Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Βουλγαρίας 2013!

Η Βουλγαρία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2013 από τους  και Stoyan Yankoulov και το τραγούδι Samo shampioni που έχουν γράψει οι Elitsa Todorova και Kristian Talev και θα ερμηνευτεί στα Βουλγάρικα.

Το δίδυμο Elitsa & Stoyan δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις! Τους γνωρίσαμε το 2007 όταν εκπροσώπησαν τη πατρίδα τους, Βουλγαρία, στη Eurovision με το τραγούδι “Voda (Water)” (5η θέση). H συμμετοχή αυτή είναι και η μοναδική της γειτονικής μας χώρας που έχει καταφέρει να προκριθεί από Ημιτελικό σε Τελικό του διαγωνισμού.
Η Elitsa Todorova γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1977 στη πόλη Varna. Εκτός από το παραδοσιακό τραγούδι η Elitsa ασχολείται πολύ και με τα κρουστά μουσικά όργανα. Από μικρή υπήρξε μέλος σε διάφορες χορωδίες ενώ έχει κατά καιρούς συμμετάσχει σε διάφορα παραδοσιακά μουσικά events της χώρας. Το 2003 ξεκίνησε να συνεργάζεται αποκλειστικά με τον επιτυχημένο drummer και παίκτη κρουστών μουσικών οργάνων Stoyan Yankoulov δημιουργώντας μαζί ένα επιτυχημένο μουσικό ντουέτο!
O Stoyan Yankoulov έχει γεννηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 1966 στη Sofia! Ξεκίνησε να ασχολείται με τα κρουστά σε πολύ μικρή ηλικία. Έχει εργαστεί σαν drummer σε πολλά συγκροτήματα ενώ για 7 χρόνια υπήρξε μέλος της μπάντας του Βουλγαρικού Εθνικικού Ραδιοφώνου δίνοντας συναυλίες σε πολλές πόλεις της χώρας. Το 1994 έγινε μέλος του συγκροτήματος Zone C στο οποίο και παρέμεινε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του. Το 2000 γνωρίστηκε με την Elitsa Todorova στα πλαίσια ενός Βουλγαρικού φεστιβάλ στον Καναδά και τρία χρόνια μετά ξεκίνησε η επιτυχημένη επαγγελματική συνεργασία μεταξύ τους.

Το Samo shampioni θα διαγωνισθεί θέση 7 στο 2ο ημιτελικό στις 16 Μαίου 2013.

[youtube id=”bExp3aNOFsE” width=”600″ height=”350″]

Само шампиони,Μόνο πρωταθλητές
само шампиони,Μόνο πρωταθλητές
Прелитат високо и надалеко,Πετώντας ψηλά και μακριά
скачат и се смеят и сълзи се леят,Πηδώντας, γελώντας, κλαίγοντας
всичките юнаци, те са най добритеΟι νεότεροι και οι καλύτεροι
смели в игрите силни във душите.Οι γενναιότεροι στα παιχνίδια
Παντοδύναμοι στην καρδιά
Само диви, само шампиони,Μόνο οι άγριοι Μόνο πρωταθλητές
златни момци моми за милиониΧρυσά αγόρια και κορίτσια για εκατομμύρια
Има ли млади, има ли луди,Δώστε μας τους νέους Δώστε μας τους χαρούμενους
цяло село дойде,Και έρχεται όλο το χωριό
пейте не се бойте!Τραγουδήστε, μη φοβάστε
Само шампиони,Μόνο πρωταθλητές
само шампиони.Μόνο πρωταθλητές
Има ли млади, има ли луди,Δώστε μας τους νέους, δώστε μας τους χαρούμενους
цяло село дойде,Και έρχεται όλο το χωριό
пейте не се бойте!
ЕееееееееееΕεεεεεεεεεεεε
АааааааааааΑααααααααα
Само диви само шампиони,Μόνο οι άγριοι, μόνο πρωταθλητές
златни момци, моми за милиони,Χρυσά αγόρια και κορίτσια για εκατομμύρια
Само диви само шампиони,Μόνο οι άγριοι, μόνο πρωταθλητές
златни момци моми за милиониΧρυσά αγόρια και κορίτσια για εκατομμύρια
Само диви само шампиони,Μόνο οι άγριοι, μόνο πρωταθλητές
златни момци моми за милиони.Χρυσά αγόρια και κορίτσια για εκατομμύρια

Μπορείτε να δείτε τα άρθρα της Βουλγαρίας εδώ.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

Κρικόρ Κιφορκιάν

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

34 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Elitsa & Stoyan KANATE ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΤΟ «Voda (Water)» (5η θέση) ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΑΤΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ LOOK ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!!!!!!
    ΑΣΕ ΤΟ ΚΟΥΛΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΑΣ…..
    ΦΕΤΟΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ SORRY ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΙΔΕΕΣ….

    • ti na poume kai emeis pou steilame tous koza mostra me ton Aga8ona tromara m tetia fwnitika san na min perase mia mera kala oso gia a stilistika ekei kai an den 8a milisw

  2. ΤΟ ΜΑΚΡΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ…ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟ…’Εεεεεεεεεεεεε Αααααααααα’….ΧΑΧΑΧΧΑΑ

  3. ΕΛΛΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
    ΣΤΗΝ ΓΥΦΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ
    10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.
    ΟΞΩ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ
    ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ ΜΑΣ

  4. Από τα χειρότερά μου…μία φορά κατάφερα να το ακούσω ολόκληρο!! Οι δε στίχοι άντε γεια!!!!!!!!Στο top μου κάπου στο 38-39…δεν παλεύεται σας λέω!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Κρίμα γιατι το 2007 είχαν καλο τραγούδι. Θα ενταχθούν στη ομάδα με την Dana international την Selma και άλλους που μετά από τεράστια επιτυχία στην πρώτη τους συμμετοχή επέστρεψαν για να μην πανε ούτε τελικό. Κρίμα. Το τραγούδι είναι κάκιστο.

  6. ισως απο τα πιο καραβλαχικα που εχουν παει ποτε!!!
    Μόνο πρωταθλητές που ρε Elitsa ???
    Stoyan ξερεις η αλβανικη χαιτη εχει φυγει
    απο τη μοδα πανω απο 20 χρονια.

    • ΚΑΙ ΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΣΕΝΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ..ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ…ΑΛΛΑ ΠΟΙΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΝ??…ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ..ΕΛΕΟΣ!

      • Nai gamoto trexoun pisw apo ton Aga8wna kai ta apesia fwnitika p exei!!! Se exw Bare8ei apisteuta alla otan exeis ti miga ti na se kanoume!!! 8a klapsieis me tis manoules parea!!!

  7. τα παιδια μας εχουν στοχους βλεπω. Δηλωσεις Κοζα που εγιναν στα αγγλικα : ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να κερδισουμε και ΔΕΝ μας ενδιαφερει η θεση που θα παρουμε. ( ακουστε το και μονοι σας εδω http://www.youtube.com/watch?v=_UtGac0vmDA ….) Μεγαλε αν ξεκινας ετσι, θα πας κατω απο τη 16η θεση στο υπογραφω….

  8. εεε μαλλον νομιζω πως ειμαι ο μονος που μου αρεσει το κομματι”samo shampioni”… μου μενει η φωνη της ελιτσα κι εκτος αυτου ειναι πολυ αληθινο με παραδοσιακο ηχο αυτο το κομματι κι τελος ειναι κι πολυ δινοαμικο,οσι σαν το πρωτο τους το”kismet”!!! δν ξερω αν θα προκριθει(ειναι 50-50) αλλα δυστυχως αν τα καταφερει,οριακα,10η θεση κι στον τελικο θα ναι στην καλυτερη 22ο…. :/ εμενα ομως ειναι 9ο στην καταταξη μου!!!! 🙂 (γουστα αυτα)…
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΕΙΤΟΝΕΕΕΕΕΣ!!!! 😀

  9. Πολυ υποτιμημένο τραγούδι..και πολύ χαμηλά στα στοιχήματα!
    Εμένα μ’ αρέσει αρκετά, και πιστευω πως το τελικό τον έχει σίγουρο..διοτί άναμεσα στις τοσες μπαλάντες του ημιτελικόυ θα ξεχωρίσει.
    Για τη τύχη του στο τελικό δεν κανω προβλεψη,ίσως συμβιβαστεί ψηλά στη δεξιά μεριά του πίνακα!
    Στο TOP μου είναι στη θέση #12! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

  10. Λοιπόν για εμένα η Elitsa και ο Stoyan και μου αρέσει πάρα πολύ το στύλ τους. Όμως κατα την γνώμη μου έκαναν ένα τεράστιο λάθος, έπρεπε να είχαν ακούσει τον κόσμο και να πήγαιναν με το kismet που ήταν ένα καθαρόαιμο παραδοσιακό κομμάτι που θα ξεχώριζε.
    Όσο για το Samo Shampioni μου αρέσει σε κάποια σημεία, με εκνευρίζει σε κάποια άλλα. Παρ’όλα αυτά, θέλω πολύ να τους δώ στον τελικο.

  11. Συμφωνώ απόλυτα με george axeman.
    Εχει πολλά σημεία που μου αρέσουν αλλά και αρκετά που με κουράζουν.
    Είναι σαν τη μύγα μες το γάλα και ξεχωρίζει.Καλό αυτό?Κακό?Θα δείξει.
    Νομίζω όμως πως θα περάσει στον τελικό.
    Για μένα είναι κοντά στο 20.

    • Οχι… δεν θα καταφερετε τιποτα και που ψηφιζετε την Ελλαδα! Δες εκει που λεει results by voting country και επελεξε Ελλαδα και θα δεις οτι παρ’ολο που εμεις κατατασουμε το τραγουδι μας 4ο δεν παιρνει καθολου βαθμους απο τη χωρα μας! 😉 Αρα επελεξε τα τραγουδια που σου αρεσουν πραγματικα (εκτος της Ελλαδας) μπας και βγει ενα αντιπροσωπευτικο αποτελεσμα!

  12. kalitera na blepoun 12 stin ellada oi alles xwres mipws alla3oun gnwmi..! ama paratirisete enas na dwsw megalo bathmo stin bulgaria eimaste ektos 10kadas

  13. Για τους ολυμπιακούς γράφτηκε;Τώρα διάβασα τους στίχους…
    Πολύ κατώτερο του Voda αλλά και του Kismet που κέρδισε τον εθνικό τους τελικό.Παίζει να μην περάσει τελικό και αν περάσει θα καταλήξει κάπου στην 20η θέση…

  14. AΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΑ….ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ,ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΠΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ!!!!

  15. Μετά το Voda το ΧΑΟΣ! Είναι πολύ κατώτερο των προσδοκιών μου για τη Βουλγαρία φέτος , μου βγάζει μια απόγνωση να συνδυάσει όσο περισσότερα θελκτικά σημεία γίνεται , με τελικό αποτέλεσμα , έναν μουσικό , ανέμπνευστο αχταρμά! Αν θα περάσει τελικό θα είναι οριακά! Προτιμούσα να είχαν στείλει το reggae κομμάτι.Αυτό αποτελούσε περισσότερο ΠΡΟΤΑΣΗ.
    5/10 και το # 27 μου για φέτος.
    Καλή επιτυχία γείτονες!

  16. GOOD LUCK BULGARIA
    ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΥΤΕ 1 ΨΗΦΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ

  17. Εύχομαι στην Βουλγαρία να περάσει με τα 1000 τελικό γιατί το εν λόγω τραγούδι το αξίζει και να Kin αδικηθεί ΌΠΩΣ το περσινό.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ