ΜΠΛΕ 2011 – THE COUNTDOWN: Anne Marie David

Η Anne Marie David γεννήθηκε το 1952 στη Νότιο Γαλλία. Η καριέρα της ξεκινά στα 18 της χρόνια όταν εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Παρίσι και ασχολήθηκε με το μουσικό θέατρο. Το 1972, πρωταγωνίστησε ως Μαρία Μαγδαληνή στη Γαλλική παραγωγή του μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber, Jesus Christ Superstar, ενώ την ίδια χρονιά υπέβαλλε το τραγούδι “Un peu romantique” ως Γαλλική συμμετοχή για τον διαγωνισμό της Eurovision. Το τραγούδι βρέθηκε στα 10 επικρατέστερα, όμως δεν ήταν η ώρα ακόμη για να ανοίξει διεθνώς τα φτερά της.

Η ευκαιρία ήρθε ένα μόλις χρόνο αργότερα, το 1973, όταν επελέγη να εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο στο διεθνή διαγωνισμό. Το τραγούδι που ερμήνευσε, το “Tu te reconnaîtras”, και με το οποίο κέρδισε τελικά, έμελλε να γίνει το εισιτήριό της για μια διεθνή αναγνώριση, αλλά και ένα από τα πιο κλασσικά και αγαπημένα τραγούδια του θεσμού.

[youtube id=”ltkPaUBlXnQ” width=”600″ height=”350″]

Αμέσως μετά το διαγωνισμό, ξεκίνησε μια μεγάλη παγκόσμια περιοδία, ενώ αργότερα εγκαταστάθηκε για λιγα χρόνια στην Τουρκία, όπου και δισκογράφησε αποσπώντας πολλά βραβεία. Το 1979 επέστρεψε στο διαγωνισμό της Eurovision, αυτή τη φορά για την πατρίδα της τη Γαλλία, με το τραγούδι “Je suis l’enfant soleil” με το οποίο κατέκτησε την Τρίτη θέση.

[youtube id=”7rGavYdklEQ” width=”600″ height=”350″]

Αμέσως μετά περιόδευσε σε ολόκληρη τη Γαλλία και συνέχισε την καριέρα της στη Νορβηγία. Από το 1987 και μέχρι σήμερα συνεχίζει τη μουσική της πορεία, κάνοντας περιστασιακά διαλείμματα στην καριέρα της.

Η Anne Marie David θα βρίσκεται μαζί μας το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στο ΜΠΛΕ 2011!

[youtube id=”6g0b3ZaDsTE” width=”600″ height=”350″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ