ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Unser Song für Malmö…Απόψε στο Ανόβερο!

Η Γερμανία αποφασίζει απόψε για τον εκπρόσωπό της στη Eurovision 2013. Η εθνική επιλογή Unser Song für Malmö θα πραγματοποιηθεί στο Ανόβερο στην TUI Arena και θα ξεκινήσει στις 21:15 ώρα Ελλάδος. Τη βραδιά θα μεταδώσει η γερμανική τηλεόραση Das Erste, ενώ διαδικτυακά μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα του καναλιού ARD και στο eurovision.tv.

12 τραγούδια θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Malmö σε μια βραδιά που θα παρουσιάσει η αγαπημένη στους φαν του διαγωνισμού ηθοποιός Anke Engelke, η οποία το 2011 στο Ντύσελντορφ έκλεψε τις εντυπώσεις ως οικοδέσποινα της Eurovision, ενώ και το 2012 ανακοίνωσε τη βαθμολογία της Γερμανίας με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Το αποτέλεσμα θα κριθεί κατά το 1/3 από την διαδικτυακή ψηφοφορία που έχει ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα και η οποία θα ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της βραδιάς, κατά το 1/3 από την αποψινή τηλεψηφοφορία και κατά το 1/3 από την επιλογή της κριτικής επιτροπής, την οποία θα αποτελούν ο δημοφιλής συνθέτης και τραγουδιστής Tim Bendzko, ο εκπρόσωπος της Γερμανίας στη Eurovision 2012 Roman Lob ο οποίος κατέκτησε την 8η θέση στο Baku με το τραγούδι Standing Still, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Anna Loos, η τραγουδίστρια Mary Roos η οποία εκπροσώπησε τη χώρα της στη Eurovision το 1972 με το τραγούδι Nur die liebe läßt uns leben (Only love lets us live) και το 1984 με το τραγούδι Aufrecht geh’n, και ο ραδιοφωνικός παραγωγός και σχολιαστής για τη Γερμανία της Eurovision από το 1997 Peter Urban.

Όποιος επιθυμεί να λάβει μέρος στην διαδικτυακή ψηφοφορία μπορεί να ακούσει τα τραγούδια στην επίσημη ιστοσελίδα της γερμανικής τηλεόρασης, να πατήσει το round button στο τραγούδι της επιλογής του και να ψηφίσει επιλέγοντας “Abstimmen”.

Καλεσμένες του αποψινού τελικού είναι η νικήτρια της Eurovision το 2010 για τη Γερμανία Lena και η θριαμβεύτρια του Baku για τη Σουηδία Loreen.

Οι 12 συμμετοχές με σειρά εμφάνισης είναι:

1. Die Priester ft. Mojca Erdmann – Ave Maris Stella
2. Finn Martin – Change
3. Mobilée – Little Sister
4. Blitzkids mvt. – Heart on the line
5. Betty Dittrich – Lalala
6. Ben Ivory – The Righteous Ones
7. Saint Lu – Craving
8. LaBrassBanda – Nackert
9. Nica & Joe – Elevated
10. Mia Diekow – Lieblingslied
11. Söhne Mannheims – One love
12. Cascada – Glorious

Παραθέτουμε video clip από τις τελευταίες πρόβες των ερμηνευτών:

 

Λουκάς Βλαβιανός

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο φετινός τελικός , το ΤΟΡ 5 μου:

    1) Glorious
    2) The Righteous One
    3) Heart On The Line
    4) Little Sister
    5) Craving

    Gloroius to Malmó!!!!!

  2. To Glorious μου κάνει πολύ αντιγραφή του Euphoria και ως τέτοια πιθανόν να το δει και ο κόσμος. Υπάρχουν καλύτερα τραγούδια να διαλέξει η Γερμανία. Τα προγνωστικά πάντως λένε για το One love.

  3. Εμενα το Glorious μου φαινεται πολυ βαρετο…σιγουρα αυτο θα ψηφιστει,μονο και μονο επειδη ειναι Cascada,αλλα δε νομιζω να δουμε νικη για τη Γερμανια

  4. Εγώ πιστευω θα στειλουν το glorius γιατι ξεχωριζει απο τα υπολοιπα και λογω της Cascada. Οπως και να το κανουμε θα ειναι ενας ισχυρος αντυπαλος της Δανιας που μεχρι στιγμης κερδιζει την eurovision περπατωντας. (κατα την γνωμη μου παντα)

  5. Εμένα το Glorious δεν μ’αρέσει καθόλου!
    Αλλά αφού είναι των Cascada μάλλον αυτό θα πάει….
    Πάντως θεωρώ πως έχουν πολύ καλύτερα τραγούδια!

  6. Glorious θα παει πιστευω. Α και προσπαθω να καταλαβω γιατι το τραγουδι της Δανιας θεωρειται τοσο μεγαλο φαβορι, συμφωνα με τα λεγομενα σας! Και περυσι τα ιδια λεγαμε για την Ισλανδια και βγηκε 20η! Για εμενα ειναι ενα απλως ενα ωραιο τραγουδακι. Anyway γνωμες ειναι αυτα.

  7. Ave Maris Stella εκ μέρους μου
    Όσο κι αν είναι εντελώς εκτός πνεύματος του διαγωνισμού θέλω να υπάρχει πλουραλισμός ακουσμάτων
    Να πάρει και μια χαρά ο γερμανογεννημένος Βενέδικτος πριν μας εγκαταλείψει

    • Δεν ντρέπεσαι λίγο?:-D
      Κι ύστερα λες συμφωνούμε σε όλα.
      Προσωπικά το Ave Maris Stella το θεωρώ γελοίο!
      Και ναι.είμαι του ελαφρού και προτιμώ glorious.Κλασικό ωραίο dance κομμάτι.Απ αυτά που κάθε χρόνο πρέπει να υπάρχουν και φέτος δεν βλέπω κάτι τετοιο.Οπότε glorious.

  8. Glorius με χιλια!!! Τελειο τραγουδι! Θα παει πολυ καλα η Γερμανια αν το επιλεξει! Τυχαιο που η cascada ειναι τελευταια στην εμφανιση;;;;;; Τυχαιο;; Χριστε μου το μεσο παντου! Ελεος! Ελεος!!!! Παντου ιδια η κομπινα τελικα! Γερμανια αου λεει μετα!

  9. 8ελωωω το glorius…με μεγαλη διαφοραααααα αν κι σιγουρ αυτο 8α παει! η εκτος κι αν ειναι τοσο ζαβοι οι γερμανοι που δεν 8ελουν μια 8εση στην 5αδα ή 10αδα…μεγαλος ανταγωνισμος στην φετινη eurovision….οποτε αντε να κανουμε κι εμεις την καλυτερη επιλογη,γιατι δεν μας βλεπω καλα! :/

  10. Finn Martin – Change m arese poli ligo adiaforo vevea to refren alla se genikes grammes poli kalo,Blitzkids mvt. – Heart on the line epishs kati to diaforetiko pou to thewrw endiaferon kai prototipo…..,Saint Lu – Craving kai auti m arese idieta i fwni tis.,kai telos to glorius pou elpizw na paei

  11. Εκτός του ότι το Glorious είναι προφανέστατο κακέκτυπο του Euphoria, εκτός του ότι τέτοια τραγουδάκια ακούμε με το κιλό στο Melodifestivalen κάθε χρόνο, η Cascada είναι και απολύτως αποθητική ως παρουσία όπως την είδα στο live. Σαν βουλγάρα αρσιβαρίστρια ήταν μέσα στο τραγικά κακόγουστο και αταίριαστο για το σώμα της φορεματάκι…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ