ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Απόψε ο μεγάλος τελικός!

Μετά από δύο Ημιτελικούς που έλαβαν χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου (23 και 24) ήρθε η ώρα για τη φάση του μεγάλου τελικού του «Selecţia naţională», του εθνικού τελικού της Ρουμανίας για τη Eurovision 2013. 

Δώδεκα τραγούδια, που κατάφεραν να προκριθούν από τους Ημιτελικούς, έχουν τη τιμή να διαγωνίζονται σήμερα, Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, με σκοπό ένα από αυτά να είναι το νικητήριο και ταυτόχρονα αυτό που θα ταξιδέψει τον ερχόμενο Μάη στο Malmö για να εκπροσωπήσει τη χώρα στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision!

Οι παρουσιαστές θα είναι οι ίδιοι των Ημιτελικών, δηλαδή οι Paula Seling και Ovi [Ρουμανία 2010 / 3η θέση], Andreea Bănică (δημοφιλής τραγουδίστρια) και  Marius Rizea (γνωστός ηθοποιός και κωμικός της χώρας).

Τα δώδεκα υποψήφια τραγούδια είναι τα εξής:

1. Casa Presei – Un refren

2. Narcis Iustin Ianău – Seven

3. Freestay – Criminal mind

4. Elena Cârstea Muttart – Spinning

5. Luminita Anghel – Unique

6. Ovidiu Anton – Run away with me

7. Cezar – It’s my life

8. Cristian Prăjescu – The best thing in life is to love

9. Electric Fence – Emilia

10. Al Mike and Renee Santana – What is love

11. Tudor Turcu – Hello

12. Andrei Leonte – Paralysed

Καλεσμένη του τελικού θα είναι η Alyona Lanskaya παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το νέο της τραγούδι “Solayoh” που φέτος εκπροσωπεί τη Λευκορωσία αλλά και ο Andreea Bănică, ένας από τους πιο διάσημους Ρουμάνους τραγουδιστές. Επίσης, οι δύο από τους τέσσερις παρουσιαστές, Paula και Ovi θα δώσουν ένα mini κονσέρτο παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων τη δική τους συμμετοχή στη Eurovision 2010 αλλά και τη συμμετοχή της χώρας το 2005 με τη Luminta Anghel που θεωρείται η καλύτερη διάκριση της Ρουμανίας στην ιστορία του θεσμού μέχρι στιγμής.

Ο Τελικός θα μεταδοθεί ζωντανά από το κρατικό κανάλι της Ρουμανίας, TVR, και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε εδώ ή εδώ στις 21:00 ώρα Ελλάδος. Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί μεταξύ κοινού και επιτροπής με ποσοστό 50%-50% αντίστοιχα.

Δείτε τις 12 συμμετοχές του Ρουμανικού τελικού…



Κρικόρ Κιφορκιάν

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ψηφίζω
    1η επιλογή: Luminita Anghel – Unique
    2η επιλογή: Cezar – It’s my life
    3η επιλογή: Andrei Leonte – Paralysed
    4η επιλογή: Al Mike and Renee Santana – What is love (αυτό βέβαια είναι πολύ κακοπαρουσιασμένο)
    Καλή τύχη στους Ρουμάνους, αν και μόνο με τη Luminita Anghel έχουν ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα!

  2. Gia mena to kalutero einai to Ovidiu Anton – Run Away With Me kai meta Luminita Anghel – Unique alla ta thewrw metriotata….Asxeto alla to kommati Electric Fence – Emilia mou fainetai oti exei polla koina me ton diko mas….Elpizw na mhn steiloun auto kai moirastoun oi psifoi twn Balkanikwn xwrwn…..

  3. Το Σαν Μαρινο αποφασισε ποτε θα παρουσιασει το Crisalide 15 Μαρτιου στις 22:00 θα ειναι ετοιμο για download αντε να δουμε φετος ολο μετριοτητες πηξαμε

  4. το Electric Fence να παει στο ιδιο gypsy balkan μοτιβο παταει με το δικο μας να κονταροχτυπηθουν 2 τσιρκα ελλαδα και ρουμανια με βραβειο εναν τσιγγανο αρκουδιαρη

  5. Εγώ θα πήγαινα για το un refren ή το criminal mind,πιο πολύ το un refren,έτσι γιατί μου αρέσει και η απλότητα-χωρίς υπερβολές,απλό,ταπεινό κι είναι γλυκό τραγουδι.
    Πάντως και το ταγκό που λέτε έχει δυναμισμό,το styling της έχει θέμα…

  6. Luminita με διαφορα μεγαλη αφου δε μπορουμε εμεις να στειλουμε μια διαφορετικη προταση ας το κανει η ρουμανια

  7. to sourgelo bghke!!! wx 8ee mou! meta ton mpoulh ths Souhdias akolou8ei auto!. me e3airesh to borra h eurovision fetos den upoferetai!

  8. Απο το κακό στο χειρότερο πάει η eurovision φέτως, ο τύπος που επιλέχτηκε μου θυμίζει τον Krassimir απο την Βουλγαρία το 2009, γιατί βρε Ρουμανία?

  9. 1.ΙΣΡΑΗΛ
    2.ΕΛΛΑΔΑ
    3.ΚΥΠΡΟΣ
    4.ΣΕΡΒΙΑ
    5.ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
    6.ΡΟΥΜΑΝΙΑ
    7.ΑΥΣΤΡΙΑ
    8.ΑΡΜΕΝΙΑ
    9.ΟΥΓΓΑΡΙΑ
    10.ΔΑΝΙΑ
    11.ΓΕΡΜΑΝΙΑ
    12.ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
    13.ΝΟΡΒΗΓΙΑ
    14.ΙΣΠΑΝΙΑ
    15.ΙΡΛΑΝΔΙΑ…………………

  10. Ακούγοντας την φωνή του Ρουμάνου τραγουδιστή μου ήρθε στο μυαλό αυτό http://www.youtube.com/watch?v=5RcJq24c8yU πραγματικά θέλει πολύ προσπάθεια σε μία χρονιά με χάλια τραγούδια εσύ να έχεις το χειρότερο. Άντε να κοιμηθώ τώρα μετά απο αυτές τις τσιρίδες.

  11. χα,χα μ αυτα και με τ αλλα βλεπω τον αγαθωνα νικητη στο τελος.Οσο για μενα σταθερα ψηφιζω Ισραηλ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ