Η Eurovision 2012 στα 10 κορυφαία προγράμματα της χρονιάς!

Το 2012 φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, αφού σε ελάχιστες ημέρες αναμένεται η έλευση του νέου έτους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι τελευταίες αυτές μέρες αποτελούν ευκαιρία για ανασκόπηση των γεγονότων και των δεδομένων που προέκυψαν κατά τη χρονιά που φεύγει, σε όλα τα επίπεδα. Από την “παράδοση” αυτή δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει η τηλεόραση, μέσο ενημέρωσης, αλλά και ψυχαγωγίας, το οποίο αποδεικνύεται σύμμαχος στην ανθρώπινη καθημερινότητα, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα σκληρή.

Έτσι, ακολουθώντας μια συνήθεια ετών, οι τηλεοπτικοί συντάκτες δημοισειύουν κάθε χρόνο τη λίστα με τις δέκα κορυφαίες τηλεποτικές στιγμές της σεζόν που πέρασε, με γνώμονα τις επίσημες μετρήσεις τηλεθέασης που κατεγράφησαν κατά την προβολή τους.  Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του zappit.gr, αλλά και άλλων έντυπων μέσων, ο κατάλογος με τις 10 δημοφιλέστερες εκπομπές για το 2012 έχει ως εξής:

10. Κλινική Περίπτωση (46,5%) – 2,229,000 τηλεθεατές (Mega)
9. Master Chef Junior (43,2%) – 2,248,000 τηλεθεατές (Mega)
8. Με λένε Βαγγέλη (45,5%) – 2,327,000 τηλεθεατές (Mega)
7. Eurovision 2012 Τελικός (59,8%) – 2,437,000 τηλεθεατές (NET)
6. Πίσω στο Σπίτι (48,9%) – 2,445,000 τηλεθεατές (Mega)
5. Έκτακτο γεγονός MEGA: Δηλώσεις Βενιζέλου για την τηλεδιάσκεψη (47,8%) – 2,492,000 τηλεθεατές (Mega)
4. Euro 2012 Γερμανία – Ελλάδα (60,1%) – 2,513,000 τηλεθεατές (NET)
3. Αλ Τσαντίρι Νιουζ (52,6%) – 2,569,000 τηλεθεατές (Alpha)
2. Οι Βασιλιάδες (51%) – 2,664,000 τηλεθεατές (Mega)
1. Η ζωή της άλλης – Τελευταίο επεισόδιο (65,2%) – 3,077,000 τηλεθεατές (Mega)

Όπως διαπιστώνουμε, στην 7η θέση της παραπάνω λίστας βρίσκεται ο τελικός του διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision 2012, η προβολή του οποίου σημείωσε ποσοστά τηλεθέασης 59,8%, που αντιστοιχούν σε 2.437.000 τηλεθεατών! Για τον αγαπημένο μουσικό θεσμό της Ευρώπης, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάται στην αντίστοιχη λίστα, καθώς στην Ελλάδα κατέχει εδώ και πολλά χρόνια μια θέση στο ΤΟΡ 10 των εκπομπών με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, ενώ αποτελεί σταθερά ένα εκ των πλέον εμπορικών προγραμμάτων της δημόσιας τηλεόρασης.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η Eurovision σημαίνει ακόμα και σήμερα πολλά για τους Έλληνες τηλεθεατές, οι οποίοι κάθε χρόνο “αγκαλιάζουν” τον διαγωνισμό αυτό, χαρίζοντάς του υψηλότατα μερίδια τηλεθέασης και χρίζοντάς το ένα από τα περιζήτητα προγράμματα ολόκληρης της ελληνικής τηλεόρασης. Κλείνοντας, ας ευχηθούμε η αγάπη αυτή προς τον θεσμό να παραμείνει ζωντανή και δυνατή και για το 2013, αλλά και για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, ώστε να απολαμβάνουμε όλοι τη χαρά της συμμετοχής στη μεγαλύτερη μουσική διοργάνωση της Υφηλίου.

Καλή τηλεοπτική και… eurovision-ική χρονιά!!!

Θανάσης Νάκος

 

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πεσμένο το ποσοστό σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά ακόμη και τώρα είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τις περισσότερες χώρες στην Ευρώπη.

  2. Πιό sexy γυναίκα ήταν σίγουρα η δικιά μας η Ελευθερία, τώρα για άντρες ας μιλήσουν οι γυναίκες του site 😛

  3. Αν και 7η, στους τηλεθεατές έδειξε ότι είναι στ’αλήθεια ένα σπουδαίο ψυχαγωγικό πρόγραμμα,άρα βλέπουμε για ποιό λόγο δεν πρέπει να αποχωρήσει η χώρα μας απ’τον διαγωνισμό,διότι αν συμβεί,στο μέλλον,θα είναι επίπονο για την ΕΡΤ γιατί στην ουσία μόνο με την EUROVISION περνάει πάνω απ’όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα ΌΠΩΣ επίσης και ο μέσος όρος της εβδομαδας που μεταδίδεται η εν λόγω εκπομπή είναι κι αυτός διψήφιος, για αυτό το επίτευγμα χρειάζεται να της πούμε ένα μεγάλο ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ,για αυτή την προσπάθεια που καταβάλουν τα μέλη της εδώ και 41-42 χρόνια(περίπου απ’τις αρχές της δεκαετίας του 1970 )για να βγει στον αέρα γεμάτο θετική ένταση, ενέργεια και πανέτοιμο για προσφορά ψυχαγωγίας στον κόσμο όλο,ΚΑΛΉ ΧΡΌΝΙΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΚΑΡΔΙΆ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙ ΣΒΉΣΕΙ ΠΌΤΕ ΑΠ’ΤΗΝ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΑΥΤΉ Η Euro-ΦΛΌΓΑ!

  4. 80% κάνει ανά διαστήματα, στην ελληνική συμμετοχή, στην κυπριακή, γενικά δεν είναι τόσο ψηλά καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Από τα προγράμματα που είναι πιο πάνω πάντως, προτιμώ 1000 φορές Eurovision

  5. πιστευω οτι η ελευθερια ηταν η πιο σεξυ γυναικα της eurovision αλλα το βρακι το χρυσο τι το ηθελε και το κοντο το φορεμα την κυριακη στο your face sound familiar ηταν θεα δν φενοταν το βρακι αλλα ουτε και τπτ αλλο μπραβοο ελευθερια σινεχησε ετσι και πολυ συντομα σε βλεπω με ενα καλο παιδι και εγω κουμπαρος και νονος!!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ:οποιος σχολιασει θα φαει γερο βρησηδει και θα τον κλαιει η μανα του οοκ????????????????????????
    και τελος ολοι σε αυτη την σελιδα αχρηστοι!! φιλακια πολλα τζεσσικαααααααα <3 <3 😛 😛 :* 🙂

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ