ΜΠΛΕ 2011 – THE COUNTDOWN: Γιώργος Καπουτζίδης

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι σεναριογράφος και ηθοποιός. Κατάγεται από τις Σέρρες και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά ποτέ δεν αποφοίτησε, καθώς αποφάσισε να αλλάξει πορεία και να ακολουθήσει την υποκριτική.

Είναι πτυχιούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γεωργίου Θεοδοσιάδη και μιλά αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά. Η σχέση του με τη σεναριογραφία ξεκίνησε με αρχική έμπνευση τη θητεία του στο στρατό, αλλά και επειδή ως ηθοποιός μόνο ήταν δύσκολο να βρει εργασία (όπως έχει πει ο ίδιος).

Από τις πρώτες του συνεργασίες εκτός τηλεόρασης είναι αυτή με τον Τάκη Ζαχαράτο. Παράλληλα ψυχαγωγούσε τους φίλους του με σενάρια και κείμενα που έγραφε ο ίδιος. Η πρώτη του σεναριακή τηλεοπτική δουλειά ήταν η κωμωδία Σαββατογεννημένες
στο Mega Channel (σεζόν 2003-2004), όπου έγραφε το σενάριο και είχε τον ρόλο του Ουρουγουανού Χοσέ.

[youtube id=”Guiuq3Jlq0c” width=”600″ height=”350″]

Αμέσως μετά ήρθε το θέατρο όπου συμμετείχε στην πολυετή και επιτυχημένη παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους». Η δεύτερη τηλεοπτική του δουλειά με τίτλο «Στο Παρά Πέντε» (2005-2007) είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του ως τώρα. Ταυτόχρονα ασχολήθηκε και με το θέατρο, αλλά και τον κινηματογράφο.

[youtube id=”yDxepg_gkeo” width=”600″ height=”350″]

Το 2006 παρουσίασει τον Ελληνικό Τελικό, επιλέχθηκε από την ΕΡΤ για να συγγράψει τους διαλόγους του Σάκη Ρουβά και της Μαρίας Μενούνος για την παρουσίαση του διαγωνισμού της Eurovision, ενώ παράλληλα ήταν τηλεοπτικός σχολιαστής του τελικού μαζί με τη Ζέτα Μακρυπούλια. Επίσης στον διαγωνισμό της Eurovision το 2009 έγραψε τα κείμενα των σχολιαστών-αδερφών Μαγγίρα.

Τη σεζόν 2009-2010 παρουσίασε την επετειακή εκπομπή του Mega “The Twenty”, ενώ την περασμένη χρονιά (2010-2011)  ανέλαβε την παρουσίαση του μουσικού τηλεοπτικού show “Just The Two Of Us”. Στη διάρκεια της καλλιτεχνικής του πορείας έχει αποσπάσει δεκάδες βραβεία, τόσο για τις ερμηνείες του ως ηθοποιός, όσο και για τη συγγραφή σεναρίων.

[youtube id=”phEc7m-Gkg4″ width=”600″ height=”350″]

Ο Γιώργος Καπουτζίδης θα παρουσιάσει το ΜΠΛΕ για τέταρτη φορά το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2011.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ