Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν 2013!

Το Αζερμπαϊτζάν θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2013 από τον Farid Mammadov και το τραγούδι Hold me που έχει συνθέσει ο Δημήτρης Κοντόπουλος, σε στίχους των John Ballard και Ralph Charlie και θα ερμηνευτεί στα Αγγλικά.

O Farid Mammadov γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου 1991 στο Baku του Αζερμπαϊτζάν. Έχοντας για είδωλο τον Stevie Wonder, o Farid στα μόλις 8 του χρόνια τραγούδησε στη πρώτη του συναυλία το “I just called to say I love you” με πάρα πολύ θετικές κριτικές. Είναι απόφοιτος του μουσικού σχολείου “Elitar” ενώ πλέον είναι φοιτητής στο Azerbaijan State University of Culture and Arts. Για αρκετά χρόνια ο Farid υπήρξε σολίστας του μουσικού συνόλου “Bulbul” υπό τη διεύθυνση του τιμημένου Αζέρου καλλιτέχνη Aybeniz Gashimova. Το πρώτο του single κυκλοφόρησε το 2012 με τίτλο “Gəl yanıma (come to me)” ενώ ακολούθησε πρόσφατα το “Inan (believe me)” με τρίτο και τελευταίο μέχρι στιγμής το “Hold me” σε σύνθεση του δικού μας Δημήτρη Κοντόπουλου. Με το “Hold me” o Farid καλείται να εκπροσωπήσει το Αζερμπαϊτζάν στη φετινή Eurovision που θα διεξαχθεί στο Malmö της Σουηδίας.

Το Hold me θα διαγωνισθεί θέση 4 στο 2ο ημιτελικό στις 16 Μαίου 2013.

[youtube id=”r5egVzkZGTg” width=”600″ height=”350″]

Hold meΚράτα με
Should have seen it coming when I saw youΈπρεπε να δω ότι θα συμβεί όταν σε αντίκρυσα
Should have had the sense to stop and walk awayΈπρεπε να έχω τη διααίσθηση να σταματήσω και να φύγω
Ιt was gonna turn out complicatedότι θα γινόταν πολύπλοκο
We’ve hit overload, about to explodeείχαμε υπερφορτωθεί, έτοιμοι να εκραγούμε
If love was a mountainΑν η αγάπη ήταν βουνό
I’d climb up to the highest of them allΘα ανέβαινα στο πιο ψηλό απ’όλα
I’d swim across the ocean if you’d callΘα κολυμπούσα τον ωκεανό αν με φώναζες
I’m lost in your smileΕίμαι χαμένος στο χαμόγελό σου
Freefalling for milesΚάνω ελεύθερη πτώση για μίλια
Hold meΚράτα με
Just unfold meΑπλά ξεδίπλωσέ με
Unchain my soulΛύσε την ψυχή μου
Give me love make me wholeΔώσε μου αγάπη, ολοκλήρωσέ με
Hold meΚράτα με
If it’s onlyΑν είναι μόνο
For this moment in timeγι’αυτή τη στιγμή στο χρόνο
Now I’m yours and your mineΤώρα είμαι δικό σου κι εσύ είσαι δική μου
So Hold meΓι’αυτό κράτα με
Take a little time then you’ll know betterΠάρε λίγο χρόνο και τότε θα ξέρεις καλύτερα
Than to think about giving in on the one you loveπαρά να σκέφτεσαι να δοθείς σ’αυτόν που αγαπάς
Can we go backΜπορούμε να γυρίσουμε πίσω
and freeze the momentκαι να παγώσουμε τη στιγμή
Where we used to be free was only you and meπου ήμαστε ελεύθεροι, μόνο εγώ κι εσύ;
Hold meΚράτα με
Just unfold meΑπλά ξεδίπλωσέ με
Unchain my soulΛύσε την ψυχή μου
Give me love make me wholeΔώσε μου αγάπη, ολοκλήρωσέ με
Hold meΚράτα με
If it’s onlyΑν είναι μόνο
For this moment in timeγι’αυτή τη στιγμή στο χρόνο
Now I’m yours and your mineΤώρα είμαι δικό σου κι εσύ είσαι δική μου
So Hold meΓι’αυτό κράτα με
Hold meΚράτα με
Remember how we used to laughΘυμήσου πώς γελούσαμε
But now you’re running from the pastΑλλά τώρα φεύγεις τρέχοντας απ’το παρελθόν
Let’s find a way to carry onΑς βρούμε έναν τρόπο να συνεχίσουμε
Remember how love used to beΘυμήσου πώς ήταν η αγάπη
You said I was your fantasyΈλεγες πως ήμουν η φαντασίωσή σου
Can’t take another night aloneΔεν αντέχω άλλο βράδυ μόνος
so come on homeΓι’αυτό γύρνα σπίτι
Hold meΚράτα με
Just unfold meΑπλά ξεδίπλωσέ με
Unchain my soulΛύσε την ψυχή μου
Give me love make me wholeΔώσε μου αγάπη, ολοκλήρωσέ με
Hold meΚράτα με
If itґs onlyΑν είναι μόνο
For this moment in timeγι’αυτή τη στιγμή στο χρόνο
Now Iґm yours and your mineΤώρα είμαι δικό σου κι εσύ είσαι δική μου
So Hold meΓι’αυτό κράτα με
Hold me – Hold me……Κράτα με – κράτα με

Μπορείτε να δείτε τα άρθρα του Αζερμπαϊτζάν εδώ.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου
Κρικόρ Κιφορκιάν
Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

 

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. κοντοπουλος εγραψε τραγουδακι καλο σαν αυτα που γραφει στον ρουβα μπηκε και ο φωκας στην χορογραφια με αποτελεσμα το αζερμπαιτζαν για αλλη μια χρονια στη 10αδα.
    παντα οι ελληνες στο εξωτερικο διαπρεπουν !!!
    στη ελλαδα κοζα μοστρα και αγαθωνας εκφραζουν την ατσουμπαλη χαρα του νεοπτωχου ελληνα που ακουει παντελιδη παολα και πινει τουμπα libre στην φτηνια!!!!!!!!

  2. Ωραίο τραγούδι έγραψε ο Κοντόπουλος.Αν το έλεγε ο Μαρτάκης π.χ για Ελλάδα θα ήμασταν σίγουρα 10άδα μπορεί και 5άδα

  3. Ο Farrid μου θυμίζει πάρα πολύ κάτι μεταξύ Dima Bilan και Harel Skaat (Ισραήλ 2010). Το “Hold me” ενώ ξεκινάει σχετικά βαρετά, έχει μία καλή κορύφωση στο τέλος. Επειδή μιλάμε για Αζερμπαϊτζάν λογικά θα είναι άνετα μέσα στην 10άδα καθώς θα έχει υποστήριξη απο τις χώρες του ανατολικού μπλόκ και της Τουρκικής διασποράς μιάς και δεν συμμετέχει η Τουρκία φέτως, ενώ έχει και το στύλ των τραγουδιών που ψηφίζουν συχνά οι επιτροπές.
    Πολλές μπαλάντες απο το ανατολικό μπλόκ πάντως (6: Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Εσθονία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρωσία). Μου θυμίζει την περσινή χρονιά που είχαμε και πάλι 6 μπαλάντες απο τα Βαλκάνια. Κάποιες τα πήγαν εξαιρετικά (Σερβία, Αλβανία), κάποιες σχετικά μέτρια (Σκόπια, Βοσνία) και κάποιες δεν πέρασαν ούτε κάν τελικό (Κροατία, Σλοβενία). Να δούμε ποιοί θα φαγωθούν φέτως!

  4. τι αηδια ειναι αυτη? δεν θα πω καλα λογια επιδ το γραψε ελληνας απλα γιατι ειναι απαισιο. και μην παει με το φρυδι μπατανοβουρτσα ο τυπος δεν τραβαει. και δεν σχολιαζω ποτε εμφανιση αλλα αυτο ειναι εντλως αντιαισθητικο.

  5. Μου αρέσει χωρίς να τρελαίνομαι.Σίγουρα ξεχωρίζει σ’ αυτόν τον ημιτελικό που έχουν μαζευτεί τόσο χάλια τραγούδια.Για μένα, Αζερμπαιτζάν, Γεωργία και Ελλάδα οι 3 χώρες για σίγουρη πρόκριση από τον β’ ημιτελικό…

  6. Πρωτη φορα δε μου αρεσει τραγουδι του Αζερμπαιτζαν.Ειναι απλα βαρετο,και μου δινει την εντυπωση οτι μαλλον προοριζοταν για bonus track στο επομενο αλμπουμ του Ρουβα ή του Μαρτακη.Πολλα 12χρονα κοριτσακια θα θαμπωθουν απο τα καλλη του τραγουδιστη και θα το ψηφισουν ομως,με αποτελεσμα δεκαδα για αλλη μια φορα οι Αζεροι

  7. Μου αρέσει πολύ αν και στην αρχή το είδα χλιαρά.
    Καλή συνταγή όμορφου νεαρού,με νορμάλ φωνή,με ερωτική εμπορική μπαλάντα από μια δυνατή χώρα.Δεν θέλει κάτι άλλο για να βρεθεί το Αζερμπαιτζάν και πάλι στη 10αδα.
    Σφαγή με τις μπαλάντες και προβλέπω Αζερμπαιτζάν,Γεωργία,Ρωσία και Ουκρανία να μπαίνουν στην 10αδα και να τρώνε τις υπόλοιπες.

    • Εγώ θα έδινα ένα προβάδισμα σε Ουκρανία πάντως , μετά Αζερμπαιτζάν και προς το τέλος Ρωσια , Γεωργία!

  8. TELEIO!
    paei aneta gia 10ada endexomenos kai 5ada-3ada kai apo ellada tha parei 8-10-12 an den persi kipros p xlomo to blepw kai episis an den perasi kai h boulgaria p nmz tha exei eukoli prokrisi h boulgaria opote kai tha parei kai 12 h gitonisa apo emas kai ena 10 nmz to azerbaijan tha to tseposi… ipothesis me prasina aloga mia problepsi ekana p apo tin pragmatikotita apexi poles meres tha doume 😀

  9. ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ….ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!!!!

  10. Xιλιοφορεμένη ερωτική μπαλάντα με έναν αδύναμο ερμηνευτή ΑΛΛΑ , είναι άκρως αποτελεσματική για πρώτο άκουσμα και δώστου τα κοριτσάκια να στέλνουν μαζικά τα sms , ονειροπολώντας τον Farid να τους το τραγουδάει…
    Δυστυχώς άλλο ένα υπερτιμημένο αποτέλεσμα για το Αζερμπαιτζάν έρχεται τον Μάιο. Και δεν μιλάω μόνο για τοπ 10…
    7/10 και το #17 μου για φέτος.
    Πιστέυω πώς έφτασε ο καιρός για το Αζερμπαιτζάν να στείλει και κάτι ντόπιας παραγωγής ή έστω στην γλώσσα του…έχουν τέτοια μουσική παράδοση , γιατί πρέπει να καταφέυγουν σε δυτικοευρωπαικά ακούσματα για την εκπροσώπησή τους στην eurovision?

  11. O Κοντόπουλος σε στιγμές δημιουργικής ξεπέτας! Ένα δήθεν σπαραξικάρδιο άκουσμα σε παλαιομοδίτικο περιτύλιγμα! Εμφανισιακά κακομούτσουνος και νάνος (έτυχε να τον δω από κοντά και εγώ είμαι μέτριος στο ύψος αλλά εδώ μιλάμε για τον κοντορεβυθούλη) Χάλι αζέρικο! Τέτοια τραγούδια απωθούν τους μη οπαδούς του διαγωνισμού. Κατά πολύ χειρότερο του ελληνικού και του κυπριακού και πιστέψτε με δεν είμαι υποστηρικτής τους!

  12. Μου αρέσει αρκετά…με τις συμμαχίες και με την επιμέλεια του Φωκά θα τα πάει εξαιρετικά. Καλή επιτυχία Αζερμπαϊτζάν!!

  13. Δεν αρέσει στα 12χρονα κοριτσάκια ούτε ο γύφτος ούτε το καψουροτράγουδό του. Το όλο πράγμα απευθύνεται καθαρά σε ενήλικες σκυλούδες (της ανατολικής ευρώπης και των βαλκανίων).

  14. δεν μου αρεσει…. ειναι αρκετα βαρετο κι μονοτονο…..εκτος απο κανα δυο σημεια κορυφωσης…βεβαια τελικο θα ναι κι μαλιστα κι 10αδα…γενικα αυτη η χωρα ειναι μονιμως υπερεκτιμημενη…(με αποκορυφωμα το 2011 που με ενα μετριο κατα με κομματι κερδισε…) 19ο στο τοπ μου!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΙ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ!!!! 🙂

  15. Tragoudara egrapse o Kontopoulos.Poly dinati melodia pu su menei apo to proto akousma.Opos lene poly ksenoi sta forum to pleon dikaio top 5 tou Azerbaijan.

  16. Η εξαγωγη αδρά αμειβομενων συνθετών βλαχομπαρόκ αισθητικής, ίσως συμμαζέψει τα δημοσιονομικά. Οπότε ντουζ πουέν για λόγους εθνικούς.

  17. Η ΜΠΑΝΑΛΑΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ (αφορά επίσης τις συμμετοχές Ρωσίας και Γεωργίας)!!!

  18. Ο Κοντόπουλος είναι με απόσταση ο πλέον ταλαντούχος συνθέτης της Ελληνικής ποπ μουσικής σκηνής .Δεν είναι μόνο τα απανωτά νούμερο 1 χιτ που κάνει στην Ελλάδα ( τα 3 τελευταία χιτ τα ΛΑΤΡΕΥΩ )
    “πόσες χιλιάδες καλοκαίρια”
    “η αγάπη έρχεται στο τέλος”
    “σε έναν τοίχο”
    αλλά και το γεγονός ότι είναι ο μόνος που έχει καταφέρει να κάνει ΚΑΡΙΕΡΑ εκτός Ελλάδας.
    Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ γιατί πολύ όμορφη μπαλάντα που έγραψε στο Αζερμπαιτζάν.Μια πολύ δυνατή μελωδία που συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο. Καλή του επιτυχία και είμαι σίγουρη ότι θα έχει ένα 12άρι από εμάς.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ