ΑΛΒΑΝΙΑ: 51ο Festivali i Këngës…Απόψε ο Α’ Ημιτελικός!

Ξεκινάει απόψε το 51ο Festivali i Këngës στο Pallati i Kongreseve στα Τιράνα με τη διεξαγωγή του Α’ Ημιτελικού. 13 ερμηνευτές θα διαγωνιστούν με φόντο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό στις 22 Δεκεμβρίου.

Την αποψινή βραδιά, οικοδεσπότες της οποίας θα είναι οι Floriana Garo, Enkel Demi και Edi Goga, μπορείτε να παρακολουθήσετε στην αλβανική τηλεόραση RTSH αλλά και στο διαδίκτυο.

Τα τραγούδια που θα προκριθούν στον τελικό θα επιλέξει η εφταμελής επιτροπή που αποτελείται από 4 εκπροσώπους της μουσικής βιομηχανίας της χώρας και 3 εκπροσώπους της διεθνούς μουσικής σκηνής, για τους οποίους οι στίχοι όλων των τραγουδιών θα έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά. Αναλυτικά τα μέλη της επιτροπής είναι:

1. Ο Nicola Caligiore από την Ιταλία

2. Ο Joseph Mizzi από τη Μάλτα

3. Ο Szilva Puspok από την Ουγγαρία

4. Ο συνθέτης και καθηγητής μουσικής στην Ακαδημία Τεχνών των Τιράνων Sokol Shupo

5. Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Justina Aliaj, με συμμετοχή στο Festivali i Këngës

6. Ο συνθέτης Zef Coba

7. Ο εκδότης Petrit Ymeri

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα καλύτερα τραγούδια του 11ου Festivali i Këngës, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα από 22 έως 25 Δεκεμβρίου 1972, και στα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της Αλβανίας. Έτσι νεότεροι ερμηνευτές, μεταξύ των οποίων η εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2010 Juliana Pasha, θα τραγουδήσουν απόψε μεγάλες επιτυχίες εκείνης της χρονιάς.

Καλεσμένοι ακόμη στον Α’ Ημιτελικό είναι το συγκρότημα Compact Disco, που εκπροσώπησε την Ουγγαρία στη Eurovision 2012 με το τραγούδι The Sound of our hearts.

 Οι συμμετoχές του αποψινού Α’ Ημιτελικού είναι:

 1. Selami Kolonja
2. Rosela Gjylbegu,
3. Kejsi Tola (Eurovision 2009)
4. Vesa Luma
5. Elis Nova
6. Kozma Dushi
7. Bon bon Band
8. DR.Flori & Fabi
9. Merland Kademi
10. Rezarta Smaja
11. Ardian Bujupi
12. Xheni & Enxhi Kumrija
13. Arjela Krasniqi

Λουκάς Βλαβιανός

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ?” ΠΣΣΣΤ ΕΕΕΕΙ? ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ……… ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΩΩ

    • Έτσι, καλά τα λέει ο Σωκράτης…ο οποίος πέρυσι ήταν ο πιο τρελός υποστηρικτής του Aphrodisiac και σαν “τραγούδι”, και σαν “εικόνα” και σα “σύνολο” γενικά θυμάμαι έλεγε…με τα γνωστά τελικά αποτελέσματα σε θέση και εικόνα επί σκηνής!
      Και τώρα προφανώς κάνει καλά και εκφράζει τη γνώμη του (σε άσχετο post βέβαια) σύμφωνα με την οποία μας συστήνει τη φετινή του πρόταση, η οποία (πάλι προφανώς!) δεν είναι άλλη από τη…Φουρέιρα!!! Άντε, καλή μας επιτυχία και φέτος!

  2. Ρε παιδιά έλεος … σε όποιο άρθρο για την Ελλάδα βλέπω … κι εγώ ανησυχώ για την Ελλάδα αλλά περιμένω και δεν σχολιάζω σε άλλο άρθρο … αφού τα παιδιά δεν έχουν επίσημη ενημέρωση δεν αναρτούν έλεος!!!!

  3. Οτι λεει ο Σωκρατης…Δεν φτυσαμε αιμα για να παμε φετοσ για να παει ο καθε ασχετος. Θελουμε ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΗ φωναρα φετος. ΑΥΤΑ.
    ΥΓ Θελω Χατζηγιαννη, Ρεμο, Πεγκυ Ζηνα ή Ελ. Ζουγανελη.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ