ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Απόψε ο 2ος ημιτελικός! Οι νικητές και το wildcard της επιτροπής!

Απόψε 26 Ιανουαρίου, στις 22:00 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος ημιτελικός της Ισλανδικής επιλογής, το λεγόμενο Songvakeppnin 2013. Ο ημιτελικός περιλαμβάνει 6 τραγούδια που θα παρουσιαστούν ζωντανά μπροστά σε ειδική επιτροπή και στο τηλεοπτικό κοινό, σε ένα σόου που θα παρουσιάσουν οι Guðrún Dís Emilsdóttir και Þórhallur Gunnarsson. Στη συνέχεια κοινό και επιτροπή μαζί, θα αποφασίσουν για τα καλύτερα 3 τραγούδια που θα περάσουν στον τελικό που θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου. Η επιτροπή έχει το δικαίωμα να διαλέξει ακόμα ένα τραγούδι ως wildcard για τον τελικό, κάτι όμως που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Τα τραγούδια του 2oυ ημιτελικού είναι:

01.Klara Ósk Elíasdóttir – Skuggamynd
02.Jógvan Hansen and Stefanía Svavarsdóttir – Til þín
03.Sylvía Erla Scheving – Stund með þér
04.Haraldur Reynisson – Vinátta
05.Unnur Eggertsdóttir – Ég syng!
06.Erna Hrönn Ólafsdóttir – Augnablik

Το σόου μπορείτε να το παρακολουθήσετε διαδικτυακά, εδώ.

Τα τραγούδια έχετε τη δυνατότητα να τα ακούσετε στο site του κρατικού καναλιού RUV, εδώ.

Η ψηφοφορία κοινού και επιτροπής έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό στους:

Jógvan Hansen and Stefanía Svavarsdóttir – Til þín

Haraldur Reynisson – Vinátta

Unnur Eggertsdóttir – Ég syng!

ενώ στη συνέχεια η επιτροπή πέρασε στον τελικό (wildcard) και στον Magni Ásgeirsson και το Ekki Líta Undan από τον πρώτο ημιτελικό.

[youtube id=”rA-Aiv3rndI” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”2EEGYqnWq-8″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”uNx8qE0XxIs” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”iYjqKgHhdIU” width=”600″ height=”350″]

 

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. kai omws ston prwto imiteliko afisan eksw ton magni…oson afora ton deutero ennoeitai pws auto pou ksexwrizei einai to Augnablik…auto ‘h to tragoudi tis Birgitta tha ekproswpisei fetos tin islandia…

  2. na 8eimhsw oti to 2011 h epitroph tous ebgale 4arth thn Yohanna kai etsi den pige telika eurovision enw o kosmos ths eixai dhsh 70% an 8eimame kala, opote ola ta eipolipa einai perita kai mhn paraksenebeste, opios exei to meson paei kai esc !! xeiroteroi kai apo tis dikes mas epitropes einai !!

  3. To augnablik????h Sylvia???? Pou einai ???apokleisane to augnablik???AISXOS!!!oute me wildcard???afto to tragoudi??htan favori na paei gia island!!symfwna me olous tous esc fans!!oti nanai poia oi islandoi!!!egw thelw birgitta gia Malmö an Kai ikanous tous exw na steiloun ton magni kana allo asxeto!!!

  4. einai autokatastrofikoi autoi oi islandoi den eksigeitai alliws…arxika na afinoun eksw to ena favori to ”Ekki Lita Undan” kai en sunexeia to noumero ena favori to “Augnablik”…tespa…me auta ta dedomena pou proekupsan na paei ‘h h Birgitta ‘h o Magni(estw mesw wildcard kai ekmetalleuomenos tin deuteri eukairia)!

  5. Ναι… Τώρα τι να πει κανείς… Εντελώς αψυχολόγητη η χθεσινή βραδιά για τους Ισλανδούς… Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ για τον αποκλεισμό του “Augnablik” είναι ότι θεώρησαν πως, εφόσον ένα παρεμφερές – πολύ καλύτερο – κομμάτι, όπως το περσινό, ήρθε 21ο, το συγκεκριμένο δε θα έμπαινε καν στον τελικό… Σε ό,τι αφορά τα επιλεχθέντα, το πρώτο ντουέτο ήταν εξαιρετικό. Τι βρήκαν στα άλλα δύο, ο Θεός κι η ψυχή τους… Πάντως, λογικά, από δω και πέρα, η Birgitta παίζει μάλλον σε άδειο γήπεδο. Ως πιθανά να την απειλήσουν, θα έδινα τον Eyþór και το χθεσινό ντουέτο. Για να δούμε…

  6. Εκτος απο το Augnabllik, εγω θεωρω πως και ο αποκλεισμος της Γιοχανα ηταν εκπληξη. Θελετε να μου πειτε οτι η Σιλβια ειχε καλυτερο τραγουδι απο τη Γιοχανα ή οτι ηταν καλυτερο απο το Augnablik? Καλα ελεος ρε Ισλανδια. Μπιργκιτα η Μαγκνι για Ισλανδια..

  7. Καθόλου αυτοκαταστροφικοί δεν είναι, είδαν την παρουσίαση (όχι την ερμηνεία) του Augnablik και σωστά το άφησαν εκτός τελικού. Τα τραγούδια που ψηφίστηκαν ήταν όλα τραγουδάκια της σειράς και κατώτερα του Augnablik αλλά ήταν πιο καλοπαρουσιασμένα. Γενικά, με εξαίρεση το τραγούδι του Magni, δεν μου αρέσουν τα τραγούδια του τελικού της Ισλανδίας

  8. Πραγματικά θα ήθελα νά’ξερα τί πίνουν και δεν μας δίνουν οι Ισλανδοί? Αφήνουν έξω το Augnablik και αντ’αυτού περνάνε το Εg Syng που είναι μία βλακεία και μισή, όπως επίσης και το “Vinatta” που είναι βαρετό μέχρι θανάτου. Μόνο το ντουέτο που πέρασε ήταν σχετικά καλό (όχι σαν την Erna βέβαια).
    Το μόνο θετικό είναι ότι πέρασε έστω και με wildcard ο Magni αλλά ειλικρινά δεν νομίζω να κερδίσει.
    Όσο για την Birgitta που λέτε αρκετοί, οκ το τραγούδι της δεν είναι άσχημο αλλά δεν νομίζω να πάει καλά στην Eurovision λόγω έλλειψη πρωτοτυπίας, και η Birgitta δεν είναι πλέον το δροσερό κοριτσάκι που ήταν πριν 10 χρόνια στην Ριγα.

  9. Θα ηθελα να παει με χιλια η Birgitta η ο Magni,κατα τ αλλα φετος η ισλανδια δεν ξερει τι ψηφιζει και φοβαμαι οτι θα επιλεξει κανενα ξενερωτο τραγουδι οπως το 2011

  10. Δεν καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό για το Augnablik, στο στυλ της περσινής συμμετοχής αλλά πολύ πιο αδύναμο και μουσικά και σκηνικά. Από όλα τα τραγούδια της Ισλανδίας, μόνο του Magni βρήκα κάπως πιο ενδιαφέρον (σαφώς όμως κατώτερο από το περσινό του), αλλά δεν νομίζω ότι έχει καμία τύχη αφού πέρασε ως επιλαχών στον τελικό.

  11. Λοιπον το τοπ 7 μου για την Ισλανδια ειναι:
    1. Medal Andana
    2. Ekki Lita Undan
    3. Till pen
    4. Eg A Lif
    5. Lifid Snyst
    6. Vinatta
    7. Eg Syng!
    Με Μπιργκιτα η Μαγνι ειμα ευχαριστημενος

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ