ΚΡΟΑΤΙΑ: 60 τα υποψήφια τραγούδια!

Τις 60 έφτασαν οι συμμετοχές που έχει ήδη συγκεντρώσει η κρατική τηλεόραση της Κροατίας HRT και από τις οποίες θα επιλεγεί εκείνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Σουηδία, τον ερχόμενο Μάιο.

Όπως αναφέρει η έγκριτη ιστοσελίδα esctoday.com ανάμεσα στα ονόματα των συνθετών που υπογράφουν τα υποψήφια τραγούδια της Κροατίας βρίσκουμε αυτά των Franko Krajcar, Petar Beluhan, Marko Tomasović, Rajko Suhadolčan, Andrej Babić, Duško Rapotec-Uta, Željko Barba, Miroslav Buljan και Željan Klašterka.

Η Κροατία επιλέγει φέτος τη λύση της απευθείας ανάθεσης για την επιλογή τραγουδιού και καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στο Malmö. Μια επιτροπή -που την απαρτίζουν οι Velimir Đuretić, Nikša Bratoš , Ante Pecotić, Vesna Karuza και Mojmir Čačija- θα αξιολογήσει όλα τα τραγούδια που έχουν υποβληθεί και το νικητήριου, καθώς και το όνομα του καλλιτέχνη που θα το ερμηνεύσει, θα ανακοινωθούν περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το HRT, προσανατολίζεται σε ένα ποπ ρυθμικό τραγούδι με στοιχεία παραδοσιακής δαλματική μουσικής Klapa.

Βασίλης Τερζόπουλος

[youtube id=”QzdI4yuqwzY” width=”600″ height=”350″]

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενδιαφέρον το στυλ που ετοιμάζουν!Θα θελα μια νίκη προς τα δω κάτω…..Η Κροατία είναι μια καλή ιδέα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Αυτή η Ιστοσελίδα σφυρίζει κλέφτικα για την Ελληνική συμμετοχή. Η Ελλάδα μας καίει τώρα παίδες και όχι όλοι οι άκυροι.

    • Βρε παιδια μη λεμε τα ιδια συνεχεια,οταν εχουν καποιο νεο θα μας ενημερωσουν!Αν δεν ξερουν τιποτα τι να μας πουν?

      • Να κουβεντιάζεις με ανόητους είναι σαν ν’ ανάβεις δάδα για τους τυφλούς…
        Pierre Claude Boiste
        Kαι αντε γεια

      • Άντε γεια .. και καλή επιτυχία στο αυγολέμονο … ξινή και άντε γεια εθισμένο και δήθεν… Σ’άρεσε ;;;
        Μάθε να φέρεσαι… και να διαβάσεις καμιά Κατεύθυνση, για να περάσεις πουθενά και να μη χρειαστεί να δώσεις για 10η φορά ..!!! Που θα μου πιάσεις και τον Boiste .. Ανιστόρητο ..!!!

      • Και μετα λενε γιατι σε καιρο κρισης οι ψυχιατροι πλουτιζουν ακομα…απο το site του OGAE βγαζουν πελατολογιο!!Και τουλαχιστον γκουγκλαρες το ονομα του και εμαθες και κατι…δεν νομιζω να με ξερεις και απο χτες για να με χαρακτηριζεις,οποτε μαθε πρωτα να φερεσαι εσυ και μετα ελα να μας βρεις!Ρε με το καθε κομπλεξικο εδω μεσα!Πισω απο το πληκτρολογιο γ***τε και δερνετε ε?Γατακια…

      • Πόσα παίρνεις το μήνα για να το κωλοβαράς ..;;;
        Που είσαι .. να ρθω να σε βρω ,, αφού με κάλεσες… να δεις πως γαμούν και δέρνουν, όπως λες… ΑΑΑ… και να μην ξεχάσω .. δε σε ξέρω κι από χθες .. εδώ και κανένα χρόνο βλέπω τις μαλακίες σου στον ogae ..!!! Και έχεις και γούστο .. οTooji με το Stay πρώτος βγήκε .. από το τέλος … Άντε ρε loser .. το σκασμό .. ΑΝ δεν είσαι επαΐων του θέματος, παράτα τα .. κι άντε για τα βλάχικα ..!!!

    • Κλασσική περίπτωση ιδιωτίας αποτελείται αγαπητέ greekfan4ever! Δυστυχώς η ιστοσελίδα του ogae Greece απευθύνεται σε νοήμοντα όντα

  3. Η Κροατία στέλνει καλές συμμετοχές τις περισσότερες φορές, κατά την γνώμη μου.

    Και όντως τι να μας πουν από την στιγμή που δεν έχει προκύψει τίποτα?Κάθε Ogae αναφέρει σχεδόν τα ίδια άρθρα στην γλώσσα του το καθένα, αν προκύψει κάτι θα μας το πουν.

  4. Από τις αγαπημένες μου χωρες στον διαγωνισμό η βαθμολογία μου απο το 2005 για καθε συμμετοχή ειναι

    2005:4/10
    2006:8/10
    2007:9/10
    2008:7/10
    2009·8/10
    2010:9/10
    2011:8/10
    2012:8/10
    Μέσος όρος=7.6/10

    • Εγκυρες πληροφοριες αναφερουν οτι ο Στοκσελιους,ο Σαντ,η Καρολα και η ΒΕΡΚΑ ΣΕΡΝΤΟΥΣΚΑ(ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΓΕ) ΕΧΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ “ΟΜΟΡΦΑ” ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΥΜΑΝ ΚΑΙ ΙΚΕΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙ.Ο ΛΟΓΚΑΝ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΟΛΝΤ ΜΙ…..ΜΙΑΟΥ.ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΕΚ ΔΕΞΙΟΥ ΣΧΟΙΝΙΟΥ ΤΗΣ ΣΕΡΤΑΜΠ,Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΤΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ “ΚΟΨΕ ΜΟΥ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΧΩΣΕ ΜΕ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ”.

  5. Φέτος περιμένω την Κροατία να μπει στην δεκάδα ύστερα από 12 χρόνια,με τραγούδι παραδοσιακό ως προς την μουσική εννοώ την Klapa, και πραγματικά εύχομαι να μας διασκεδάσουν.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ