωση και την παραγωγή που συνδυάζει μοναδικά το κλασσικό με το μοντέρνο.
    ειλικρινά απορώ με τις παιδικές τοποθετήσεις κάποιον για το ότι ο Φωκάς θα έπρεπε να είχε κάνει κάτι τέτοιο για την Ελλάδα!!!
    Το αποτελέσμα που βλέπουμε στην σκηνή είναι ο συνδυασμός συνθέτη – στιχουργού – ερμηνευτή και σκηνοθέτη και στην περίπτωση του Αζερμπαιτζάν αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.

  21. Αζερμπαιτζαν πήγαινε σε παρακαλώ στη μέση ανατολή να λαβεις εκεί μέρος σε διαγωνισμό τραγουδιού κ άφησε μας ήσυχους στην Ευρώπη. Δεν ανήκεις σε εμάς αλλα εχε χάρη που δε φτιάχνω εγώ τους κανονισμούς.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ