ΔΑΝΙΑ: Απόψε αποφασίζει!

Απόψε το βράδυ, θα ακούσουμε το 7ο κατά σειρά τραγούδι της επόμενης Eurovision, αφού μετά τη Λευκορωσία (αν δεν αλλάξει τραγούδι όπως φημολογείται), την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Λιθουανία, την Αλβανία και την Ουκρανία, ήρθε η σειρά της Δανίας να αποφασίσει μέσω του Dansk Melodi Grand Prix 2013 ποιο τραγούδι θα στείλει στη γειτονική της Σουηδία.

Δέκα τραγούδια διεκδικούν το εισιτήριο για το Malmö, και όλα είναι ανοιχτά καθώς φαίνεται πως οι Δανοί έχουν κάνει μια καλή επιλογή φέτος στα υποψήφια τραγούδια. Τα τραγούδια αυτά, τα οποία μπορείτε να ακούσετε εδώ, είναι σε σειρά εμφάνισης τα εξής:

1. Frederikke Vedel – Jeg har hele tiden vidst det (Pernille Georgi, Thomas Reil, Jeppe Reil)
2. Brinck – Human (Niels Brinck)
3. Kate Hall – I am not  alone (Lars Halvor Jensen, Martin Larsson, Michelle Bell, Oscar Holter, Jakke Erixson, Simon Hermansen)
4. Louise Dubiel–  Rejs dig op (Casper Lindstad, Rune Braager, Louise Dubiel)
5. Daze – We Own the Universe (Thomas G:son, Peter Boström)
6. Simone Egeriis –  Awake (Lars Halvor Jensen, Carsten Lindberg)
7.  Jack Rowan featuring  Sam Gray – Invincible (Achmad Darwich, Jack Rowan, Sam Gray)
8. Emmelie de Forest – Only Teardrops (Lise Cabble, Julia Fabrin Jakobsen, Thomas Stengaard)
9. Albin – Beautiful to Me (Brian Risberg Clausen, Mads Haugaard)
10. Mohamed – Unbreakable (Morten Friis, Michael Parsberg, Peter Bjørnskov, Lene Dissing)

Η βραδιά, την οποία θα παρουσιάσουν οι Louise Wolff, Lise Rønne και Sofie Lassen-Kahlke, θα πραγματοποιηθεί στην Boxen Arena της πόλης Herning απόψε στις 21:30 ώρα Ελλάδος και μπορεί κανείς να παρακολουθήσει εδώ ή εδώ.

Μεταξύ των καλλιτεχνών συναντάμε τον εκπρόσωπο της Δανίας στο διαγωνισμό του 2009 Brinck, ενώ μεταξύ των δημιουργών, τους Thomas G:Son και Peter Boström, που κέρδισαν πέρσι ως δημιουργοί του Euphoria, αλλά και την Pernille Georgi, που δεν είναι άλλη από την αδερφή της Susanne Georgi η οποία εκπροσώπησε την Ανδόρρα στο διαγωνισμό του 2009.

Το αποτέλεσμα του Τελικού θα κριθεί σε ποσοστό 50/50 από κοινό και πενταμελή κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από τους Kato, Lis Sørensen, Cutfather, Maria Lucia και Jørgen de Mylius. Αφού παρουσιαστούν και ψηφιστούν και τα 10 τραγούδια, τα 3 με τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα περάσουν στη δεύτερη φάση όπου θα διαγωνιστούν ξανά μεταξύ τους για το εισιτήριο γιατο Malmö.

Αλέξανδρος Λιάπης

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Δανία το έχει πάρει πολύ ζεστά το πράγμα φέτος είναι αποφασισμένη να κερδίσει ξανά σε σουηδικό έδαφος!! Πράγμα που δεν θα είναι πολύ δυσκολο αν στείλει το only teardrops!!!!!!!!!!!

  2. Ειλικρινά μου είναι αδιάφορο ό,τι και να στείλουν…Ακόμη και το “Only teardrops” που κανονικά θα έπρεπε να είναι πιο πολύ του γούστου μου , μου κάνει κάπως μέτριο!
    Δε νομίζω να κατευ8υνόμαστε Κοπεγχάγη του χρόνου…Για την ώρα :

    1)Frederikke Vedel – Jeg har hele tiden vidst det
    2)Albin – Beautiful to Me
    3)Brinck – Human
    4)Emmelie de Forest – Only Teardrops
    και για να κλείσω το top 5 , άντε και
    5)Simone Egeriis – Awake.
    Δεν πιστεύω κανένα απο τα παραπάνω να απασχολήσει το top 10 μου τον Μάιο στο Μάλμε…

  3. έχοντας ακούσει προσεκτικα τα τραγούδια το TOP 5 μου είναι :

    1) Simone – Stay Awake
    2) Mohamed – Unbreakable
    3) Sam Gray – Invincible
    4) Emmelie – Only Teardrops
    5) Kate Hall – I m not alone!

    σύμφωνα με το dr.dk/grandprix στην χθεσινοβραδινή γενική πρόβα τις εντυπώσεις έκλεψε ο Μohamed (κέρδισε τη ψηφοφορία μεταξύ αυτών που παρακολουθούσαν τη πρόβα) και υποστηρίζουν (συμφωνώ και εγώ) ότι θα παιχτεί ανάμεσα σ αυτόν και στ Simone ! θεωρείται δεδομένο πως θα περασουν στο Τοp 3 μαζί με την Emmelie ή τους Daze ! πάντως στα στοιχήματα έχει ανέβει πόλύ και η Kate Hall ! η Live εμφάνιση θα παίξει σημαντικό ρόλο οπως και η σημερινή μέρα κατα την οποία οι Δανοί γιορτάζουν την πρόκριση της ομάδας χαντμπολ στο τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου!

  4. Kai ta tria agaphmena mou perasan sta tria teleutaia…Meta to live protimw to unbreakable tou Mohamed giati to Only Teardrops moy fanhke ligo adiaforo skhnika…….Eytyxws den eixame ekplhkseis sta apotelesmata opws sthn Norvhgia h’thn Finlandia……

  5. Το Only teardrops είναι το μόνο σοβαρό τραγούδι ανάμεσα σε όλα αυτά τα πλαστικά ποπάκια με τα άφωνα κοριτσάκια και αγοράκια που χτυπιούνται στη σκηνή.

  6. Kαι όντως το μοναδικό ΤΡΑΓΟΥΔΙ ανάμεσα σε ένα μάτσο πλαστικά “τίποτα” κέρδισε στη Δανία!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ