ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Ο Φωκάς Ευαγγελινός πίσω από το “Hold Me”!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα oikotimes.com ο “δικός μας” Φωκάς Ευαγγελινός ανέλαβε το στήσιμο της φετινής συμμετοχής του Αζερμπαϊτζάν στη σκηνή του Malmö. Έτσι εκτός από τον Έλληνα Δημήτρη Κοντόπουλο, συνθέτη του τραγουδιού “Hold Me” που θα ερμηνεύσει ο Farid Mammadov, η Αζέρικη συμμετοχή εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο με ελληνικό χρώμα.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός ήταν ο άνθρωπος που έστησε τη Eurovision 2006 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, αφού μια χρονιά νωρίτερα είχε συντελέσει στη νίκη της χώρας μας αναλαμβάνοντας να χορογραφήσει την Έλενα Παπαρίζου με το “My Number One”. Η εμπειρία του στο διαγωνισμό της Eurovision ξεκίνησε με την 3η θέση του Σάκη Ρουβά το 2004 με το “Shake It” για την Ελλάδα,  και περιλαμβάνει την 6η θέση της Λευκορωσίας το 2007 (Dmitry Koldun, “Work Your Magic”), την πρώτη και δεύτερη θέση στο διαγωνισμό του 2008 με την Ρωσία (Dima Bilan, “Believe”) και την Ουκρανία (Ani Lorak, “Shady Lady”) αντίστοιχα, και την 7η θέση του Σακη Ρουβά το 2009 με το “This is our night” για την Ελλάδα.

Φέτος ο Φωκάς Ευαγγελινός επιστρέφει στο διαγωνισμό μετά από 4 χρόνια και πάλι σε τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου. Σημειώνεται πως αυτή η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από την Αζέρικη αποστολή.

[youtube id=”asZwDUTEXls” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”ghQZojJWxKI” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”bn7RVEsnm4c” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”GIspclzp3Xo” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”1ikkqnJNmk0″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”-72s4WzUcKI” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”L6M300uBc7U” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”1cXpPgJXT4c” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”r5egVzkZGTg” width=”600″ height=”350″]

Αλέξανδρος Λιάπης

34 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλα κανεις και εσυ και ο κοντοπουλος.αφου η ελλαδα τρωει τα παιδια της και δε πηγε σε μια αναθεση απ ευθειας με σενα τον κοντοπουλο και μια εγνωσμενης αξιας φωνη και προτιμησε να στειλει αυτους τους απιθανους παρεα με ρεμπετες χτυπα και εσυ φετος τα αντεχω ολα.

    • Στην περίπτωση του Φωκά Ευαγγελινού ισχύει ακριβώς το αντίθετο του «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της». Του έχουν δοθεί ευκαιρίες και από κρατικούς φορείς, όπως την ΕΡΤ (και δε μιλώ μονό για τους εθνικούς τελικούς της Eurovision, αλλά κ για project εκατομμυρίων ευρώ, όπως ESC 2006 και SPECIAL OLYMPICS) και επίσης ευκαιρίες καθαρά από ιδιωτική πρωτοβουλία. Ήμαρτον με τα στερεότυπα σας έχετε μάθει όλα τα χρόνια να γκρινιάζετε και να αναμασάτε κάτι γραφικές φράσεις τύπου «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της» χωρίς να ξέρετε ποτέ κ που να τις χρησιμοποιήσετε. Το πρόβλημα σου είναι το τραγούδι αυτό κάθε αυτό. Προφανώς μπαίνεις σ όλα τα άρθρα και το βρίζεις, βάζω στοίχημα και στο άρθρο για την Λετονία των Αγάθωνα θα βρίζεις. Τώρα μιλάς για απευθείας ανάθεση, αν είχαν κάνει απευθείας ανάθεση, θα μιλούσες για σκανδαλώδη κλειστή διαδικασία.
      Όσο αναφορά τον Ευαγγελινό πολύ καλά έκανε, επαγγελματίας είναι, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και κάνει κ ανοίγματα στο εξωτερικό έχοντας την έδρα του πάντα στην Ελλάδα χωρίς να την εγκαταλείπει, άξιος.

  2. ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΑΘΩΝΑ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΕΧΩ ΦΩΝΗ ΤΟΝ ΤΡΕΧΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ ΔΕΥΤΕΡΟΣ?

  3. χορογραφος ειναι οχι εκπαιδευτης μαιμουδων.τι να εκανε εδω?βλεπω αρζεμπαιτζαν να ανεβαινει θεσεις ανετα

  4. Signomi alla to vima tu Foka stin Eurovision tou to edose o Rouvas
    Apo ekei kai pera , kallitexnika, to vrisko logiko na ton ekfrazei parapano to tragoudi tu Azerbaijan. Ine pio “poiotiko” kai tou dinei poly parapano dinantotites na dimiourgisei kallitexnika apo oti i Ellininki simmetoxi pu kai logo ifous alla kai logo to oti ine sugkrotima ine pio periorismena ta pragmata pu borei na kanei

  5. ποτε δεν ξερεις βεβαια,ομως δεν μπορω να φανταστω τον Ευαγγελινο να σκηνοθετει τον Αγαθωνα.Δεν το λεω υποτιμητικα για κανενα απο τους δυο,απλα σκεπτομενη τις δουλειες και το υφος του Φωκα με το στυλ του τραγουδιου μας και τον τυπο του Αγαθωνα δεν μπορω να φανταστω τιποτα που να κολλαει.

  6. Ως γνωστόν πίσω από τη Μαρία Λυραράκη, που ανέλαβε την ελληνική συμμετοχή ΄΄κρύβεται΄΄ ο δάσκαλός της Φωκάς Ευαγγελινός με τις πολύτιμες συμβουλές του!
    Κατά τ΄άλλα το σχόλιο της maria με καλύπτει 100%!
    Δείτε την υπέροχη παράσταση ”ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ΄΄ που σκηνοθέτησε ο Φωκάς στο Badmindon, είναι άψογη!!!

  7. τραγουδι δεν εχεις ατομα να χορογραφηςεις δεν εχεις τι στο διαλονο να κανει το ατομο?ελλαδα πατο για να μαθεις

  8. Και ο τραβολτα να βγει να χορέψει το αζερμπαιτζαν έχει ένα από τα χειρότερα για μένα τραγούδια και σίγουρα το χειρότερο που έχει στείλει από το 2008 που συμμετέχει. Δεν καταλαβαίνω γιατι όλοι μιλάτε για πεντάδα. Εγω είμαι σίγουρος ότι ούτε δεκάδα δεν θα πιάσει και ειδικά αφού δεν θα ψηφίσει η Τουρκία.

  9. Mα ο ίδιος ο Ηλίας Κόζας δήλωσε πως συζητάνε με τον φωκά για το πως θα είναι η εμφάνιση τους στη Σουηδία.Και φυσικά πίσω από τη Λυραράκη είναι ο Φωκάς.
    Δεν καταλαβαίνω γιατί οι γραφικοί πάλι πάθατε υστερία!

  10. Donnie,
    τελικά βλέπω ξαναγύρισε ο quitar έ? lol 😀
    τι προφασίστηκε???
    άσχετο… έχεις κανένα νέο από τις ψηφοφορίες των OGAE????

    • Ψήφισε o OGAE της Ιρλανδίας !
      Έκπληξη αποτελεί η πρώτη θέση στην Ολλανδία. Κατά τ’άλλα , τα υπόλοιπα που ψήφισαν είναι τα συνηθισμένα ποπ τραγούδια στα Αγγλικά ( Γερμανία , Σουηδία , Ιρλανδία , Λευκορωσία , Ρωσία κτλ ).
      Εμέις γύρω στο 23 απ’οτι θυμάμαι από το φίλτατο club της Ιρλανδίας…ΔΕΝ το λες και διευρυσμένο το γούστο του…

  11. Μπράβο στον Φωκά! Κρίνοντας από το παρελθόν θα κάνει μία ακόμη εξαιρετική δουλειά, η οποία θα ανεβάσει περισσότερο το Hold me.

  12. Κοιταχτε,φετος το Αζερμπαιτζαν παει για πολυ ψηλα,οχι μονο λογω Ευαγγελινου αλλα και λογω Τουρκικης διασπορας.Η Τουρκια φετος λειπει!Οι ψηφοι που θα επαιρνε η Τουρκια πανε Αζερμπαιτζαν με τη μια.Αν το 2011 ειχε περασει τελικο η Τουρκια θα χε νικησει η Ιταλια!Ε δε θα παιρνε τουλαχιστον 90 βαθμους η Τουρκια?(Π.χ. τοσους πηρε στη χειροτερη της θεση απο το 2004-92 ψηφοι η γκιουλσερεν στο Κιεβο. )221-90 μας κανει 131.Η Ιταλια ειχε 189 και η Σουηδια 185(θα το χανε για 4!).
    Οποτε η Ιμαρκουινσερταμπλορινεμελι ας αρχισει λιγο να σκεφτεται πριν μιλησει για ντεφινιτλι τοπ φαιβ γιατι ο τενορος του 2011 ακομα κλαιει………..

  13. το κομματι δεν ειναι αθλιο μα ουτε εχει κι κατι το ιδιαιτερο…. στα τοπ μου ειναι 15ο! πιστευω πως η συμμετοχη του φ.ευαγγελινου θα το απογειωσει… μπορει να το δουμε κ στην 5αδα! τελος παντων εμενα αλλο με καιει…εμας ποιος θα μας αναλαβει??? ηλπιζα να μας αναλαμβανε ο ευαγγελινος αλλα δεν! τωρα ευχομαι να μας χορογραφισει η μ.λυραρακη! κι οχι παλι ο κ.ρηγος γιατι οσο εξαιρετικη δουλια εκανε το 2011 τοσο γελοια κι απαισια προετοιμασε σκηνικα το “aphrodisiac” περυσι…(κι μεταξυ μας) νομιζω πως αν περυσι ειχαμε κρατησει την χορογραφια του ελληνικου τελικου θα’μασταν τουλαχιστον 13οι!!! :/

  14. Το τραγούδι είναι πάρα πολύ καλό.Έχει πολύ δυνατή μελωδία,ενδιαφέρουσες εναλλαγές στην ενορχήστρωση,εξαιρετικό στίχο και έναν πολύ καλό τραγούδιστη.Με την προσθήκη του Φωκά το Αζερμπαιτζάν θα πάρει το πλέον δίκαιο top 5 από το 2009.

  15. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟ….ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΩΣ Ο ΦΩΚΑΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ.ΟΠΩΣ ΤΟ 2009 ΡΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΦΩΚΑΣ ΜΑΖΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΤΡΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ 2004 ΚΑΙ 2005.ΟΧΙ ΠΩΣ Η ΕΒΔΟΜΗ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΤΟ ΡΟΥΒΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ!!!!

  16. Το σωματείο ελλήνων κρατικοδίαιτων καλλιτεχνών θέλει να εκφράσει την θλίψη του για την απόφαση του διαπρεπούς μέλους του, Φωκά Ευαγγελινού,να προσφέρει φέτος τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην αποστολη του Αζερμπαιτζάν στη Γιουροβίζιον.Του εύχεται καλη επιτυχία κι ελπίζει οτι σύντομα θα επιστρέψει στην πατρίδα, για να συνεχίσει το πολυετές του έργο,της γκλαμουράτης αξιοποίησης των χρηματων του έλληνα φορολογούμενου.

  17. Παιδια μην υπερτιματε ορισμενους καλος ειναι ο Φωκας κανει και καποιες αντιγραφες και τα οικονομαει γερα(το χρημα ειναι οδηγος του χρονια τωρα).ΝΟΜΙΖΩ ομως οτι το αποτελεσμα με τον Ρουβα ηταν γελοιο με το συραπτικο μηχανημα γελαγαν ολοι και οταν την Καλομοιρα την ανελαβε ενας απλος χορευτης αλβανος εκανε θαυματα.Την Λυραρακη την ΦΟΒΑΜΑΙ μετα απο το απαισιο αποτελεσμα με τον Σαρμπελ(τριτης κατηγοριας χορευτικο και ρουχα κ.τ.λ).Παντως φετος δεν χρειαζεται κατι ιδιαιτερο η χορογραφια σιγουρα ο Αγαθωνας θα καθεται και ολη την ζωντανια θα την εχουν τα παιδια.Πατνως το τραγουδι του Αζερμπαιζαν ειναι μετριο και μου θυμιζει κατι απο ρουβα(το τραγουδι) και θα παει καλα γιατι ειναι τεραστια η διασπορα των τουρκων σε ολη την ευρωπη.Οσο για τους OGAE ψηφους ουτε τον Γιωρκα ψηφιζαν γιατι ειναι γνωστο οτι πηγαινουν για ποπακια στυλ Σουηδιας η για γκει μπαλαντες το διαφορετικο ειναι για καποιους πιο προχωρημενους μουσικα…ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ!

    • όταν συκοφαντούμε κάποιον καλό είναι να έχουμε και αποδείξεις. Όταν λες για τον Φωκά ότι “τα οικονομαει γερα(το χρημα ειναι οδηγος του χρονια τωρα)” τί εννοείς;;;;; Γιατί αν ήθελε να τα οικονομάει θα πήγαινε ΚΑΘΕ χρόνο στην Γιουροβίζιον και θα τα άρπαζε από τους Ανατολικούς όπως ακριβώς κάνουν τόσοι Σουηδοί χορογράφοι, χορευτές , συνθέτες, στιχουργοί κτλ εδώ και χρόνια.
      Ο Φωκάς δεν έχει πάει στην Γιουροβίζιον εδώ και 4 χρόνια και αυτό από μόνο του είναι απάντηση σε όλους αυτούς που απλά συκοφαντούν. ή μήπως πιστεύετε ότι δεν είχε προτάσεις.
      Τέλος κάποτε ότι για τον Φωκά και τον κάθε Φωκά αυτή είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ τους και ο κάθε άνθρωπος θέλει να πληρώνετε στην δουλειά του ειδικά όταν είναι καλός σε αυτήν.

      • Αν ειναι πολυ καλος ο Φωκας ο Παπαιωαννου τι ειναι “φαινομενο”??
        Οπως προειπα ναναι καλα οι αντιγραφες και δεν ειναι χαζος να καει στην γιουροβιζιον καθε χρονο παει οταν του τα δινουν χοντρα οποτε κραταει την τιμη που θελει.Ηταν τυχερος που βρεθηκαν 2-3 ατομα και τον εμπασαν στα κυκλωματα γιατι και σε αυτο το χωρο υπαρχει τεραστια βρωμια για να μπορεσει ενα νεο παιδι να προχωρησει πρεπει να κινηθει εξυπνα και δυναμικα αναμεσα στους βρυκολακες που δεν αφηνουν τιποτα καινουργιο να ανθισει.
        Παντως για γιουροβιζιον καλος ειναι αν και θεωρω απαισιο το στησιμο που εκανε στον Ρουβα το 2009 ΤΟΝ ΕΚΑΨΕ βεβαια θεωρω απαισιο και το στησιμο του Μπιλαν ασχετα που ηταν στημμενο να κερδισει η Ρωσσια και ξαπλωμενος να εμενε αυτος στον παγο και τα 3 λεπτα…!

  18. Ειναι αληθεια αυτο που διαβασα οτι η Eurovision 2015 θα γινει σε 3 χωρες..ο μεγαλος τελικος στην νικητρια του 2014 και οι ημιτελικοι στην χωρα που πηρε 2η θεση και 3η θεση αντιστοιχα. Αν γινει θα ειναι πραγματικα γαματο και ΘΑ ΣΚΙΣΕΙ!

  19. ΤΙ ΚΟΥΦΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ,ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΣΕ ΧΩΡΑ;ΚΙ ΑΝ ΠΡΩΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΑΝΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ Η ΙΣΠΑΝΙΑ,ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ;ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ…..

  20. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΦΩΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΕΜΝΟΣ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ