ΕΛΒΕΤΙΑ: Αλλάζουν όνομα και εμφάνιση οι Heilsarmee!

Το συγκρότημα Heilsarmee που επέλεξε το ελβετικό κοινό να τους εκπροσωπήσει στη Eurovision 2013 με το τραγούδι You and me ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της EBU και να αλλάξουν το όνομα του συγκροτήματος καθώς και την εμφάνισή τους επί σκηνής.

Το θέμα πρόεκυψε αμέσως μετά την νίκη τους στον ελβετικό τελικό όταν η ελβετική τηλεόραση απευθύνθηκε επίσημα στην EBU ζητώντας να μάθει κατά πόσο το συγκρότημα μπορεί να λάβει μέρος στη Eurovision με το όνομα Heilsarmee, το οποίο σημαίνει Στρατός Σωτηρίας που είναι μια διεθνής θρησκευτική και φιλανθρωπική οργάνωση, μέλη της οποίας είναι τα μέλη του συγκροτήματος, και κατά πόσο μπορούν να εμφανιστούν στη σκηνή του Malmö με τις επίσημες στολές της οργάνωσης όπως έκαναν στον ελβετικό τελικό.

Η απάντηση της EBU ήταν σαφής: “το τραγούδι που επιλέχτηκε είναι σύμφωνο με τους κανόνες του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Όμως είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη συμμετοχή μπορεί να εμφανιστεί  στο Malmö μόνο εφόσον το συγκρότημα δεν εμφανιστεί με τις επίσημες στολές του Στρατού Σωτηρίας. Επιπλέον το τραγούδι δεν μπορεί να καταχωρηθεί σε συνδυασμό με το όνομα «Στρατός Σωτηρίας» (Heilsarmee)”.

Έτσι το συγκρότημα θα προτείνει στην ελβετική τηλεόραση ένα νέο όνομα και μια διαφορετική εμφάνιση σύμφωνα με τους κανονισμούς της EBU.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε το συγκρότημα στον OGAE Greece και σε σχετική ερώτηση του συντάκτη μας Κρικόρ Κιφορκιάν είχαν απαντήσει: “Διαφωνούμε με την απόφαση της EBU ωστόσο είμαστε σε συνεχής συζητήσεις για να βρεθεί μία λύση. Εμείς δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη χορογραφία ή κάποια ιδιαίτερη σκηνική παρουσία για να στηρίξουμε επί σκηνής τη συμμετοχή μας. Είμαστε αυτοί που είμαστε γι’ αυτό και φοράμε τις επίσημες στολές μας και απλά τραγουδάμε. Εάν αφαιρεθεί όλο αυτό, ολόκληρο το νόημα της συμμετοχής μας έχει αυτόματα εξαφανιστεί. Ζητήσαμε από την EBU να επανεξετάσει το ζήτημα και να γίνει λίγο πιο ελαστική με τους κανονισμούς”.

Τελικά αποφάσισαν να συμμορφωθούν ώστε να μην διακινδυνεύσουν τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

Ολόκληρη τη συνέντευξη τους στον OGAE Greece μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η Ελβετία θα λάβει μέρος στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision στις 16 Μαίου και θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό της βραδιάς, όπως και η Ελλάδα.

Λουκάς Βλαβιανός

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Maresi auto to tragoudi den pirazi d3 an kai htan wraioi einai kalh omada apoti exw katalabi… kai tha diale3oun kt kalo einai to mono tragoudi pou maresi os tr…

  2. πιστευω πως μεχρι τωρα απο τις 6 χωρες που εχουν επιλε3ει κομματια,ειναι το καλυτερο….! μου αρεσει αυτο το τραγουδι γιατι ταυτοχρονα με ηρεμει και με ξεσηκωνει!!!! 12 βα8μοι απο ελλαδα (προσ το παρον) 😛

  3. auto to kommati mexri tora einai to kalitero ma aresi omos kai to ukraine. omos tha iparxoun kai alles xores kai mexri tora pou exo akousi kapoia tragoudia i austria kai i germania exoun foverous ipopsifious. oso gia mas kati mou lei oti isos na stiloume to xirotero tragoudi fetos

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ