ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Επέλεξε τραγούδι!

Έλαβε χώρα πριν από λίγο ο Βουλγάρικος Τελικός για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην 58η Eurovision. Οι με ανάθεση επιλεγμένοι καλλιτέχνες Elitsa Todorova και Stoyan Yankoulov, ερμήνευσαν τα 3 υποψήφια τραγούδια που είχαν ετοιμάσει για τη βραδιά αυτή και στη συνέχεια το κοινό και η ειδική επιτροπή ψήφισαν και ανέδειξαν το νικητήριο τραγούδι που είναι το Kismet, μια δημιουργία των Elitsa Todorova και Bistrishkite Babi.

[youtube id=”Vcr3fGNdUMk” width=”600″ height=”350″]

Η Βουλγαρία λαμβάνει μέρος στο 2ο ημιτελικό του διαγωνισμού που θα γίνει στις 16 Μαίου.

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

58 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ελεος!!! τι μετρια χρονια για ολες τις χωρες φετος ??? :O δεν μ αρεσει κα9ολου…σαν ιεροτελεστια μοιαζει -_- προτιμουσα το samo shampioni απο αυτο… κριμα! εκτος τελικου οι γειτονες κι φετος… κριμα κριμα κι απο το ονομα που θα εκππροσωπουσε την βουλγαρια ημουν πολυ ευχαριστημενος περιμενοντας κατι σαν το water το 2007 στο ελσινκι…οχι κατι τετοιο…. :/

  2. Δεν ειναι τοσο δυναμικο!!! το σιμαο τσαμπιονι ηταν περισσοτερο δυναμικο… αυτο… μονοτονο!!! η Γκαιντα το σωζει… μονο…αλλα λιγο!

  3. Το kismet ήταν το αγαπημένο μου απο τα 3 υποψήφια, γενικά μου αρέσουν τα έθνικ στον διαγωνισμό. Πιστεύω η Βουλγαρία θα προκριθεί στον τελικό φέτως.

  4. Πως το κατάφεραν αυτό; Είχαν να διαλέξουν ανάμεσα σε 3 μέτρια έως κακά τραγούδια (σε καμία περίπτωση καλά δείγματα του μουσικού είδους που εκπροσωπούν η Elitsa και ο Stoyan) και επέλεξαν τον πλέον μονότονο!!Υποψιάζομαι ότι κάτι η εισαγωγή του τραγουδιού με τα φωνητικά κάτι ο χορός χέρι-χέρι προς το τέλος άγγιξαν τις ευαίσθητες παραδοσιακές χορδές των Βούλγαρων και έτσι το ψήφισαν. Όπως και να έχει καλή επιτυχία στη γείτονα!

  5. λετε οτι ολες οι χωρες κανουν λαθος επιλογες ενω εμεις οι ελληναρες που παντα εχουμε δικιο με το alcohol is free ειμαστε κομπλε.με διαφορα η χειροτερη eurovision φετος αλλα σε αυτη την αηδια συμμετεχει και η ελλαδα με αθλιο τραγουδι.

  6. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τις φετινές επιλογές των χωρών, στο τέλος μας βλέπω να φωνάζουμε όλοι: “Ημίτρελε, ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!”

    ΥΓ1. Να δείτε, πάντως, που καλά θα πάει. Αν μη τι άλλο θα ξεχωρίζει.
    ΥΓ. Άλλωστε, αν το ακούσεις 2-3 φορές, ή που θα αρχίσει να σου αρέσει, ή που θα πέσεις στα λεξοτανίλ.
    ΥΓ3. Την “καραγκούνα” να τη χορέψουν και το Μάιο, μου άρεσε.

  7. Σε μια χρονια με κακα τραγουδια και χιλιοακουσμενα ακουσματα(εδω στηριζουν την Γερμανια που ειναι ενα τραγουδι 20 χρονια πισω και αυτη εχει ξεχασει οτι παει στα 50 και πετανε οι πατσες…ελεος)νομιζω οτι το διαφορετικο θα κανει αισθηση.Δυνατα στοιχεια η γκαιντα και το χορευτικο που αν φορεσουν και στολες θα δωσουν αλλη αισθηση πρεπει να διορθωσουν καποια σημεια να γινει πιο δυνατο(αργει στην αρχη).Στηριζω οπως παντα Βουλγαρια!!!

  8. einai xalia alla 8a perash pffffffffffffffff !!!! apo to kako sto xeirotero pane oles…….. proti fora 8a kanw top 10 kai to teleuteo 8a exei 2.5 ba8mologia, apo tis 27 mexrh twra oi 14 exoun to apolito 0 sthn ba8mologia mou fantastite !!

  9. Πάντως ξένη ιστοσελίδα γράφει ότι επειδή υπήρξε ισοψηφία στην πρώτη θέση, η επιλογή έγινε με κλήρωση. Κάτι μου λέει ότι το τραγούδι θα αλλάξει…

    • Η επιλογή δεν έγινε με κλήρωση!Υπήρξε ισοψηφία και όπως είναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ στην Βουλγαρία σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η επιλογή της επιτροπής.

  10. Τελικά οι ίδιοι οι καλλιτέχνες δεν περίμεναν καθόλου αυτή την εξέλιξη και είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα, από ότι λένε τα παρασκήνια από Βουλγαρία…

  11. υπέροχο τραγούδι το είχα ξεχωρίσει από τη πρώτη στιγμή! Καλή επιτυχία Ελίτσα!!!

  12. Εκνευριστικό, βέβαια εμένα δεν μου άρεσαν ούτε το 2007. Επίσης δεν μου άρεσε κανένα από τα τρία υποψήφια, όποιο να πήγαινε ανυπόφορο θα μου ήταν. Το χάλια κλίμα χειροτερεύει επικίνδυνα.

  13. Μου θυμίζει ελληνικό πανηγύρι σε χωριό. Πολύ κακό. Αδιάφορο. Να δω πότε θα ελεήσει ο ύψιστος να ακούσουμε καλό τραγούδι φέτος. Τον βλέπω τον Αγάθωνα 2ο μ αυτές τις αηδίες που βγαίνουν!

  14. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ….ΤΙ ΧΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΦΕΤΟΣ;ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ….ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΚΤΟΣ…ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΦΕΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!

  15. Eίναι που είναι χάλια το επίπεδο φέτος δεν βγαίνουν και τα τραγούδια που θέλω.
    Το είναι πολύ καλύτερο και πιο εύηχο.Λογικά θα περάσει όμως στον τελικό.
    Και αν δυσαρεστήθηκαν να μη πρότειναν 3 τραγούδια.Ας έλεγαν αυτό που θέλουν και ας γινόταν απλά μια παρουσίαση.Τι τον ήθελαν τον τελικό?

  16. Παιδιά σίγουρα να περιμένετε πως Ελλάδα Βουλγαρία και αλλά άκυρα θα τα πανε πολύ καλά διότι έχουμε παρά πολλές μπαλάντες και ο κόσμος θα βαρεθεί !

  17. και μου αρεσε το Σαμο.Οταν τραγουδα η Ελιτσα στο τραγουδι που βγηκε ειναι σαν ν ακουω το θρακιωτικο ‘Στεργιους μας παντρευται”.

  18. Περναει τελικο νομιζω, ειναι ξεχωριστο για Eurovision και σε σχεση με αλλα που εχουν επιλεγει ως τωρα ειναι καπως καλυτερο

  19. κριμαα. πιστευα οτι θα εχουν ενα καλο τραγουδι. και θα ηθελα να νικησουν:/

  20. ante i serbia isos kani sta agglika to tragoudi kai ftiaxti ligo auto omos to xali me ta tragoudia fetos ti einai
    i estonia eixe kati diaforetiko me tin kopela sto piano den tin estilan
    i serbia eixe kalitero kommati me horror ipothesi tipota pali
    i romania apoklise to favori tin tammy to kalitero tragoudi
    i armenia ti einai autos pou einai kai apo tous kalous tragoudistes.

    gia mena fetos i germania i ukraine i russia i denmark kai i norway einai i 5ada pio tha nikisi tha diksi pezonte pollaaaaa
    to mono pou thelo einai na min apogoiteusi to azerbaijan kai i moldova

  21. Εμένα ούτε το 2007 δεν μου άρεσαν ούτε και φέτος.Η φωνή της τραγουδίστριας μου χτυπάει το νευρικό μ σύστημα! Τουλάχιστον δεν είναι και αυτό μπαλάντα γτ πραγματικά δεν θα το άντεχα!

  22. τι ειν’ τούτο πάλι;;;;;! Προσπαθούν πολλές χώρες να κάνουν εθνικ κομμάτια και δεν τους βγαίνει! Εντάξει, δεν είναι και αίσχος το τραγούδι, ακούγεται κάπως. Θέλω να δω πώς θα το παρουσιάσουν στη γιουροβίζιον επάνω στη σκηνή.

  23. Απορία….ελπίζω να βρεθεί ένας άνθρωπος να μου απαντήσει…ΙΣΩΣ να φανεί σα σενάριο συνομωσίας αλλά από όπου και να το πιάσω,βρωμάει το θέμα….Τι χάος αυτό στο διαγωνισμό φέτος;;;;Από τη μέρα που ανακοινώθηκε η πόλη που θα διοργανώσει φέτος Eurovision (μιλάω για το Malmö, το οποίο εντελώς τυχαία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Δανία -ενώ ακούστηκε ότι το θέλησαν οι Σουηδοί για να έχουν εύκολη πρόσβαση οι αδερφοί Δανοί, κάπου το διάβασα αλλά δε θυμάμαι που), με τα πρώτα εισιτήρια να αρχίζουν να πωλούνται στις αγορές της Σουηδίας, της Δανίας ( εντελώς τυχαία;) και της Νορβηγίας (πάλι εντελώς τυχαία;) και τις “αδερφές χώρες” Νορβηγία και Δανία να τοποθετούνται στη σειρά εμφάνισης πολύ πριν από την καθορισμένη κατάταξη που αφορά όλες τις συμμετοχές, δήθεν μάλλον για να σπάσει το Σκανδιναβικό μπλοκ (χωρίς να τους νοιάζει όλες οι λοιπές συμμαχίες) και συμμετοχές κατώτερες του μετρίου με ορισμένες εξαιρέσεις που όμως δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο να πουν….με ένα τρελό προμοτάρισμα στις συμμετοχές των “αδερφών” χωρών Δανίας-Νορβηγίας (κι αυτό τυχαίο;;;;;καλά της Νορβηγίας είναι αξιόλογο το άσμα)…Μήπως όλο αυτό γίνεται για κάποιον λόγο; Ή απλά εγώ βλέπω παντού φαντάσματα;;;;Ένα είναι το σίγουρο….Copenhagen or Oslo 2014….ελπίζω πάντως να συνεχιστεί ο διαγωνισμός της Eurovision τα επόμενα χρόνια και να μην κλονιστεί ο θεσμός από τη φετινή ΚΑΤΑΝΤΙΑ

    • Συνονόματε
      Δανία και Νορβηγία χωρίστηκαν σε διαφορετικούς ημιτελικούς επειδή θα πάει πάρα πολύς κόσμος απο αυτές τις 2 χώρες, και οι διοργανωτές θέλουν να τον σπάσουν.
      Τώρα δεν θέλω να είμαι συνομωσιολόγος, αλλά τα τελευταία 3-4 χρόνια υπάρχει μία τάση να κερδίζουν πλούσιες χώρες τον διαγωνισμό, όπως επίσης απο τότε που μπήκε το televoting να κερδίζει κάθε χρόνο διαφορετική χώρα. Γι’αυτό η Δανία είναι το απόλυτο φαβορί μέχρι στιγμής, ενώ Νορβηγία και Γερμανία λόγω των πρόσφατων νικών τους, πολύ δύσκολα θα κερδίσουν (αν και φαβορί). Ακόμα ελπίζω πάντως σε κάτι καλό απο Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία και ΗΒ που να κοντράρει τους Δανούς.

  24. Μετά την περσυνή Θεά Σόφη Μαρίνοβα που μας μπλάνεψε όλους με την αξεπέραστη ομορφιά και το θεϊκό κάλλος της να και ένας σκοπός του βουνού και του κάμπου για την φετεινή συμμετοχή της φίλης Βουλγαρίας. Μιά καραγκούνα, ένα βουκολικό για να δέσει το γλυκό !!!

  25. ΠΛΑΑΑΑΑΚΑ ΚΑΝΕΕΕΤΕΕΕΕΕΕ!!! Χριστε και Θεε!!! Η φωνη της εν τω μεταξυ μου χτυπαει κι εμενα το νευρικο συστημα, αλλα τουλαχιστον το πρωτο ηταν ρυθμικο και ωραιο τραγουδι (ο ημιτρελος), αυτο εδω τι πραμα ειναι??

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ