Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Νορβηγίας 2013!

Η Νορβηγία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2013 από τη Margaret Berger και το τραγούδι I feed you my love που έχουν γράψει οι MachoPsycho και Karin Park και θα ερμηνευτεί στα Αγγλικά.

Η Margaret Berger γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1985 στο Trondheim της Νορβηγίας. Αφού κέρδισε τη 2η θέση στο δεύτερο κύκλο του Norwegian Idol το 2004, στο οποίο συμμετείχε και η Maria Haukaas Storeng (Norway 2008), η Berger υπέγραψε συμβόλαιο με την Sony BMG Norway. Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 2004 υπό τον τίτλο “Chameleon” και έφτασε μέχρι το #4 των τοπικών charts! Το 2006 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος με τίτλο “Pretty Scary Silver Fairy” (#8 στα Νορβηγικά charts) από τον οποίον ξεχώρισαν οι επιτυχίες “Samantha” και “Will You Remember Me Tomorrow?”. Το 2007 κυκλοφόρησε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία το cd-single “Robot Song” ενώ φέτος αναμένεται να κυκλοφορήσει ο τρίτος κατά σειρά προσωπικός της δίσκος υπό τον τίτλο “Chastisement“. Στον δίσκο αυτόν θα συμπεριλαμβάνεται και το κομμάτι “I feed you my love” με το οποίο η Margaret κέρδισε τη πρώτη θέση στο Νορβηγικό τελικό για τη Eurovision 2013 και κατά συνέπεια την ευκαιρία της εκπροσώπησης της χώρας της στον διαγωνισμό!

Το I feed you my love θα διαγωνισθεί θέση 13 στο 2ο ημιτελικό στις 16 Μαίου 2013.

[youtube id=”gjm-kCOMaPY” width=”600″ height=”350″]

I feed you my loveΣε τρέφω με την αγάπη μου
A cocoon in a silent treeΈνα κουκούλι σε ένα ήσυχο δέντρο
Through the dark night you listen to meΜέσα στη σκοτεινή νύχτα με ακούς
When I whisper broken words in your earΌταν ψιθυρίζω σπασμένα λόγια στο αυτί σου
And you push, you push me hard to the surfaceΚαι με σπρώχνεις, με σπρώχνεις με δύναμη στην επιφάνεια
I’m blinded at heart but you wake meΕίμαι τυφλή στην καρδιά αλλά με ξυπνάς
You wake me up from the snow where I was bornΜε ξυπνάς απ’το χιόνι, όπου γεννήθηκα
Now I can seeΤώρα μπορώ να δω
The whole world is mineΌλος ο κόσμος είναι δικός μου
I can touch and feelΜπορώ ν’αγγίξω και να νιώσω
I feed you my loveΣε τρέφω με την αγάπη μου
You put a knife against my backΒάζεις ένα μαχαίρι στην πλάτη μου
And you dare me to face the attackΚαι με προκαλείς να αντιμετωπίσω την επίθεση
You say, “For cowards there’s no reward”Λες “Για τους δειλούς δεν υπάρχει επιβράβευση”
Feel the heatΝιώσε την έξαψη
Take my hand, I trust your wordΠάρε το χέρι μου, πιστεύω στο λόγο σου
Bring the fire, I don’t care if it hurtsΦέρε τη φωτιά, δε με νοιάζει αν πονέσει
I have the future on my tongueΈχω το μέλλον στη γλώσσα μου
Give me a kissΔώσε μου ένα φιλί
Now I can seeΤώρα μπορώ να δω
The whole world is mineΌλος ο κόσμος είναι δικός μου
I can touch and feelΜπορώ ν’αγγίξω και να νιώσω
So I feed you my loveΣε τρέφω με την αγάπη μου
You put a knife against my backΒάζεις ένα μαχαίρι στην πλάτη μου
And you dare me to face the attackΚαι με προκαλείς να αντιμετωπίσω την επίθεση
You say, “For cowards there’s no reward”Λες “Για τους δειλούς δεν υπάρχει επιβράβευση”
I have the future on my tongueΈχω το μέλλον στη γλώσσα μου
Now I can seeΤώρα μπορώ να δω
The whole world is mineΌλος ο κόσμος είναι δικός μου
I can touch and feelΜπορώ ν’αγγίξω και να νιώσω
So I feed you my loveΣε τρέφω με την αγάπη μου
Feed you my loveΣε τρέφω με την αγάπη μου
So I feed you my loveΓι’αυτό σε τρέφω με την αγάπη μου

 

Μπορείτε να δείτε τα άρθρα της Νορβηγίας εδώ.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου
Κρικόρ Κιφορκιάν
Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

61 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για εμένα η φετινή νικήτρια!!! Καταπληκτικό ,ασυνήθιστο και ατμοσφαιρικό τραγούδι, καταπληκτική φωνή,ωραία εμφάνιση…Μπράβο και πάλι μπράβο στους Νορβηγούς,εξαιρετική επιλογή!!

  2. Φωνάρα και κομματάρα!!! Ένα ασυνήθιστο και φανταστικό κομμάτι που απλά τα σπάει!!! Το αγαπημένο μου για φέτος και το No 1 στο top μου. Δεν ξέρω πως θα τα πάει βέβαια στην Σουηδία, μπορεί να πλασαριστεί πολύ ψηλά μπορεί όμως και να πατώσει. Τα έχουμε δει όλα σε αυτόν τον διαγωνισμό. Εύχομαι να το παρουσιάσουν άψογα και καλή επιτυχία Νορβηγία!!!!!!!!!!!!!!

  3. Αρχικά το θεωρούσα, βαρετό και υπερτιμημένο κομματι της κακιάς ωρας!
    Με το καιρό όμως οσο το άκουα κι το ξανακουα,άρχισε να με ”τραβά” και τώρα πλέον είναι στο ΤΟΡ 10 μου!
    Ασυνήθιστο,πρωτογνωρο,ατμοσφαιρικό,καθόλου αντιγραφή!Πολύ καλή φωνη και πολύ καλοί στίχοι,αν και βεβαια θα προτιμούσα άλλο κομματι στο εθνικό τελικό!
    Δεν ξερω πως θα τα παει στη Σουηδία.διότι και τις προηγουμενες χρονιες ειχαν καλο κομματι και πάτωσαν οι Νορβηγοι,βέβαια ποτε δεν ξέρεις!
    Στο TOP μου είναι στη θέση #7-8!

  4. Εμένα μ αρέσει παρά πολύ και το έχω 6 στο τόπ μου αλλα είμαι σίγουρος ότι είναι από τα φαβορί που πανε χάλια. Με το ζόρι θα περάσει αν περάσει και δεν θα περάσει την 15 θεση, όπως πολλά φαβορι. Ομως εύχομαι να βγω ψεύτης και να είναι στην πεντάδα.

  5. Φυσικά και μ’ αρέσει. Σοβαρή και διαχρονική pop. Ακούγεται σημερινό αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σύνθεση των tears for fears εδώ και 25+ χρόνια.
    Άψογα παρουσιασμένο στον νορβηγικό τελικό, με έναν ντράμερ μόνο, χωρίς κορδέλες και μπαλέτα παντελώς άσχετα με την σοβαρή ηλεκτρονική μουσική…
    Η φωνούλα της Μαργαρίτας είναι ίσως πιο νεανική απ’ όσο θα ταίριαζε στο κομμάτι, όμως είναι σωστότατη τονικά στο live, σπάνιο φαινόμενο στην electropop.
    Βέβαια, ο κίνδυνος “φλοπαρίσματος” στο Μάλμε είναι μεγάλος καθώς ψηφίζουν πολλά άτομα (και λαοί) που δεν έχουν απολύτως καμιά σχέση με την pop κουλτούρα, ή αν έχουν είναι τόσο διαστρεβλωμένη, σε σημείο που να θεωρούν καλύτερη pop πρόταση αυτή της Λευκορωσίας ή της Σερβίας…

  6. Δεν μου αρεσει και μου θυμιζει αλλα τραγουδια τιποτα αυθεντικο αλλα συνηθως ολη η σκανδιναδια κανει παρελαση στα στοιχηματα και στα αγορακια του ogae….τυχαιο.
    Γενικα απογοητευτικη χρονια με πολλα μετρια τραγουδια με καλες φωνες οποτε οποιος εχει μπαρμπα στην κορωνη θα παει καλυτερα(συμμαχιες + ευνοια της χωρας που το διοργανωνει κ.τ.λ).

  7. Ποσο θελω να τη δω να προσπερναει την Emmelie de Forest για να ανεβει στη σκηνη να παραλαβει το βραβειο τη βραδια του τελικου! 😛 😛 Ναι ναι,κακία,το ξερω,αλλα η Νορβηγια ειναι το #1 μου για φετος!Καλη της επιτυχια!

  8. Δεν μου αρεσει! Απορω γιατι παιζεται τοσο ψηλα στα στοιχηματα! Για εμενα μονο η μουσικη αξιζει! Ο στιχος σε ταιζω την αγαπη μου που αποσκοπει??? -_- ! Η τραγουδιστρια εκτος απο ασχημη που το παιζει ομορφη φοραει ενα φορεμα που δεν την κολακευει καθολου και το μαλλι της αντι να το αφησει κατω και οπως τραγουδαει να το φυσαει ανεμυστηρας (που θα ταιριαζε σε ολο το ατμοσφαιρικο σκηνικο) το εχει πιασμενο σε μια χαλασμενη κοτσιδα! Η φωνη της δεν ταιριαζει με το τραγουδι και το κανει να μην ακουγεται ευχαριστα και να μοιαζει με ηχορυπανση… ας πουμε η φωνη της Τζωρτζινας που ειναι πιο μπασα μπορει να ταιριαζε καλυτερα στο τραγουδι. Ο ντραμμερ απλα περιτος… καλυτερα να ηταν μονη της στη σκηνη! Αποτελει ενα φαβορι φαντασμα (Ισραηλ 2010, Σερβια 2010, Ουγγαρια 2011, Γαλλια 2011, Ρωσσια 2011, Νορβηγια 2012 και Ισλανδια 2012) που δεν θα καταφερει να τερματισει ψηλα καθως τους ποντους της Σκανδιναβιας θα τους τραβηξουν Δανια-Σουηδια με αποτελεσμα η Νορβηγια να καταληξει καπου στη μεση της δευτερης σειρας του βαθμολογικου πινακα!

  9. Παιδια ετσι που το βλεπω η eurovision θα παραμεινει για λιγο στο βορρα!.
    Ή η δανια ή νορβηγια!..ΣΚΟΥΡΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΟ!

  10. Δύσκολα θα μου αρέσει κάποιο ηλέκτρο-ποπ τραγούδι αλλά αυτό εδώ όντως είναι πολύ καλό, νομίζω πως η σύγχρονη πόπ έτσι πρέπει να είναι. Η Νορβηγία μετά απο 3 σερί αποτυχίες αξίζει επιτέλους να είναι στην 5άδα, το κακό είναι πως πολλά απο τα λεγόμενα φαβορί είναι στην γειτονιά της και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάποιο ή κάποια απο αυτά θα φάνε πάτο (Δανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία) ελπίζω να μην είναι η Νορβηγία ή η Δανία αυτές που θα πατώσουν.

    • Να πώ επίσης ότι δεν βλέπω την Νορβηγία να κερδίζει, γιατί η τελευταία νίκη της είναι σχετικά πρόσφατη (2009) αλλά παρ’όλα αυτά μιά θέση στην 10άδα τουλάχιστον (αν όχι 5άδα) πιστεύω πως θα την έχει.

  11. 10/10 και το 3 στο τοπ μου!!!
    Υπεροχο, Καταπληκτικο,Πρωτοτυπο!!! Ειναι φοβερο το τραγουδι και ατμοσφαιρικό !! Η μουσικη σε ταξιδευει και σε προκαλει να την ανακαλυψεις. Ενα τραγουδι με μυστηριωδης υφος και ενας παρα πολυ μοντερνος ηχος!! Απλα η Margaret τα σπαει!!

  12. 1) Ο τίτλος πάσχει
    2) Εκτός ρεφρέν όλο το υπόλοιπο είναι βαρετό
    3) Εδώ πέρσι βγήκαν τελευταίοι φέτος θα βγουν έστω και πεντάδα;;;;
    4) Το ρεφρέν σου μένει βέβαια
    5) Χρειάστηκε να το ακούσω 5 φορές με 10 για να μου εντυπωθεί στο αυτί – κακό αυτό για την πλειοψηφία των ψηφοφόρων που θα το ακούσει μόνο δυο φορές τον Μάιο

    6) Είναι τυχαίο που τον έναν απ τους δύο δημιουργούς του τραγουδιού τον λένε Psycho;;;;;; Δε νομίζω….

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στη Νορβηγία!

  13. Υπερεκτιμημενο και οχι ιδιαίτερα πρωτότυπο 7/10

    (Μην λέτε χαζομαρες η Νορβηγία δεν θέλει να διοργανώσει τον διαγωνισμό πρόσφατα )

  14. Ασε μας κουκλιτσα μου με τη δηθενιά σου που 15 χρονια μετά το Frozen της Madonna, ηρθες να μας το κοπιάρεις. Δεκάδα δυστυχώς θα μπει, αποδεικνυοντας οτι η Γιουροβίζιον ειναι πολυ πισω σε σχεση με την μοντερνα παγκοσμια μουσικη σκηνη του σημερα.

  15. M’aresi ala gia alagi fetos tha ithela na nikisi mia xwra p dn 3ananikise i exi poli kero na nikisi k fisika na ine mia xora p ine siguro oti tha kani ena poli kalo show tn epomeni xronia! Tha ithela p.x mian agglia,mian italia,ollandia an k den a3izun g protia..3eri kanis nea g ti simetoxi mas t 2014? enow an exete akusi g apoxorisi ke tetia..?

    • Η Ολλανδία και η Ιταλία ίσως να ήταν τα πρώτα φαβορί για νίκη ΑΝ ψήφιζαν μόνο επιτροπές, δεν είναι με τίποτα τα τραγούδια που θα ψηφίσει μανιοδώς ο κόσμος, άσε που δεν έχουν συμμαχίες. Όλα δείχνουν Δανία μέχρι στιγμής (ποτέ δεν ξέρεις βέβαια). Όσο για την συμμετοχή μας του χρόνου, νομίζω ότι βιάζεσαι λίγο, κατα τα Χριστούγεννα αποφασίζουν συνήθως τι θα γίνει.

    • Η Αγγλία κέρδισε το 1997 και η Ιταλία το 1990 και απουσίαζε και 14 χρόνια.Γιατί να κερδίσουν,ειδικά με μετριότατα τραγούδια;Τραγούδια ψηφίζετε ή χώρες;Δεν έχω καταλάβει εδώ μέσα…
      όσο για την συμμετοχή μας του χρόνου,ποιος μπορεί να ξέρει από τώρα;Αν το MAD υπάρχει και στηρίξει τη συμμετοχή μα και του χρόνου,έχει καλώς.Αν βέβαια έχουμε τίποτα εκλογές και κάνει ο συριζα κυβέρνηση,ξεχάστε eurovision!

  16. Το 4άρι μου /η 7η θέση μου [μέχρι στιγμής αφού μπορεί να ανέβει και άλλο στην κατάταξη μου] το λατρεύω και προβλέπω πως θα τερματίσει χαλαρά στην δεκάδα και σχεδόν σίγουρα θα είναι στην πεντάδα έχοντας πολλές πιθανότητες να χτυπήσει top3-2 η ακόμη να καταφέρει να βγει νικητήριο αφού είναι τεράστιο φαβορί και δικαιολογημένα μπορώ να πω..

  17. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ! Εξαιρετική industrial pop,σκοτεινοί στίχοι και μια σαγηνευτική βασίλισσα των πάγων.Ελπίζω να είναι πολύ ψηλά αν και δεν αναμένω να κερδίσει.Καλή επιτυχία!

  18. πολυ καλοστημενο…μου αρεσει,εχει μια “σκοτεινοτητα”κι μια τρυφεροτητα ταυτοχρονα….η μργκαρετ εχει εξαιρετικη φωνη η οποια απογειωνει το τραγουδι!!! 100% τελικο κι εκει πιστευω πως θα ναι σιγουρα στην πρωτη 5αδα…αλλα οχι κι για την νικη(το υπολογιζω μεταξυ 2ης-6ης θεσης) παντως χωρις αμφιβολεια θα βρεθει πρωτο στον δικο μας ημιτελικο! ΜΡΑΒΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑ!!!! 4η θεση στο τοπ μου!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΑΑΑΑΑ 😀

  19. Eξαιρετικό τραγούδι! Ελπίζω να πάει καλά. Σκοτεινό, παθιάρικο και ταυτόχρονα πολύ ευχάριστο και μελωδικό!
    Μου αρέσει περισσότερο από της Δανίας.
    Good Luck!

  20. ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ…..ΚΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ,ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΟ!!!!

  21. Exει ολα τα στοιχεια του καλου τραγουδιου ομως δεν μου λεει τιποτα οσο και να προσπαθησα.Η κοπελα μοιαζει με την Blake Lively from” Gossip girl”sto πιο παχουλο της.Και οταν ακουω το τραγουδι εχω την συγκεχυμενη αισθηση οτι βλεπω την κλασσικη σκηνη της Disco απο καποια βιντεοταινια του ’80 με Γαρδελη,Ψαλτη κ.λ.π οπου διαδραματιζεται το εργο και στο βαθος ακουγεται η Μrs.Margaret. me to τραγουδι της.

  22. Καλο τραγούδι αλλα υπήρχαν στον τελικο της νορβηγιας δυο καλύτερα το alone και το I love you te quiero.

  23. θα ηθελα να δω στο 1 γαλλια και στο 2 νορβηγια, ειναι τα καλυτερα και ξεχωριζουν ευκολα απο το σωρο γιατι εχουν μουσικο υφος που δε θυμιζει σε τιποτα eurovision…. αλλα αυτο το λεω εγω, η κουλτουρα διαφορων λαων ειναι διαστρεβλωμενη σχετικα με το τι θελει ν’ ακουει και να βλεπει

  24. Αποκλείεται η Νορβηγία για 4η συνεχόμενη χρονιά να έχει παταγώδη αποτυχία.
    Στατιστικά να το πάρεις δεν γίνεται.
    Το τραγούδι είναι πολύ δυνατό και πιστεύω θα κάνει αισθηση.
    Δεν νομίζω πως μπορεί να περάσει τη Δανία καθώς εκείνο είναι πιο εύηχο και γνώριμο άκουσμα για τους περισσότερους.
    Ενώ το συγκεκριμένο ίσως για πιο απαιτητικά ή ψαγμένα γούστα.
    Θα ήθελα να το δώ μέσα στα κορυφαία και δεν μπορώ με σιγουριά να προβλέψω την τύχη του.
    Στο top μου είναι κοντά στο 5-6

  25. 8/10 και το #12 μου για φέτος.
    Σκοτεινό , ατμοσφαιρικό και με άποψη pop.
    Δυστυχώς όμως , η τραγουδίστρια αποδεικνύεται πολύ λίγη για να υποστηρίξει ένα τέτοιο κομμάτι στη σκηνή.
    Είμαι σχεδόν σίγουρος πως μιλάμε για ένα από τα φαβορί που θα πατώσει τον Μάιο ( το άλλο είναι το Σαν Μαρίνο ).
    Εδώ η Lena με ένα παρόμοιο σκοτεινό electropop τραγούδι το 2011 αλλά με πολύ πιο χαρισματική παρουσία βγήκε ΜΟΛΙΣ 10η…
    Για την ώρα , μάλλον προβλέπω τελικό για Νορβηγία αλλά ουδεμία επαφή με οτιδήποτε έχει να κάνει με τοπ 10 εκεί…
    Πολύ φοβάμαι πως μόλις την ακούσουμε και 100% LIVE ( σε αντίθεση με το MGP ) , τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο δυσοίωνα για την Margaret στο Μalmo…

    • Καλά!Περίμενε να την ακούσουμε 100% Live και μετά μιλάμε για το πόσο…κακή είναι Πάντως κάνεις πολλές προβλέψεις τις οποίες και σημειώνω… 😉

      • Βασικά Ολλανδία νικήτρια είχα πει…Όμως πρέπει να μου αναγνωρίσεις ότι το λέω χωρίς ζωντανό υλικό , ούτε την παραμικρή αίσθηση πως θα παρουσιαστεί.
        Και η Ουκρανία ανεβαίνει επικίνδυνα , το έλεγα εξαρχής!
        UK , σίγουρο τοπ 10 θαρρώ .Νομίζω κι εσύ το πιστεύεις , κάνω λάθος?

    • Για την Ολλανδία,δεν πιστεύω οτι είναι φαβορί για τη νίκη.Για την Αγγλία,βλέποντας τη σκηνική παρουσία της Bonnie που είναι άκρως απογοητευτική,δεν ξέρω τι να πω…Χλωμό για τόσο ψηλά.

  26. emena san tragudi m aresi para poli…gt ine kti diaforetiko k omorfo taftoxrona…se antithesi me afto ts danias p ine ena song p akusame xiliades fores stin eurovision..k fetos den ine opws persi p itan 1000 ta 100 oti tn niki tha tn eperne i suidia…fetos parola afta p dixnun ta stiximata ola mporun na anatrapun gt t favori i dania den pistevo oti tha ekpli3i ts pantes…k na min 3exname oti poles emfanisis tha kanun k tn diafora..enow i skinikes parusies..g emena protimao noray g niki an k i diorganosi ts t 2010 itn xalia..opws k naxi i efanisi ts margaret ston norvigiko teliko itn poli metriotati g ena tetio komati..eprepe na iparxi pio poli drama afu k o ixos k i stixoi ine pio dramatikoi…k tha tin protimun se kti pio diaforetiko apo tn norvigiko teliko..mia pio dinati efanisi..anw good luck !

      • Κι εγώ έτσι πιστεύω. Το gravity είναι 100 φορές πιο συνταγή νίκης απ’ τη Δανία και μάλλον ο μέσος θεατής θα τσιμπήσει. Είναι και πιο δυνατή σαν φωνή, πιο κυριλάτη στο look, ετοιμάζουν και υπερπαραγωγή on stage μαθαίνω. Μάλλον θα εντυπωσιάσει περισσότερο κόσμο.

      • Eπίσης η Ουκρανία έχει ανέβει πάρα πολύ στα στοιχήματα ! Μόλις πέρασε τη Νορβηγία.
        Και μεις ανεβήκαμε 2 θέσεις. Πλέον 13οι ! Πολύ καλά!

  27. Το αγαπημένο μου για φέτος!!! Την αγαπώ την κοπέλα! Μια χαρα φωνή έχει, μια χαρά παρουσία έχει και ας λενε οι κακές γλώσσες οτι είναι χοντρή και άλλα τέτοια κουλά! Το κομμάτι σε σαφέστατα πιο ψαγμενο στυλ απο άλλα φαβορί πχ Δανια ,στίχοι ,μουσική τα πάντα. Αγαπημένη μου έκπληξη θα ήταν να κερδίσει αλλά δύσκολο το βλέπω.Η άλλη έχει κατσικωθεί στην κoρυφή 😛

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ