ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Απόψε ο 1ος προκριματικός γύρος!

Απόψε 17 Ιανουαρίου 2013, στις 21:00 ώρα Ελλάδας, θα λάβει χώρα ο 1ος προκριματικός γύρος της εθνικής επιλογής της Φινλανδίας, για την ανάδειξη της συμμετοχής της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision 2013, το λεγόμενο Uuden Musiikin Kilpailu (UMK). Ο πρώτος αυτός προκριματικός, όπως και ο επόμενος που θα γίνει σε μία εβδομάδα, περιλαμβάνει 6 τραγούδια, που θα παρουσιαστούν ζωντανά στο κλαμπ Circus στο Helsinki, ενώπιον κοινού και κριτικής επιτροπής, οι οποίοι στη συνέχεια θα αποφασίσουν με ψηφοφορία 50 – 50%, τα 2 νικητήρια τραγούδια που θα περάσουν στον τελικό της 9ης Φεβρουαρίου αλλά και τα 3 που θα ξαναδιαγωνιθούν στις 31 Ιανουαρίου στο γύρο της 2ης ευκαιρίας. Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι Toni Wirtanen, Redrama, Aija Puurtinen and Tomi Saarinen, ενώ τη βραδιά θα παρουσιάσουν η Anne Lainto και ο Lle Uusivuori. Φιλοξενούμενος καλλιτέχνης στη σκηνή του κλαμπ Circus απόψε θα είναι ο Anssi Kela που θα παρουσιάσει το νέο του τραγούδι Trouble girl.

Στη αποψινή βραδιά διαγωνίζονται οι:

Diandra – Colliding Into You

Iina Salin – Last Night

Ilari Hämäläinen – Sytytä mut vaa

Last Panda – Saturday night forever

Mikael Saari – We should be through

Rautakoura – Ilmalaivalla

Η βραδιά θα μεταδοθεί ζωντανά από το κρατικό κανάλι της Φινλανδίας, YLE, ενώ θα υπάρχει και διαδικτυακη αναμετάδοση από το eurovisiontv, εδώ.

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

[youtube id=”UtrzTv0I-T8″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”AxXmighlzTk” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”CdgVW90NsgI” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”4-046JP9eAc” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”epLRfjTk3hU” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”NxHKcoeLP3U” width=”600″ height=”350″]


4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εντάξει, ο Mikael Saari και το “We should be through” είναι απλά το ιδανικό! Το έχω λατρέψει το κομμάτι! Μακάρι να είναι αυτό που τελικά θα εκπροσωπήσει φέτος την Φιλανδία γιατί την βλέπω 5αδα σίγουρα !!! Μην σας πω και 3αδα!!!! Απλά υπέροχο!!!! Μπράβο!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ