ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Unser Song für Malmö…Οι 11 finalists!

Η γερμανική τηλεόραση NDR ανακοίνωσε τους 11 καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό της χώρας για τη Eurovision 2013, που θα διεξαχθεί στις 14 Φεβρουαρίου στην TUI Arena στο Ανόβερο, με καλεσμένες τη νικήτρια του 2011 Lena και τη νικήτρια του 2012 Loreen.

Πριν τα Χριστούγεννα θα ανακοινωθεί και η 12η συμμετοχή της τελικής βραδιάς. Οι 11 ερμηνευτές και οι τίτλοι των τραγουδιών τους είναι:

1. Ben Ivory The Righteous Ones
2. Betty DittrichLalala
3. Blitzkids mvt.Heart On The Line
4. CascadaGlorious
5. Finn MartinChange
6. LaBrassBandaNackert
7. MobiléeLittle Sister
8. Nica & JoeElevated
9. Die Priester feat. Mojca ErdmannAve Maris Stella
10. Saint LuCraving
11. Söhne MannheimsOne Love

Διάσημα ονόματα στη μουσική σκηνή της χώρας, νέοι καλλιτέχνες και ποικιλία μουσικών ειδών συνθέτουν το παζλ του γερμανικού τελικού. Οι Söhne Mannheims είναι ένα soul συγκρότημα με επιτυχία στη χώρα τους, μέλος του οποίου είναι και ο Xavier Naidoo, μέλος της επιτροπής στήν εθνική επιλογή για το Baku. ΟΙ Cascada έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια δίσκους στη Γερμανία με το τραγούδι Everytime you touch να θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της dance σκηνής.

Το group LaBrassBanda συνδυάζει παραδοσιακή Βαυαρική μουσική μαζί με rock και funk. Το ντουέτο Nica  & Joe αποτελείται από την pop τραγουδίστρια Nica και τον κλασσικό ερμηνευτή Joe. Οι Mobilée παρουσιάζουν instumental μουσική με πρωτοποριακό τρόπο, συνδυάζοντας ήχους από  ακορντεόν, banjo, μαντολίνο, ukulele και ντραμς. Οι Die Priester feat. Mojca Erdmann υπόσχονται ένα ιδιαίτερο ήχο, παρουσιάζοντας σε pop εκδοχή εκκλησιαστική μουσική.

Όλα τα τραγούδια θα παρουσιαστούν λίγες μέρες πριν τον τελικό μέσω της γερμανικ΄ςη τηλεόρασης και τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ο νικητής του εθνικού τελικού θα προκύψει βάσιε της ψήφου του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού κοινού αλλά και επιτροπής ειδικών.

 

Λουκάς Βλαβιανός

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Cascada to Malmó !!!!!!!
    με ένα τραγούδι σαν το “Evacuate the dancefloor” θα τα σαρώσουν όλα !!!!! Go Cascada!!
    (δεν είναι “o” Cascada είναι “oi” Cascada , προκειται για ένα group που απαρτίζεται από την Natalie Horler, τον DJ Manian και τον Yann Peifer )

  2. Μμμμμ……Άντε να στείλουν κάτι καλό!Απο το 2001 έχουν να πάρουν θέση που πραγματικά να την αξίζουν!!!Το 2002 αδικήθηκε αρκετά,το 2003 επίσης,το 2004 έπρεπε να βγει τελευταίο με μηδέν,το 2005 πάλι αδικήθηκε αλλά το καψε η τσιρίδα της Γκράτσια,το 2006 απορώ ακόμα πώς έφτασε 15ο,το 2007 επίσης για μηδέν,το 2008 για -10,όχι απλά για μηδέν,το 2009 για -30,το 2010 για -40,το 2011 για -20,το 2012 για -1…………
    Αυτά….

  3. Endiaferon to na paei oi cascada, mporei na flertaroun kai me top3! asxeto,alla an analavei to mad tin xorigia,mporei kai na doume elliniko teliko se kana mikro stadio! to mad kanei tis kaliteres diorganoseis opote giati oxi?

  4. Οι Cascada έχουν δυνατή fan base σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ακόμη και Αμερική. Με ένα δυνατό dance κομμάτι μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά, ίσως να χτυπήσουν και πρωτιά. Άλλωστε η Γερμανία είναι από τις λίγες χώρες που αντέχουν, πλέον, οικονομικά μία διοργάνωση.

  5. Θα ήταν ωραίο να δούμε και να ακούσουμε την παραδοσιακή πλευρά της Γερμανίας στον διαγωνισμό διότι και αυτή έχει πολλά να παρουσίασει από την παράδοσή της και τον τόπο της και φυσικά πρέπει να συνεχιστεί η παραμονή της στην χρυσή 10άδα.

  6. Θα ήταν ωραίο να δούμε και να ακούσουμε την παραδοσιακή πλευρά της Γερμανίας στον διαγωνισμό διότι και αυτή έχει πολλά να παρουσίασει από την παράδοσή της και τον τόπο της Και κυρίως άμα είναι κι από την Βαυαρία τότε θα χαρώ πολύ αν τελικά πάνε οι La BrassBand.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ