Απόψε ο εθνικός μας τελικός!

Απόψε στις 21.00 (20.00 CET) θα διεξαχθεί στο Gazi Music Hall ο Ελληνικός Τελικός Eurosong 2013 – A Mad show! για την ανάδειξη του φετινού εκπροσώπου της χώρας μας στο 58ο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στο Malmö της Σουηδίας.

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ η σειρά εμφάνισης των υποψήφιων τραγουδιών, όπως προέκυψε από κλήρωση, είναι η εξής:

  • Θωμαή Απέργη – Οne last kiss (Μουσική: Γιώργος Γκέκας, Στίχοι: Άγης Νικολακόπουλος)
  • Alex Leon Feat. Georgina – Angel (Μουσική: Alex Leon, Στίχοι: Riskykidd&Alex Leon)
  • Koza Mostra&Αγάθωνας Ιακωβίδης – Alcohol is free (Μουσική:Ηλίας Κόζας, Στίχοι: Στάθης Παχίδης)
  • Αγγελική Ηλιάδη – Χίλιες και μία νύχτες (Μουσική:Κυριάκος Παπαδόπουλος, Στίχοι: Ηλίας Φιλίππου)

Πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς, οι διοργανωτές υπόσχονται μια φαντασμαγορική βραδιά με τη συμμετοχή πολλών νέων δημοφιλών Ελλήνων καλλιτεχνών. Η Demy, οι Vegas, η Ήβη Αδάμου, η Ελευθερία Ελευθερίου, ο Κώστας Μαρτάκης, οι MEΛΙSSES και η Ελένη Φουρέιρα είναι αυτοί που θα εμφανιστούν στη σκηνή και κάποιοι από αυτούς θα συνοδεύσουν τους νικητές  Dima Bilan, Ruslana, Alexander Rybak και Marija Serifovic, που έχουν έρθει στην Αθήνα για τον ελληνικό τελικό. Εκτός από αυτούς, επί σκηνής θα εμφανιστούν και οι δύο μοναδικές ελληνίδες νικήτριες του διαγωνισμού, η Έλενα Παπαρίζου και η Βίκυ Λέανδρος. Τη σκηνοθεσία σε αυτό το κομμάτι της βραδιάς έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός και τις χορογραφίες η Μαρία Λυραράκη. Παρούσα θα είναι, τέλος, και η Δέσποινα Ολυμπίου για να ερμηνεύσει το τραγούδι της “Αν με θυμάσαι”, με το οποίο θα εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο στο διαγωνισμό.

Ο 34ος εκπρόσωπος της χώρας μας θα επιλεγεί με 50% televoting και 50% ψήφο πενταμελούς επιτροπής. Τα ονόματα της τελευταίας ανακοινώθηκαν σήμερα και είναι τα εξής: Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι η Βίκυ Λέανδρος και μέλη της ο γνωστός συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος, η διευθύντρια δημόσιων σχέσεων του MAD Ρεγγίνα Κουρή, η διευθύντρια προγράμματος της ΕΡΤ Μαρία Λαχανά και ο διευθυντής ορχήστρας της ΕΡΑ Ανδρέας Πυλαρινός.

Το σόου θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1, δορυφορικά από την ERT world, διαδικτυακά από το WebTV της ΕΡΤ, από την ιστοσελίδα του Eurovision TV, από το επίσημο κανάλι του MAD TV στο YouTube, από το Εurovision Channel EΡΤ powered by MAD στον OTE TV, καθώς και στην Κύπρο από το ΡΙΚ.

Εμείς, ως OGAE GREECE, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε Καλή Επιτυχία στους υποψήφιους και, φυσικά, θα δώσουμε για άλλη μία φορά το δυναμικό παρόν για να στηρίξουμε τους Έλληνες καλλιτέχνες.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

[youtube id=”FGuAsKxrtdg” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”KfYHr6qyQSo” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”FPvX5GXF8z4″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”3X5VpFPv3JM” width=”600″ height=”350″]

215 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα έχουμε ένα αξιοπρεπές σόου,και ελπίζω και στο τέλος ένα αξιοπρεπές τραγούδι για τη Σουηδια..θα προτιμούσα το Angel,αν και δεν θα με ενοχλήσει όποιο κι’ αν επιλεχτεί με εξέρεση το άθλιο για μένα ”Χίλιες και μία νύχτες”!
    ..εκπρόσωποι άλλων χωρών δεν θα είναι καλεσμένοι για να ερμηνευσουν το τραγούδι τους??
    Καλή Επιτυχία Ελλάδα..!!

  2. ΣΑΝ ΠΙΣΤΗ ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ.ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΚΑΙ LEON!!!!!

  3. AS STYRI3OUME OLOI MAZI TO XILIES KAI MIA NIXTES TIS AGGELIKIS ILIADI..!!
    EINAI ELLADA KAI DIAFONO KA8ETA ME KAPOIOUS POU TO XARAXTHRIZOYN ”TOURKIKO” ELEOS..DILADI AN PAEI AYTO THA LETE POS EIMASTE TOURKIA ??

  4. Σήμερα το βράδυ σε όλους όσους μας αρεσει το Angel..το ψηφίζουμε όσες περισσότερες φορές μπορούμε..
    Ελπίζω και όσοι είναι διχασμένοι μόλις ακούσουν τη φωναρα της georginas να τους φύγουν οι αμφιβολίες και να το ψηφίσουν..

  5. μοναδικη ευκαιρια να δειξουμε συγχρονη ελλαδα με το angel κατα προτιμηση η εστω με το one last kiss και οχι ελλαδα της παρακμης της μιζεριας και της ψευτοκουλτουρας με τον συνθετη του μελλοντος τον παγκοσμιου εμβελειας τον μονο εγω εχω φωναρα τον μπεκρη μεζε αγαθωνα.

  6. η πενταμελής επιτροπή θα έχει πρόεδρο τη Βίκυ Λέανδρο (αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων ωρών), ενώ τα υπόλοιπα μέλη θα είναι ο αρχιμουσικός, Ανδρέας Πυλαρινός, η διευθύντρια Προγράμματος της ΕΡΑ, Μαρίνα Λαχανά, ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος και η Ρεγγίνα Κουρή, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του MAD

  7. Η μεγάλη ώρα έφτασε, να έχουμε ένα καλό show και όποιο τραγούδι κι’άν επιλεγεί, να έχει καλη επιτυχία στο Malmo.
    Μου αρέσει λίγο περισσότερο το alcohol is free λόγω της διαφορετικότητάς του και της τρέλας του, ενώ πολύ καλή είναι και η Θωμαή. Καλό και το Angel, αλλά προσωπικά δεν θέλω ένα διαγωνισμό γεμάτο απο Αγγλόφωνα pop dance τραγούδια, ήδη Γερμανία, Νορβηγία,Σλοβενία επέλεξαν κάτι περεμφερές. Όσο για το 1000 και 1 νύχτες δεν είναι πολύ του γούστου μου, αν και είναι πολύ καλύτερο απο πολλά τραγούδια αυτού του είδους.
    Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν και απο τις live εμφανήσεις των τραγουδιστών.
    Βλέποντας τα πρόσωπα της κριτικής επιτροπής έχω μία υποψία πως θα ψηφίσουν το Angel, ενώ το κοινό μάλλον τους Koza Mostra με τον Αγάθωνα, ενώ και η Θωμαής μπορεί να μπεί σφήνα. Η Ηλιάδη ίσως τσιμπήσει ψήφους στο κοινό, στη επιτροπή όμως δεν την βλέπω καλά. Όλα αυτά βέβαια στην θεωρία, στην πράξη μπορεί να έρθουν όλα τούμπα.

    • Μην ακούω ασυναρτησίες! Η γερμανική καραdance συμμετοχή δεν έχει καμία σχέση με το Angel, ούτε φυσικά έχουν σχέση τα τραγούδια της Νορβηγίας (πολύ δυναμικό αξιοπρεπές τραγούδι, χωρίς ίχνος έθνικ επιρροών) και της Σλοβενίας (χορευτικό του σωρού). Το angel είναι μοναδικό στο είδος του ανάμεσα στις φετινές γνωστές συμμετοχές. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ είτε σας αρέσει είτε όχι. Ανοίξτε τα αυτιά σας και ακούστε – παρακολουθήστε τις συμμετοχές χωρίς προκατάληψη. Ψηφίστε αυτό που σας εκφράζει και σας αρέσει και όχι αυτό που σας κάνει να ευθυμίσετε περιστασιακά. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!

  8. Η σειρά προτίμησής μου με γνώμωνα καθαρά και μόνο το προσωπικό μου γούστο ( περιμένοντας τις LIVE εμφανίσεις )
    είναι :
    1.Alcohol is free
    2.Angel
    3.One last kiss
    4.Χίλιες και μία νύχτες.
    Ειλικρινά ( κι όχι επειδή είμαι Έλληνας ) , όποιο και να στείλουμε απόψε , θα’ναι πολύ καλύτερο από τουλάχιστον τα μίσα τραγούδια που έχουν επιλεγεί εως τώρα για Malmo.
    Καλή μας επιτυχία !
    Σταματήστε να τρώγεστε και να απαξιώνετε τους καλλιτέχνες επειδή προτιμάτε άλλο τραγούδι!

  9. Ας κερδισει ο καλυτερος!!! Θελω να τα παμε καλα στο μαλμο!!! Ας κερδισει εκεινος που εχει τις περισσοτερες δυνατοτητας για τριαδα!! Καιρο εχω να χαρω απο τοτε με την Καλομοιρα μας!!!!

  10. Ta sxolia gia to Xilies kai mia nyxtes apo tous fun tou eksoterikou einai yperoxa…Se pollous den aresei to tragoudi ths Thomais se allous tou Agathona enw polloi vriskoun vareto to “Angel”…Oloi omws simfwnoun oti to tragoudi ths Aggelikhs opws kai h idia h Aggelikh einai AWESOME opws grafoun….Ti na pw?? Mhpws to adikhsame fovamai oi Ellhnes fun?? Egw pantws an einai kalo sto live auto tha psifisw….

  11. Καλή επιτυχία σε όλους!
    Να πάει ο καλύτερος!
    Θα στηρίξω όποιον και να νικήσει γιατί η κάθε συμμετοχή έχει το κατιτίς της,…
    Καλή διασκέδαση φίλοι απόψε!
    Το σόου προβλέπεται θαυμάσιο!

  12. ΑΓΑΘΩΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ!!!!ΠΑΜΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ!!!…ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΤΕ!!!…ΜΕ ΤΡΕΕΛΛΑΑΑ!!!

    • Εύχομαι ολόψυχα να κερδίσουν το εισιτήριο για την Σουηδία και να πανηγυρίσουμε μαζί αγαπητέ eurofan

  13. Μου προκαλεί τεράστια εντύπωση που κανένας δεν έχει σχολιάσει το αρνητικό μήνυμα που περνάει το τραγούδι του Αγάθωνα που προωθεί το αλκοόλ?

    Kαλή επιτυχία απόψε και ελπίζω να μην επιλέξουμε αυτό που θα είναι βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να μας δουν εκτός ESC!

  14. Θα συμφωνήσω με τον χρήστη Marinos θα προτιμούσα τον “Angel” αν και όποιο άλλο και να έβγαινε εκτός της Αγγελικής Ηλιάδη δεν θα είχα πρόβλημα, βέβαια δεν πιστεύω να βγεί με τίποτα της Ηλιάδη, δεν έχουμε χάσει τελείως το γούστο μας!

  15. Το angel είναι μοναδικό στο είδος του ανάμεσα στις φετινές γνωστές συμμετοχές. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ είτε σας αρέσει είτε όχι. Ανοίξτε τα αυτιά σας και ακούστε – παρακολουθήστε τις συμμετοχές χωρίς προκατάληψη. Ψηφίστε αυτό που σας εκφράζει και σας αρέσει και όχι αυτό που σας κάνει να ευθυμίσετε περιστασιακά. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!

  16. Το βραδυ ψηφιζω One Last Kiss και Angel!!! Η κριτικη επιτροπη αποτελειται απο αξιολογα ατομα! Ευχομαι να μη ψηφισουν κανα ‘Alcohol Is Free’…

  17. Ψηφιζω Angel! Ειναι ενα μαγευτικο τραγουδι που οταν το ακους ερχονται στο μυαλο σου οι θαλασσες και γενικα ειναι ενα ηρεμο και απαλο τραγουδι. Αν δεν βγει αυτο θα προτιμουσα One last kiss αλλα ειναι κλεμενο απο το νικητηριο τραγουδι της Γερμανιας. Παιδια να μην στειλουμε τους Koza Mostra! Θα γελαει η ευρωπη με τα χαλια μας! Μεχρι και η Ηλιαδη ειναι καλυτερη!!~!

  18. Για μενα Angel με τα φουλ!! Θέλω κατι διαφορετικο και πιστευω πως αυτη ειναι η διαφορετικη προταση. Θα το στηριξω σιγουρα. Ελπιζω να διαψευσθουν τα προγνωστικα και να παει to Angel! Ωστοσο, για να λεμε την αληθεια θα ειμαι σχετικα ευχαριστημενος αν πανε ολα εκτος απο το Χιλιες και μια νυχτες.

  19. Θα δω χαλαρά τη βραδιά και είμαι προετοιμασμένος για κάθε αποτέλεσμα.Δεν θα σοκαριστώ με τίποτα.
    Το μοναδικό που θα στεναχωρεθώ λίγο αν πάει ειναι της Απέργη που είναι το μοναδικό που δεν ακούω ποτέ,το βαριλεμαι υπερβολικά.Αυτό δεν σημαίνει οτι είναι κακό τραγούδι.Απλά δεν είναι του γούστου μου και πιστεύω αυτό το στυλ δεν πηγαίνει καλά στον διαγωνισμό.
    Αν και περιμένω να τα δω live στηρίζω και ψηφίζω angel.
    Παιδιά μην υποτιμάται την Ηλιάδη.Είναι η πιο επαγγελματίας και εμπειρη απ’όλους και την παρομοιάζω με τον Αλκαίο το 2010.Δεν είναι καθόλου απίθανο να κάνει την έκπληξη.
    Από την αρχή που τα ακουσα μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει η σειρά προτίμησης.
    1.angel 9,5/10
    2.χίλιες και μία νύχτες 8/10
    3.Alcohol is free 8/10
    4.Οne last kiss 6/10

  20. Ρε παιδιά,δεν ξέρω αν κατάλαβα λάθος,αλλά νομίζω πως οι στοίχοι από το τραγούδι της Αγγελικής αναφέρονται στον Μπάμπη.

  21. Λογικευτειτε !!!!!! Μονο η Θωμαη και ι Τζορτζινα εχουν τη δυνατοτητα να περασουν απο τον ημιτελικο !!! Ισως και ο Αγαθωνας ! Εγω προσωπικα υποστηριζω Θωμαηη !!

  22. 8α ψηφισω angel κι one last kiss γιατι ειναι τα μονα ωραια κομματια με ενα λογο υπαρξης,μια ιστορια βρε παιδι μου,εχουν ενα νοημα….κι προσωπικα οσο κι κεφατο να ναι το alcohol is free δεν κανει για eurovision…τα βαρε8ηκαν οι ευρωπαιοι τα ε8νικ καρναβαλια μας κα8ε χρονο,κι στην τελικη δεν γουσταρω να μας εκπροσωπησει κομματι το οποιο μιλα για το τι περασε ο γα9ωνας κι ο ηλιας κοζας μια νυχτα που τα ειχαν πιει….κι γω μια νυχτα ειχα μεθυσει αλλα δεν το εκανα τραγουδι για να το στειλω σε πανευρωπαικο διαγωνισμο… -_- A-N-G-E-L κι O-N-E L-A-S-T K-I-S-S για μια 8εση στο τελικο κι με τρελες πι8ανοτητες για να χτυπησουμε 5αδα!!!! (γνωμη μου παντα) 🙂

      • κι γω μαζιιι σου φιλε μου….. angel (κι προσωπικα κι one last kiss) μεχρι να παθω τενοντιτηδααααααααααα 😛

    • Φίλε Κώστα το να ψηφίσεις 2 τραγούδια μόνο ζημιά μπορείς να κάνεις στα 2 αγαπημένα σου.Δεν έχει νόημα.Αποφάσισε ποιο πραγματικά σ’αρέσει και ψήφισε μόνο εκείνο.Διαφορετικά δεν θα μπορείς να χτυπήσεις το μεγάλο φαβορί.Αυτό λέει η λογική και η στατιστική.

      • μα το 8εμα ειναι πως για εμενα δεν υπαρχει απολυτο φαβορι,η μαγαλο φαβορι…μεχρι κι η ηλιαδη αν μου κανει το “κλικ” 8α την ψηφισω,απλα λεω οτι ως πρωτη γνωμη,χωρις να χω δει τις live εμφανισεις των υποψηφιων,κλεινω στην θωμαη κι στη georgina… μονο αυτο! τωρα οσο αναφορα το 8εμα “στρατηγικων” ειμαι αμμετοχος,θα ψηφισω μονο αυτο/αυτα το/τα κομματι/κομματια που 8α μου κανουν το κλικ…. 🙂 😉

  23. Θα σας πω ένα πράγμα.Πέρυσι,αν δείτε το ανάλογο περσινό ποστ,επέμενα και ξανα και ξανά για έθνικ και Ελευθερίου.Όμως φέτος,έχουν αλλάξει τα πράγματα.Δείτε ποιοί πάνε πεντάδα και γενικά καλά…Οι εναλλακτικοί.!!!!! Αν πάει ο Αγάθωνας,δε θα με χαλάσει,αλλά δεν είναι ασφαλής επιλογή!Όλοι πέρυσι λέγανε οτι μας βαρέθηκαν με τα έθνικ μας.Βγήκαμε 17οι.Αν πάει πάλι έθνικ,φοβάμαι οτι ούτε τελικό δε θα δούμε!Με κάθε επιφύλαξη!
    Το αν έχουμε πολιτισμό και μουσική παράδοση το ξέρει όλη η υφήλιος που πατάει πάνω στο δικό μας πολιτιστικό έδαφος! Η γιουροβίζιον είναι ένας διαγωνισμός που η κάθε χώρα στέλνει ένα τραγούδι…Αυτό είναι όλο! Δε συμεμτέχουμε για να μαστε του κλώτσου και του μπάτσου ή να μετέχουμε-π.χ. σαν την Ανδόρα μόνο για να ακούγεται η Καταλανική γλώσσα-.μόνο και μόνο για να δείχνουμε την Ελλάδα στους ξένους!Η Ελλάδα είναι γνωστή σε όλη τη γη! Η γιουροβίζιον είναι κάτι άλλο.Ένας διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχεις για να πας καλά και να ξεχωρίσεις!
    Η γνώμη μου είναι οτι το πιο ασφαλές και συνοδό με το ρεύμα του διαγωνισμού είναι το Angel! Σκεφτείτε καλά πριν ψηφίσετε! Το έθνικ έχει ΚΟΥΡΑΣΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Θέλετε να πάμε καλά ή να γίνουμε Ανδόρα και να πηγαίνουμε μόνο και μόνο για να α”ακουγόμαστε” ;
    ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!

    • Πες τα βρε παιδι μου!Ολοι ξερουν τι εστι Ελλαδα,δεν περιμενουν τη Eurovision να το καταλαβουν!Εχει κουρασει πια αυτο που τριβουμε στη μουρη της Ευρωπης τον πολιτισμο μας καθε χρονο,ας τολμησουμε κατι διαφορετικο επιτελους γιατι θα καταντησουμε γραφικοι

      • Καλά ε;Μετά απο το περσινό στροφή 180 μοιρών έκανα!Αν δεις πέρυσι τί έλεγα για έθνικ και τέτοια θα λεγες οτι σχολιάζει άλλος άνθρωπος!!! Εμείς τουλάχιστον που το καταλαβαίνουμε,ας ψηφίσουμε πολλές φορές μπας και ξεκολλήσουμε επιτέλους απο αυτή τη νοοτροπία!!!!!!!!!

      • Παιδιά όμως ας μην ξεχνούμε πως αυτό το ”εθνικ” οπως λέτε είναι αυτό που οδήγησε την Ελλάδα στη κορυφή το 2005 ,και γενικα με αυτό το εθνικ η Ελλάδα μπηκε αρκετες φορες 10αδα αλλα 5αδα βλ. 2001,2004,2005,2007,2008,2010,2011!
        ας μην ξεχνιόμαστε λοιπόν!

  24. Και θεωρώ άδικη τη λάσπη στο πρόσωπο της Ηλιάδη.Να μην αρέσει το κομμάτι της είναι σεβαστό αλλά δεν καταλαβαίνω όλοι να έχουν σοκαριστεί από την ποιότητα του και να το παίζουν κουλτουριάρηδες.
    Ναι είναι ανατολίτικο.Και της Απέργη αμερικάνικο.Την κατέκρινε κανείς?Δηλαδή μας ενοχλεί που θυμίζει τουρκία αλλά το Οne last kiss που είναι μια αμερικανιά δεν μας ενοχλεί.
    Και ξαναλέω μην υποτιμάτε την Ηλιάδη.Τον Αλκαίο το 2010 τον λέγατε ξεχασμένο,παρακμή,αρκουδιάρικο τουρκικο τραγούδι και βούλωσε στοματα με την δουλειά και τον επαγγελματισμό του.
    Θέλω να πιστεύω πως τίποτα δεν έχει κριθεί.Θα είναι σίγουρα ο πιο ενδιαφέρον τελικός που έχουμε δει.

  25. εύχομαι να γίνει ένας ωραίος τελικός ! ψηφίζω Angel δαγκωτό! !!!! όποιο και να πάει – όλα δείχνουν οτι το Alcohol θα κερδίσει – οφείλουμε να το στηρίξουμε !!! Go Alex Leon & Giorgina! Go Greece!

  26. Ξεχνατε κατι πιστευω. Απο τις 9-11.30 εχει τουρκικα ο αντεννα. Δεν θΑ τον δουν πολλοι τον εθνικο τελικο.

  27. ANGEL ΔΑΓΚΩΤΟ!!!!ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΑΓΑΘΩΝΑ.ΘΕΛΩ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ.ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΟΥΣ.ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΟΛΩΝ………..ΤΕΡΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΓΑΘΩΝΑ.

  28. περσι εκανα τον κινεζο με τη σαχλαμαρα που στειλαμε απλα γιατι τα αλλα ηταν χειροτερα.αν και φετος με προτασεις σαν του angel κατα εμενα το καλυτερο αλλα και του one last kiss καταφερουμε και στειλουμε την επικη αθλιοτητα των αταλαντων μπεκρηδων ειμαστε για ρεκορ γκινες στη μαλακια

  29. Πέρυσι πέτυχα και τις ψήφους του κοινού και της επιτροπής. Φέτος νομίζω πως τα πράγματα θα εξελιχθούν έτσι:

    Κοινο:
    Αγάθωνας 12
    Θωμαή 10
    Τζορτζίνα 8
    Αγγελική 7

    Επιτροπή:
    Θωμαή 12
    Τζορτζίνα 10
    Αγάθωνας 8
    Αγγελική 7

    Σύνολο:
    Θωμαή 22
    Αγάθωνας 20
    Τζορτζίνα 18
    Αγγελική 14

  30. anna εισαι πολυ μπροστα να και ενας εξυπνος ανθρωπος επιτελους.στο κοινο θα διαφφωνησω λιγο υπερεκτιμας τον αγαθωνα ουτε εκει θα ειναι πρωτος

  31. αννα συμφωνω απολυτα,κι μακαρι να ναι ετσι το αποτελεσμαααααα! μακαριι να δουμε η την θωμαη η την georgina στο μαλμε για την ελλαδα! 😀

  32. Εγω πιστευω πως θα γινει μαχη μεταξυ Αγαθωνα και Τζορτζινας!!( Εγω θελω Αγγελικη αλλα το βλεπω παρα πολυ δυσκολο)!!! Οποιο και να παει φτανει να τα παει καλα στο μαλμο!!! Σε γενικες γραμμες ολα τα τραγουδια ειναι πολυ καλα

  33. Στο Eurovision.tv είμαστε πρώτο θέμα για τον τελικό μας σήμερα και απ ‘ότι βλέπω έχει την φωτο του Alex Leon στο άρθρο.. Τυχαίο? Δεν νομίζωωωω…. Σήμερα θα δείτε την φωνάρα της Giorginas live και θα καταλάβετε ότι το Angel πραγματικά αξίζει να πάει. Η Έλενα Παπαρίζου είπε τα καλύτερα για την Giorgina. Καλή η πλακίτσα του Alchohol is free αλλά όχι να εκπροσωπήσουν και την χώρα μας. Αρκετό ξεφτίλισμα έχουμε νιώσει τελευταία από τους ξένους. Οι ξένοι στηρίζουν το Angel και της Αγγελικής Ηλιάδη το κομμάτι από τα σχόλια που γράφουν. Ας στείλουμε κάτι πιο εναλλακτικό αυτή τη φορά όπως το Angel.

  34. Παιδιά δεν ξέρω. Δεν λέω ότι έτσι θα γίνει. Στο κάτω κάτω είναι αδύνατον να γνωρίζω τι θα ψηφίσει το κοινό, απόλυτα. Απλά έχω αυτό που λέμε 6η αίσθηση. Πέρυσι κατάφερα να βρω σωστά και του κοινού και της επιτροπής. Φέτος, να πω την αλήθεια αισθάνομαι πιο σίγουρος για τα αποτελέσματα που έβγαλα στο κοινό, παρά για την επιτροπή. Διότι υπάρχουν μέλη στην επιτροπή που είναι διευθυντές προγραμμάτων και δεν έχουν σχέση, νομίζω με την μουσική. Οπότε ψηφίζουν σαν απλοί άνθρωποι χωρίς κάποιες συγκεκριμένες μουσικές γνώσεις.

  35. εγω παιδια μονο θα ριξω 177 ψηφους στην Τζωρτζινα!!!! εχω δωρεαν 99 σμσ και 78 λεπτα! αλλα αμα ειναι δωρεαν θα γντ να ψηφισουμε μονο μια φορα? 0.0

  36. Έτσι νομίζω. Εξάλλου θα είναι άδικο να μπορείς να ψηφίσεις πολλές φορές. Θα είναι σαν να κερδίζει το τραγούδι, του οποίου οι φανς πληκτρολογούν πιο γρήγορα. Όχι αυτό με τους περισσότερους φανς.

  37. αν δεν εχεις φωνη και η μανα σου να ειναι στην επιτροπη δεν σε ψηφιζει.μεχρι και η ηλιαδη θα τον περασει τον αγαθωνα.οσο για το κοινο οταν δουν επι σκηνης τη παρωδια ειναι το alcohol is free με τι καρδια να το ψηφισουν?

  38. Καλή η πλακίτσα με το alcohol is free και καλός ο χαβαλές που δημιούργησε αλλά.. δεν πιάνει μια μπροστά στο angel

  39. Δε νομίζω ότι θα μπορούμε να ψηφίσουμε μόνο από μια φορά ο καθένας..
    Όπως και να ‘χει ας κερδίσει όποιος είναι καλύτερος στο live. (δηλαδή η georgina..)

  40. ναι μια χαρα ειναι ο κοζας με τον αγαθωνα γιναν διασημοι θα πανε καλα στις δουλειες τους ανεβασαν το κασε τους μεχρι εκει καλα ειναι.τωρα μαθε μπαλιτσα αγορι μου κατσε παγκο και ασε μας να στελουμε τραγουδι τσαμπιονς λιγκ στη σουηδια.παμε γερα angelllllll

  41. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΗ ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ….ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΟΥΜΕ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΞΩ ΝΑ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!

    • Σωστή!
      η Μπόκοτα είχε αναφέρει για προηγούμενες συμμετοχές που δεν πήγαν καλά, πως οι ξένοι δημοσιογράφοι τις έλεγαν: ”αφού δεν το στηρίζετε εσείς το τραγούδι σας, ο κόσμος γιατί να σας ψηφίσει?”

  42. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ANGEL ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ!ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΤΑ,ΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΖΩΤΖΙΝΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΣΑΝ ΑΚΟΥΣΜΑ(ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΑΛΜΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΣΚΩΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΑΖΩ……..)

  43. ενα σημαδι που θα δειξει πιο κομματι ειναι να παει ειναι σε ποιο ο ευαγγελινος εβαλε την καλυτερη χορογραφια.γενικα το καλυτερο στησιμο

  44. ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ LEON!!!!!!ΗΡΕΜΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟ!!!!!!!!!ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝΕ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΛΛΕΣ 5 ΧΩΡΕΣ ΦΕΤΟΣ!!ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 2010!!!!!!!!ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥ LEON ΚΑΛΟ ΓΙΑ 10-15 ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΠΟΤΕ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΟΙ ΠΑΝΤΑ ΔΕΚΑΔΑ!!!KOZA MOSTRA ΚΑΙ ΑΓΑΘΩΝΑΣ!!!!!!!!!!!

    • Καλύτερα να αφήσουμε τις υπερβολές. Φέτος τουλάχιστον ούτε ένα τραγούδι δεν θυμίζει τίποτα της Απέργη. Εγώ προσωπικά δεν διακρίνω την ομοιότητα με της Γερμανίας 2010. Αλλά ας το δεχτώ. Για πες μας εσύ ρε μεγάλε. Το γεγονός ότι πολλές χώρες των Βαλκανίων έχουν στείλει παρόμοια τραγούδια με το Alcohol is free, όπως η Μολδαβία που έχει στείλει τέτοια τραγούδια τουλάχιστον 3 φορές δεν λες τίποτα. Τυχαίο????? Δε νομίζω…….

  45. ναι ρε liakos δεν ξεχναμε οτι παπαριζου 1 θεση σακης και καλομοιρα 3 θεση με καρα ελληνικο στιχο τις πηρανε.ασε μας αδερφε μου

  46. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ….ΜΕ ΕΚΑΨΕΣ!!!…ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΑΘΗΝΑ…ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΚΟΡΔΟ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ…ΑΝ ΜΠΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ,ΠΑΡΤΟ ΠΙΣΩΩΩ…!!!!ΓΚΑΝΤΕΜΗ!!!ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ,ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ???

  47. Εγω προσωπικα οποιο και να μας εκπροσωπησει θα το στηριξω αλλα προσωπικα δεν μπορω να στηριξω αγαθονα επειδη απλα το τραγουδι δεν με αντιπροσωπευει το εχω ακουσει μονο μια φορα στην παρουσιαση και δεν μου αρεσε καθολου!!! Αλλα αν τελικα αυτος μας εκπροσωπησει μπορει να υποστηριζω Ελλαδα αλλα οχι αγαθονα

  48. ΤΙ ΚΟΛΛΗΜΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ANGEL…ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΩ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ…ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΑΠΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΣΩΣΤΑ…

    • Γούστα είναι αυτά… Αλλά ρε eurofan, μην έχεις τόσο αρρωστημένο πάθος, γιατί γίνεσαι γραφικός…

    • χαχαχα!!! Ωωραίοοοοοοος. Ότι θα το έλεγα αυτό στον Αγάθωνα…..εεεεε….. τον eurofan ήθελα να πω, δεν το περίμενα!!!!!!!!!!!!!!

  49. Ρε παιδια θα τρελαθουμε τελιως!! Το Alcohol is free εχει πολλα ελληνικα στοιχεια αλλα δεν μπορουμε να λεμε πως ειναι καθαρα ελληνικο τραγουδι επειδη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!Εχει βαλκανικους ηχους που ειναι ξενοι για εμας αλλα σιγουρα το μεγαλυτερο ποσοστο του τραγουδιου ειναι ελληνικο!!!

      • Η Ελλάδα, μπορεί γεωγραφικά να ανήκει στα Βαλκάνια, αλλά πολιτικά, ανήκει στην Δυτική σφαίρα επιρροής… όσο για τα πολιτιστικά στοιχεία, που μάλλον για αυτά αναφέρεσαι, η Ελλάδα τείνει περισσότερο σε Ανατολή, παρά σε Βαλκάνια… Προσωπικά, δεν μου αρέσει της Ηλιάδη, αλλά, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι πιο “ελληνικό” σε σχέση με το “Alcohol is free”

      • Οι πολιτικοί όροι “δυτική και ανατολική σφαίρα επιρροής” ανήκουν στην ψυχροπολεμική περίοδο, η οποία έληξε με την πτώση της ΕΣΣΔ. Πολιτιστικά, η Ελλάδα περιλαμβάνει-συνδυάζει-συνθέτει ποικιλία ετερόκλητων στοιχείων, μεταξύ των οποίων το βαλκανικό, το ανατολικό, το δυτικό κ.α., όπως ήταν αναπόφευκτο να συμβεί με βάση την ιστορική εξέλιξη της περιοχής.

  50. Eurofan δεν είναι ότι κάνεις κάτι λάθος..απλά το Angel δεν είναι του γούστου σου..όπως και μένα το χίλιες και μια νύχτες δεν είναι του γούστου μου..

  51. Συμφωνώ απόλυτα με LIAKOS από τα καλύτερα σχόλια που έχω διαβάσει…. τότε με καλομοίρα παπαρίζου κ ρουβά ήταν άλλες εποχές κ πάλι είχε ελληνικο στοιχείο μέσα μπουζούκι λύρα… Της Απέργη κ του Λεόν που είναι το ελληνικό στοιχείο οεο????? Πάντως όλη η βορεία Ελλάδα στηρίζουμε Κoza Mostra κ θα κερδήσει!!!

  52. eurofan ασε αγορι μου την προσπαθεια μεινε εκει στον κοζα και καλα κανεις βεβαια και ασε τους ευρωπαιους που μας παρακαλανε να στειλουμε το angel να του βρισκουν αυτοι κατι ιδιαιτερο.

  53. My prediction:

    Κοινό:
    Koza: 12
    Angel: 10
    Iliadi: 8
    Apergi: 7

    Επιτροπές:
    Angel: 12
    Apergi: 10
    Koza: 8
    Ilidiadi 7

    Σύνολο:
    Angel: 22
    Koza: 20
    Apergi: 17
    Iliadi: 15

    Καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους. Εύχομαι να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό και να πανηγυρίσουμε μια καλή θέση στο Μάλμε.

    Τζωρτζίνα, δώστα όλα!

  54. Δεν ειναι για τον αγαθονα ρε εσυ eurofan απλα δεν ειναι του στυλ μου το τραγουδι αυτο!! οι ΚΜ μια χαρα συμπαθιτικα παιδια εινα!! Αλλωστε δεν θα με χαλαγε να παει ο αγαθονς απλα δεν θα τον υποστηριξω επειδη ειμαι σιγουρος πως η Ελλαδα με το Alcohol is free θα τα παει εξεραιτικα!! ΤΟP 5!!!

  55. Theo και Λιάκος απλά να σας θυμίσω ότι και η ελευθερίου πέρισυ ελληνικό στοιχείο είχε και αν θυμάμαι καλά πήρε την 17η θέση..

    • τι ακριβως ηταν ελληνικο σε ενα χαζοποπ τραγουδι-αντιγραφη? οι ξενοι βαρεθηκαν τις αντιγραφες και οχι τα πρωτοτυπα ακουσματα!εμενα προσωπικα μου αρεσει πολυ το τραγουδι τους γιατι δε φαινονται τα διαφορετικα ειδη εχουν κανει ωραιο παντρεμα και δε φαινεται ιδιο με αυτα του bregovic ακριβως λογω του παντρεματος!και προς θεου μη συγκρινετε το 2010 2011 2012 μεταξυ τους γιατι αν ηταν ετσι και βαριοντουσαν οι ξενοι ο λουκας θα ειχε πατωσει που πηγε μετα τον αλκαιο οσο για την παπαριζου μπορει να πηγε με αγγλικο στιχο αλλα ειχε και λυρα και ποντιακο χορο(πυριχιος νομιζω λεγεται)αρα ελληνικο στοιχειο!

  56. My prediction:

    Κοινό:
    Koza: 10
    Angel: 12
    Iliadi: 7
    Apergi: 8

    Επιτροπές:
    Angel: 12
    Apergi: 10
    Koza: 7
    Ilidiadi 8

    Σύνολο:
    Angel: 24
    Koza: 17
    Apergi: 18
    Iliadi: 15

  57. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟ ΠΕΡΥΣΙΝΟ!!!!!ΕΝΑ ΨΕΥΤΟΕΘΝΙΚ ΗΤΑΝ!!!!!!!!!!!!!!ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΛΑ ΤΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ!!!!!ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ????ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΧΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!

  58. παιδεια θελω να μου πειτε αν γνωριζετε επειδη δεν ποιανουμε το καταναλι ετ1 πεντακαθαρα αν υπαρχει καποιοσ αλλοσ τροποσ μεσο υπολογιστη να το δουμε αν γνωριζει κανεισ ασ απαντηση…

  59. Μιας και αναφέρουν πολύ εδώ το έθνικ στοιχείο στο κομμάτι των Κόζα, όσοι παρακολουθείτε τα του διαγωνισμό θα γνωρίζετε ότι ΠΓΔΜ και Μαυροβούνιο ανακοίνωσαν πως θα πάνε με τραγούδια βασισμένα στις παραδοσιακές τους μουσικές! Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: ή το ένα από τα άλλα δύο θα είναι αριστούργημα και θα αφανίσει τα άλλα δύο ή και τα δύο άλλα θα είναι μέτρια και έτσι και τα τρία θα αλληλο-ακυρωθούν! Καλή επιτυχία σε όλους, ελπίζω να διαλέξουμε σωστά απόψε!!

  60. μα με την ιδια λογικη..πως εισαι τοσο σιγουρος οτι το “alcohol is free” 8α παει καλα κι θα αγαπη8ει απο τους 3ενους? (LIAKOS) δεν λεω περυσι το “APHRODISIAC” ηταν απλα γελοιο κι χαζοτραγουδο αλλα ηταν το καλυτερο απο τα αλλα τρια! ομως φετος που ολοι οι ευρωπαιοι επιμενουν πως το “angel” κι το “one last kiss” ειναι αρκετα καλα 8α ταν χαζομαρα απο εμας να στειλουμε κατι αλλο… αλλα βεβαια…εδω κι το “euphoria” να ειχαμε ως υποψηφιο παλι τον αγαθωνα θα θελατεεε πολλοι απο εσας! -_-

    • Το Euphoria δε συγκρινεται κατ’αρχας με τα δικα μας, οποτε δε μπορω να ξερω τι θα καναμε σε περιπτωση που το ειχαμε. Αλλα ξεκολληστε λιγο, εγω θα ψηφισω αυτο που μου αρεσει εμενα προσωπικα, και αυτο πιστευω οτι πρεπει να κανουν ολοι, μην κοιμομαστε και ξυπναμε με την εννοια τι θα αρεσει στους Ευρωπαιους! Βαρεθηκα να το ακουω αυτο!! Το θεμα ειναι εμεις, ως Ελλαδα, τι εχουμε να δειξουμε σε αυτους, οχι να καθοδηγειται η επιλογη μας με βαση τα δικα τους γουστα!!! ελεος…

  61. η πλακα με το ελληνικο στοιχειο εχει και τα ορια της.επεδη βαζεις μπαγλαμαδακι σε σερβο βουλγαρικο ηχο δεν το κανεις ελληνικο.αν ειναι ετσι της ηλιαδη μυριζει πιο ελλαδα απο χιλιομετρα

    • Σε αυτό έχει ήδη απαντήσει ο στιχουργός του τραγουδιού, εδώ: http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=5614&Itemid=144
      Για να σε διευκολύνω και να μην το διαβάζεις όλο: “Η μείξη Βαλκανικών και Ανατολικών με δυτικά στοιχεία είναι που έχει ενδιαφέρον. Όλα όσα αγαπώ και σέβομαι στο τραγούδι έχουν αυτό το μεικτό και νόμιμο Σολωμικό κι εκφράζουν το σταυροδρόμι, που ζούμε. Το βαλκανικό ίσως και να μην είναι τόσο οικείο για τους νοτιοελλαδίτες αλλά αδικούνται πολλοί εξαίσιοι δικοί μας μουσικοί και μουσικές της μακεδονικής και θρακιώτικης ενδοχώρας, όταν το χαρακτηρίζουν σλάβικο”.

  62. Φίλε μου έχεις ακούσει παραδοσιακό μακεδονικό τραγούδι με τα χάλκινα???? θα δεις πολλά κοινά στοιχεία… Όπως κ με τις βαλκανικές χώρες έχουμε πολλά κοινά στοιχεία γιατί κ εμείς Βαλκάνια είμαστε… Κ να θυμίσω ο΄τι τα περισσότερα τραγούδια με βαλκανικό ήχο μέσα πλασάρονται πάρα πολύ καλά… Τεσπά ας πάει το καλύτερο κ όποιο κ αν πάει θα το στηρίξουμε γιατί στην τελική είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣΣΣ!!!!! Προσωπικά εγώ θέλω Koza Mostra!!!

  63. το μονο που κατανοω στους φιλους τον κοζα μοστρα ειναι οτι στηριζουν τους συμπατριωτες τους και καλα κανουν.και εμεις απο κατω αγαπαμε μακεδονια αλλα στη eurovision παμε σαν ελλαδα οχι σαν αυτονομη περιοχη.

  64. Φυσικα και των Κοζα δεν ειναι ελληνικο… μιξη ειναι οπως τα λεει ο φιλος πιο πανω… το ακουσμα που λεμε βαλκανικος ηχος ειναι σλαβικος καμμια σχεση με Ελλαδα… μιξη του ρεμπετικου (μονο στην αρχη!!!!) με το βαλκανικο ηχο (σλαβικοςοχι ελληνικος)
    Η Αγγελικη φερνει πιο κοντα στο ελληνικο…αλλα δεν ειναι… Για το τσιφτετελι εχει δικιο… μπορει να εχει τουρκικο ονομα αλλα ως χορος ειναι ελληνικος, οπως και πολλα αλλα…

  65. σταυρουλα και τα οργανα που εχουν βαλει στο τραγουδι της ηλιαδη εχουν βυζαντινες καταβολες.απο την αρχη ομως την αδικουν και μιλανε για τουρκια.

    • Δεν έχω καμία αντίρρηση ως προς αυτό που λες για την Αγγελική. Αντιθέτως, μάλιστα, συμφωνώ απόλυτα.

  66. Λοιπόν. Εδώ και μέρες έχω εκφράσει την συμπάθειά μου προς τα τραγούδια της Απέργη και της Τζορτζίνας. Επιπλέον έχω δηλώσει πως απεχθάνομαι το τραγούδι του Αγάθωνα. Το τραγούδι της Ηλιάδης μου ήταν μου είναι και πάντα θα μου είναι αδιάφορο. Παρόλα αυτά, εγώ απόψε θα χειροκροτήσω όποιος και αν κερδίσει. Η eurovision μου αρέσει πολύ και για αυτό τον λόγο θέλω να παρακολουθώ σε κάθε χρονιά τραγούδια της αρεσκίας μου. Δεν με ενδιαφέρει αν θα κερδίσουμε ή θα πατώσουμε. Θέλω να βλέπω αξιοπρεπέστατα τραγούδια και υπέροχες εμφανίσεις. Φέτος, όμως δεν μου αρέσει σχεδόν κανένα τραγούδι από τις υπόλοιπες μέχρι στιγμής χώρες. Οπότε είναι νομίζω λογικό να θέλω να στείλουμε τουλάχιστον εμείς ένα καλό τραγούδι. Αλλά δεν πειράζει και αν δε στείλουμε κανένα από αυτά που υποστηρίζω. Στο κάτω κάτω δεν πρέπει να γίνεται μόνο το δικό μου χατίρι. Οπότε ακόμα και αν δω τον Αγάθωνα να χοροπηδάει με την κοιλάρα του και την μουστάκα του απόψε το βράδυ, θα τον χειροκροτήσω και θα του ευχηθώ καλή επιτυχία, παρά το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνω ούτε καν το νόημα του τραγουδιού. Και πραγματικά θέλω να δω πως θα μεταφράσουν στα αγγλικά για τις επιτροπές των άλλων χωρών τη λέξη τραχαντίρι και την ωραιότατη φράση ΜΠΟΜΠΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΑΓΑΚΙΑ.

  67. ακουστε τον τεραστιο καλλιτεχνη shantel γιατι ο ηχος τον κοζα ειναι βασισμενος σε τετοιο στυλ και μαθετε απο που ειναι

  68. Τι είχα πάρει στραβά την Ηλιάδη αλλά τώρα μόλις είδα την συνεντευξη της στο MAD την λάτρεψα είναι πολύ συμπαθητική παρουσία,αλλά το τραγούδι της δυστηχώς δε μ’αρεσει ιδιέτερα..:/

  69. δηλαδη αν το angel ειχε φλογερα που μπορει να τη βαλει ο τυπος ανετα ολα απο κομπιουτερ περνανε και ελληνικο στιχο θα το λεγατε ελληνικο.οχι βεβαια dubstep house κομματι παραμενει.κανενα απο τα 4 μαγκες στη ουσια δεν ειναι ελληνικο

    • Προσωπικά, θα το έλεγα dubstep house κομμάτι με φλογέρα και ελληνικό στίχο.
      Ελληνικά είναι και τα τέσσερα, εφόσον συμμετέχουν στην ελληνική επιλογή τραγουδιού για τη Γιουροβίζιον.

  70. superdry…Οταν λες οτι μας ‘ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ’???…Δηλαδη αν δεν παει το Angel,υπαρχει περιπτωση να αναβληθει η Γιουροβιζιον???…Τοσο σοβαρα???…Αν ομως παει και πατωσει τον Μαιο..επειδη δεν θα το ψηφισουν οι ξενοι (λεω εγω τωρα),θα εισαι εδω ή θα κρυβεσαι???…

  71. Patricio…ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ…ΣΕΒΑΣΤΗ..!!!…ΑΠΛΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ…
    Effie..ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ,ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΟΥ ΜΟΥ…
    Superdry…Υ.Γ.:ΕΓΩ ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ???….ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ..ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ,ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ANGEL…ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!…ΑΠΛΑ ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ…

  72. eurofan οποιο και να παει δεν θα πατωσει.εγω αν και βεβαια προτιμω angel μεταφερω σχολια ξενων για το πιο τους αρεσει περισσοτερο.και το alcohol is free αρεσει σε αρκετους ξενους για να ξερεις και ειδικα σε χωρες απο ρωσια μερια αρεσει πολυ η ηλιαδη.κα η θωμαη καλα τα παει.απλα σαν συνολο γνωμων προτιμουν angel

  73. ρε παιδια κατι για τις ψηφους! αν ειναι δωρεαν λογικα μεχρι καποιο όριο θα επιτρεπεται να ψηφισουμε ε?

  74. eurofan επειδη εγω θα ειμαι εκει σημερα και το live αλλιως ακουγεται στην τηλεοραση αλλιως απο μεσα απλα θα ψηφισω το πιο αρτιο αποτελεσμα σκηνικα και φωνητικα.ολοι ετσι κανουμε που συμμετεχουμε πιο ενεργα δεν ειμαστε προβατα.και εχω παει με δικα μου εξοδα σερβια με καλομοιρα και γερμανια με γιορκα.

  75. Θεωρώ πως όλες οι συμμετοχές είναι αξιοπρεπέστατες! Υπαρχούν εναλακτικές επιλογές.
    Το ”One Last Kiss” είναι χαρούμενο αγγλικό τραγούδι,χωρις να περιέχει ελληνικό στοιχείο,και θυμίζει Ιταλια 2012 και Γερμανία 2010.
    Το ”Angel” είναι ένα φρέσκο,μοντερνο άκουσμα που αλλάζει συνεχώς ήχο ταχυτητα και ρυθμο,απο αργο γινεται γρήγορο,είναι σαν μια ποπ μπαλάντα.
    Το ”Alcohol is Free” είναι ένα έθνικ κομμάτι με έντονο το ελληνικο στοιχείο αλλα και με βαλκανικό ήχο,θυμίζει Μολδαβία 2012.
    Το ”Χίλιες και μια νύχτες” είναι ένα ελληνικό ”τσιφτετέλι” που θυμίζει μπουζουκια.

    Εγω τα κατατάσσω ως εξής:
    1.Angel
    2.Alcohol is Free
    3.One Last Kiss
    4.Χιλιες και μια νύχτες
    ——————–
    Η επιτροπη θα ψηφίσει κάπως έτσι:
    12 Βαθμοί: Angel
    10 Bαθμόι: Alcohol is Free
    8 Βαθμοί: One Lass Kiss
    7 Βαθμοι: Χίλιες και μία νυχτες
    ——————–
    Το κοινό:
    12 Βαθμοί: Alcohol is Free
    10 Bαθμοί: Angel
    8 Bαθμοί: Χιλιες και μια νυχτες
    7 Βαθμοι: One Lass Kiss
    ——————–
    Σύνολο:
    1. Alcohol is Free 22 points
    2.Angel 22 points
    3.Χίλιες και μια νυχτες 15 points
    4. One Last Kiss 15 points

    • Για να δούμε λοιπόν! Γνωρίζει κανείς αν θα ανακοινώσουν αναλυτικα τη βαθμολογία? ή θα πουν μονο ποιο τραγούδι προκρίνεται για Σουηδία?

  76. 1.το angel εχει τον ηχο πανω στον οποιο δουλευουν τα τελευταια χρονια οι μεγαλυτεροι παραγωγοι και γνωστοι dj.
    2.to one last kiss συγχρονο jazz ηχο επισης καλα δουλεμενο κομματι.
    3.οσο και να σας φανει παραξενο το χιλιες και μια νυχτες επειδη οι ξενοι δεν εχουν μπουζουκια θεωρειται για αυτους εθνικ ηχος και ενδιαφερων ακουσμα.
    4.χωρις αγαθωνα και με πιο σοβαρο στιχο οι κοζα μοστρα ναι ειναι ενδιαφερων προταση.

    • Φιλικά πάντα ,
      *ενδιαφέρΟν άκουσμα
      *ενδιαφέρΟΥΣΑ πρόταση.
      Μην αναλώνεσαι μόνο στο να χυδαιολογείς εις βάρος των καλλιτεχνών που δε σου αρέσουν… ( άκου ατάλαντοι μπεκρήδες ! )

  77. Αν δε δείτε LIVE , θεωρώ άτοπο να κάνετε προβλέψεις τύπου ποιός θα ψηφίσει τι?
    Εντάξει , δε λέω και οι προβλέψεις μέρος της όλης διαδικασίας είναι αλλά κανείς δεν μπορεί να’ναι σίγουρος για τίποτα…
    Ποιός πχ είχε προβλέψει τους πιγκουίνους της Πόντε ή ότι ήταν λίγη για ένα τόσο απαιτητικό κομμάτι?Ξεχάσατε τη ζωντανή εμφάνιση της Τάμτα?
    Μην υποτιμάτε λοιπόν κανέναν , γιατί στο τέλος μπορεί να έχουμε κανα νικητή αλά Σαρμπέλ , Αλκαιό ( από την άποψη της έκπληξης το εννοώ ! )

  78. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ MARINOS ΚΑΙ DIMITRISESC ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΟ ANGEL!!!ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!!!!!!!ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!!!!!!!!!!!!!ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!!!!!!!!ΣΤΟ EUROVISION.TV ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΧΟΛΙΑ ΞΕΝΟΙ FANS ΤΟ ALCOHOL ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΨΗΛΑ!!!!!!!!!

  79. εδώ η πατρίδα σας καίγεται και εσείς ασχολείστε με καραμπουρδάρες. Είστε οι ίδιοι που βλέπουν Τούρκικες σειρές και αδιαφορούν παντελώς για το μέλλον αυτής της χώρας. ο κόσμος εδώ πεινάει και βασανίζεται και εσείς ασχολείστε με τραγουδάκια. Όταν θα ξεπουληθούμε εντελώς στους ξένους να δώ τι τραγουδάκια θα αναφωνείτε τότε. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕΩΣ.

  80. donniedarko83 κανενας πλην του αγαθωνος δεν κανει μαλακιες δηλωσεις τοσες μερες.να μαθει να ειναι ταπεινος και να ξερει οταν σβησουν τα φωτα της δημοσιοτητας θα ξαναγυρισει στην ανωνυμια.κα αυτο θα γινει σημερα αρκετα κρατησε ο χαβαλες

    • Ταπεινοί ωστόσο δε κρίνονται ούτε οι δικοί σου χαρακτηρισμοί κι είναι κρίμα γιατί οι Κόζα Μόστρα δε σου φταιξαν σε τίποτα… ( γιατί ατάλαντοι , γιατί μπεκρήδες ? ).
      Είναι φανερό πως το τυφλό μίσος σου προς το τραγούδι τους έχει επηρεάσει την κρίση σου και τη συμπεριφορά σου.
      Εγώ θα ντρεπόμουνα να εκφραζόμουνα έτσι για κάποιον που κάνει φιλότιμες προσπάθειες να μας εκπροσωπήσει σ’ενα πανευρωπαικό διαγωνισμό τραγουδιού , ειδικά κάτι τέτοιες δύσκολες για τη χώρα μας στιγμές…κι αυτό ισχύει για οποιονδήποτε καλλιτέχνη , ανεξαρτήτως αν μου αρέσει το τραγούδι του ή όχι ! Το ίδιο τραγικά έχω βρει και σχόλια τόσες μέρες για καταγωγή-κιλά Τζορτζίνας , για τα δόντια τηςΑπέργη ?, περί μουσικής κουλτούρας Ηλιάδη κτλ.
      Ειλικρινά είναι ντροπή και ΚΡΙΜΑ !

  81. Η πρόβα τζενεράλε με τα τέσσερα τραγούδια άρχισε στην ώρα τους. Θωμαή Απέργη με ένα φόρεμα γεμάτο αστέρια και ανοιχτή πλάτη και έδωσε μια πολύ αυτοπεποίθηση απόδοση. Στη συνέχεια, ο Alex Leon και Giorgina ανέβηκε στη σκηνή και είχαν μια καταπληκτική απόδοση, αν και Giorgina φάνηκε λίγο streesed. Φωνητικά κι αν είναι καταπληκτική. Koza Mostra ήταν επόμενο, αλλά κάτι συνέβη και το τραγούδι διακόπτεται στη μέση.

    Koza Mostra Αγάθωνας Ιακωβίδης και κατέλαβαν τη σκηνή με την απόδοσή τους ήταν πολύ αυτοπεποίθηση και χαρά. Αγάθωνας είναι στη μέση και τα τέσσερα παιδιά έρχονται μπροστά από το στάδιο και να εκτελέσει. Αγγελική Ηλιάδη έχει τέσσερις χορευτές άνδρες και φοράει ένα υπέροχο λευκό φόρεμα. Οι χορευτές ντυμένοι αν και σε αντίθεση με τους άνδρες γυμνό στην άκρη για να το Giorgina και του Alex

  82. Νομίζω πως απόψε θα δούμε τον καλύτερο ελληνικό τελικό που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Προσωπικά ψηφίζω Angel γιατί είναι περισσότερο στα γούστα μου αλλά και γιατί πιστεύω ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να πάει καλά στην Σουηδία. Ως δεύτερη επιλογή μου το one last kiss. Καλή επιτυχία!!!

  83. International ενεργεί ανοίξει το εθνικό τελικό με Ruslana παρουσιάζοντας μια πολύ νέα έκδοση του “Wild Dances”. Alexander Rybak είσοδο του έχει μια μεγάλη απόδοση, η είσοδος του Dima Bilan γίνεται τέλεια από Demy και Μέλισσες με Marija Serifovic είναι επίσης καταπληκτικό. “Number One” της Helena με VEGAS είναι επίσης ένα ολοκαίνουργιο μικρόφωνο και ακούγεται καταπληκτικό.

    Eleftehria και Ήβη Αδάμου, επίσης, εκτελείται το τραγούδι της Eurovision 2012 καταχωρήσεις τους σε ένα νέο μείγμα. Έλενα Παπαρίζου μαζί με τη Βίκυ Λέανδρος έχουν την καλύτερη απόψε ντουέτο με μια εκπληκτική απόδοση. Δέσποινα Ολυμπίου εκτελεί επίσης Eurovision 2013 της εισόδου “Ένα με θυμάσαι”. Ακούγοντας τώρα φαίνεται λίγο λιγότερο βαρετό από την πρώτη εκτίμηση κατά την πρώτη μου το άκουσε. Είναι γλυκιά, αλλά φοβάμαι ότι είναι πολύ αδύναμη.

  84. οποιο και να παει θα χαρω,εκτος απο του αγαθωνα που ισως στεναχωρηθω λιγο αλλα παλι θα συνεχιζω να υποστηριζω την χωρα μου!!!θα ψηφιζα αυτο που θα μου αρεσε στο live αν ειχα μοναδες…ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ(με εξαίρεση όπως ανέφερα του αγάθωνα που είναι απλά οκ,καλούτσικο,όχι όμως τσιρκολίκι και κακό)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  85. Θα ψηφίζω Θωμαή μέχρι να καούν τα δάχτυλά μου. Είτε δωρεάν είτε με αστική χρέωση εγώ με κάρτα εξοπλίστηκα….

  86. Kait mou leei oti kapoioi einai toso poromenoi me to tragoudi pou epithumoun na paei sth Souhdia pou tha arxisoun na psifizoun me mania xwris na akousoun kai na doun pws tha apodosoun oi ypopsifioi live ta kommatia tous…..Mono kai mono gia na ikanopoihsoun ton egwismo tous oti: “Egw sas elega oti tha paei auto”…Einai lathos auto….Eidika fetos pou opoio kai na paei tha exei kalh poreia ston diagwnismo me vash osa exoume dei ews twra apo tis alles xwres….Gia paradeigma exoume katadikasei entelws thn Aggelikh Hliadh h opoia opws ksanaeipa exei megalh apodoxh apo tous ksenous funs kai epishs apo oti eida shmera sto “Deste tous” eipan oti h xorografia ths einai ekplhktikh..Parola auta akoma kai an einai kaluterh apo tous allous den tha psifistei apo to koino. Telos o Agathwnas xeiristhke epikoinwniaka polu lathos thn dhmosiothta pou elave ton teleutaio kairo, pou gia na eimai eilikrinhs ksenerwsa para polu…Den einai prepon na les se enan diagwnismo oti emeis tha pame fusika alla afou prepei na ginei telikos as ginei….Krima….

  87. Το one last kiss είναι πολύ καλό τραγούδι, όμως εμένα μου είναι κάπως αδιάφορο…Προτιμώ το angel που έχει πολλές εναλλαγές !!

  88. Με το συμπάθιο φίλοι,
    μια παρατήρηση….

    Ονομαστική: Η Απέργη, η Ηλιάδη
    Γενική: Της ΑπέργΗ, της ΗλιάδΗ

    ΧΩΡΙΣ ΣΙΓΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!!

  89. ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΑΓΓΛΟΣΤΙΧΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΡΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ…ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΘΑ ΡΙΞΩ ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ!!!…ΠΡΟΣΕΞΤΕ!!!ΚΑΛΟ ΤΟ ANGEL,ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ…ΠΑΜΕ ΑΓΑΘΩΝΑ!!!ΟΛΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΑΛΙΚΑΡΕ!!!

  90. eurofan σε βαρεθηκα επιτελους.εκτος απο μακεδονια δεν ξερεις να πεις τιποτε αλλο.απο τη σκυδρα ειμαι και δεν γουσταρω αγαθωνα μου χαλαει ολη την αισθητικη αυτο το τραγουδι και αυτα τα παιδια με τα κιλτ.το angel θα παει και αμα δε γουσταρεις πηγαινε μεταναστης στα σκοπια να τελειωνουμε μαζι σου.αι σιχτι

  91. Και κάτι άλλο,

    Σας παρακαλώ, όσοι χαρακτηρίζετε τους ήχους των Κόζα τσιγγανο-σερβο-κροατο και πάει λέγοντας, ενημερωθείτε ρε παιδιά, διότι αποδίδετε σε άλλους κάτι που είναι ΚΑΙ πολύ δικό μας.

    Το έχω ξαναγράψει αλλά πάμε άλλη μια, πολύ περιληπτικά…
    Στα τέλη του 19ου αιώνα και αρχές του 20ου γίνονται τα εξής:
    1) Οι πλούσιοι βορειοελλαδίτες της Βιέννης, προβάλλουν, διαφημίζουν και προωθούν στο τόπο τους πολύ, τα πνευστά συμφωνικής ορχήστρας.
    2) Ο Τούρκικος στρατός προκειμένου να εκμοντερνιστεί, χρησιμοποιεί στις μπάντες του πνευστά δυτικού τύπου.
    Επί 30 περίπου χρόνια, με αυτές τις επιρροές, οι λαοί που συγκατοικούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, αλλάζουν το ζουρνά και το νταούλι με τα πιο δυναμικά και δυνατά χάλκινα πνευστά και κρουστά.
    Ύστερα, οι λαοί χωρίζονται και ο καθένας παίρνει τη κοινή αυτή μουσική μαζί του.
    Κατόπιν οι Ρόμηδες, λόγω του ό,τι οι αστοί δεν καταδεχόταν εύκολα να παίξουν τέτοιου είδους μουσική, ήταν αυτοί που προώθησαν το είδος και τελικά έγιναν αυθεντίες.

    Σήμερα στις γιορτές, πανηγύρια κλπ κλπ ακούγονται και τα χάλκινα αλλά και ο ζουρνάς-νταούλι-γκάιντα. Όσο για το ζουρνά, η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων…

    Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πως κατεβαίνοντας οι Σλάβοι από τα Καρπάθια, περίπου τον μεσαίωνα, τη μουσικούλα τη βρήκαν έτοιμη….

    Αυτά πολύ χονδρικά.

    • Ειλικρινά, σε ευχαριστώ πολύ για αυτές τις πληροφορίες και για τον τρόπο με τον οποίο έχεις επιλέξει να εκφράζεσαι. Μακάρι να είχαμε περισσότερους σχολιαστές σαν κι εσένα εδώ μέσα.

  92. ΕΦΗ Μ. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΑΧΗ ΕΒΑΖΕ ΤΣΙΤΑ ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ.

  93. Πέστα ρε Έφη! Γιατί σε αυτήν την χώρα δεν γνωρίζουμε ίχνος ιστορίας! Αλλά εδώ λέγαν το Ζεϊμπέκικο τουρκικό το πιο γνήσιο ελληνικό είδος χορού…. Τέλος πάντων! Καλή μας επιτυχία σήμερα! Όποιο κ να είναι το αποτέλεσμα ας στηρίξουμε μια φορά την Ελλάδα χωρίς γκρίνιες ειδικά τώρα σε αυτές τις εποχές το χρειαζόμαστε!

  94. Ο Αγαθωνας αντιπροσωπευει την τρελα του Ελληνα ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΕΝΝΟΙΑ!Πριν λιγους μηνες κατεκρινε ολους αυτους τους νεους τραγουδιστες γιατι δεν του αρεσει η μουσικη τους και τωρα δεχεται να βγαινει στη σκηνη με 5 παιδια με φουστες!Δεν εχω κατι με τον συγκεκριμενο ανθρωπο,ηταν και συμμαθητης με τον πατερα μου και μου εχει πει τα καλυτερα,αλλα αυτο παραπαει,γινεται ρεζιλι χωρις λογο!Ελληνοαγγλικος στιχος που προωθει το αλκοολ δεν ειναι για γιουροβιζιον και ας ειναι η μουσικη ιδιαιτερη!Το One Last Kiss καλο αλλα μετα το 10 λεπτο το βαριεσαι,ενω τον Angel το ακους και μετα το 1ο λεπτο περιμενεις ποτε θα ξανακουσεις αυτη την υπεροχη εναλλαγη του ηχου απο εναν πολυ γνωστο παραγωγο,καθως καποιοι μπορει να μην το ξερετε αλλα στο εξωτερικο τον γνωριζουν και τον υποστηριζουν και βεβαια συνοδευεται απο μια ΦΩΝΑΡΑ!Οκ και η Απεργη εχει καταπληκτικη φωνη αλλα θα την ψηφιζα εαν ηταν η τραγουδιστρια στο Angel!

  95. Παιδιά ξέρει κανείς να μου πει αν το Ελληνικό τελικό θα τον δείξει και η EPT HD ? Μήπως και τον γράψω απο εκεί στο pc. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

  96. σβηστε τα pc σας κι ο καλυτερος ας παει…. ψηφιστε αυτον που 8ελετε(εγω 8α ψηφισω απεργη κι georgina) ο καλυτερος ας παει κι συγγνωμη για τις μικροδιαφωνιες που χα με ορισμενα παιδια(με την καλη την εννοια) 🙂 παμεεεεεεεεεεε!

  97. Auto pou 8a parousiastei pio oraia, pou 8a einai artio fonitika kai 8a pistevete oti exei ta fonta na paei kala prepei na psifisete !! Opws egine kai to 2007, pou enw itan favori o Dantis piges o Sarbel giati parousiastike poli wraia! Perimenete na deite kai meta!!! Alla ws Kiprios, ipostirizw to ANGEL !

  98. συντονιζόμαστε στη σελίδα του roadstory.gr στο facebook για ό,τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες…συνεχές παρασκήνιο κι αντιδράσεις του κόσμου!

  99. Η παραγωγή του MAD είναι εξαιρετικά κακή σε τηλεοπτική κάλυψη και ήχο. Η σκηνή πολύ φτωχή και ανέμπνευστη επίσης. Καθόλου αυτό που περίμενα.

      • Συγγνώμη, αλλά οι τελικοί που παρακολουθήσαμε από το 2006 έως το 2010 ήταν πολύ καλύτεροι από αυτό που είδαμε και ακούσαμε απόψε.

    • γελοια χορευτικα και σου προκαλουσε πληξη… εως να τελειωσουν…. Μια χαρα τα πηγε το ΜΑD, αν μπορουσε η ΕΡΤ ας το εκανε καλυτερα…. σαφως καλυτερος ο φετινος τελικος… οπως θα επρεπε να ειναι ολα τα προηγουμενα χρονια….

    • Εξαλλου η ΕΡΤ τοτε ειχε λεφτα… αναλογα με τα σημερινα δεδομενα ειναι ανωτερος ο τελικος απο τοτε…

    • αλλα αν σκεφτεις ποσα ΟΝΟΜΑΤΑ εφερε το MAD και τι εφερνε η ΕΡΤ παλαιοτερα θα δεις οτι ειναι ανωτερη παραγωγη…

      • Aς κάνει λοιπόν απευθείας αναθέσεις η ΕΡΤ και ας αφήσει τους τελικούς αφού δεν μπορεί να τους κάνει πια και αφού δεν έχει και τίποτα ιδιαίτερο να προσφέρεις ως τραγούδια.

  100. H Georgina δεν το πε καλα… ή μου φανηκε? Πολυ βραχναδα… χμμμμμ απλα μην υποτιμαμε την Αγγελικη… περιμενουμε….παμε να δουμε την Κυπρο τωρα

  101. επιπλεον κατι παιζει με τα ακουστικα και ολοι κατι εχουν παθει σημερα…ελεος…ΚΑΗΜΕΝΗ ΘΩΜΑΗ

    • Η Θωμαίς μία χαρά ήταν φωνητικά, κατά τη γνώμη μου ήταν λάθος η επιλογή του φορέματος και θα ήθελα και δύο χορευτές μαζί της αφού έδειξε ότι είναι πολύ άνετη σκηνικά.

  102. Η τζορτζινα δεν το ‘πε καλα.Σε αντίθεση με τους κόζα που είχαν πολύ ενέργεια..κρίμα για αλεξ και τζορτινα
    Υποστήριζα από την αρχη τζορτζινα αλλά με απογοήτευσαν..:(

  103. Krima gia tin Giorgina giati 8a mporouse na parei tin niki .. Distixws gia mena oi KOZA ft Agathonas 8a pane … Ekpli3i euxaristi i Aggeliki .. Protimo i Giorgina i Aggeliki … Euxomai OXI KM!

  104. Για να πω την αλήθεια πίστευα ότι έπρεπε να πάει κάτι με ελληνικό στίχο και επειδή της Ηλιάδη είναι για το διαγωνισμό της Τουρκία θα προτιμούσα τον Αγάθωνα.Τελικά όμως αντικειμενικά η Τζορτζίνα τραγούδησε καλύτερα απ’όλους ,στάθηκε αξιοπρεπέστατα!!!

    • να πεις τοτε στην πηγη σου, να της πει… να μην εμφανιστει ως μαγος στη Σουηδια… καλα… ποιος την εντυσε τοσο χαλια την κοπελα…. αν εβαζε και καπελο θα ηταν για μαγικα κολπα….

  105. καλα στον τελικο δεν μπαινει με τιποτα ομως.
    Αλλα πλακα πλακα φανταστειτε να παει στο τελικο και 5αδα .
    και απο αυριο ολοι θα λενε τι μαπα τραγουδι στελνουμε

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ