ΔΑΝΙΑ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι! [ακούστε αποσπάσματα]

Όλα έτοιμα φαίνεται να είναι για τον Τελικό της Δανίας, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο, 26 Ιανουαρίου, στην Boxen Arena της πόλης Herning. Όπως είχε ανακοινώσει πριν από μέρες το κανάλι DR, παρουσίασε σήμερα για πρώτη φορά τους υποψήφιους καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους σε ειδική συνέντευξη τύπου. Την παρουσίαση έκαναν οι οι τρεις παρουσιάστριες του Τελικού, Louise Wolff, Lise Rønne και Sofie Lassen-Kahlke.

Τα 10 τραγούδια που θα διεκδικήσουν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν τη Δανία στη γειτονική Σουηδία είναι:

1. Frederikke Vedel – Jeg har hele tiden vidst det (Pernille Georgi, Thomas Reil, Jeppe Reil)
2. Brinck – Human (Niels Brinck)
3. Kate Hall – I am not  alone (Lars Halvor Jensen, Martin Larsson, Michelle Bell, Oscar Holter, Jakke Erixson, Simon Hermansen)
4. Louise Dubiel–  Rejs dig op (Casper Lindstad, Rune Braager, Louise Dubiel)
5. Daze – We Own the Universe (Thomas G:son, Peter Boström)
6. Simone Egeriis –  Awake (Lars Halvor Jensen, Carsten Lindberg)
7.  Jack Rowan featuring  Sam Gray – Invincible (Achmad Darwich, Jack Rowan, Sam Gray)
8. Emmelie de Forest – Only Teardrops (Lise Cabble, Julia Fabrin Jakobsen, Thomas Stengaard)
9. Albin – Beautiful to Me (Brian Risberg Clausen, Mads Haugaard)
10. Mohamed – Unbreakable (Morten Friis, Michael Parsberg, Peter Bjørnskov, Lene Dissing)

Αποσπάσματα των τραγουδιών μπορείτε να ακούσετε εδώ

Μεταξύ των καλλιτεχνών συναντάμε τον εκπρόσωπο της Δανίας στο διαγωνισμό του 2009 Brinck, ενώ μεταξύ των δημιουργών, τους Thomas G:Son και Peter Boström, που κέρδισαν πέρσι ως δημιουργοί του Euphoria, αλλά και την Pernille Georgi, που δεν είναι άλλη από την αδερφή της Susanne Georgi η οποία εκπροσώπησε την Ανδόρρα στο διαγωνισμό του 2009.

Το αποτέλεσμα του Τελικού θα κριθεί σε ποσοστό 50/50 από κοινό και πενταμελή κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από τους Kato, Lis Sørensen, Cutfather, Maria Lucia και Jørgen de Mylius. Αφού παρουσιαστούν και ψηφιστούν και τα 10 τραγούδια, τα 3 με τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα περάσουν στη δεύτερη φάση όπου θα ξαναδιαγωνιστούν μεταξύ τους για το εισιτήριο προς το Malmö.

Το 2009, τη Δανία εκπροσώπησε ο Brinck με το τραγούδι Believe Again, που έγραψε μεταξύ άλλων και ο Ronan Keating, πρώην μέλος των Boyzone και παρουσιαστής της Eurovision 1997. Με 69 βαθμούς, πέρασε 8ο στον Τελικό, όπου και κατέληξε στην 13η θέση με 74 βαθμούς.

[youtube id=”OesaFKUfRSA” width=”600″ height=”350″]

Αλέξανδρος Λιάπης

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα περισσοτερα τραγουδια ειναι πολυ ωραια,θα περιμενω να δω τον τελικο τους για να αποφασισω πιο μ αρεσει πιο πολυ,επισης το τραγουδι του Brinck ειναι πολυ χειροτερο απο αυτο με το οποιο πηγε το 2009

  2. Τα αποσπάσματα ήταν πολύ μικρά και τα τραγούδια ήταν πάνω κάτω του ίδιου στύλ. Δεν ξεχώρισα κάποιο.

  3. mou aresan sxedon ola…ektos tou Brinck pou to brhka to pio adynamo kai safws xeirotero apo thn summetoxh toy to 2009….ksexwrisa kuriws to kommati 10 kai to kommati 8…Perimena dynates summetoxes fetos apo thn Dania giati paizei sxedon entos edras sto Malmo..kai den apogohteuthka….Tha perimenw kai ton teliko tous gia mia pio ksekatharh apopsh……

  4. Emmelie de Forest – Only Teardrops

    Το καλύτερο απο το λίγο που άκουσα και μετα:

    Frederikke Vedel – Jeg har hele tiden vidst det
    Louise Dubiel- Rejs dig op

  5. To 3, το 6 ή το 8. Κυρίως μεταξύ 3 και 8. Αλλά μάλλον θα πάει το 8, καθώς είναι λίγο πιο πρωτότυπο από τα άλλα. Τα 7 και 10 έχουν προσπαθήσει να μιμηθούν τα ευρωπαικά house- dance hits χωρίς να είναι άσχημα, αλλά και χωρίς να έχουν αυτό το κάτι που θα μείνει στον τηλεθεατή.

  6. από τα αποσπάσματα μου άρεσαν τα περισσότερα.. ξεχώρισα δε με σειρά που μου άρεσαν το Still Awake ,το Only Teardrops και το Unbreakable ! θα πρέπει όμως να τα ακούσουμε και ολόκληρα! σύμφωνα με τα πρώτα στοιχήματα (unibet) προηγείται η
    1)Simone – Still Awake με απόδοση 1,30/1
    ακολουθούν 2) Mohamed-Unbreakable και Emmelie de Forest – Only Teradrops με αποδοση 5/1
    και μετά ο Brinck με απόδοση 10/1 !

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ