EUROVISION 2013: Το πρόγραμμα για τις πρόβες!

Δημοσιεύτηκε μέσω του επίσημου site του διαγωνισμού, eurovision.tv, το αναλυτικό πρόγραμμα για τις πρόβες του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. 

Οι πρώτες πρόβες θα έχουν διάρκεια 30 λεπτά για τη κάθε χώρα ενώ συνολικά ανά μέρα, πρόβες θα κάνουν 8 χώρες. Οι πρόβες ξεκινούν τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2013 στις 11:00 ώρα Ελλάδος με την Αυστρία να ανοίγει την αυλαία και ολοκληρώνονται τη Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 με τη Ρουμανία να κάνει τελευταία τη πρώτη πρόβα της στις 17:10 ώρα Ελλάδος. Ανά τέσσερις χώρες, θα υπάρχει διάλειμμα διάρκειας 60 λεπτών.

Τη Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 θα ξεκινήσουν οι δεύτερες πρόβες για τις χώρες των δύο Ημιτελικών.  Συγκεκριμένα η Αυστρία που ανοίγει και πάλι την αυλαία, θα κάνει τη δεύτερη πρόβα της στη 13:00 ώρα Ελλάδος. Στη φάση αυτή, η κάθε χώρα θα έχει στη διάθεσή της 20 λεπτά για τη πρόβα της ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν δύο διαλείμματα καθώς πρόβες θα κάνουν όλες οι χώρες του πρώτου Ημιτελικού. Οι χώρες του δεύτερου Ημιτελικού θα ακολουθήσουν το ίδιο πρόγραμμα το Σάββατο 11 Μαΐου 2013. Μετά την ολοκλήρωση της πρόβας της κάθε χώρας θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου διάρκειας 20 λεπτών.

Οι χώρες του τελικού θα κάνουν πρόβες τη Κυριακή 12 Μαΐου 2013 με την Ισπανία να ανοίγει την αυλαία στις 11:oo ώρα Ελλάδος. Οι πρόβες των χωρών του τελικού θα έχουν διάρκεια 30 λεπτά ενώ μετά την ολοκλήρωσή της πρόβας της κάθε χώρας, θα ακολουθήσει Συνέντευξη τύπου διάρκειας 30 λεπτών ενώ ο γύρος για τις δεύτερες πρόβες των χωρών του τελικού θα γίνει τη Τετάρτη 15 Μαΐου με διάρκεια της κάθε πρόβας 20 λεπτά. Θα υπάρξει και δεύτερος γύρος Συνέντευξης Τύπου για τις χώρες του τελικού, μετά τη πρόβα της κάθε μιας, διάρκειας 20 λεπτών.

Οι τελικές πρόβες, γνωστές και ως Dress Rehearsals, θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Μαΐου, μία μέρα πριν τον πρώτο Ημιτελικό του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα στις 13/5/2013 θα γίνουν δύο τελικές πρόβες του 1ου Ημιτελικού. Η πρώτη θα ξεκινήσει στις 18:00 ώρα Ελλάδος και η επόμενη στις 22:00. Την επόμενη μέρα, θα υπάρξει άλλη μια γενική πρόβα στις 16:00 ώρα Ελλάδος ενώ το βράδυ κατά τις 22:00 θα προβληθεί ο πρώτος Ημιτελικός. Μετά τον Ημιτελικό, θα υπάρξει Συνέντευξη Τύπου διάρκειας 40 λεπτών με τις χώρες που πήραν το πράσινο φως για τον τελικό! Το βράδυ της Τετάρτης 15/5 θα υπάρξουν δύο Dress Rehearsals για τον 2ο Ημιτελικό. Αυτές θα ξεκινήσουν μετά τις δεύτερες πρόβες των χωρών του τελικού: η πρώτη θα ξεκινήσει στις 18:οο ώρα Ελλάδος και η επόμενη στις 22:οο. Τελευταία γενική πρόβα του 2ου Ημιτελικού θα γίνει ανήμερα του διαγωνισμού, δηλαδή το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Μαΐου 2013 στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Στις 22:00 θα μεταδοθεί ο διαγωνισμός ενώ μετά την ολοκλήρωσή του θα υπάρξει Συνέντευξη Τύπου με τους καλλιτέχνες των χωρών που προκρίθηκαν στον τελικό διάρκειας 40 λεπτών.

Οι δύο πρόβες του τελικού του διαγωνισμού θα γίνουν τη Παρασκευή 17 Μαΐου 2013. Η πρώτη θα ξεκινήσει στις 15:30 ώρα Ελλάδος και η επόμενη στις 22:00. Η τελευταία πρόβα του διαγωνισμού θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 στις 14:00 ώρα Ελλάδος. Το βράδυ της ίδιας μέρας, θα προβληθεί ο μεγάλος τελικός του διαγωνισμού.

Μορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ 

Κιφορκιάν Κρικόρ

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αμέσως μετά το Πάσχα έρχονται και οι πρόβες. Super!!! Ανυπομονώ….απόψε είναι και η εκδήλωση ”Eurovision In Concert”στο Άμστερνταμ, ελπίζω αύριο να έχουμε υλικό και από κει…

    • Νομίζω πως δεν μπορούμε να το παρακολουθήσουμε live….έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι…αν γνωρίζει κάποιος ας μας ενημερώσει.

    • Όχι Νίκο, θα κάνουν πρόβες κανονικά όπως όλες οι χώρες. Για τις Big5 και την Σουηδία η πρώτη πρόβα είναι την Κυριακή 12 Μαίου και η δεύτερη την Τετάρτη 15 Μαίου. Και τέλος η πρόβα του τελικού. Ότι αναφέρει δηλαδή και το πρόγραμμα παραπάνω.

    • ΕΛΛΑΔΑ:
      Πρώτη πρόβα – Πέμπτη 9 Μαΐου στις 11:00 ώρα Ελλάδος
      Δεύτερη πρόβα – Σάββατο 11 Μαΐου στις 17:35 ώρα Ελλάδος
      Θα γίνουν επίσης δύο Γενικές πρόβες του 2ου Ημιτελικού (μέσα στον οποίον και η Ελλάδα) τη Τετάρτη 15 Μαΐου στις 18:00 και στις 22:00 ώρα Ελλάδος και άλλη μία – τελευταία – τη Πέμπτη 16 Μαΐου στις 16:00 ώρα Ελλάδος.
      Αν με το καλό περάσουμε και τελικό, τότε θα συμπεριληφθούμε και στο πρόγραμμα με τις πρόβες του Τελικού, δηλαδή Παρασκευή και Σάββατο.

  2. σορυ για την εκφραση αλλα μπουχτησαμε μα…κες. αι σιχτιρι συνεχεια εκτος τελικου και εκτος τελικου. παρε υπικοωτητα αγγλιας να το παιζεις κουλτουριαρης.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ