Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Κροατίας 2013!

Η Κροατία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2013 από τους Klapa s Mora και το τραγούδι Mizerija που έχει γράψει ο Goran Topolovac και θα ερμηνευτεί στα Κροατικά.

Οι Klapa s Mora είναι το μουσικό σύνολο που σχηματίστηκε για να εκπροσωπήσει τη Κροατία στη Eurovision 2013. Πρόκειται για τον συνδυασμό έξι τραγουδιστών από πέντε ήδη υπάρχοντα klapa συγκροτήματα οι οποίοι είναι οι: Marko Škugor και Nikša Antica (από το συγκρότημα “klapa Kampanel”), Ante Galić (από το συγκρότημα “klapa Sinj”), Leon Bataljaku (από το συγκρότημα “klapa Crikvenica”), Ivica Vlaić (από το συγκρότημα “klapa Sebenico”) και Bojan Kavedžija (από το συγκρότημα “klapa Grdelin”). Klapa (η λεξή μεταφράζεται ως χορωδία) είναι ένα είδος παραδοσιακής Κροατικής μουσικής κατά την οποία οι τραγουδιστές, που είναι συνήθως τενόροι, τραγουδούν a capella (χωρίς τη συνοδεία μουσικής).

Το Mizerija θα διαγωνισθεί θέση 4 στον 1ο ημιτελικό στις 14 Μαίου 2013.

[youtube id=”LQDGlNnhBvI” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”qdESBf3UFQI” width=”600″ height=”350″]

MižerjaΜιζέρια
Zlata niman daδεν έχω χρυσό
te njime okitimνα σε στολίσω με αυτόν
Samo ove ruke dviμόνο αυτά τα δύο χέρια
da ti dušu zagrlimγια να αγκαλιάσω την ψυχή σου
Ej mižerja ka tvrda si stinaαχ μιζέρια είσαι σκληρή σα βράχος
Ej mižerja ka dvi kapi vinaαχ μιζέρια είσαι σα δύο σταγόνες κρασί
Nemam ništa, samo viruδεν έχω τίποτε άλλο από πίστη
I bokun čiste jubaviκαι λίγη αγνή αγάπη
Ružo moja lipaόμορφο μου τριαντάφυλλο
za te živit ćuγια σένα θα ζήσω
I zadnju koru suvog kruvaκαι το τελευταίο κομμάτι ξεραμένου ψωμιού
s tobom dilit ćuθα μοιραστώ μαζί σου
Ej mižerja ka tvrda si stinaαχ μιζέρια είσαι σκληρή σα βράχος
Ej mižerja ka dvi kapi vinaαχ μιζέρια είσαι σα δύο σταγόνες κρασί
Nemam ništa, samo viruδεν έχω τίποτε άλλο από πίστη
I bokun čiste jubaviκαι λίγη αγνή αγάπη

 

Μπορείτε να δείτε τα άρθρα της Κροατίας εδώ.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου
Κρικόρ Κιφορκιάν
Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

35 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λίγον παλιομοδίτικο αλλά μελωδικό
    Ούτε κρύο ούτε ζέστη αλλά δεν νομίζω ότι θα διαπρέψει ιδιαίτερα

  2. Υπέροχο μελωδικό τραγούδι. Χρόνια είχα να ακούσω κάτι καλό από την Κροατία. ελπίζω να σκίσει

  3. Δεν μ’αρεσει καθόλου.Πολύ παλιομοδήτικο,βαρετό,μίζερο(το λέει και ο τίτλος χαχα) και δεν κάνει για 2013.Εδω δεν πέρασαν το 2010 με την κομματάρα και θα περάσουν φέτος?
    Καλος τους είναι και ο ημιτελικος!
    Στο Top μου είναι στη θέση #37

  4. ενταξει ναι συμφωνο θυμιζει λιγο δεκαετια ‘ 90-‘ 00 αλλα δεν ειναι κι τοσο χαλια…εμενα γενικα μου αρεσει εχει κανα δυο σημεια κορυφωσης,οι ερμηνευτες εχουν τρομερες φωνες κι το κομματι ειναι πολυ μελωδικο…το μονο κακο για εμενα στο κομματι ειναι το οτι στο ρεφρεν μου θυμιζει ψαλμωδια στην εκκλισια 😛 …προσωπικη καταταξη 25ο…αλλα δυστυχως δεν θα δει τελικο εδω δεν ηταν στον τελικο το 2010 κι το 2012 που ειχαν στειλει οι κροατες πολυ πιο καλα κομματια… :/
    τελος παντων,ποτε μην λες ποτε! καλη επιτυχια ΚΡΟΑΤΙΑΑΑΑΑΑΑΑ! 😀

  5. Παλευει με την Ουγγαρια για την τελευταια θεση στο τοπ μου! Παντως την τελευταια θεση του α’ ημιτελικου την εχει στο τσεπακι! Απλα ΑΘΛΙΟ, μιζερο, παλιομοδιτικο, θυμιζει εντονα εκκλησιαστικη μουσικη….. αντε αν περασει αυτη η μπουρδα τελικο του χρονου να στειλουμε τον Γαιτανο να πει το Αγνη Παρθενε!

  6. γιατι καθεστε και σχολιαζετε τις αλλες συμμετοχες και δεν κλαιτε
    τη μοιρα σας?τα μαθατε τα νεα?η ελλαδα δεν μπαινει τελικο και ειναι οριστικο.
    τσαμπα μαγκας ο αγαθωνας θα δει την σουηδικη κλωτσια συντομα.

    • Έλα ρε? Ξέρεις ήδη τα αποτελέσματα? Δεν τα λές και σε εμάς μην μας φάει η αγωνία?

  7. signomi alla emena maresi PARAPOLY kai makari n paei kala kai romadiko m knei kai melodiko oso den paei poli kales fones a3izei 10ada gia mena gia n min po tpt alo kai to parakano :p

  8. ο καραφλας τουλαχιστον εχει
    φωναρα ο κοζας που να πιασει
    τετοιες νοτες.καλα ο αγαθωνας
    ειναι καλυτερος οταν δε τραγουδαει

  9. Eγώ πιστεύω ότι είναι μία αξιοπρεπέστατη και μελωδική συμμετοχή αυτή της Κροατίας και μακάρι να περάσει τελικό. Ναι μεν είναι παλιομοδίτικο κάπως αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερο απο κάποια δήθεν μοντέρνα.

  10. Ελπίζω να μείνει στον ημιτελικό!Europop klapa?Η στείλε το αυθεντικό είδος της κλάπα ή μην τη στέλνεις καθόλου.Αυτοί μοιάζουν με την Βαλκανική ρέπλικα των Il Divo…

    • Πολύ καιρό τώρα είμασταν καλύτερα απο Αρμενία και Φινλανδία στα στοιχήματα απλά λανθασμένα μας έδειχνε από κάτω τους μέχρι σήμερα…
      Το κομμάτι μας συνεχίζει να διατηρεί τη δυναμική του στα στοιχήματα παρά τους κακοθελητές που βιάστηκαν να μιλήσουν για κατρακύλες…

  11. Στο Top μου είναι στο 35.Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους.Έχει μια καλούτσικη μελωδία αλλά αυτό που σου μένει είναι αβάσταχτο!Παρακαλάς πότε θα τελειώσει και σου αφήνει πράγματι μια μιζέρια.

  12. Ενώ αναγνωρίζω τις όποιες του μουσικές αρετές το βρίσκω βαρετό και παλιομοδίτικο με την κακή έννοια ( παλιομοδίτικο ήταν και το κομμάτι της Κροατίας το 2009 κι όμως τα έσπαγε ! )
    6/10 και το #24 μου για φέτος.
    Αν περάσει τελικό , περνάει πολύ οριακά…

    • Συμφωνώ.Το τραγούδι της Κροατίας το 2009 πραγματικά ήταν υπέροχο ατμοσφαιρικό με ερωτισμό.

    • Ναι γιατί το τραγούδι τους το 2009 ήταν αυθεντικό.Αυτό εδώ είναι υβρίδιο.Βάλανε και το μπιτάκι να το κάνουν πιο εύπεπτο για τους eurofans…

  13. Είναι το αγαπημένο μου τραγουδι και μου αρέσει τόσο για τις υπέροχες φωνές και την υπεροχή μελωδία του αλλά και μου θυμιζει τις παλιές καλες εποχές του διαγωνισμού που άρχισα να παρακολουθώ κάπου στα 1977 .πολλοί το χαρακτηριζουν παλιομοδίτικο αλλά δεν τους βλεπω να επιδοκιμάζουν το υπερσύγχρονο φινλανδικό που αν προωθηθεί στις ΗΠΑ έχει έτοιμη την πρωτιά στο billboard.

    • Καλά αν τολμήσει και περάσει το ξερατό της Φινλανδίας δεν ξαναβλέπω γιουροβίζιον……!!!!!!!!

      • ΔΥΣΤΥΧΩΣ , η Φινλανδία θα περάσει μάλλον και θα έχει και την ίδια τύχη με τους Jedward το 2011…( Που σημαίνει ότι μέχρι κι οι επιτροπές παίζει να το στηρίξουν…)

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ