ΚΥΠΡΟΣ: Η Δέσποινα Ολυμπίου στο Malmö!

Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση για τον τριακοστό πρώτο εκπρόσωπο της Κύπρου στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision έγινε λίγη ώρα νωρίτερα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του εθνικού τηλεοπτικού δικτύου της Κύπρου ΡΙΚ.

Στη σχετική δημοσίευση, λοιπόν, ανακοινώνεται και επίσημα πως η Δέσποινα Ολυμπίου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 58ο διαγωνισμό της Eurovision. Συνθέτης του τραγουδιού, το οποιό σύμφωνα πάντα με την επίσημη ανακοίνωση θα είναι μπαλάντα στην ελληνική γλώσσα, είναι ο Αντρέας Γιωργαλλής και στιχουργός ο Ζήνωνας Ζηντίλης. Το τραγούδι θα παρουσιαστεί επίσημα από το ΡΙΚ στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η Δέσποινα Ολυμπίου γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στη Λεμεσό της Κύπρου όπου και έκανε τα πρώτα της ερασιτεχνικά βήματα στο τραγούδι. Ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά στην Κύπρο το 1992. Μετά από ένα χρόνο ήρθε στην Αθήνα και η πρώτη της επαγγελματική συνεργασία ήταν με τον Γιάννη Πάριο. Πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία στο δίσκο του Γιώργου Σαρρή «Φταίνε οι Απονοι Καιροί» με το τραγούδι «Η κούνια μας» το οποίο τραγούδησε μαζί του. Συμμετείχε επίσης στο δίσκο «Εμείς οι Έλληνες» με το τραγούδι «Προς ρακοσυλλέκτες και συνοδοιπόρους» και στο δίσκο του Παντελή Θαλασσινού «Απ’ την Τήλο ως την Θράκη» με τέσσερα τραγούδια. Ο πρώτος της προσωπικός δίσκος έχει τίτλο «Των Ματιών σου η Καλημέρα». Τον Ιούλιο του 2003 γίνεται η αρχή της συνεργασίας της με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη με το cd single «Βάλε Μουσική» με μουσική του ιδίου και στίχους της Ελεάνας Βραχάλη. Στο ίδιο cd υπάρχει και το τραγούδι «Να ‘σουν αλλιώς» το οποίο τραγουδάει ντουέτο με τον Χατζηγιάννη και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Μετά από ένα χρόνο έγινε πλατινένιος. Το επόμενο άλμπουμ της Ολυμπίου κυκλοφορεί το 2004 με τίτλο «Έχουμε Λόγο». Το φθινόπωρο του 2005 η Δέσποινα Ολυμπίου κυκλοφορεί ένα δίσκο με τίτλο «Αυτό Είναι Αγάπη» περιλαμβάνοντας ακόμα 12 τραγούδια με στιχουργική και μουσική υπογραφή των Γιώργου και Αλέξανδρου Παντελιά (Κίτρινα Ποδήλατα). Την άνοιξη του 2007 η Ολυμπίου κυκλοφορεί το CD Single «Πες το δυνατά» γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια κυκλοφορεί τη νέα της δισκογραφική δουλεία «Μαζί – χωριστά» με την υπογραφή του Μιχάλη Χατζηγιάννη (ο οποίος ανέλαβε και την διεύθυνση παραγωγής) και στίχους της Ελεάνας Βραχάλη και του Νίκου Μωραΐτη. Στα MAD Video Music Awards 2008 o Mιχάλης Χατζηγιάννης και η Δέσποινα Ολυμπίου κέρδισαν το βραβείο για το καλύτερο ντουέτο στο τραγούδι “Ο παράδεισος δε φτιάχτηκε για μας”. (από βικπαίδεια).

[youtube id=”fWFBtCM_eWQ” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”eLQcPQDGBE8″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”-KFWrfkmTwU” width=”600″ height=”350″]

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

41 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ καλή τραγουδίστρια, με πολύ καλύ φωνή. Αν τραγουδήσει μία ροκ μπαλάντα θα τα πάει καλά πιστεύω.

  2. Είναι μία καλή επιλογή. Περιμένω να ακούσω το τραγούδι που ελπίζω να είναι κατά προτίμηση μπαλάντα που θα αναδεικνύει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ερμηνευτικές της ικανότητες…

  3. Eπιτέλους.Και επιτέλους μια καλή επιλογή για την Κύπρο.Μετά το περσινό δήθεν φάβορι και το τραγούδι τσιχλόφουσκα η Κύπρος στέλνει μια ερμηνευτρια.Σαφώς και είναι δύσκολη η πρόκριση και όλα θα κριθούν από το τραγούδι που ελπίζω να είναι κάτι παραπάνω από καλό γιατί μια μπαλάντα για να ξεχωρίσει θέλει να έχει έναν καλό ερμηνευτή και να έιναι εξαιρετική ή ιδιαίτερη η μπαλάντα.
    Δύσκολη η δουλειά της Δεσποινας.Για να δούμε αν είναι αυτή που θα βγάλει την Κύπρο απ τα τάρταρα και μετά από 9 χρόνια την βάλει στην 10αδα.

  4. Πολύ καλή επιλογή ! Ελπίζω να βρεθεί στην 10αδα η Κύπρος ! Επιτέλους γυρίσαμε στις παλιές καλές μερες 🙂

  5. Πολύ καλή επιλογή!Ελπίζω και το τραγούδι να είναι καλό!Κι εγώ διάβασα για αναβολή στην παρουσίαση των Ελληνικών τραγουδιών λόγω απεργιών…

  6. πφφφ κι γω το διαβασα αυτο,ποιος περιμενει τωρα +αλλες 2 μερες…τεσπα κυπρος,πολυ καλη επιλογη μπραβοοοο αρκει κι το κομματι να ναι καλο 🙂

  7. Επιτέλους η ανακοίνωση από την Κύπρο. Πολύ καλή επιλογή η Δέσποινα Ολυμπίου, θα προτιμούσα βέβαια η μπαλάντα να είναι στην αγγλική γλώσσα. Καλή επιτυχία στην Κύπρο!!!

  8. Καλή Επιτυχία στην Κύπρο! Διαβάζω όλα τα σχόλια και μου γεννάται η απορία: Γιατί τόσος ενθουσιασμός με μία αποτυχημένη τραγουδίστρια, που το άστρο της έλαμψε μόνο για όσο διάστημα διατηρούσε σχέση με επιτυχημένο Κύπριο τραγουδιστή? “Επιτυχίες” μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού όσο ήταν μαζί και από τότε που χώρισαν αμφιβάλλω αν έκανε και δισκογραφία. Δεν έχω τίποτα με την κοπέλα και της εύχομαι τα καλύτερα στο Malmö, απλώς αναρώτηθηκα γιατί τόσος ενθουσιασμός και μάλιστα χωρίς να έχει ακουστεί το τραγούδι? Μάλλον θα θέλει να ξαναέρθει στο προσκήνιο. Και μη με πείτε κακό! Γιατί δεν είπα τίποτα, για τη συμφωνία “εγώ θα σε κάνω όνομα και εσύ θα το παίζεις ζευγάρι μου….”

  9. Bρε Κώστα,πήγε η ψυχή μας στην κούλουρη δεν το καταλαβαίνεις;Ήταν να στείλουν κάποιον Δούκα… so τράτζικ!Οπότε τώρα λέμε,πάλι καλά,μια χαρά είναι η Ολυμπίου.

    • Α, εγώ δεν τα ξέρω αυτά! Είπα και εγώ τέτοιο σουξέ να έχει αυτή η κοπέλα, που έχει τόσα χρόνια να ακουστεί? Πάω πάσο τότε και σε ευχαριστώ για τη διαφώτιση. Να έχει ένα καλό ταργούδι λοιπόν.

  10. Δεν τρελαινομαι για την Ολυμπιου σαν τραγουδιστρια,αλλα ελπιζω πως θα εχει ενα αξιοπρεπες τραγουδι…τωρα αν θα το εκτιμησουν οι Ευρωπαιοι ειναι αλλη ιστορια…Kαλη επιτυχια στην Κυπρο!

    • Κανείς δεν τρελένεται για την Ολυμπίου, γιατί κανείς δεν ξέρει πάνω από 2-3 εφήμερα τραγουδάκια της. Ας ελπίσουμε να έχει καλό κομμάτι και να τα πάει καλά!

      • Eίσαι άδικος.Μια χαρά δισκογραφία έχει.Και της έχουν γράψει και άλλοι τραγούδια γνωστά,όχι μόνο ο Χατζηγιάννης.

  11. Η ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΟΥΞΕ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ … ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ. ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΣΙΡΚΟ!

    • Δεν την έχω μελετήσει, και πιστεύω αυτό που λες. Ούτε έχω τίποτα με την κοπέλα. Η απορία μου ήταν στον ενθουσιασμό, λες και θα πήγαινα ένα όνομα που κάνει μακροχρόνια καριέρα. Επέτρψέ μου να πω, ότι το παν είναι να έχει άριστη σύνθεση αν θέλει να περάσει τελικό και όχι να είναι ερμηνεύτρια. Και η Κροάτισα πέρυσι ερμηνεύτρια ήταν και όχι τσίρκο. Η Σλοβένα επίσης!

      • Επίσης,Κώστα η Κροάτισσα είναι από τις μεγαλύτερες σταρ στην πατρίδα της.Αλλά όπως βλέπεις διόλου απασχόλησε αυτό την Ευρώπη.Το βασικότερο είναι το τραγούδι,ότι και να λέμε.

  12. ok!loipon.i epilogi tou rik einai katapliktiki.i kopela exei foni prosopikotita kai goitia.pistevo kai to kommati tha einai axioprepes kai diesthitika tin vlepo psila fetos tin kypro.

    tha ithela omos na xero gia pio logo symetexei stin eurovision, ena diagonismo xamilou epipedou opos i idia exei dilosei kai ti tin ekane na allaxei apopsi apo to 2005 pou dilone oti den tha ithele na symetexei se ena tetio diagonismo!
    sas parakalo an tin petixete pouthena rostiste tin!efxaristo!

    • Μην ξεχνάμε όμως ό,τι και η Eurovision,δεν είναι τώρα όπως ήταν το 2005.Για να το πω απλά,εκείνη την εποχή,πολύ ευκολότερα συναντούσες “νούμερα” και κιτς,από τότε όμως που μπήκαν οι επιτροπές,άλλαξαν αισθητά οι ισορροπίες.

      • to kits kai ta noumera sigoura exoun miothei.prosopikaomos pistevo oti to epipedo ton tragoudion peftei synexos ta teleftea xronia.telos pandon afti einai prosopiki gnomi.an ontos i olympiou pistevei oti anavathmistike toso poly o diagonismos etsi oste mporei na symetexei se afton tote to dexomai!

    • Απλά θέλει, έστω και για 3-4 μήνες, να ξαναπασχολήσει τα μέσα. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει, οπότε γι’ αυτό άλλαξε γνώμη. Και εσύ όμως τί μνήμη? Και το κανάλι να θυμάσαι? Τον παρουσιαστή θα τον αφήσω ασχολίαστο!!!

  13. tha symfoniso!alla thathela na tin rotisei kapoios na akouso tin apantisi tis.tote eixe epityxies kai profanos den tin apasxolouse o diagonismos.alla tora?kosta tote pou den eixa internet kati teties ekpompes kai asxoliastoi parousiastes itan i monadiki pigi enomerosis peri eurovision.
    kali epityxia parolafta giati axizei kati kalo i kypros meta apo ola afta pou exei travixei!

  14. Δεν ξετρελένομαι με την επιλογή!αλλά OK!θα προτιμούσα αγγλική μπαλάντα και όχι ελληνική..δύσκολη η πρόκριση σε ένα δύσκολο ημητελικό χωρίς σήμμαχους..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

  15. καλη επιτυχια στην κυπρο,ελπιζω να γραψουν τραγουδαρα και οχι παπαριτσα οπως κανουν τα τελευταια χρονια.η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ