ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 2013: Γνωρίστε τους KOZA MOSTRA και τον Αγάθωνα!

Σε συνέχεια της επίσημης ανακοίνωσης των υποψηφίων του Ελληνικού Τελικού 2013, δημοσιεύτηκαν από το MAD TV, τα βιογραφικά των καλλιτεχνών που θα λάβουν μέρος σε αυτόν. Ένα από τα σχήματα του τελικού είναι και οι KOZA MOSTRA και ο Αγάθωνας.

Στο άκουσμα του ονόματος του Αγάθωνα Ιακωβίδη ο λογικός συνειρμός μας οδηγεί στο ρεμπέτικο τραγούδι. Πολύ λογική σκέψη αν αναλογιστεί κανείς την συνέπεια και την τεράστια πορεία του στις μελωδίες που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και που έμελε να γίνουν η σφραγίδα της νεότερης ελληνικής μουσικής, κατά τον Μάνο Χατζιδάκη.

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης είναι αφοσιωμένος στο ρεμπέτικο και δημοτικό τραγούδι. Τα υπηρετεί από το 1973, αρνούμενος πεισματικά να μετακινηθεί σε άλλα δημοφιλέστερα είδη. Έχει εμφανιστεί σε πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα και έχει προσκληθεί για προσωπικές συναυλίες, σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και στις Η.Π.Α

Ο Ηλίας Κόζας δεν χρειάζεται συστάσεις. Βασικός τραγουδιστής των Cabaret Balkan για 3 χρόνια, κοινές εμφανίσεις με τους Άγαμους θύτες για 2 χρόνια καθώς και με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα έχει ήδη συστηθεί με επιτυχία στο κοινό. Φύσει ανήσυχο πνεύμα δεν θα μπορούσε παρά να αναζητήσει ένα πιο προσωπικό όχημα έκφρασης, και όνομα αυτού «Koza Mostra».

Οι KOZA MOSTRA με μόλις ένα χρόνο ενεργού δράσης έχουν ξεσηκώσει το κοινό σε όλη την Ελλάδα. Με περισσότερους από 25 σταθμούς στην καλοκαιρινή περιοδεία και με έναν στην Γαλλία στο φεστιβάλ «La Kumpania» οι KOZA MOSTRA αποτελούν αναμφισβήτητα μια από τις μουσικές εκπλήξεις της χρονιάς!

 Τους KOZA MOSTRA αποτελόυν οι: Ηλίας Κόζας (τραγούδι), Αλέξης Άρχοντης (ντραμς), Στέλιος Σιώμος (κιθάρα), Χρήστος Καλαϊτζόπουλος (ακορντεόν), Βασίλης Ναλμπάντης (τρομπέτα).

[youtube id=”m44Oj7aNhF8″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”O9OM19tCWoc” width=”600″ height=”350″]

44 ΣΧΟΛΙΑ

  1. προτεινω οι φουστιτσες στον τελικο να ειναι πλισε πιο αερατες.ελεος πια ……με την τρελα και την ψευτοκουλτουρα του καθενος.

  2. Οι κόζα μόστρα μου αρέσουν αρκετά..ο συνδυασμός με τον αγαθωνα ομως δε νομίζω ότι είναι και ότι το καλύτερο

  3. Έχουμε δει πολλά group τύπου Κοζα Μόστρα και η αλήθεια είναι πως δεν τα πήγαν και τόσο καλά. Η όλη ιδέα με τον Αγαθωνα δεν μου άρεσει καθόλου.. Αν τυχόν πάνε αυτοί θα γελάσει κόσμος και κοσμάκης.. Δυστυχως.

  4. Χαλια μαυρα… οπως διαβασα και πιο πανω σαν το Μαυροβουνιο 2012 θα ειμαστε! Φανταζομαι Κοζα Μοστρα με φουστιτσες και τον Αγαθωνα καθισμενο σε μια καρεκλα να παιζει μπαγλαμα, απο πισω του ενας γαιδαρος και ο τραγουδιστης να σηκωνει τη φουστα του οπως εκανε και στα βραβεια MAD με τον Δ. Αναστασιαδη! Και με ανησυχει το γεγονος οτι υπαρχουν και υποστηρικτες σε αυτο το κιτσαριο-τσιρκο που μονο Ελλαδα δεν θα θυμιζει οπως θελουν να πιστευουμε για να ”κλεψουν” καποιους ψηφους!

  5. TO ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ!
    ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ!ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ!!!

  6. eiste aparadektoi.pws boreite na krinete xwris na exei vgei kan to tragoudi?ki eksalou egw eimai kai ths gnwmhs na steiloume ena ka8aro ellhniko,na tous deiksoume poioi eimaste rr paidi mou

    • Καταρχην αφου θες ελληνικα γιατι γραφεις στα γκρικλισ και κατα δευτερον δεν θα ειναι καθαρα ελληνικο τραγουδι γιατι οι Κοζα Μοστρα υπηρετουν το βορειοβαλκανικο στυλ τραγουδιου!

      • katarxhn ama den ksereis mh milas.grafw greeklish gt o upologisths m den m epitrepei na grafw sta ellhnika kai kata defteron kai oi ellhnes eimaste apo ta valkania opote den katalavainw to logo pou sxoliazeis etsi afto pou egrapsa

  7. Dn imaste adikoi apla kapioi exoun mperde4i to panigiri me ena europaiko diagonismo tragudiou pu to vlepi olokliri i ifilios..dn katalavenete pos 8a gelasi olokliros o kosmos me afta ta xalia

    • Στα παπάρια μας ρε φίλε! Άμα τους αρέσουμε!Έχουμε και μουσική ιστορία τί να κάνουμε! Πού να καταλάβουνε τί εστί ρεμπέτικο,οι άμπαλοι!Γραφ’τους εκεί που δεν πιάνει η μελάνη!

  8. παιδια με ενα τραγουδι σε στυλ τουρκια 2004,μολδαβια 2005 κ ακομα και τουρκια 2012 τους βλεπω κ ελπιζω ν ειναι..με ενα ε9νικ ανεβαστικο με τρελλα πανω στην σκηνη 9α τους υποστηρι3ω!!!

  9. Mono oi foustes sas piraxan, olo einai athlio, oi koza mostra ao monoi tous isws eixan ena endiaferon, mazi me ton agathwna aisxos, oute teleutaioi ston imiteliko!

  10. Είναι σαν να βλέπω τα ΙΔΙΑ σχόλια με το 2011 Loukas ft Stereo Mike! Τα ΙΔΙΑ και ΙΔΙΑ κάθε χρόνο! ΕΛΕΟΣ! Κράζετε που κράζετε πρωτοτυπήστε λίγο στα σχόλια σας…..
    Πέρυση νομίζεται γίναμε λιγότερο ρεζίλι…
    Αν δεν ακούσουμε το τραγούδι και μετά δεν δούμε την Live εμφάνιση δεν μπορούμε να πούμε τπτ….

    • Συμφωνώ μαζί σου! Τί κλάμα είχε πέσει πάνω απο τη σορό των πιγκουίνων της Πόντε!!!!!!!!!!!!!!Τί τραβήξαμε,που όποιος ”αντιμίλαγε” και δεν αναγνώριζε το μεγαλείο της ”αοιδού” κατονομαζότανε ”άσχετος” ”Ελληνάρας” ”Γραφικός” ”Κιτς” και ”Άμουσος”!!!!!!!!!!!

  11. για καποιο περιεργο λογο εχω πολυ καλο προαισθημα για το ντουετο αυτο… εχω δει και τους κοζα και τον αγαθωνα λαιβ και ενα πιασαρικο μιξ μπαλκαν και ρεμπετικου νομιζω οτι ειναι καλη συνταγη για τελικο… 🙂 ασε που θα εκπροσωπειται η ΕΛΛΗΝΙΚΗ μουσικη και σε καμια περιπτωση δεν θα εχουμε το περσινο ρεζιλι…

  12. Κάθε πρωτοτυπία είναι εξαρχής καταδικασμένη σε δύο μοίρες! Ή θα κάνει μπαμ και θα ξεχωρίσει φτάνοντας ψηλά(2011) ή θα περάσει στο ντούκου και θα πατώσει(2002)…!!!!!!!
    Περιμένουμε το τραγούδι.Αν και θα ήθελα Ελληνικό στίχο και ρεμπέτικο και άμα τους αρέσει!Στο κάτω κάτω το βραβείο δε θα μας κάτσει το Θεό τον ίδιο να στείλουμε οπότε νταξει!Η Νορβηγία έχει 11 τελευταίες θέσεις και πάλι μια χαρά την έχει!Είναι διαγωνισμός πολιτιστικός και όχι σουπερ μάρκετ τραγουδιών.Α θα ψωνίσω απο τη Σουηδία!Μη γίνουμε και ανύπαρκτοι σαν το Αζερμπαϊτζάν!

  13. Οι Koza Mostra μου αρέσουν πάρα πολλοί σαν μουσικοί, ενώ και ο Αγάθωνας είναι καταξιωμένος στο είδος του.
    Περιμένω βέβαια να ακούσω το τραγούδι τους (όπως και των άλλων υποψηφίων) αλλά μέχρι στιγμής μου φαίνονται η πιό ενδιαφέρουσα υποψηφιότητα.
    Τώρα για όσους λένε ότι θα ξεφτιλιστούμε 1) Υπομονή μέχρι να ακούσουμε τα τραγούδια 2) Τα ίδια λέγατε (κάποιοι απο εσάς) και για τον Λούκας (και υποστηρίζατε μανιωδώς το ξενέρωτο τραγουδάκι της Πόντε) όμως το αποτέλεσμα δεν σας δικαίωσε 😀

    • Η αληθεια ειναι οτι δεν μου αρεσε καθολου η συμμετοχη του Λουκα και ακομα και τωρα δεν την θεωρω μια απο τις καλες μας συμμετοχες παρ’ολο που πηρε την 7η θεση ομως παραδεχομαι τον Λουκα και για την ΜΑΓΚΙΑ να παει με ζειμπεκικο και για ολα τα αλλα! Αλλα ακομα και να αποδεχομουνα αυτη τη συμμετοχη, η συγκεκριμενη κατανταει γελεια! Θα περιμενω βεβαια να ακουσω το τραγουδι αλλα ειμαι λιγο προκατηλλημενος επειδη οι Κοζα Μοστρα εχουν ενα αστειο προς γελειο στυλακι και ο Αγαθωνας που καταξιωμενος στο ειδος του δεν πιστευω οτι θα ταιριαξει με ολο το ρεζιλικι των Κοζα Μοστρα! Ασε που το ρεμπετικο ειναι πιο βαρυ και ακουγεται δυσκολοτερα απο ενα μαγκικο ζειμπεκικο που στο κατω κατω ακουγεται σαν δυναμικη μπαλαντα στα αυτια των Ευρωπαιων!

  14. Οι Koza Mostra μόνο ρεζίλι δεν θα μας κάνουν.Είναι καλοί μουσικοί που γράφουν τα τραγούδια τους και έχουν εμφανιστεί σε πολύ ποιοτικές μουσικές σκηνές και με γνωστούς καλλιτέχνες…

    • Σούργελα. Εμφανίζονται με κατι φουστιτσες και χτυπιουνται και ουρλιαζουν σαν ρομπες. Στειλαμε βαλκανικο ηχο και πολυ πιο προσεγμενο με Αλκαιο το 2010. Να μου λειπει μια καρικατουρα κακη επαναληψη. Οχι αλλες λαικουριες και Joke entries. ελεος.

  15. Όχι όχι όχι…! Δεν μπορούμε να πάμε με αυτούς! Φοράνε φούστες σαν κάτι γριουλες…και ο Αγαθωνας τώρα που κολάει με την Eurovision; είναι ρεμπέτης ο άνθρωπος. Ενα στιλ που μόνο Ελλάδα δεν θυμήζει! Βοσνία και Σερβία θυμήζει το όλο στιλ. Απορώ με κάποιους που λένε με αυτό θα δείξουμε στην Ευρώπη κάτι πολύ Ελληνικό.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ