ΚΥΠΡΟΣ: Συνέντευξη με τη Δέσποινα Ολυμπίου!

«Δεν στηρίζομαι σε συμμαχίες! Αν το τραγούδι αρέσει, θα ξεχωρίσει…»

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, Ελλάδα και Κύπρος ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία όμορφη και ειλικρινή συνέντευξη της Δέσποινας Ολυμπίου αποκλειστικά για τον OGAE Greece! Η γλυκύτατη εκπρόσωπος της Κύπρου στη φετινή Eurovision και ιδιαίτερα αγαπητή και δημοφιλής ερμηνεύτρια Δέσποινα Ολυμπίου απάντησε με μεγάλη της χαρά, όπως δήλωσε, τις ερωτήσεις μας για την εμφάνισή της στον φετινό διαγωνισμό, για το όμορφη τραγούδι της αλλά και τη δική της θεωρία για τον θεσμό της Eurovision!

Συνέντευξη: Κρικόρ Κιφορκιάν

ΟGAE Greece: Δέσποινα, πως προέκυψε η πρόταση και η συμμετοχή σου στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision; Τι σε έκανε να πεις το “ναι”;

Δέσποινα Ολυμπίου: Η πρόταση ήρθε από τον Αντρέα Γιωργαλλή που είναι ο συνθέτης του τραγουδιού. Με τον Αντρέα συνεργάστηκα στο παρελθόν, όπως και με τον στιχουργό Ζήνωνα Ζηντίλη σε ένα τραγούδι σειράς το οποίο αγαπήθηκε ιδιαιτέρως. Στη συνέχεια ο Αντρέας μου έστειλε το “Αν με θυμάσαι”, το οποίο από την αρχή αγάπησα. Ο ίδιος έστειλε έτσι την πρότασή μας στο ΡΙΚ, τους άρεσε το τραγούδι μας, μας εμπιστεύτηκαν και τη συνέχεια τη γνωρίζετε… Η Eurovision είναι ένα όμορφο και μεγάλο μουσικό γεγονός με ωραία παραγωγή. Η εμπειρία για μένα θα είναι σημαντική και το τραγούδι – η μουσική θα είναι το μέσον με το οποίο θα γίνουμε όλοι ένα. Η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι το άχαρο κομμάτι αλλά γι’ αυτό λέγεται διαγωνισμός τραγουδιού. Εξάλλου κι εγώ σε διαγωνισμούς τραγουδιού ξεκίνησα τις συμμετοχές μου σε νεαρή ηλικία και τώρα, μετά από πολλά χρόνια, θα ξαναμπώ σε αυτή τη διαδικασία και ελπίζω σε μια καλή θέση.

O.G.: Το τραγούδι σου λέγεται “Αν με θυμάσαι”… Μίλησέ μας γι’ αυτό.

Δ.Ο.: Το τραγούδι γράφτηκε πριν από δύο χρόνια σχεδόν. Έγιναν αλλαγές στον στίχο, ενορχηστρώθηκε με περισσή φροντίδα και καταφέραμε μέσα σε τρία λεπτά που είναι ο επιτρεπόμενος χρόνος επί σκηνής, να εκφράσουμε ο καθένας τα συναισθήματα του με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα. Θα το ηχογραφήσουμε και στα αγγλικά, ενώ ήδη έχει ηχογραφηθεί στα ισπανικά και έγινε και ένα remix, τα οποία θα κυκλοφορήσουν από τη Sony.

“ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥΣ, ΜΠΑΛΕΤΑ, ΕΦΕ ΚΑΙ EXTREME ΕΜΦΑΝΙΣΗ….”

O.G.: Η Κύπρος διαγωνίζεται στον πρώτο Ημιτελικό του φετινού διαγωνισμού. Θεωρείς ότι υπάρχουν δυνατότητες πρόκρισης στο μεγάλο Τελικό με βάση τις χώρες που ψηφίζουν στον πρώτο Ημιτελικό;

Δ.Ο.: Δε θέλω να κάνω εικασίες και υπολογισμούς. Δεν ξέρεις με σιγουριά τι μπορεί να αρέσει και δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας. Δε στηρίζομαι σε συμμαχίες ούτε και μπορούμε να συναγωνιστούμε τις υπόλοιπες χώρες η Ελλάδα και η Κύπρος με βάση αυτά τα δεδομένα. Αν κάτι αρέσει θα ξεχωρίσει, θα το αγαπήσουν και θα το θυμούνται. Στηρίζομαι μόνο στο τραγούδι και αυτό που εκφράζει.

O.G.: Έχεις σκεφτεί πως θα είναι η σκηνική σου παρουσία;

Δ.Ο.: Εγώ θα ήθελα να είναι πολύ απλή, όπως ο τρόπος που λειτουργώ συνήθως επί σκηνής. Χωρίς εντυπωσιασμούς και μπαλέτα, χωρίς εφέ και extreme εμφάνιση. Το τραγούδι δε θα έχει φωνητικά επομένως θα είμαι μόνη επί σκηνής. Η εικόνα είναι κάτι το οποίο χτίζει τώρα ο σκηνοθέτης μας Κλείτος Κλείτου λαμβάνοντας υπόψιν του τη δική μου προσωπικότητα, σε συνδυασμό με τη γραμμή που θέλει να δώσει το ΡΙΚ. Το ρούχο θα είναι δημιουργία του Παντελή Μίτσου, ενός Κύπριου σχεδιαστή και η εμφάνιση μου θα είναι σε πλήρη αρμονία με το τραγούδι.

O.G.: Ποια είναι η άποψή σου για την συμμετοχή της Ελλάδας;

Δ.Ο.: Όπως είπα και πριν ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να αρέσει ειδικά όταν απευθύνεσαι σε ένα ευρύ κοινό με διαφορετικές επιρροές. Ο καθένας προσπαθεί να ξεχωρίσει και να περάσει το μήνυμα του, ή απλά να συμμετέχει στα μουσικά πράγματα και γενικότερα στον πολιτισμό, κάνοντας ότι τον εκφράζει καλύτερα σε κάθε δεδομένη στιγμή. Πιστεύω πως θα κάνουμε καλή παρέα με την ελληνική ομάδα που στην τελική ψήφισε το ελληνικό κοινό και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και καλή δύναμη.

“ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ PROMO TOUR! ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΧΟΡΗΓΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΑΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ!”

O.G.: Θεωρείς τον εαυτό σου fan της Eurovision;

Δ.Ο.: Θυμάμαι πως από μικρή παρακολουθούσα το διαγωνισμό ανελλιπώς με εξαίρεση ένα χρονικό διάστημα που εγκαταστάθηκα στην Αθήνα και έκανα το δικό μου προσωπικό διαγωνισμό ευτυχίας. Θυμάμαι ακόμα τραγούδια που δεν είχαν προκριθεί αλλά ήταν ξεχωριστά για μένα. Όταν μάλιστα μου άρεσε πολύ ένα τραγούδι που ερχόταν πρώτο από τα τελευταία με πείραζε και έμαθα από μικρή ηλικία πως θα απογοητεύομαι συχνά, και πως το γούστο του κάθε ενός είναι αντικειμενική υπόθεση. Αν ένα τραγούδι όμως πραγματικά αξίζει την πρωτιά «φωνάζει» από μόνο του. Οι υπόλοιπες θέσεις είναι εξίσου σημαντικές, όπως επίσης και η συμμετοχή. Έβλεπα σχεδόν κάθε χρόνο το διαγωνισμό με αγάπη και με καλλιτεχνικό ενδιαφέρον εφόσον έχει κύριο θέμα τη μουσική.

O.G.: Ποια είναι η αγαπημένη σου Κυπριακή συμμετοχή μέχρι στιγμής;

Δ.Ο.: Μου άρεσε η Ευρυδίκη σε δύο συμμετοχές της, η Ήβη Αδάμου, η Άννα Βίσση, ο Ζυμπουλάκης με τον Μπέκε, ο Χριστοφόρου, η Αλέξια και κάποια τραγούδια που τώρα δε μπορώ να θυμηθώ τραγουδιστές παρά μόνο μελωδίες. Αρκετά δηλαδή. Πάντως τα παλαιότερα χρόνια τα θυμάμαι νοσταλγικά.

O.G.: Έχεις ακούσει τα τραγούδια των υπόλοιπων χωρών του φετινού διαγωνισμού; Υπάρχει ίσως κάποιο που ξεχωρίζεις;

Δ.Ο.: Ακόμα δεν κατάφερα να τα παρακολουθήσω όλα, γιατί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έπρεπε να προλάβουμε πολλά που αφορούν στο διαγωνισμό. Αυτές τις μέρες που έχω περισσότερο χρόνο και αναγκαστικά θα είμαι καθηλωμένη στο σπίτι μέχρι να αναρρώσω από το μικρό μου ατύχημα θα μπω να τα ακούσω όλα.

O.G.: Θα υπάρξει κάποιο promo tour για τη συμμετοχή σου;

Δ.Ο.: Δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε χρήματα για κάτι τέτοιο. Φέτος αντιμετωπίζει και η Κύπρος σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και αυτό μας αναγκάζει με λίγα οικονομικά μέσα να καταφέρουμε έργο με ποιότητα και συνέπεια. Αν δεν ήταν το ΡΙΚ φυσικά,  αλλά και ο κύριος χορηγός μας που είναι η Cyta mobile Vodafone δε θα μπορούσαμε να καλύψουμε ούτε τα βασικά μας έξοδα. Όλα εξαρτώνται από τις προσεχείς εξελίξεις.

Ευχαριστούμε θερμά την Δέσποινα Ολυμπίου για τη συνέντευξη και ευχόμαστε όλοι με τη σειρά μας “Καλή επιτυχία” στη Κύπρο μας!

Υπενθυμίζουμε πως η Κύπρος διαγωνίζεται στο Πρώτο Ημιτελικό της φετινής Eurovision (14 Μαΐου 2013) 

[youtube id=”ePQG1ntZyTM” width=”600″ height=”350″]

Κρικόρ Κιφορκιάν

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σπουδαία τραγουδίστρια η Δέσποινα με ένα συμπαθητικό τραγούδι. Η αποστολή της, να περάσει η Κύπρος στον τελικό μοιάζει δύσκολη, αλλά μακάρι να τα καταφέρει και να είμαστε μαζί Ελλάδα και Κύπρος στον τελικό.

    • siga more tin maria kalas…oloi san gomena tou xatzigianni tin mathane kai akoma os prohn tou xatzigianni tin xeroun…kamia exelixi…stasimi entelos ostoso kali epitixia sti kupro me to simpathitiko tragoudi !

      • Για εμένα την αδικεί αυτός ο χαρακτηρισμός φίλε Θάνο. Η Δέσποινα έχει καλή φωνή και έχει πεί ωραία τραγούδια. Δυστυχώς είναι άδικος ο χώρος της μουσικής βιομηχανίας που δεν είναι πιό γνωστή η Δέσποινα και είναι γνωστές άλλες μόνο κατ’όνομα τραγουδίστριες.
        Δυστυχώς το τραγούδι της θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

  2. Γιατί μόνη στην σκηνή? Πέρυσι η Βουλγαρία ήταν μόνη της πάνω στην σκηνή και δεν πέρασε :/

  3. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ Ή ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ,ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ…

  4. Μπράβο Κρικοράκο μας…… και να θυμάστε!!!! είναι ένα Αστέρι να σε κοιτώ στον ουρανό, όσο για τους άλλους,για χαρά…..

  5. .Ειναι μια αξιοπρεπεστατη τραγουδιστρια,που στο βιογραφικο της εχει συνεργασιες με σημαντικους Ελληνες καλλιτεχνες,αναμεσα σ αυτους υπηρξε και ο Χατζηγιαννης.φυσικα δεν μπορεις να μην προσεξεις την διπλωματικοτατη απαντηση που εδωσε για την ελληνικη συμμετοχη

  6. afiste ta pikroxola sxolia gia tin Despoina kai simfono apolyta me ton filo pou eipe oti persi i alvania itan moni tis kai perase kai malista san deyteri sta hmitelika!!!!!,

  7. nai alla krikor i FONARA pou eixe steilei persi i alvania itan kati to asilipto dn ginete kamia sigkrisi i foni tis persinis tragoudistrias tis alvanias me kamoia ekprosopo

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ