EUROVISION 2013: Αλλαγές στις πρόβες των χωρών στο Malmö!

Η EBU ανακοίνωσε σήμερα μια σειρά αλλαγών που σχετίζονται με το πρόγραμμα των προβών των συμμετοχών στον 58ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Malmö. Οι αλλαγές αυτές συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν στο Reference Group του Δεκεμβρίου με σκοπό να ικανοποιήσουν αιτήματα αποστολών, δημοσιογράφων αλλά και απλών fans του διαγωνισμού.

Ανακοινώνοντας τις αλλαγές ο υπεύθυνος παραγωγός της Eurovision κ. Sietse Bakker δήλωσε ότι η βιομηχανία του τύπου, είτε μιλάμε για έντυπη δημοσιογραφία είτε για τηλεόραση, έχει αλλάξει την τελευταία δεκαετία ενώ η διάρκεια της Eurovision όχι. Με τις αλλαγές που αποφασίστηκαν προσπάθησαν να ικανοποιήσουν το αίτημα για μικρότερη διαρκεια άρα και μικρότερο κόστος καθώς και το αίτημα πολλών αποστολών για κλειστές πρώτες πρόβες, οι οποίες άλλωστε είναι τεχνικές και σκοπό έχουν να συνηθίσουν οι καλλιτέχνες τη σκηνή και να ρυθμίσουν θέματα που αφορούν τον ήχο και την εικόνα και όχι να παρουσιάσουν ακριβώς ότι έχουν ετοιμάσει για τη συμμετοχή τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Sietse Bakker οι καλλιτέχνες θα έχουν την ηρεμία και μυστικότητα που επιθυμούν, οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες κάλυψης του διαγωνισμού και οι fans να απολαύσουν το Euroclub από την αρχή των διαδικασίων της Eurovision.

Έτσι οι αλλαγές που αποφασίστηκαν είναι οι ακόλουθες:

1. Η Eurovision 2013 θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 6 Μαϊου, μία ημέρα αργότερα από ότι συνήθως. Την ίδια ημέρα θα ανοίξει και το Euroclub.

2. Μέχρι και την Πέμπτη 9 Μαίου οι 33 χώρες που θα πάρουν μέρος στους Ημιτελικούς θα κάνουν μία πρόβα κεκλεισμένων των θυρών. Δημοσιογράφοι και fans θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις πρόβες σε οθόνες στο Euroclub, στο οποίο θα παρέχονται οι απαραίτητες υπηρεσίες στον Τύπο. Μετά την πρόβα οι καλλιτέχνες θα πηγαίνουν στο Euroclub όπου θα μπορούν να κάνουν μια μικρή δηλωση και να δίνουν μεμονωμένες συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις.

3. Την Παρασκευή 10 Μαίου θα ανοίξει το Κέντρο Τύπου ακριβώς δίπλα στην Malmö Arena με εναρκτήρια συνέντευξη τύπου των υπευθύνων της EBU και της Σουηδικής τηλεόρασης SVT.

4. Από την Παρασκευή 10 Μαίου έως και την Κυριακή 12 Μαίου θα γίνουν οι δεύτερες πρόβες, ανοικτές στους δημοσιογράφους, πoυ θα ξεκινούν στις 4 το απόγευμα. Θα ακολουθούν εικοσάλεπτες συνεντεύξεις τύπου και μεμονωμένες συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις όπως τα προηγούμενα χρόνια.

5. Οι Big -5 (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασιλειο, Ιταλία και Ισπανία) και η Σουηδία, που μετέχουν απευθείας στον τελικό, θα κάνουν πρόβα την Κυριακή 12 Μαίου και την Τετάρτη 15 Μαίου.

6. Οι Dress Rehearsals και τα Live Shows θα ακολουθήσουν το σύνηθες πρόγραμμα την εβδομάδα 13 με 18 Μαίου.

Λουκάς Βλαβιανός

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φοβερες και τρομερες καινοτομιες!!!Bρε αντε καντε ενα εντυπωσιακο και προσεγμενο show και αφηστε τις μεταρρυθμισεις γιατι πολυ μου φαινεται μονο σε κακο θα βγουν!

  2. Πολύ σωστή η απόφαση της EBU για κλειστές πρόβες! Κι εδώ που τα λέμε, να τρέχει κανείς 2 εβδομάδες για τη Γιουροβίζιον, είναι υπερβολικό!

  3. bre paidia akoustike mia 4ili oti..sizitite to endexomeno gia ena imiteliko..kai pos oi 10 xores pou itan perysi sthn dekada..8a mpoun apef8eias teliko..mazi me tis BIG 5..Ali8evei??

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ