EUROVISION 2013: Στις 17 Ιανουαρίου η κλήρωση των Ημιτελικών

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της EBU στο esctoday.com, η κλήρωση για τους δύο Ημιτελικούς της Eurovision 2013 θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιανουαρίου 2013, στο “Old City Hall” του Malmö στις 13:00 (ώρα Ελλάδος).

Η κλήρωση αυτή θα καθορίσει ποιες θα είναι οι χώρες του κάθε Ημιτελικού καθώς και ποιες Big5 χώρες θα ψηφίσουν σε ποιους Ημιτελικούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, δεν θα χρειαστεί να γίνει κάποια κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης των χωρών του διαγωνισμού καθώς τόσο για τους 2 Ημιτελικούς όσο και για τον μεγάλο Τελικό, το SVT καλείται να αποφασίσει σε ποια σειρά θα εμφανισθεί η κάθε χώρα.

Κιφορκιάν Κρικόρ

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εάν προκριθούν όλες οι Σκανδιναβικές που αναφέρεις (πλην της Σουηδίας που είναι ήδη τελικό) δεν αποκλείεται να το δούμε αυτό!!

    • Kala re paidi moy kanenas dimosiografos den toys ekane ayth tin poniri erwtisi sxetika me ta noymera???Episis isxyei ayto poy mporei na ginei dld pws kapoies xwres exoyn skopo meso xrimatikis enalagis na exasfalisoyn 8eseis sto imiteliko kai teliko ???

  2. και καλά οι παραγωγοί του διαγωνισμού θα επιλέξουν τη σειρά εμφάνισης ανάλογα με το είδος των τραγουδιών για να μη συμπέσουν! με δημοκρατικές διαδικασίες όπως στο melodifestivalen !!! χοχοχο! ενημερωτικά στη eurovision junior που 10 χρόνια γίνεται αυτό η Ελλαδα τις τρεις πρώτες χρονιές εμφανίστηκε πρώτη!

    • Στη Eurovision Junior αφενός δεν γινόταν αυτό, αφετέρου τα πρώτα χρόνια γινόταν κανονική κλήρωση. Απλά από το 2008 και μετά οι χώρες χωρίζονταν σε ομάδες ανάλογα με το ύφος του τραγουδιού που έστελναν (μία ομάδα για τις θέσεις 1 έως 5, δεύτερη για τις θέσεις 6 έως 10 κλπ), ώστε να μην συμπέσουν στη σειρά πολλα τραγούδια του ίδιου ύφους (πχ όλες οι μπαλάντες).

      • thumamai tin commentator pou eixame steilei stin eurovision junior 2005 na leei xaraktiristika “otan mas eipan oti tha emfanistoume pali prwtoi nomizame oti mas kanoun plaka…” alla anw sumfwnoume sto oti kanenas den kerdise apo tin thesi kai mono!

  3. εεεμ εμεις απο που μπορουμε (αν μπορουμε)να δουμε την κληρωση των ημιτελικων?….τεσπα πλεον πιστευω πως η eurovision εχει καταντησει ενας αντιδημοκρατικος διαγωνισμος…δν καταλαβα,γιατι πρεπει ντε κι καλα να αποφασιζει το SVT την σειρα που 8α εμφανιστουν οι χωρες? υποτει8εται για να μην συμπεσουν τραγουδια του ιδιου μουσικου στυλ?βλακεις!βλακειες!ΒΛΑΚΕΙΕΣ!!!! ολα αυτα γινονται σιγουρα για να χει τοσο η διωργανωτρια χωρα οσο κι οι γειτονικες της χωρες μια απο της τελευταιες 9εσεις εμφανισης την βραδια του τελικου κι των ημιτελικων,και ναι συμφωνω πως ΑΝ προκρι8ουν ολες οι σκανδιναβηκες χωρες στον τελικο,8α εμφανιστουν καπως ετσι…26.σουηδια,25.νορβηγια,24.φινλανδια,23.δανια,22.ισλανδια…..και ερωτω το ε3ις: ας πουμε οτι στον τελικο εχουν προσκρι8ει ολες κι ολες 4μπαλαντες,εκεινη της πχ νορβηγιας,κυπρου,ισπανιας κι αζερμαιζταν…γιατι δηλαδη να ειναι 25η η μπαλαντα απο την νορβηγια και 2η εκεινη της κυπρου ?..αφου κι οι δυο μπαλαντες ειναι… αλλα βεβαια επειδη ο διαγωνισμο ειναι στην σουηδια φετος,οι σουηδοι 8α προτιμησουν να βαλουν 25ο το τραγουδι της γειτονισσας νορβηγιας και 2ο το τραγουδι της κυπρο(παρολο που 9α ναι και τα δυο του ιδιου στυλ)τεσπα….απλα εγω προσωπικα ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑ8ΟΛΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΙ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ ΑΔΙΚΗ!!!μια χαρα ειμασταν τοσα χρονια….που ολα τα αποφασιζε η “8εα”τυχη… 😉

    • Eμείς κρίνουμε τα πράγματα από τη σκοπιά των φαν, αλλά τα πολλά εκατομμύρια των τηλεθεατών που παρακολουθούν τον διαγωνισμό είναι απλός κόσμος που ουδόλως τον ενδιαφέρει το πως καθορίστηκε σειρά εμφάνισης, αλλά θέλει απλά να παρακολουθήσει ένα προιόν τηλεοπτικά ενδιαφέρον και με κορύφωση στην εξέλιξη του. Από τηλεοπτική και εμπορική σκοπιά επομένως σωστά πράττουν οι Σουηδοί.
      Μήπως και στους τελικούς πολλών αθλημάτων, και ειδικά αυτών που έχουν καλλιτεχνικά στοιχεία, δεν βλέπουμε τα φαβορί με τις καλύτερες βαθολογίες ή επιδόσεις να διαγωνίζονται στο τέλος (καταδύσεις, πατινάζ κλπ) ή στο στίβο και την κολύμβηση αυτοί με τους καλύτερους χρόνους να μπαίνουν στις πιο ευνοικές διαδρομές;

      • φυσικά Μάριε αλλά αγνοείς κάτι μάλλον που μπορεί να μην το ξέρεις! στο καλλιτεχνικό πατινάζ οι αθλητές έχουν προκριματικούς (η σειρα με κλήρωση) και βάσει της βαθμολογίας που πάιρνουν διαγωνίζονται στον τελικό ξεκινώντας από αυτόν με την μικρότερη βαθμολογία σε γκρουπ τον 6 , μεχρι να φτασουμε στο γκρουπ εκείνων που έχουν πάρει τη μεγαλύτερη βαθμολογία στα προκριματικά! και ανάλογα στις καταδύσεις .. όσο στο στίβο από τους προκριματικούς γίνεται κλήρωση για την σειρα των αθλητών και όχι από πλευράς ονόματος αυθαίρετα.. και άκόμα και στον τελικό υπάρχει σχέδιο για τα κουλουάρ (ταχυτητα , αντοχή) και τις θέσεις (άλματα , ρίψεις)..κανείς δεν έχει ευνοική διαχείριση και ουτε τοποθετείται αυθαίρετα με το έτσι θέλω κάπου.. και στη κολύμβηση βάσει χρόνου προκρίσης (από προκριματκούς, ημιτελικούς ) και όχι γιατί είναι “το όνομα” .. μην λέμε ότι θέλουμε.. η EUROVISION δεν μπορεί να συγκριθεί με τον αθλητισμό.. και ούτε μπορούν οι παραγωγοί να αποφασίσουν από μόνοι τους ποιο τραγούδι είναι φαβορί και ποιο όχι! που θα βασιστούν? στα στοιχήματα? (ναι καλα..) στα polls (ναι καλα..).. οπότε το πιο δημοκρατικό ήταν , είναι και θα είναι η κλήρωση — αν και για μένα η σειρά εμφάνισης δε παίζει κάποιο ρόλο.. απλά για να έχουμε να λέμε και μην μας κοροίδευουν…

  4. th seira emfanhshs dn nomizw oti 8a mpei 26 sweden 25 norway 24 finland 23 denmark 22 iceland alla kapws mperdemenh me kana 2 3 alles vories gia na mhn fainetai h geitonia px
    19 uk 20 danmark 21 iceland 22 estonia 23 norway 24 finland 25 russia 26 sweden

  5. Καταρχάς πεδία ήδη απο τον διαγωνισμο το 2010 και του 2011 αποδείχθηκε οτι η άρθρα εμφάνισης δεν έπαιζε ρόλο λογω του οτι η ψηφοφορία ξεκινούσε απο την αρχή του σόου άρα δεν είχε νόημα να σας θυμίσω οτι το2010 το αζερμπαιτζαν εμφανίστηκε 1ο και πολλοι έλεγαν πως την πάτησε ! Έλα ομως που βγήκε 5ο!
    Τωρα τα πραγματα ειναι διαφορετικά οτι για την σειρα εμφάνισης δεν προκειται να μπουν όλες οι σκανδιναβικες δίπλα η μια στην αλλη διοτι θα τις κραξουν ! Το πιο ποια να θα ήταν πχ
    Νορβηγία 5η
    Δανία 13η
    Σουηδία 17η
    Φινλανδία 1η
    Ισλανδια 22η
    Αλλα και πάλι δεν νομίζω να προκριθούν όλες διοτι αν θυμάστε το 2007 στην Φινλανδία δεν προκρίθηκε ούτε η Δανία ούτε η Νορβηγία ούτε η ισλανδια!μονο η Σουηδία ήταν τελικό λογω του οτι παλια στον τελικό της επόμενα χρονιάς περναγαν απευθείας οι πρώτα 10 της προηγούμενης !
    Επίσης στο όσλο το 2010 η Φινλανδία και η Σουηδία δεν προκρίθηκαν !

    Άρα το πιο λογικό ειναι πως θα μείνει έστω και 1 εκτός
    Παντως στα στοιχήματα για φέτος παίζουν μεταξυ αυτών των χωρών

    1. Ισλανδια
    2. Ουκρανία
    3. Αρμενία
    4. Σκοπια
    5. Γεωργία

    Δηλαδη χωρες πιυ δεν εχουν κερδίσει !

  6. Ρε καλά κάνανε οι Τούρκοι και φύγανε!Αν υπάρξει αντίδραση ίσως αλλάξει και κάτι.Είχαμε το ίδιο πρόβλημα με τους Τούρκους!
    ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ!!!!!!
    Τώρα και το SVT που νομίζει τη γιουροβίζιον μαγαζί του!
    Γι’αυτό δεν έπρεπε να νικήσει ποτέ η Σουηδία!Γι’αυτό δε χάρηκα ποτέ με την περσινή νίκη της Λορίν με τους 372 ”αντικειμενικότατους” βαθμούς!Έλεος!Όχι και πιο πολλά 12άρια απο το Ρύμπακ!Την απέκλεισαν και το 2010 για τα μάτια του κόσμου..και εντελώς τυχαίως τριάδα μετά και με σκουπίδια!
    Γιατί είναι παράγοντες εκεί στην EBU και την έχουνε δει ιδιοκτήτες του διαγωνισμού!
    Καλό θα είναι να μην ξαναπάει ο διαγωνισμός στη Σουηδία!!!

    • To αν άξιζε τη νίκη το Euphoria και με τόσα 12αρια, το είδαμε από την πορεία που ακολούθησε κατόπιν σε όλη την Ευρώπη (και στη Μ. Βρεατανία). Ο Ρύμπακ ούτε το ένα πέμπτο του airplay δεν μπόρεσε να έχει τότε.

  7. an oti kanoun to kanoun me sinesi kai orthologismo i fetini eurovision tha einai aksexasti (me tin kali ennoia)… opws to melodifestivalen pou einai kathe xrono apsogo
    an kanoun auta pou diavasa pio panw pali tha einai aksexasti, me tn arnitiki ennoia
    as efxithoume na ginei to prwto

  8. Το αποτέλεσμα θα δείξει. Αν πετύχουν να φτιάξουν έναν διαγωνισμό που θα κορυφωνει το ενδιαφέρον και θα κρατά το θεατή να τον παρακολουθήσει, τότε πολύ καλώς θα έχουν κάνει. Ξαναλέω ότι οι κληρώσεις είναι “ψιλά γράμματα” που δεν ενδιαφέρουν τον μέσο τηλεθεατή.

  9. Θα μπορούσαν πολύ απλά να έκαναν το εξής: όταν τελειώσουν οι ημιτελικοί και θα ξέρουμε ποιοί είναι οι 26 φιναλίστ, να έλεγε το εκάστοτε κρατικό κανάλι ότι ασπούμε έχουμε 10 μπαλάντες, 8 ποπ και 8 έθνικ και θα αποφάσιζαν στις θέσεις 1, 3, 7, 9, 14 κλπ να μπουν οι μπαλάντες, στις θέσεις 2, 5, 10 κλπ τα ποπ και στις υπόλοιπες τα έθνικ. Έκτοτε, να χωριστούν τα τραγούδια σε μπωλ (ανάλογα με το στύλ τους) και να γινόταν κλήρωση παίρνοντας τις θέσεις που αναλογούν στα κάθε μπωλ. Είναι ότι πιο δίκαιο μπόρω να σκεφτώ εάν δεν αλλάξει η απόφαση της ΕΒU. Επίσης οι θέσεις να χωριστούν σε γκρουπ, δηλαδή να ξέρουμε ότι το γκρουπ 1 θα είναι οι θέσεις 1,5,7,12,17 κλπ, το γκρουπ 2 οι θέσεις 2,6,9,15 κλπ. Να γίνονται δηλαδή τα γκρουπ ανάλογα με τα πόσα είδη τραγουδιών έχουμε και να αποφασίζονται οι θέσεις. Ακολούθως να γίνεται πάλι κλήρωση και οι μπαλάντες να παίρνουν το γκρουπ 1 και ούτω καθεξής. Το ίδιο να ισχύει και στους ημιτελικούς!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ