EUROVISION: Πριν από ακριβώς 32 χρόνια…..

Πριν από ακριβώς 32 χρόνια (4 Απριλίου 1981), το Δουβλίνο φιλοξενεί για δεύτερη φορά το διαγωνισμό Γιουροβίζιον με τη συμμετοχή 20 χωρών, ανάμεσα στις οποίες το Βέλγιο με την εκρηκτική Emly Starr και το ”SAMSON” (Σαμψών), που τερματίζει στην άδικη 13η θέση με 40 βαθμούς (7 από την Ελλάδα)!


Η καλλιτέχνις έφτασε έντρομη στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, αφού το αεροπλάνο με το οποίο ταξίδευε από τις Βρυξέλλες, δε μπορούσε να προσγειωθεί, λόγω πυκνής ομίχλης!

[youtube id=”fr3syDHINRI” width=”600″ height=”350″]

Στο διαγωνισμό του 1981 θριάμβευσε το Ηνωμένο Βασίλειο με τους Bucks Fizz και το θρυλικό πλέον Making Your Mind Up!

[youtube id=”boEph_ic-NM” width=”600″ height=”350″]

Η αναλυτική βαθμολογία:

Αλέξανδρος Ρούσσος

scoreaboardfoto by eurovisioncovers.co.uk

 

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΤΟ TELEVOTING ΣΤΗ EUROVISION,Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΓΙΝΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ….ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΨΗΦΙΖΑΝ ΑΘΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΧΑΝΤΑΚΩΝΑΝ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ”ΑΝΟΙΞΗ” ΤΗΣ ΒΟΣΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ….ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗ EUROVISION ΚΑΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΛΕΘΕΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 5% ΚΑΙ 10% ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΘΑΒΟΥΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ!!!!

  2. Μπορεί το νικητήριο Making Your Mind Up να ήταν το πιο εμπορικό και να έμεινε στην ιστορία του διαγωνισμού,αλλά το καλύτερο ήταν της Γερμανίας το Johnny Blue μια απ της καλύτερες συμμετοχές της που για 4 βαθμούς έχασε τη νίκη.

  3. Απο τις πιο φέϊλ νικες του διαγωνισμού…Η χειρότερη νίκη στο διαγωνισμό μαζί με 1984,1991,2000,2001,2010,2011…
    Το Ισραήλ ή η Γερμανία άξιζαν πιο πολύ να κερδίσουν το 1981!!!!!!!!!!!!!

  4. Επίσης,για την ιστορία του θέματος,οι νικητές της βραδιάς σε συνέντευξη που παρέθεσαν στην αίθουσα του τύπου δήλωσαν οτι δεν περίμεναν με τίποτα να πάρουν το βραβείο,και οτι υπήρχαν πολύ καλύτερα τραγούδια απο το δικό τους για να νικήσουν!Καταχειροκροτήθηκαν αμέσως απο όλους τους παρευρισκομένους!
    Επίσης ο πρόεδρος της Νορβηγικής αποστολής δήλωσε οτι η Νορβηγία μπορεί να μηδενίστηκε αλλά μαζί με τους νικητές θα έχει την ίδια αντιμετώπιση στην ιστορία του διαγωνισμού!!!Είναι τα δύο άκρα που όλοι θα θυμούνται!!!!!!!

  5. Ομολογουμένως από τις νίκες στον διαγωνισμό που με έκαναν να απορώ. Κάκιστη ερμηνεία. Η Γερμανία σαφώς και άξιζε περισσότερο. Τώρα τη συμμετοχή του Βελγίου που την ανακάλεσα μουσικά στη μνήμη μου, βλέποντάς το, ένα θα πω. Αψογα πόδια!!!!
    Αν και βεβαια εκείνη η νίκη της Εσθονίας στη Κοπεγχάγη ακόμα δεν μπορώ να την χωνέψω….

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ