ΜΑΛΤΑ: Επιλέχτηκε ο εκπρόσωπος!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο εθνικός τελικός της Μάλτας.

16 τραγούδια συμμετείχαν στο τελικό της χώρας με το εισιτήριο για το Malmö να κερδίζει ο Gianluca Bezzina με το κομμάτι «Tomorrow». 

[youtube id=”nM3-aWJ5xvM” width=”600″ height=”350″]

Αυτή θα είναι η 26η κατά σειρά συμμετοχή της Μάλτας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision! Για την ιστορία, το νησί πέρυσι εκπροσωπήθηκε από τον Kurt Calleja και το κομμάτι «This is the night» το οποίο κατάφερε να περάσει από τη φάση του Ημιτελικού και να τερματίσει 21ο στον Τελικό με 41 βαθμούς.

[youtube id=”lUnEZp-qHxs” width=”600″ height=”350″]

Κιφορκιάν Κρικόρ

40 ΣΧΟΛΙΑ

    • η αλήθεια είναι ότι στη Μάλτα ap;oce η επιτροπή επέλεξε τον νικήτη και όχι το κοινό ! η επιτροπη είχε τ 7/8 της βαθμολογίας (δηλ το 87,5 % ) και το κοινό το 1/8 (δηλ, 12,5%) .. το κοινό έβγαλε πρώτο τον Kevin!

      • Τι σόϊ σύστημα είναι αυτό? Μόνο 12,5% έπιανε το televoting? Δηλαδή στην ουσία ήταν διακοσμητικό, άντε κι’απο του χρόνου να το καταργήσουν εντελώς.
        Όχι οτι ο Kevin ήταν πολύ καλύτερος, αλλά λέμε τώρα.

      • πατέντα made in Malta! το κοινό έδωσε στην αρχή μια βαθμολογία από το 1 έως το 12 και μετά ψήφισαν τα 7 άτομα της επιτροπής (international jury) το καθένα χωριστά απο το 1 έως το 12 .. εντελώς διακοσμητικό ρόλο είχε το κοινό!

  1. Μάπα το τραγούδι, εντελώς γλυκανάλατο. Το κατατάσσω στην τελευταία θέση μέχρι στιγμής, μαζί με το Βελγιο. Δεν την βλέπω τελικό την Μάλτα φέτος.

  2. Από τη μία, η Μάλτα διάλεξε ένα γλυκανάλατο τραγουδάκι στα πρότυπα του προ τριετίας hit “hey soul sister”. Τόσο γλυκανάλατο που μπορεί να κάνει ακόμη και την έκπληξη και να βρεθεί στον τελικό, με τις κατάλληλες διορθώσεις. Από την άλλη, η Ισλανδία επέλεξε μία εντελώς αδιάφορη μπαλάντα, από την στιγμή που υπήρχε και καλύτερο υλικό. Ακόμα και τη Yohanna να έστελναν με εκείνο το μετριότατο τραγούδι, πάλι καλύτερη θα ήταν. Σίγουρα θα ακούσουμε και καλύτερες μπαλάντες, με την Ισλανδία να μένει στον ημιτελικό. Μέχρι στιγμής, ένα θα πω: Η Δανία ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα και η Ουκρανία έχει καλές προοπτικές με αλλαγές σε ενορχήστρωση- φωνητικά. Τα υπόλοιπα αδιάφορα. Ας ελπίσουμε προσεχώς σε καλύτερες επιλογές, με πρώτη και καλύτερη την Ελλάδα.

  3. krimaa fetos… me eksairesi tin dania o diagonismos einai arketa ftwxos… antee kai elvetia kai ukrania kanoun kati… ola ta alla aisxos… ektos telikou i alliws theseis 20-26

    • Είμαι τελείως ανάποδο πλάσμα!Σε όλους αρέσει η Δανία! Εγώ το σιχαίνομαι! Βαρετό και χιλιοφορεμένο στυλ! Άρα θα κερδίσει!!! Δεν είναι τυχαίο οτι απο το 2008 το αγαπημένο μου πάντα δε βλέπει ούτε καν τελικό!
      Συν το οτι η Ουκρανία έχει μεγαλύτερο μπλοκ απο αυτό των Βορείων,που κάποτε μεσουρανούσε στο διαγωνισμό! Άλλωστε και οι επιτροπές δεν είναι τελείως εκτός μπλοκ.Ο Τούρκος κριτής δηλαδή δε θα ψηφίσει το Αζερμπαϊτζάν επειδή δεν ”πατάει” η αοιδός στις νότες; Μην τρελαθούμε! Μπλοκ πάντα θα υπάρχουν!Και παντού! Νομίζω οτι η Ουκρανία έχει μέχρι στιγμής πιθανότητες για πρωτιά! Αλλά,απο την άλλη,μην ξεχνάμε οτι η Δανία είναι πιο πλούσια χώρα………………..που μπορεί να ”αντέξει” μια διοργάνωση!

  4. Εχω ακούσει και χειρότερα τραγούδια..αλλά και πολύ καλύτερα..
    Με λίγα λόγια μέτριο τραγουδι με πολύ λιγες ελπιδες πρόκρισης..
    Κρίμα..:(

  5. Όχι ρε γαμωτο, ένα όνομα…τι είναι ένα όνομα??Αντί για gianluca να γράφει Dorothy….
    Τέλος πάντων εγώ ξέρω πως και Ισλανδία και Μάλτα διάλεξαν από τα χειρότερα κομμάτια στους ημιτελικους τους, και γενικά φέτος είναι η χρονιά της λάθος επιλογής…μακάρι να μην ισχύει και σε μας

  6. Μεχρι στιγμης με εξαιρεση τη Δανια τα τραγουδια της φετινης Eurovision ειναι επιεικώς μετρια και βαρετα!Αντε πες και η Ουκρανια εχει καλο κομματι,αν κανουν καποιες ενορχηστρωσεις θα ναι καλυτερο βεβαια…παντως τη Μαλτα τη βλεπω σιγουρα εκτος τελικου

  7. Συμφωνω με τον προλαλησαντα πως του χρονου πρεπει οπωσδηποτε να παει η Claudia Faniello ! Δεν θα το αντεξει αλλο η κοπελα! 9 χρονια προσπαθει! Θα παθει κανα συνδρομο κατωτεροτητας. Και επειδη αν γινει εθνικος τελικος δεν το βλεπω να τη στελνουν, δεν της κανουν μια απευθειας αναθεση απο τωρα για να ξερει οτι θα παει του χρονου? Χαχχα. Τελοσπαντων, το φετινο τραγουδι της Μαλτας μετριο και με τιποτα καινουργιο. Το βλεπω μαλλον να μενει στους ημιτελικους. (αν και δεν το αποκλειω καμια επιτροπη να το βγαλει τριτο στον ημιτελικο και να περασει! )

  8. Περυσι η Μαλτα τα καταφερε να περασει και φυσικα πατωσε…Φετος δεν νομιζω να την γλιτωσει…Δεν υπαρχει περιπτωση να περασει αυτο το τραγουδι εκτος κι αν εχει την τυχη του περσινου.Πολυ χαλια η Μαλτα και απο αποψη τραγουδιου αλλα και απο αποψη τραγουδιστη.

  9. Πόσο συμφωνώ εδώ με Αλέξανδρο Ρούσσο, συμπαθής ο ερμηνευτής αλλά το τραγούδι ανύπαρκτο! Το ψιλοαποκλείω να δει τελικό το νησί φέτος.

  10. Και πέρυσι λέγαμε ”Σιγά μην περάσει” ”Βαρετό” κτλ και τελικά πέρασε!! Ίδωμεν! Δεν έμεινε και πολύ! 3 μήνες!

  11. Το περσινό αριστούργημα μπροστά σ’αυτό!γενικά μέχρι στιγμής τα τραγούδια είναι όλα χάλια!με μια μικρή εξέρεση τη Δανία!..

  12. Περσι το τραγουδι τους ειπα δεν μου αρεσει πολυ και μολις το ειδα λαιβ στο μπακου μου αρεσε παρα πολυ.Αυτο που επελεξαν φετος ειναι μια ΤΡΑΓΩΔΙΑ,εγω ηθελα να παει η Claudia η οποια και περσι και φετος ειχε πολυ ωραια τραγουδια

  13. to tragoudi den einai kai toso asximo alla o tragoudistis to kanei na fenete polu paidiko ama to tragoudaki kapios san ton brinck tha itan kalitero aplos tha pw oti i malta exase mia eukairia na ecei polu kala apotelesma fetos opos p.x Deborah C “Love-o-Holic”Claudia Faniello “When it’s Time”Kevin Borg “Needing You”(parolo pou den m arese)Danica Muscat “Fantasy”(to 2 agapimeno m)
    kai to kalutero Chris Grech “Never Walk Away” opos kai na ecei kali epitixia 😀

  14. Εμένα μ’ άρεσε πολύ το loverdose – melanie zammit επειδή είναι πιασάρικο και… πω θα τρελαθούμε στη μπαλάντα φέτος!

  15. Προφανώς είμαι η μόνη που θεωρεί το τραγούδι πολύ ευχάριστο.Δεν το βλέπω καθόλου βαρετό και ο τραγουδιστής σε κερδίζει με τη ζεστή του και χαρούμενη παρουσία.Για εμένα το δεύτερο πιο αγαπημένο μου.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ