ΙΤΑΛΙΑ: Ξεκινάει απόψε το Φεστιβάλ του San Remo!

Το San Remo, η μικρή ιταλική πόλη των λουλουδιών, υποδέχεται απόψε το 63ο Φεστιβάλ Τραγουδιού στο Ariston Teatro. 5 βραδιές γεμάτες με ιταλική μουσική από ερμηνευτές καταξιωμένους στη χώρα τους αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους τραγουδιστές που θέλουν να κατακτήσουν την ιταλική και όχι μόνο μουσική σκηνή.

Η βραδιά με οικοδεσπότες τον Fabio Fazio και την Luciana Littizzetto θα ξεκινήσει στις 21:35 ώρα Ελλάδος και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω του διαδικτύου. Καλεσμένοι απόψε θα είναι ο κωμικός Maurizio Crozza, ο νικητής της Eurovision 1990 Toto Cotugno, η Carla Bruni που θα παρουσιάσει τη νέα της δισκογραφική δουλειά, οι διευθυντές ορχήστρας Daniel Barenboim & Daniel Harding και ο χορευτής Lutz Foster. Στην πρώτη βραδιά θα απολαύσουμε ένα αφιέρωμα στον Luzio Dalla. 

Απόψε θα εμφανιστούν οι 7 από τους 14 καταξιωμένους τραγουδιστές, 0ι οποίοι θα ερμηνεύσουν 2 τραγούδια ο καθένας. Το τηλεοπτικό κοινό και η κριτική επιτροπή θα επιλέξουν από κοινού 1 τραγούδι για κάθε καλλιτέχνη, με το οποίο θα διαγωνιστεί στον τελικό του Σαββάτου. Οι 7 ερμηνευτές και τα τραγούδια που θα ακούσουμε απόψε με σειρά εμφάνισης είναι:

1. Marco MengoniBellissimo και L’essenziale

2. Raphael GualazziSai (ci basta un sogno) και Senza ritegno

3.  Daniele Silvestri A bocca chiusa και Il bisogno di te

4. Simona Molinari & Peter Cincotti Dr. Jekyll and Mr. Hide και La felicità

5. Marta sui tubiDispari και Vorrei

6. Maria NazionaleQuando non parlo και E’ colpa mia

7. ChiaraL’esperienza dell’amore και Il futuro che sarà

Ο Marco Mengoni ήρθε τρίτος στο φεστιβάλ το 2010. ενώ ο Raphael Gualazzi το 2011 επικράτησε στην κατηγορία των νέων ερμηνευτών και επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει την Ιταλία στη Eurovision, κατακτώντας στη Γερμανία τη 2η θέση με το τραγούδι Madness of love, στην επιστροφή της χώρας στο διαγωνισμό. Η Maria Nazionale συμμετείχε στην μεγάλη παγκόσμια κινηματογραφική επιτυχία του ιταλικού κινηματογράφου Gomorra.

Το 2ο τραγούδι των Simona Molinari & Peter Cincotti θα είναι το τραγούδι νούμερο 1800 στην ιστορία του φεστιβάλ!

Απόψε θα παρουσιαστούν και τα τραγούδια της κατηγορίας των νέων καλλιτεχνών οι οποίοι ωστόσο δεν θα τα ερμηνεύσουν ζωντανά:

1. Blastema – Dietro l’intima ragione

2. Il Cile – Le parole non servono più

3. Irene Ghiotto – Baciami?

4. Antonio Maggio – Mi servirebbe sapere

5. Andrea Nardinocchi – Storia impossibile

6. Ilaria Porceddu – In equilibrio

7. Renzo Rubino – Il Postino

8. Paolo Simoni – Le parole

Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως ανακοίνωσε η ιταλική τηλεόραση RAI, ο εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2013 θα επιλεγεί και φέτος από το φεστιβάλ τραγουδιού του San Remo, την επιλογή του οποίου θα κάνει την τελική βραδιά ειδική επιτροπή. 

Λουκάς Βλαβιανός

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ