ΙΤΑΛΙΑ: San Remo Festival 2013…όσα θέλετε να ξέρετε!

Το 63ο ετήσιο φεστιβάλ τραγουδιού του San Remo θα πραγματοποιηθεί στην όμορφη ιταλική πόλη των λουλουδιών από 12 έως 16 Φεβρουαρίου στο Ariston Teatro. 5 βραδιές γεμάτες με ιταλική μουσική από ερμηνευτές καταξιωμένους στη χώρα τους αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους τραγουδιστές που θέλουν να κατακτήσουν την ιταλική και όχι μόνο μουσική σκηνή.

Την πρώτη βραδιά οι 7 καλλιτέχνες της κατηγορίας των καταξιωμένων ερμηνευτών θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους. Τη δεύτερη βραδιά θα ακούσουμε τους υπόλοιπους 7 μαζί με τους 4 από την κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων. Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου θα ανέβουν στη σκηνή όλοι της κατηγορίας των έμπειρων μαζί με τους υπόλοιπους 4 της κατηγορίας των πρωτοεμφανιζόμενων. Για πρώτη φορά οι καταξιωμένοι ερμηνευτές θα παρουσιάσουν 2 τραγούδια ο καθένας.

Στις 15 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο τελικός των νέων καλλιτεχνών, με τους έμπειρους να ερμηνεύουν μεγάλες επιτυχίες του φεστιβάλ του παρελθόντος σε ένα αφιέρωμα με τίτλο SanRemo History.

Το φεστιβάλ του San Remo θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου οπότε και επιτροπή, τηλεοπτικό κοινό και κοινό του θεάτρου θα επιλέξουν το νικητή και ίσως, όπως συνέβη τα 2 τελευταία χρόνια, ανακοινωθεί και ο εκπρόσωπος της Ιταλίας στη Eurovision 2013.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην κατηγορία των καταξιωμένων ερμηνευτών και οι τίτλοι των τραγουδιών τους είναι:

1. Almamegretta –  Mamma non lo sa και Onda che vai
2. AnnalisaNon so ballare και Scintille
3. ChiaraL’esperienza dell’amore και Il futuro che sarà
4. Daniele Silvestri A bocca chiusa και Il bisogno di te
5. Elio e le storie teseDannati forever και La canzone mononota
6. Malika AyaneNiente και E se poi
7. Marco MengoniBellissimo και L’essenziale
8. Maria NazionaleQuando non parlo και E’ colpa mia
9. Marta sui tubiDispari και Vorrei
10. Max Gazze’ –  Sotto casa και I tuoi maledettisimi impegni
11. ModàCome l’acqua dentro il mare και Se si potesse non morire
12. Raphael GualazziSai (ci basta un sogno) και Senza ritegno
13. Simona Molinari & Peter CincottiDr. Jekyll and Mr. Hide και La felicità
14. Simone Cristicchi Mi manchi και La prima volta

Οι Elio e le storie tese είχαν κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο φεστιβάλ το 1996 και οι Modà το 2011, ενώ ο Marco Mengoni ήρθε τρίτος το 2010. Στο φεστιβάλ το 2007 η Simone Cristicchi ήταν η μεγάλη νικήτρια με το τραγούδι Ti regalerò una rosa. Στο San Remo επιστρέφει και ο Raphael Gualazzi που το 2011 επικράτησε στην κατηγορία των νέων ερμηνευτών και επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει την Ιταλία στη Eurovision, κατακτώντας στη Γερμανία τη 2η θέση με το τραγούδι Madness of love, στην επιστροφή της χώρας στο διαγωνισμό. Η Maria Nazionale συμμετείχε στην μεγάλη παγκόσμια κινηματογραφική επιτυχία του ιταλικού κινηματογράφου Gomorra.

Στην κατηγορία των νέων καλλιτεχνών θα λάβουν μέρος οι εξής (πατώντας στον τίτλο μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια):

1. Andrea Nardinocchi – Storia impossibile
2. Antonio Maggio – Mi servirebbe sapere
3. Blastema – Dietro l’intima ragione
4. Il Cile – Le parole non servono più
5. Ilaria Porceddu – In equilibrio
6. Irene Ghiotto – Baciami?
7. Renzo Rubino – Il Postino
8. Paolo Simoni – Le parole

Η Irene Ghiotto και ο Renzo Rubino ήταν οι νικητές διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στο San Remo ενώ οι υπόλοιποι 6 επιλέχτηκαν μέσω των ζωντανών ακροάσεων που έγιναν στις 30 Νοεμβρίου από επιτροπή μουσικών του φεστιβάλ, την οποία αποτελούσαν οι Mauro Pagani, Sandra Bemporad, Andrea Guerra, Massimo Martelli και Stefano Senardi.

Λουκάς Βλαβιανός

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ