ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Η 26η συμμετοχή!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το Söngvakeppnin 2013, η διαδικασία επιλογής τραγουδιού της Ισλανδίας για την επερχόμενη Eurovision που για φέτος περιελάμβανε 2 ημιτελικούς και έναν τελικό. 7 τραγούδια διαγωνιζόταν στον τελικό τα οποία ήταν:

  1. Magni Ásgeirsson – Ekki líta undan
  2. Knútur Kristinsson & Hreindís Ylva Garðarsdóttir Hólm – Lífið snýst
  3. Eyþór Ingi Gunnlaugsson – Ég á líf
  4. Birgitta Haukdal – Meðal andanna
  5. Jógvan Hansen & Stefanía Svavarsdóttir – Til þín
  6. Haraldur Reynisson – Vinátta
  7. Unnur Eggertsdóttir – Ég syng!

Από αυτά το κοινό και ειδική επιτροπή επέλεξαν τα 2 καλύτερα που πέρασαν στο λεγόμενο σούπερ τελικό και ήταν τα Eyþór Ingi Gunnlaugsson – Ég á líf και Unnur Eggertsdóttir – Ég syng!. Με ψηφοφορία αποκλειστικά από το κοινό, στη συνέχεια, επελέχθηκε το Ég á líf το οποίο αποτελεί πλέον την 26η συμμετοχή της Ισλανδίας στην Eurovision.

[youtube id=”gr6-V8KzpJs” width=”600″ height=”350″]

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

41 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα πρώτα στοιχήματα για τη Γιουροβίζιον 2013 εμφανίστηκαν και είναι άκρως ενθαρρυντικά για την Ελλάδα. Το Δανέζικο γραφείο στοιχημάτων δίνει ως φαβορί τη Δανία ενώ ακολουθούν Αζερμπαϊτζάν, Ελλάδα, Σουηδία και Σερβία. Αξιοσημείωτο είναι ότι καμία από τις 4 χώρες που ακολουθούν τη Δανία δεν έχουν επιλέξει ακόμα τραγούδι αλλά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει θερμό ρεύμα για αυτές τις χώρες και δη για την Ελλάδα! Δυστυχώς τα πρώτα νέα για την Κύπρο δεν είναι καλά καθώς παίζει στην 25η θέση των στοιχημάτων κάτι που μάλλον θα αλλάξει όταν παρουσιαστεί το τραγούδι της χώρας. grafei to oikotimes!!

  2. Το περσινό τους φαντάζει αριστούργημα σε σύγκριση μαυτό.Κι εδώ που τα λέμε ασχέτως αποτελέσματος πέρσι είχαν εξαιρετικό τραγούδι και ειδικά στην ισλανδική version.
    To φετινό τους άγευστο,άνευρο και τόσο μα τόσο βαρετό.
    Ισως μετά από χρόνια να βρεθεί εκτός τελικού.Το πιο πιθανό είναι δηλαδή!

    • Για μια ακόμα φορά στο μυαλό μου είσαι.
      ¨Αχρωμο, άοσμο, αδιάφορο γενικά και δεν θα λυπηθώ να το δω εκτός τελικού όσο κι αν αγωπώ την Ισλανδία

  3. Πολύ τρυφερό και μελωδικό, θα βοηθηθεί από τις επιτροπές και θα περάσει στον τελικό, αλλά αυτή τη ντεμοντέ μαλλούρα, τί τη θέλει!!!!

  4. Εμένα πάντως μου αρέσει!!!
    Δεν συγκρίνετε με το περσινό αλλά είναι καλό ειδικά
    μπροστά στα άλλα τραγούδια που είχε ο τελικός.
    Πιστεύω πως θα περάσει τελικό
    (Εδώ πέρασαν το 2011 με εκείνο το πράγμα)
    ποτέ φυσικά δεν ξέρεις σίγουρα…
    Βλέπουμε!

  5. afou den esteilan tin Birgitta to Ég á líf itan h deuteri epilogi mou apo ton simerino teliko…alla antikeimenika den leei kai polla to kommati…apo tin stigmi pou den perasan to augnablik itan h prwti tous megali vlakeia…teliko tha perasei alla den tha ta paei kala…edw den pige h persini kommatara tous kala auto tha paei?

  6. Μέχρι να τελειώσει είχα χασμουρηθει είκοσι φορές..
    Δε συγκρίνεται με την περσινή τους τραγουδαρα που τόσο πολύ αδικήθηκε..

  7. Συμπαθητικο,αλλα δε μπορω να φανταστω αν θα περασει τελικο και τι θεση θα παρει…εδω το περσινο τους αριστουργημα και βγηκε απ τα τελευταια…

  8. Αν και οι Ισλανδοί είχαν καλύτερα, αυτό δεν είναι άσχημο. Το κακο΄με αυτό το τραγούδι είναι οτι ακούγεται κάπως ντεμοντέ, θυμίζει eurovision των 90’s. Πιστεύω τελικό θα περάσει πάντως, εκεί δεν ξερω τι θα κάνει.

  9. Κριμα Ισλανδια… Φετος οι Ισλανδοι ηταν οτι να’ναι! Ειχαν πεντε πολυ καλα τραγουδια:
    Medal Andanna, Til pin, Augnablik, Ekki Lita Undan, Fu (εμενα μαρεσε), και επελεξαν για το σουπερ τελικο μια μετρια μπαλαντα που θυμιζει γιουροβιζιον 1990 και ενα τραγουδακι για παιδικη γιουροβιζιον. Κριμα… Για την ακριβεια το Eg A Lif το θεωρω αρκετα καλο και πιστεθω πως θα περασει τελικο. Η τυχη του εκει ειναι αμφιλεγομενη. Μπορει να παει οπως πηγε το Kuula (ποιος το περιμενε εκτο? ) ή να παει οπως το Korake Ti Znam (18o) ή και χαμηλοτερα. Σιγουρα ειναι πιο αδυναμη συμμετοχη απο περσυ. Ωστοσο ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα ειναι στο τοπ 15 μου και αν δεν ακολουθησουν καλα τραγουδια ισως οριακα στο τοπ 10.

  10. Ο καημενος… πως ειναι ετσι? Σαν Αι Βασιλης με βαμμενο ξανθο μαλλι! -_- Παντως αν δεν τον βοηθησουν οι επιτροπες ουτε τελικο δεν θα περασει!

  11. Πω, πω, ευτυχώς! Για λίγο με έλουσε κρύος ιδρώτας ότι θα το έβλεπα κι αυτό! Τη Γκρέτα να δίνει το βραβείο στην “τσιχλόφουσκα”!
    Κατά τα άλλα, συμπαθητικό κομμάτι και εξαιρετικός ερμηνευτής. Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους φίλους που λένε ότι θυμίζει Γιουροβίζιον των ’90s, αλλά θα ήθελα να επισημάνω δύο πράγματα: α) Κατά τη γνώμη μου, ο διαγωνισμός, φέτος, φαίνεται να κάνει στροφή προς πιο φεστιβαλικό ύφος, αν και είναι αρκετά νωρίς για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. β) Όπως ήδη ανέφεραν κι άλλοι, αυτά τα κομμάτια, συνήθως, έχουν τη στήριξη των επιτροπών. Συνεπώς, πιθανότατα θα περάσει τελικό. Εκεί, μετά τα όσα έχουν δει τα ματάκια μας γενικότερα και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, κανείς δε μπορεί να πει ποια θα είναι η τύχη του.
    Εγώ, πάντως, του εύχομαι καλή επιτυχία, γιατί και φέτος το ισλανδικό τραγούδι μου αρέσει – αλλά καμία σχέση με το περσινό (τι μου το θυμίζετε κι εσείς συνέχεια… κλαψ… σνιφ…).

  12. Πολυ μετριο…κριμα και παλι κριμα…Αφενός δεν εχει καμια σχεση με το περσινο αριστουργημα το οποιο και αδικιθηκε πααρα πολυ και αφετερου υπηρχαν και καλυτερα τραγουδια οπως το Medal Andanna.Αυτο το τραγουδι ειναι σαν να θελει να μιμηθει το kuula αλλα δεν νομιζω να παρει τη θεση που πηρε (το kuula).Για εμενα η Ισλανδια φετος ειναι εκτος τελικου αν και ποτε δεν ξερεις περυσι το τραγουδι τους που ηταν ωραιο και πατωσε φετος που δεν ειναι μπορει να παρει καλη θεση….

  13. Πάντως μέχρι τώρα … τίποτα το ιδιαίτερο από καμία χώρα ..
    Το τοπ μου είναι:
    Ukraine 12
    Denmark 10
    Switzerland 8
    Belarus 7
    Malta 6
    Lithuania 5
    Iceland 4
    Albania 3
    Belgium 2

  14. pfffffffffffff kai epidh h islandia den 8elei na diorganosh kai h ka8e islandia eimaste ypoxreomenoi emeis na akoume trhlepta baremaras kai blakias ???? as mhn shmetexoun !!!!!! ta kala tragoudia fetos 8a einai ghrw sta 5 kai 8a pshfhzonte apo ta ghtonia pou den 8eloun na kerdhsoun kai genika yparxei megalos antagonismos ston pato !!!!

  15. Den eine asximo to song….prosopika to thewrw kalo alla oxi teleio….apo ton teliko tous itan to 2o pou m arese perissotero….se genikes grames pantos dn poli ipsilo to epipedo fetos…..(mexri stigmhs)

  16. εμενα μου αρεσει πολυ η μελωδια του,μου αρεσει αρκετα!δεν ξερω αν προκρι8ει αλλα αν προκρι8ει κατα 70% 8α οφειλεται στις επιτροπες…στον τελικο δεν νομιζω να κανει πολλα…γυρω στην 22η 8εση το κοβω!
    η δικη μου κατατα3η( top9)
    1.δανια
    2.ελβετια
    3.ουκρανια
    4.λευκορωσια
    5.ισλανδια
    6.μαλτα
    7.αλβανια
    8.λι8ουανια
    9.βελγιο 🙂

  17. Εμενα εκτος της Δανιας δεν με εχει ενθουσιασει κανενα τραγουδι! Αυτο απο τη μια ειναι καλο γιατι αμα εχουμε καλο τραγουδι θα ξεχωρισουμε και απο την αλλη δεν θα υπαρχει ανταγωνισμος οποτε θα ειναι βαρετο! Εμενα η καταταξη μου μεχρι στιγμης ειναι η εξης:
    1.Δανια (πολυ ωραιο και πρωτοτυπο)
    2.Ελβετια (Βαρετο και δεν εχει ελπιδες λογω συμμαχιων)
    3.Ουκρανια (δεν εχει κατι το ιδιαιτερο)
    4.Λευκορωσια (το ιδιο με ουκρανια)
    5.Λιθουανια (αφου περασε ο περσινος στον τελικο ολα μπορω να τα περιμενω)
    6.Αλβανια (θα απογοητευσουν ολη την χωρα τους μετα την περσινη επιτυχια)
    7.Ισλανδια (οι επιτροπες θα τον περασουνε το κοινο θα τον ριξει στον αποπατο του τελικου)
    8.Μαλτα (απλα απαισιο… το χειροτερο τους απο τα τελευταια 7-8 χρονια!)
    9.Βελγιο (ουδεν σχολιο) 😉

  18. to top mou einai
    1 Denmark peripatos gia dania katapliktiko^^
    2 Switzerland wraio tragoudi wraia mousiki to apotelesma den to 3erw alla tou a3izi toulaxiston o telikos!

    tr apo to kai pera ti na pw re paidia :S
    3 Belarus kalo alla den tha paei kala kati tou lipi..
    4 Ukraine den maresi alla telos panton den exei sxesi me ta ipolipa!
    oloi oi upolipoi oute thimame kala ta tragoudia tous oloi mazi mirazode tin 5mti gt einai ola……

  19. Kαι επειδή αναφέρθηκε πιο πάνω..
    Καμία σχέση δεν έχει αυτό το ξενέρωμα με το Kuula στο οποίο ο τραγουδιστής είχε απίστευτα γυρίσματα,εκπληκτική φωνή και ερμηνεία και το ίδιο το τραγούδι είχε μεγάλη δυναμική.
    Το συγκεκριμένο πραγματικά είναι τόσο άγευστο που ούτε οι επιτροπές θα το βοηθήσουν.
    Το πιο πιθανό είναι να το κάνουν στα αγγλικά που μάλλον θα βελτιωθεί.Σε αντίθεση με το περσινό αριστούργημα που το χάλασαν με τα αγγλικά και δεν του ταίριαζε.

    • apo to stoma mou ta pires molis tha ta elega eimoun perisi apo tous ligous p eixan psila kai pisteuan pos tha paei kala h estonia… egw pisteuo oute oi epitropes tha to psifisoun edw den tin psifisan perisi fetos tha tin psifisoun

  20. Ωραία μελωδία, αν και επαναλαμβανόμενη, σε αντίθεση με τους περισσότερους που θεωρούν σχεδόν σίγουρο ότι δε θα περάσει στον τελικό (λες κι έχουν βγει τα αριστουργήματα μέχρι τώρα) εγώ πιστεύω ότι θα περάσει αλλά δε θα καλοπεράσει στον τελικό. Συμφωνώ ότι το μαλλί θέλει extreme makeover επειγόντως!

  21. Καλούτσικο είναι άλλα δεν λέει τίποτα!! Εμενα η καταταξη μου μεχρι στιγμης ειναι η εξης το top 10:
    1)Δανία(Φοβερό κομμάτι)
    2)Ουκρανία(Μου αρέσει επειδή είναι διαφορετικό)
    3)Λευκορωσία
    4)Ισλανδία
    5)Ελβετία
    6)Αλβανια
    7)Γαλλία
    8)Λιθουανία (Απαίσιο)
    9)Μάλτα (Απαίσιο)
    10)Βέλγιο(Απαίσιο)

  22. Όχι κακό αλλά ξεπερασμένο.Η τραγουδάρα της ERNA με αυτήν την υπέροχη μελωδία αδικήθηκε απο τους Ισλανδούς. Ότι να ναι επιλογές…

  23. Ημουν σιγουρος οτι θα επελεγαν οτι να ειναι τραγουδι και αυτο φανηκε απο τους ημιτελικους τους,φετος νομιζω ηρθε η ωρα να μεινει εκτος τελικου μετα απο 5 χρονια

  24. Ego, edo distixos de mporo na kano kanena sxolio, dioti fetos meta apo pola xronia, apofasisa na akouso ta tragoudia gia proti fora, otan tha teleiosi to melodifestivalen(pou einai kai i teleutaia xora pou epilegei, isos mono ta ellinika na akouso gia na exo mia apopsi kai fusika ta Ispanika gia na psifiso….xx

  25. Στους περισσοτερους μας κάτι θυμιζει.Μελωδια συνηθισμένη όμως ακούγεται ευχάριστα για μια φορά.Αντε δυο το πολύ.Ισα-ισα να παει τελικό τίποτα παραπάνω.

  26. ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΙΑ ΦΕΤΟΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ.ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ CASCADA…ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩ ΕΤΣΙ ΕΝΑ TOP 3 KAI ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΙΑΔΗ!ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ?

    • Κι εγώ τώρα που άκουσα για αργό τσιφτετελάκι ψιλοφτιάχτηκα για Ηλιάδη! Μεθαύριο που θα τα ακούσω όλα θα έχω ξεκάθαρη γνώμη!

  27. λοιπόν η Δανία άρχισε απο τώρα να είναι φαβορι όπως και πέρισυ η Σουηδία πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας γτ αλλιώς…!οσο για την δική μας συμμετοχή κ μενα μ αρέσει η ιδέα του τσιφτετελιού!και ναι πιστεύω στην Αγγελική Ηλιάδη!για να δουμε…σε 3σιμιση ωρες θα ακουσουμε επιτέλους τα τραγουδια…!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ