Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Ρουμανίας 2013!

Η Ρουμανία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2013 από το Cezar Florin Ouatu και το τραγούδι It’s my life που έχει γράψει ο Cristian Faur και θα ερμηνευτεί στα Αγγλικά.

Ο Cezar Florin Ouatu γεννήθηκε στο Ploiesti της Ρουμανίας στις 18 Φεβρουαρίου 1980. Στη pop μουσική σκηνή είναι γνωστός απλά ως Cezar ωστόσο όταν ασχολείται με την όπερα χρησιμοποιεί το Florin Ouatu. Μεγάλωσε σε μια μουσική οικογένεια, μαθαίνοντας πιάνο από τα έξι του χρόνια και σπούδασε μουσική στο Academy of Art & Music της πόλης του. Το 1998 ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής και αμέσως χαρακτηρίστηκε από τους καθηγητές του ως σοπράνο. Το 2001 έγινε δεκτός στο Ωδείο του Μιλάνου απ’ όπου και αποφοίτησε το 2004 με ειδική μνεία υπό τη καθοδήγηση της Margaret Hayward! Μεταξύ άλλων έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε διάφορες χώρες όπως Ιταλία, Σαν Μαρίνο και Ισπανία. Το 2007 έκανε το ντεμπούτο του στο Teatro La Fenice της Βενετίας ερμηνεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Armando d’Orville στη παράσταση “Il crociato in Egitto” του Meyerbeer. Έχει ερμηνεύσει διάφορους ρόλους σε πολλές παραστάσεις μεταξύ των οποίων του Nireno στη παράσταση “Giulio Cesare” του George Frideric Handel στην  Όπερα της Λωζάνης (Ελβετία), του Caio Silio στη παράσταση “Ottone in Villa” του Vivaldi στο Teatro Olimpico της Βιτσέντζα (Ιταλία), του Nerone στη παράσταση “L’Incoronazione di Poppea” του Monteverdi στο Φεστιβάλ Κορίνθου και στο Φεστιβάλ Αθήνας (Ελλάδα) κ.α. Έζησε για 12 χρόνια στην Ιταλία ωστόσο το 2012 αποφάσισε να επιστρέψει στη γενέτειρά του Ρουμανία και να ασχοληθεί με το popopera είδος μουσικής. Το 2013 μοιάζει να είναι η χρονιά του καθώς εκτός από την συμμετοχή του στη Eurovision ο Cezar αναμένεται να κάνει συναυλίες με τους σπουδαίους Andrea Bocelli και Angela Gheorghiu ενώ παράλληλα θα κυκλοφορήσει ένα cd-single με τραγούδια που έχει συνθέσει γι’ αυτόν ο θρύλος της ηλεκτρονικής μουσικής, ο δικός μας Vangelis (Βαγγέλης Παπαθανασίου)!

Το It’s my life θα διαγωνισθεί θέση 17 στο 2ο ημιτελικό στις 16 Μαίου 2013.

[youtube id=”8pNEEb6dzi8″ width=”600″ height=”350″]

It’s my lifeΕίναι η ζωή μου
Love is so brightΗ αγάπη είναι τόσο φωτεινή
Like a diamond in the lightΌπως ένα διαμάντι στο φως
Love is so so trueΗ αγάπη είναι τόσο τόσο αληθινή
Like it painted my life in blueΌπως ζωγράφισε τη ζωή μου μπλε
Love is so deepΗ αγάπη είναι τόσο βαθιά
And it makes my life completeΚαι αυτό κάνει τη ζωή μου πλήρη
Like a mountain in the skyΌπως ένα βουνό στον ουρανό
Love is high so highΗ αγάπη είναι ψηλά τόσο ψηλά
It’s my lifeΕίναι η ζωή μου
I will spend this time foreverΘα την ξοδέψω αυτή τη φορά για πάντα
It’s my lifeΕίναι η ζωή μου
It’s a shame it ain’t with youΕίναι κρίμα που δεν είναι μαζί σου
It’s my lifeΕίναι η ζωή μου
I will make this foreverΘα το πετύχω αυτό για πάντα
I give my life, my life for youΔίνω τη ζωή μου, τη ζωή μου για σένα
Love is so strongΗ αγάπη είναι τόσο ισχυρή
And the heart that I belongΚαι η καρδιά που ανήκω
It’s a dream, a desireΕίναι ένα όνειρο, μια επιθυμία
And it’s burning like a fireΚαι καίει σαν φωτιά
Love is so deepΗ αγάπη είναι τόσο βαθιά
And it makes my life completeΚαι αυτό κάνει τη ζωή μου πλήρη
Like a mountain in the skyΌπως ένα βουνό στον ουρανό
Love is high so highΗ αγάπη είναι ψηλά τόσο ψηλά
It’s my lifeΕίναι η ζωή μου
It’s my lifeΕίναι η ζωή μου
It’s my lifeΕίναι η ζωή μου
I’ll fight for my gloryΘα παλέψω για τη δόξα μου
Of love, loveΑπό αγάπη, αγάπη
It’s my lifeΕίναι η ζωή μου
I will spend this time foreverΘα την ξοδέψω αυτή τη φορά για πάντα
It’s my lifeΕίναι η ζωή μου
It’s a shame it ain’t with youΕίναι κρίμα που δεν είναι μαζί σου
It’s my lifeΕίναι η ζωή μου
I will make this foreverΘα το πετύχω αυτό για πάντα
I give my life, my life for youΔίνω τη ζωή μου, τη ζωή μου για σένα

 

Μπορείτε να δείτε τα άρθρα της Ρουμανίας εδώ.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου
Κρικόρ Κιφορκιάν
Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

40 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενας κακος συνδυασμος οπερετικων φωνητικων με dance και dubstep!Δε μπορω να το συμπαθησω με τιποτα

  2. Κατά τη γνώμη μου, imo που λέμε και στην Ελλάδα, όταν ένας τραγουδιστής αποφασίζει να χρησιμοποιήσει την όπερα κατ΄αυτόν τον τρόπο, πρέπει να έχει μια τέτοια διαύγεια στις ψιλές του.
    http://www.youtube.com/watch?v=HmLk2vSXXtk
    Βρίσκω τον Cezar πολύ αδύναμο, imo πάντα!! 😀

  3. Όχι ότι μισώ αυτό το τραγούδι, αλλά αν η Ρουμανία για πρώτη της φορά αποκλειστεί στον ημιτελικό, θα νιώσω σαν wizard που πέτυχε το σατανικό ξόρκι του,θα χοροπηδάω στους καναπέδες etc etc.

  4. Τυπική περίπτωση ανθρώπου που σπουδάζοντας κλασική μουσική “κατάλαβε” ότι η pop είναι μία κατωτέρων περιστάσεων μουσική…
    Κι έτσι, επιβεβαιώνοντας την αντίληψη του αυτή, επέλεξε να τραγουδήσει το φθηνότερο είδος της, ένα τριτοκλασάτο italodisco (με μια dubstep γέφυρα για να σπάει τάχα η κακή 80τίλα).
    Άχαρος, αντιπαθέστατος και ψωνισμένος που παριστάνει τον γοητευτικό! Το 39άρι μου χωρίς αμφιβολία.

  5. Ενα αντίθεση με την χολή που βιάζεται όλοι εγω θα πω ότι πρόκειται περί φωναρας και ενός φοβερός τραγουδιού. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει να περάσει και αναμφίβολα η 20 άρα κάρτα που θα βάλω στο κινητό θα παει ολόκληρη σε ψήφους προς Ρουμανία. Νούμερο ένα για μένα φέτος. Καλή επιτυχία Ρουμανία.

  6. Την πρώτη φορά που το άκουσα πέθανα στα γέλια!! Την δεύτερη φορά δεν κατάφερα να το ακούσω ολόκληρο. Καλά αυτό διάλεξαν για το κλείσιμο του 2ου ημιτελικού? Λυπάμαι αλλά είναι από τα χειρότερά μου φέτος, στο top μου είναι στην θέση 38!!!

  7. ιλικρινά απορώ γιατί το βρίσκετε όλοι τόσο σκουπίδι,δεν είναι και κανένα αριστούργημα,αλλα ουτε και το χειρότερο φέτος,υπάρχουν κατα την άποψη μου ΠΟΛΥ χειρότερα φέτος,τουλάχιστον αυτο είναι κάτι διαφορετικό.
    Είναι καλό. Οι στίχοι μου αρέσουν υπερβολικά,αλλά ο τρόπος που τραγουδά είναι όντως κακός,θα το προτιμούσα να πηγαινει ως pop,χωρίς αυτες τις κραυγες που βάζει.
    Δεν μπορω να μαντεψω τη θέση που θα πάρει,ουτε αν θα προκριθεί η όχι,η Ρουμανία πάντα προκρίνετε ακόμα και το 2011 με πολύ χειρότερο τραγούδι πέρασε,και το 2007 με αηδία πηγε καλά,από την αλλη το φετινο τραγούδι δεν το πάνε οι ευρωπαίοι.
    Οπως και να ‘χει στο TOP μου είναι στη θέση #20.

  8. Όταν το άκουσα πρώτη φορά κι εγώ έσκασα στα γέλια.Το θεωρώ γελοίο και εκνευριστικό.
    Πριν λίγες μέρες τυχαία άκουσα τη συμμετοχή της Βουλγαρίας το 2009.Ε λοιπόν εκείνο είναι κλάσης ανώτερο απ αυτή τη μπαρούφα.
    Πιστεύω όμως πως θα περάσει στον τελικό.Οι επιτροπές θα βοηθήσουν.

    • Εδώ δεν τα πήγε καλά η ωραιότατη συμμετοχή της Σλοβενίας το 2007 θα τα πάει αυτό?
      Ακόμα και της Σουηδίας το 2009.

  9. Ένα μεγάλο ΟΧΙ από μένα , τόσο στη λίστα μου ( #34 στα 39 και 3/10 ) , όσο και για τον Μάιο.Δεν περνάει τελικό ακόμη κι αν εκπροσωπούσε τη Ρωσία…
    Από τις χειρότερες συμμετοχές της Ρουμανίας στο διαγωνισμό ( λίγο καλύτερη από 2004 και 2009 )

    • Δεν σου είχαν αρέσει τα κορίτσια απ’τα Βαλκάνια?χαχααχα
      Απορώ πως είχε περάσει τελικό.

      • Μίνι , μπούτια , χορευτικό θες κι άλλα?
        Εδώ πέρασε τελικό το “Αφροντισιακ”…
        Η σχολή Φουρέιρα μετράει ακόμη…
        Συμπαθέστατη κατά τ’άλλα η Ελευθερίου , δε μου φταίει σε τίποτα.

    • Ε νομίζω το Αφροντισιακ είναι καλύτερο από τα κορίτσια από τα Βαλκάνια.Τουλάχιστον η Ελευθερία τα έδειξε όλα.
      Η Ρουμάνα η Ελενα ήταν σεμνή.
      Τη Φουρέιρα δεν την ξεπερνάει καμία στη γύμνια και τη φθήνια.Είναι εκτός συναγωνισμού

      • εμενα όντως μου αρεσαν πολύ τα κοριτσια πο τα βαλκάνια,απορώ πως ηρθαν στη 19η θέση,εκεινη την χρονια αδικήθηκε η Ρουμανία και η Φινλανδία(την οποία επεξα να τερματισει 1-5 και βγηκε 24η)!

  10. Δεν λεει και πολλα το τραγουδι οσο και καλη φωνη να εχει ο Μichel, και τελικα ο συνδυασμος (φωνη και τραγουδι) βγαινει λιγο κιτς και “γελοιος”, δεν το κοβω για τελικο αλλα ολα παιζονται στην live εμφανιση

  11. Ενταξει παιδιά το χειρότερο μου για φέτος μαζί με Latvia. Δεν το μπορώ δεν το αντέχω.Η φωνή σοπράνο με σκοτώνει σε συνδυασμό με το κιτς μπιτακι απο πίσω.Δεν μπορώ ούτε όλο το ρεφραιν να ακούσω. Φοβάμαι οτι θα περάσει τελικό αλλά δεν θα χαρώ

  12. Αξιολάτρευτα κακό. Ελπίζω κάποιος να αντιληφθεί το μεγαλειώδες κιτς του εγχειρηματος και να επαναφέρει το σοου του ρουμάνικου τελικου,την επική βράκα του Καίσαρα,την μια ημίγυμνη να τροχίζει την κιθάρα της αλλης κλπ. Πλάκα στην πλάκα θα το ψηφίσω για να το απολαύσω δις.

    • Το έθεσες εξαιρετικά!Αξιολάτρευτα κακό!Κορυφαίος χαρακτηρισμός.
      Κι εγώ θέλω να ξαναδώ το σόου με τις ημιγυμνες και τους τροχούς.Επικό.

    • sensei, συμφωνώ απόλυτα!
      Το τραγούδι είναι πραγματικά για γέλια. Γέλασα με την καρδιά μου, τόσο πολύ, που θέλω να το ‘δω και στον τελικό! Άλλωστε, η eurovision είναι για να περνάς καλά και μ’ αυτόν θα περάσουμε υπέροχα! Τί παράξενο συναίσθημα… να απεχθάνεσαι το τραγούδι και ταυτόχρονα να θέλεις να το βλέπεις over and over again! Άσε που ο τύπος παριστάνει και τον ωραίο, πανάθεμά τονε…

    • @sensei, giannismits, Kate, giannis.g,
      Σκεφτείτε ότι οι ψήφοι σας μπορεί να δώσουν τη 10η θέση στο βρυκόλακα και να αφήσουν εκτός τελικού κάποιο αξιόλογο και αγαπημένο σας κομμάτι!! Πω πω τύψεις!!

      • Eντάξει, είπαμε ότι ο τύπος είναι για γέλια…δε θα τον πληρώσουμε κιόλας. Γελάω μαζί του και στο τσάμπα, βλέποντας αυτό το video οver and over again!

  13. ρουμανια…ρουμανια…αχ αχ ρουμανια!!! ενω παντα μου αρεσαν οι συμμετοχες αυτης της χωρας,φετος με τιποτα δεν μου αρεσει αυτο το τσιρκο….απο οπου κι να το δω τσιρκο μου θυμιζει,ενω η μελωδια κι ε μουσικη ειναι καλη,δεν ταιριζει με τιποτα σε ενα dance κομματι τοσο οπερα….επισης η χορογραφια τραγικη…νομιζω φετος δεν θα υπαρξει φακελακι στον ημιτελικο μας που να γραφει”romania”…..δε πειραζει…του χρονου! 😀
    36η θεση…..με ενα μαγαλο “γιατι”!!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΑΑΑΑΑ!!! 😀

  14. ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!!

  15. Ο τύπος νομίζει ότι είναι Παβαρότι, στην πραγματικότητα όμως είναι Ταμπάκης. Ειλικρινά με εκνευρίζει τόσο πολύ η φωνή του που καταλαμβάνει δικαίως την 39η θέση στο top μου, ακόμα κι’αν η μουσική δεν είναι τόσο χάλια. Παρ’όλο που η Ρουμανία έχει συμμαχίες δεν πιστεύω ότι θα περάσει τελικό φέτως.

    • Υποβόσκει όμως κι ένα μικρό, ενοχλητικό ενδεχόμενο να εξελιχθεί σε “γιαγιάδες 2013″… Ρίχνει γέλιο πολύς κόσμος με τον τύπο.

      • Όχι με τίποτα! Οι γιαγιάδες ήταν απο την αρχή στα φαβορί, τούτος εδώ το πολύ να περάσει τελικό λόγω συμμαχιών (που δεν το πιστεύω).

      • Μπα!Οοι γιαγιάδες ήταν χαριτωμένες αν και το τραγούδι δεν άξιζε.Αυτός είναι εκνευριστικός.

  16. Αν και δε μπορώ να παραβλέψω το οτι η Ρουμανία αποτελεί σταθερό σύμμαχό μας κάθε χρόνο στην ψηφοφορία,δεν το κόβω για τελικό!

  17. Ρε παιδιά δείτε πρώτα τι έχει κανει αυτος ο άνθρωπος στη ζωή του και μετά μιλάτε!!!! Αμάν πια!!!!

  18. το ξεχωρισα απο την αρχη.πολυ ωραια φωνη ,ωραιο τραγουδι, πανεμορφος ο ερμηνευτης.θα παρει καλη βαθμολογια!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ