ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Απόψε ο τελικός

Σήμερα το βράδυ θα λάβει χώρα ο εθνικός τελικός της Βουλγαρίας, μέσα από τον οποίο θα γίνει η επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην 58η Eurovision, τον προσεχή Μάιο στο Malmö της Σουηδίας. Οι καλλιτέχνες που επιλέχθησαν για το σκοπό αυτό δεν είναι άλλοι από το γνωστό καλλιτεχνικό ντουέτο των Elitsa Todorova και Stoyan Yankoulov, οι οποίοι το 2007 είχαν εκρποσωπήσει τη Βουλγαρία στο διαγωνισμό με το τραγούδι Water, αποσπώντας την καλύτερη έως σήμερα θέση της χώρας στην Eurovision, την στον τελικό της διοργάνωσης με 157 βαθμούς. Για φέτος λοιπόν οι Elitsa και Stoyan, των οποίων η επιλογή έγινε με απευθείας ανάθεση από το κρατικό κανάλι BNT, ετοίμασαν 3 τραγούδια που θα διαγωνισθούν σήμερα το βράδυ για μια θέση στη σκηνή της Eurovision 2013 και τα οποία είναι τα εξής (σε παρένθεση οι δημιουργοί):

1. Samo Shampioni (Elitsa Todorova & Kristian Talev)

2. Kismet (Elitsa Todorova & Bistrishkite Babi)

3. Dzupai Libe Boso feat. Skiller & Jahmm (Elitsa Todorova, Tsvetelin Grudanski)

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 20:45 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι BNT 1 και BNT world, ενώ διαδικτυακά μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στην επίσημη ιστοσελίδα του καναλιού εδώ καθώς και στο eurovisiontv, εδώ. Επίσης το esctoday.com σε απευθείας συνεργασία με το βουλγάρικο ραδιοτηλεοπτικό φορέα θα παρέχει ειδικό link για την παρακολούθηση του τελικού, κατά τη διάρκεια του οποίου θα μεταδοθεί και ειδικό βίντεο με την Ελληνική συμμετοχή και με χαιρετισμό των Ελλήνων εκπροσώπων ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ και Αγάθωνα Ιακωβίδη στο βουλγάρικο κοινό.

 

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν πάει το Samo Shampioni,θα μπεί σίγουρα δεκάδα,διότι το επίπεδο φέτος είναι πολύ χαμήλο,και αυτό το τραγούδι αν και δεν είναι αριστούργημα,σε συγκριση με άλλες φετινές συμμετοχές φέτος (Βέλγιο,Φινλανδια,Λιθουανία,Αρμενία,Εσθονία,Ουγγαρία,Αλβανία,Μάλτα,Ρωσία,Σλοβενία,Ισπανία).Ακόμα και το Kismet θα μπορούσε να πάει ”σχετικά” καλά!

  2. Samo Shampioni- πλακα εχει.. αλλα τι ειναι αυτο ρε παιδια ελεος….

    Kismet- μου θυμιζει παραδοσιακη γιορτη στο χωριο..οχι στην eurovision ομως…

    Dzupai Libe Boso feat. Skiller & Jahmm- ω θεε μου.. αλλη μια βλακεια να κλεισει την τριαδα…χωρις λογια

    Πραγματικα οποιο και να παει ειναι αξιο να κοπει στα ημιτελικα.. Απτην αλλη βλεπω τα προγνοστικά που μας εχουν κάτω απο ολ α αυτα (Αρμενια,αυστρια,εσθονια,ουγγαρια) και με πιανει κομπος… Λετε να περαοσυν αυτα και εμεις στο ράφι; Δεν θελω να το σκεφτομαι..Απτην αλλη , την ημερα του ημιτελικου του λουκα ειχαμε μικρη αποδοση στο να μην προκριθουμε καν, και στον τελικο μικροτερη αποδοση στις θεσεις 20-22 και βγηκαμε 7οι..Ας ελπισουμε

  3. apesia einai OLA. dn 3erw re paidia einai ligo xamhlo to epipedo stn Eurovision ews twra..;/ pou exoun epile3ei 26 sths 39 xwres..Elpizw oi alles na exoun kalitera..Oso gia tis voulgarias ola xalia einai ligo kalitero to 1o.. pote vevea dn 9a to tragoudousa 😛

  4. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ) ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ Τ’ ΑΥΤΙΑ! ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ. ΤΣΙΡΚΟ! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΝΑ ΝΤΥΘΗΚΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ ΜΕ ΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟ ΒΕΣΤΙΑΡΕΙΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ. ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΘΑ ΕΧΕΙ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ! ΕΛΕΟΣ.. ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΚΑΗΔΟΝΑ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΚΑΡΑΚΑΞΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ (ΤΣΙΡΙΔΑ). ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΕ ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΜΙΚΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΠΟΛΣΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΧΩΡΕΣ ΦΤΩΧΕΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΚΑ ΠΟΣΑ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΩΔΙΕΣ-ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ. ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ. ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΟΛΑ. ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ!

    • Se pliroforo oti oi europeoi funs alla kai omospondiakoi mousiki exoun teleios diaforetiki apospi apo esena ta tragoydia einai ka8ara paradosiaka idioy epipedoy me tous KM poy episis exoyn elliniki paradosiaki moysiki opote prin krineis skepsoy!!!!

  5. Nai SAMO CHAMPIONI Astieveste trellenomai !!! Moy aresoyn para polly ++ Oti dld esys ti perimenate afoy fetos eprepe sigoyra na steiloyn kati diaforetika kai ta treia einai apolutos prwtotupa kai wraia akoystika!!!! Episis sti voylgaria ta grafia stoiximaton pezoyn to samo championi +++ oti an epilextei telika ayto lene oti 8a anevoyn polly fetos sta prognwstika!!!!

  6. Μου αρέσουν και τα 3, αν και κανένα απο αυτά δεν είναι σαν το voda, πιστεύω ότι η Βουλγαρία φέτως θα περάσει άνετα τελικό.

  7. Και τα τρια ειναι μετρια τραγουδια,αλλα σιγουρα θα περασει φετος η βουλγαρια,αφου υπαρχουν τοσο βαρετα τραγουδια.Το καλυτερο απο ολα κατα την γνωμη μου ειναι το Samo shampioni

  8. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι σοκάρονται απ τη μουσική των συγκεκριμένων καλλιτεχνών.Είναι το ίδιο στυλ με του 2007 απλά εκείνο ήταν καλύτερο.Αλλά είναι στο ίδιο μοτίβο μιας και τέτοια μουσική κάνουν αυτοί οι δύο.Είναι έξω από την κουλτούρα μας αλλά υπάρχει και αυτή η μουσική και γιατί όχι να ακουστεί και στην eurovision.
    Είναι πολύ διαφορετικό και ξεχωριστό μέσα σε τόσα αδιάφορα τραγούδια και πιστεύω θα πάνε καλά ειδικά αν πάνε με το πρώτο.

  9. 1.Dzupai Libe Boso : Τουλάχιστον διαφοροποιείται μουσικά κι αποτελεί κάτι περισσότερο εναλλακτικό από,τι μας έχουν συνηθίσει !
    2.Samo Shampioni : Η 2η μου επιλογή για απόψε , μόνο και μόνο γιατί είναι το πιο εμπορικό και θα τους εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή θέση στο Malmo.
    3.Kismet : Σε καμία περίπτωση.Τουλάχιστον εκνευριστικό ! Δεν έχει καμία ελπίδα !

    Ό,τι και να διαλέξουν απόψε οι γείτονες , υπολείπεται μουσικά της συμμετοχής τους το 2007 !
    Καλή επιτυχία !

  10. Το δικό μου Top μέχρι στιγμής:
    1.Γερμανία (9,5/10)
    2.Δανία (9/10)
    3.Λευκορωσία (8/10)
    4.Ιρλανδία(8/10)
    5.Αυστρία (7,5/10)
    6.Ελβετία (7,5/10)
    7.Κύπρος (7/10)
    8.Νορβηγία (7/10)
    9.Ελλάδα (7/10)
    —————————–
    10.ΠΓΔΜ (6,5)
    11.Ισλανδία (6,5)
    12.Ουκρανία (5,5)
    13.Γεωργία (5/10)
    —————————–
    14.Ρωσία (4/10)
    15.Ισπανία (4/10)
    16.Αρμενία (2/10)
    17.Κροατία (2/10)
    18.Σλοβενία (1,5/10)
    19.Μάλτα (1,5/10)
    20.Λιθουανία (1,5/10)
    21.Λετονία (1/10)
    22.Φινλανδία (1/10)
    23.Μάλτα (0,5/10)
    24.Λιθουανία (0/10)
    25.Αλβανία (0/10)
    26.Βέλγιο (0/10)
    Από την ΠΓΔΜ ώς τη Γεωργία είναι μέτρια,και από τη Ρωσία μέχρι κάτω είναι ΌΛΑ ΑΠΕΣΙΑ!

  11. wtf? γιατι οχι το samo championi? και αυτο που επελεξαν καλο ειναι βεβαια περναει σιγουρα στον τελικο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ