ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Andrius Pojavis…συνέντευξη στον OGAE Greece!

“Τα όνειρα είναι πολλά και όταν πετυχαίνεις το ένα βρίσκεις ένα καινούργιο!”

Με αφορμή τη συμμετοχή του στη Eurovision 2013 o Andrius Pojavis, εκπρόσωπος της Λιθουανίας στο Malmö με το τραγούδι “Something”, μας παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη μιλώντας για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, τη ζωή και τα όνειρά του.

Συνέντευξη: Λουκάς Βλαβιανός

OGAE Greece: Andrius καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη νίκη σου στον εθνικό τελικό της Λιθουανίας. Πώς ένιωσες όταν ανακοινώθηκε ότι εσύ είσαι ο νικητής και ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες;
Andrius Pojavis: Ένιωσα μεγάλη έκπληξη και χαρά μαζί, αλλά το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν το φαγητό γιατί είχα φάει λίγο, πριν την εμφάνισή μου, και πεινούσα πολύ!

O.G.: Πώς νιώθεις τώρα που ο ενθουσιασμός και η ένταση του τελικού έχουν περάσει;
A.P.: Είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ για το Malmö. Και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τη χρονιά που ξεκινά!

O.G.: Ποιό ήταν το κίνητρό σου γαι να λάβεις μέρος στην εθνική επιλογή και τι περιμένεις να κερδίσεις από τη συμμετοχή σου στη Eurovision;
A.P.: Το κίνητρό μου ήταν η μουσική και δεν περιμένω να κερδίσω κάτι, απλά θέλω να μοιραστώ τη μουσική μου με τον κόσμο.

O.G.: Παρακολουθείς τη Eurovision; Υπάρχει κάποια συμμετοχή της Λιθουανίας που είναι η αγαπημένη σου;
A.P.: Μου άρεσαν οι LTUnited. Το τραγούδι τους “We are the winners” ήταν μια αστεία συμμετοχή.

O.G.: Η Λιθουανία τα τελευταία χρόνια δεν έχει καλά αποτελέσματα στο διαγωνισμό και δεν έχει κερδίσει ποτέ. Πώς νιώθεις, βάσει αυτών των δεδομένων, όσον αφορά τη συμμετοχή σου;
A.P.: Η Λιθουανία είναι μια μικρή χώρα και ο λαός πραγματικά ενώνεται όταν κερδίζει κάποιος. Πιστεύω ότι χρειάζεται ο κόσμος μια νίκη για να νιώσει πιο περήφανος για τον ίδιο του τον ευατό. Θα ήταν υπέροχο να τους κάνω αυτό το δώρο.

O.G.: Έχεις σκεφτεί πώς θα είναι η παρουσίαση του τραγουδιού στο Malmö;
A.P.: Όχι ακόμη. Θα πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις σε συνεργασία με τον παραγωγό της εθνικής επιλογής της χώρας για τη Eurovision.

O.G.: Θα υπάρξουν αλλαγές στο τραγούδι, για παράδειγμα στην ενορχήστρωση, στα φωνητικά, κλπ.;
A.P.: Το “Something” θα παραμείνει ως έχει.

O.G.: Σχεδιάζεις ταξίδια στην Ευρώπη, ίσως και στην Ελλάδα, για την προώθηση της συμμετοχής σου;
A.P.: Ό,τι έχει να κάνει με οικονομικά θέματα δεν εξαρτώνται μόνο από εμένα αλλά θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ όποια ευκαιρία θα μου δοθεί για να παρουσιάσω το τραγούδι μου στην Ευρώπη.

O.G.: Είσαι τραγουδιστής και συνθέτης. Ποιό από τα δύο έχει προτεραιότητα στη ζωή σου;
A.P.: Μια ζωή γεμάτη με μουσική είναι η προτεραιότητά μου.

O.G.: Που εμφανίστηκες ζωντανά στο κοινό για πρώτη φορά και πως ένιωσες;
A.P.: Ήταν πολλά χρόνια πριν. Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς το συναίσθημα αλλά πιστεύω ότι ενθουσιάστηκα γιατί έτσι  ξεκίνησε η πορεία μου σε αυτό το ποτάμι της μουσικής…

O.G.: Τι θυμάσαι από τα σχολικά σου χρόνια με τους “No Hero”; (Συγκρότημα μέλος του οποίου ήταν ο Andrius Pojavis)
A.P.: Θυμάμαι την κιθάρα που μου έφερε ο κολλητός μου από το Κάουνας την οποία έβαψα από μαύρο σε ανοιχτό πράσινο. Το να παίζω μουσική μαζί τους ήταν ότι καλύτερο υπήρχε για μένα τότε.

O.G.: Ποιοί είναι οι αγαπημένοι σου καλλιτέχνες και η μουσική που σου αρέσει να ακούς και να παίζεις;
A.P.: Υπήρχε περίοδος που άκουγα πολλούς δίσκους και πολλά είδη μουσικής, αλλά αυτή την περίοδο επικεντρώνομαι στη μουσική μου. Προσπαθώ να επικοινωνήσω περισσότερο με τον ευατό μου.

O.G.: Ποιά ήταν μέχρι τώρα η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή για τον Andrius Pojavis;
A.P.: Οι στιγμές που ζω τώρα είναι σίγουρα από τις καλύτερες και είμαι πολύ χαρούμενος και ελπίζω πολύς κόσμος να ακούσει και να απολαύσει τη μουσική μου, αλλά υπήρξαν και άλλες πολύ ευχάριστες στιγμές στη ζωή μου. Η χειρότερη; Πρέπει να σκεφτώ πολύ  για αυτό!

O.G.: Έχεις σπουδάσει Ιστορία. Έχουν επηρεάσει οι σπουδές σου τη ζωή σου;
A.P.: Εντελώς, καθώς μου πρόσφεραν καινούργια οπτική σε σχέση με τον κύκλο της ζωής!

O.G.: Πως βλέπεις το μέλλον σου και ποιο είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο;
A.P.: Δεν μπορώ να δω τόσο μακριά! Τα όνειρα είναι πάντοτε πολλά και όταν ένα γίνεται πραγματικότητα βρίσκεις ένα καινούργιο…δεν υπάρχει ένα μεγαλύτερο όνειρο, αλλά θα ήθελα να συνεχίσω να γράφω μουσική και να τραγουδάω για τον κόσμο.

O.G.: Ποιό είναι το μήνυμά σου για τα μέλη και τους φίλους του OGAE Greece;
A.P.: Πρέπει να σας πω “κάτι”…να είστε ευτυχισμένοι και να χαμογελάτε κάθε μέρα. Να αγαπάτε το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, να απολαμβάνετε και να μοιράζεστε τη μουσική.

[youtube id=”dG9RipaLIvs” width=”600″ height=”350″]

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εμένα μου άρεσε το τραγούδι πάρα πολύ, και τον βρήκα συμπαθέστατο παρά το πραγματάκι που έκανε με τα φρύδια του στον εθνικό τελικό. Νομίζω πως άξιζε κάτι καλύτερο!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ