ΕΛΒΕΤΙΑ: Οι Heilsarmee πρέπει να αλλάξουν όνομα και εμφάνιση!

Το περασμένο Σάββατο το συγκρότημα Heilsarmee πανηγύρισε τη νίκη του στον εθνικό τελικό της Ελβετίας με το τραγούδι You and me, που τους έδωσε τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τη χώρα στη Eurovision 2013.

Ωστόσο δυσκολίες παρουσιάστηκαν με τη συμμετοχή του συγκροτήματος στο διαγωνισμό. Τα μέλη του group είναι όλοι μέλη του Στρατού Σωτηρίας της Ελβετίας, μιας διεθνούς θρησκευτικής και φιλανθρωπικής οργάνωσης. Μάλιστα το όνομα του συγκροτήματος Heilsarmee σημαίνει Στρατός Σωτηρίας στα γερμανικά. Επιπλέον, ορισμένα από τα μέλη του συγκροτήματος εμφανίστηκαν στον εθνικό τελικό με τις επίσημες στολές του Στρατού Σωτηρίας. Τόσο το όνομα όσο και η εμφάνιση έρχονται σε αντίθεση με τους κανονισμούς της EBU.

Η EBU έστειλε στην ελβετική τηλεόραση επίσημη απάντηση σε σχετικό αίτημα ότι “το τραγούδι που επιλέχτηκε είναι σύμφωνο με τους κανόνες του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Όμως είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη συμμετοχή μπορεί να εμφανιστεί  στο Malmö μόνο εφόσον το συγκρότημα δεν εμφανιστεί με τις επίσημες στολές του Στρατού Σωτηρίας. Επιπλέον το τραγούδι δεν μπορεί να καταχωρηθεί σε συνδυασμό με το όνομα “Στρατός Σωτηρίας” (Heilsarmee). To Reference Group της EBU του Ιανουαρίου θα εξετάσει αν οι συγκεκριμένες αλλαγές έχουν εφαρμοστεί όπως πρέπει.”

Ύστερα από την απάντηση της EBU το συγκρότημα θα αποφασίσει σήμερα αν θα δεχτεί να εφαρμόσει τις αλλαγές και να λάβει μέρος στη Eurovision με άλλο όνομα και άλλη εμφάνιση.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε περίπτωση που οι Heilsarmee αποσυρθούν το τραγούδι που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον ελβετικό τελικό είναι το J’avais rendez-vous με το συγκρότημα Carrousel.

 

 

Λουκάς Βλαβιανός

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι διασταυρωμένη αυτή η είδηση;

    Γιατί μέχρι στιγμής δεν είδα κάτι στο επίσημο site της EBU, ούτε κάπου αλλού.

    Και αφού οι στίχοι του κοματιού και γενικά όλο το κομάτι είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς της EBU, γιατί πρέπει να αλλάξουν το όνομα και τις στολές τους; Επειδή φέρουν θρησκευτικά σύμβολα; Μήπως τότε να καταργήσουμε και τους σταυρούς από όσες Ευρωπαικές σημαίες φέρουν το θρησκευτικό σύμβολο του σταυρού; Ποιοι ακριβώς είναι οι κανονισμοί της EBU που παραβιάζονται; Ποιες παράγραφοι;

  2. Κρίμα, οι στολές θα τους έκαναν να ξεχωρίζουν απο τις άλλες συμμετοχές. Πάντως και όχι να πούνε και να πάνε οι Carrousel δεν θα είχα πρόβλημα, έχουν και αυτοί πολύ ωραίο τραγούδι.

  3. Πολυ γκαντεμιασμενη η φετινη Eurovision…τι τους πειραζε μωρε το ονομα και η στολη?Θα τρελαθουμε τελειως!

  4. edw h EBU eipe oti h shra emfanhshs ton shmetoxon 8a einai opos 8eloun oi souidoi diorganotes kai tous phrakse auto ? h EBU den mas ta leei kala an 8elei na dialhsh ton diagonhsmo as to pei !!!!!!!!

  5. Όλα τα είχαμε φέτος, οι Στρατοί Σωτηρίας μας έλειπαν κ γενικά οι κάθε είδους θρησκευτικές η πολιτικές οργανώσεις.
    Αντίστοιχα παραδείγματα αποτελούν η Ουκρανία το 2005 όπου οι στίχοι παρέπεμπαν στην Πορτοκαλί επανάσταση, κ το 2009 για τη Γεωργία.
    Το θεωρώ σχετικά απίθανο να δεχτούν όλες αυτές τις αλλαγές, άλλωστε κυρίως λόγω του ονόματους τους κ της ιδιότητας τους έχουν υπερπροβληθεί τόσο πολύ.
    Προσωπικά θα προτιμούσα με χίλια τους Carrousel κ το J avais rendez vous, ένα τραγούδι σαφώς πιο ψαγμένο, με καλύτερο στίχο κ βιντεοκλίπ από το You and Me.

  6. Μα η eurovision είναι του διαβόλου ρε παιδιά! Τι δουλειά έχουν οι στρατοί σωτηρίας και τα κατηχητικά;; Να πάνε αλλού να τραγουδήσουν! Εδώ δεχόμαστε μόνο σατανιστές, τραβεστί και ξεβράκωτες. (Δεκτοί και μέθυσοι, χαρτοπαίκτες και κάθε είδους αμαρτωλοί). Οι πουριτανοί σπίτι τους! Ουστ! Δεν θα μας χαλάσουν τη γιορτή οι ξενέρωτοι!

  7. οκ μη τα παραλέμε.. οι κανονισμοί επισημαίνουν πως καμιά συμμετοχή δεν έχει το δικαιώμα να περάσει πολιτικά ή οτιδήποτε μηνύματα (τουλάχιστον άμεσα) που μπορεί να θίγουν κάποιους! επίσης απαγορεύεται η οποιαδήποτε διαφήμιση πάνω στη σκηνή εκ μέρους των συμμετοχών έστω και αν αυτή δε στοχεύει στο κέρδος.. στη περίπτωση της Ελβετίας το πρόβλημα έγκειται στη διαφήμιση-προβολή αυτης της οργάνωσης και όχι στο χαρακτήρα που έχει.. το προβλήμα θα λυθεί ,απλά δε θα φορέσουν τις στολές αυτές και το όνομα ή μπορει να το παραλλάξουν ή να προσθέσουν κάτι ώστε να μην παραπέμπει ευθέως στην οργάνωση! it’s not a big deal..

  8. Φυσικά και στο διαγωνισμό μπορούν κ συμμετέχουν κ τραβεστί κ ο οποιοσδήποτε, αρκεί ακριβώς να μην περνάει οποιοδήποτε μήνυμα είτε πολιτικό είτε θρησκευτικό .. Αν οι Lordi πχ ανήκαν όντως σε σατανική οργάνωση κ είχαν τον τίτλο της δικό τους, ανάλογως θα έπραττε η ebu. Ο εν λόγω τίτλος Στρατός σωτηρίας κ οι στολές σαφώς κ αποτελούν έμμεση μορφή μηνύματος …

  9. η στολη να αλλα3ει οπωσδηποτε ας βαλουν κατι καζουαλ και προτοτυπο…τωρα για το ονομα….μα γιατι? τεσπα ας ονομαστουν :” rescue team” (ομαδα διασωσης)…παντως με τπτ δν πρεπει να μην συμμετασχει η ελβετια μ αυτο τ τραγουδι…οκ καλο και αυτο που ρ8ε 2ο μα οχι ε3αιρετικο σαν αυτο 🙂

  10. Εάν γίνεται μπορούν να πάρουν και μια ιδέα για το όνομά τους από το συγκρότημα που εκπροσώπησε την Κροατία το 2008 <>Δηλαδή,ως προς τ’όνομα γιατί αν σκεφτούμε ότι στο εν λόγω συγκρότημα υπάρχει και ένας κύριος ετών 94 τότε θα ταιριάζει “κουτί”.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ