ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: 72 τραγούδια για το 2012!

Η κρατική τηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν Ictimai TV ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της εθνικής επιλογής για τη Eurovision 2012. 72 καλλιτέχνες, από τους 119 που δήλωσαν αρχικά συμμετοχή, θα λάβουν μέρος στα τηλεοπτικά shows της φετινής διαδικασίας. Από αυτούς 3 έρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Οι 72 υποψήφιοι, σύμφωνα με το esctoday.com, έχουν χωριστεί σε 8 ομάδες των 9 ατόμων, οι οποίες θα πάρουν μέρος στις 8 εβδομαδιαίες προκριματικές σειρές, που θα μεταδίδονται κάθε απόγευμα από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 6 ώρα Ελλάδος. Κάθε τραγουδιστής θα ερμηνεύει ένα διαφορετικό τραγούδι κάθε μέρα και την Παρασκευή θα ανακοινώνεται ποιος από τους 9 θα προχωρήσει στην ημιτελική φάση. Αν οι υπεύθυνοι του Ictimai επιλέξουν, σύμφωνα με το eurovision.tv,  να ακολουθήσουν την περσινή μορφή αυτών των εκπομπών, οι υποψήφιοι κάθε Δευτέρα θα ερμηνεύουν ένα ξενόγλωσσο κομμάτι, κάθε Τρίτη ένα αζέρικο, κάθε Τετάρτη μία παλιά συμμετοχή της Eurovision και κάθε Πέμπτη ένα τραγούδι της επιλογής τους.
Οι 9 καλύτεροι θα προχωρήσουν στον ημιτελικό από όπου θα περάσουν στον τελικό οι 3 επικρατέστεροι.
Σε όλες τις φάσεις της εθνικής επιλογής το αποτέλεσμα θα καθορίσει τηλεψηφοφορία και κριτική επιτροπή.
Οι προκριματικές σειρές αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του συνθέτη και μέλους της επιτροπής Faiq Sujaddinov.
Στη Eurovision 2008 το Αζερμπαϊτζάν εκπροσώπησαν οι Elnur & Samir με το τραγούδι Day after day, το οποίο κατέλαβε την 8η θέση με 132 βαθμούς, με 12 βαθμούς από Ουγγαρία και Τουρκία και 3 βαθμούς από την Ελλάδα.

Λουκάς Βλαβιανός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ