ΤΟΥΡΚΙΑ: Δεν θα ταξιδέψει στο Malmö!

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του επίσημου κρατικού καναλιού της Τουρκίας, του TRT, το κανάλι σε μια σύσκεψη που είχε μεταξύ των παραγόνταν του, αποφάσισε αποχή από τη φετινή Eurovision  που θα λάβει χώρα τον επόμενο Μάϊο στο Μάλμο της Σουηδίας. Οι φήμες που θέλαν το TRT να έχει έρθει σε διαπραγματεύσεις για την εκπροσώπηση της χώρας με τη γνωστή ποπ τραγουδίστρια Aynur Aydi, τώρα λαμβάνουν τέλος μετά την απόφαση αυτή.

Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική ανακοίνωση εδώ.

Το 2012, η Τουρκία έστειλε στο Μπακού τον Can Bonomo με το Love me back και κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό με 112 βαθμούς.

[youtube id=”3Qa7_y21oOY” width=”600″ height=”350″]

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

58 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η δικαιολογία που χρησιμοποιούν είναι αστεία!Η επιστροφή των επιτροπών είναι άδικη;Κουβέντα για την ψήφο της διασποράς που τους ευνοεί τόοοσο(όπως και εμάς σε μικρότερο βαθμό).Το να αποχωρούν καταγγέλοντας αδικίες είναι φαιδρό…Ο Καλημέρης σήμερα θα βγει στον Κωστόπουλο;

  2. Καλά ότι να ναι αυτοί οι Τούρκοι. Η αλήθεια είναι ότι στεναχωρήθηκα λίγο γιατί συνήθως στέλνει ωραία τραγούδια. Αλλά από την άλλη χαίρομαι που θα διασπασθεί αυτή η συναινόηση ανταλλαγής ψήφου με τα Σκόπια και εμάς να μας αφήνουν στην άκρη.

    • Ξερεις τι γραφεις??
      Η Τουρκια μας εχει ψηφισει ποιο πολλες φορες απο οτι εμεις…ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!
      Επισης εγω διαβασα οτι αποχωρει γιατι δεν συμφωνει με τους νεους κανονισμους(στησιματος σειρας εμφανισης κ.τ.λ) και οχι λογω επιτροπων γιαυτο μην γραφετε οτι θελετε…!!!!

  3. Δεν τους παρεξηγώ…Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που οι επιτροπές κάθε χρόνο τους έχουν χαμηλότερα απο το κοινό…( το ίδιο συμβαίνει με Ελλάδα κ Ρωσσία ).Βεβαια ο διαγωνισμός δεν ήταν ποτέ δίκαιος αλλά δεν έχει υπάρξει και για άλλες χώρες όπως η Ανδόρρα , το Βέλγιο , το Σαν Μαρίνο , η Κύπρος ή η Πορτογαλία που πρέπει να παλέψουν κάθε χρόνο με τα μεγαθήρια του TELEVOTING για μια θέση στον τελικό…Επομένως , κομματάκι υποκριτικό απο την μεριά του TRT να μιλά για αδικία…
    PS : Με τις όπως φαίνεται μέχρι τώρα αποχωρήσεις της Βοσνίας/Τουρκίας και με το ομιχλώδες τοπίο για Ελλάδα/Σλοβενία , αλλάζουν πολυ οι ισορροπίες στον βαθμολογικό πίνακα και μη ξαφνιαστείτε καθόλου αν δείτε τελικό το Σαν Μαρίνο και για νικητή καμιά Γαλλία ή Ολλανδία…

  4. πωωω ελεος!!!οχι τωρα το χαρηκα πραγματικα το χαρηκα….. 😀 για το μονο που λυπαμαι ειναι πως ο φετεινος διαγωνισμος 9α ναι πολυ φτωχος γιατι οι διαγωνιζομενες χωρες 8α ναι ελαχιστεσ….:/ και ετσι τωρα η αρμενια παει βουυυυρ για την πρωτιαααααα! 😀 αλλα ρε παιδια με εμας τι 8α γινει ακομα να αποφασισουμε?αυριο ληγει η προ8εσμια για να δηλωσουμε συμμετοχη η αποχη…… τσ τσ τσ…ελλαδα σε ολα παντα τελευταια να ναι…μεχρι και σε μια αποφαση!!! -_- (που ελπιζω να ναι εν τελει 8ετικη) 😉

    • Η ελληνική υπερβολή στο έπακρο. Ελάχιστες οι χώρες θα ειναι φέτος γιατι; Επειδή αντί να κουραστουμε με 43 συμμετοχές πχ, θα έχουμε 38 ; Ελεος δηλαδή…

  5. Καταλάβετε ότι με το να αναπαραγετε ειδήσεις για αποχώρηση χωρών με ΜΗΔΕΝΙΚΗ τηλεθέαση και μηδενικο ενδιαφέρον απο τους καλλιτέχνες τους , μόνο κακό κάνετε στην ελληνική αποφαση . ΟΙ 4-5 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΕΛΙΚΟ , ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΛΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: Εχουν μηδέν τηλεθέαση. Η Τουρκία πέρσι έκανε 3% τηλεθέαση στον τελικο ! Η Ελλάδα πρέπει και οφείλει να συμμετέχει.

  6. Σαν τις κατινες κάνετε. Απο τις 45 χώρες έφυγαν και 5. Σιγα το πράγμα. Οι λάθος χειρισμοί των τηλεοράσεων τους είχε φτάσει την τηλεθέαση στο μηδέν. Εμείς πολυ έξυπνα δώσαμε τη Eurovision στο Mad όπως αποκαλύπτει σήμερα η Ντεπυ Γκολεμα !

  7. Πιστευω οτι αποψε στον Κωστοπουλο(μαλλον ο Καλημερης θα απαντησει) θα μαθουμε αν θα συμμετασχουμε η οχι και εχω ενα ενστικτο οτι μαλλον θαναι οχι!!!

  8. Θα το δείξει live στον αντ1 web TV? Ρωτάω γιατί ακόμη δεν έχουμε βάλει αποκοδικοποιητή σε όλες τις τηλεωράσεις μας και σε αυτή που έχουμε θα είναι ο μάνα μου και θα λεπει κάτι ταινίες στο DVD τύπου Bolligoud. (LOL)

  9. Μην εκπλαγείτε τον Μαιο να κερδίσει για δεύτερη φορα τον διαγωνισμό το Αζερμπαιτζαν…
    Οπως και να ‘χει, εμένα σαν Κύπριο αυτή η αποχώρηση με χαροποιεί
    Αντε, σειρα να κανουν την εκπληξη έχουν κι αλλες χώρες τώρα. Για την Ελλαδα δεν ανησυχώ, παντα έτσι γίνεται, μένει τελευταια και μετα από πολλες μέρες αμφιβολίες απαντα θετικα…
    Επίσης, φέτος πολλές χώρες αποχωρούν επειδή δεν έχουν χειρηστεί σωστα τον θεσμό, χωρίς να φτέει ούτε οι προηγούμενες συμμετοχές τους ούτε η επιτροπή της ΕΒU, λογικό είναι να κανουν καποιες αλλαγές αφου ο διαγωνισμός πρέπει να εξελίσσεται, τώρα αν καποιοι ιδιότροποι διαφωνούν εμας ολίγον μας ενδιαφέρει

  10. h ebu exase mia xora h opia me thn diaspora pou eixai kai pshfhze ka8e xrono empenan xrhmata sto tamio, an o diagonhsmos 8a katastrafh an apoxorhsoun rossis kai mia big 5, h 2 big 5 p.x italia ispania aneta ……. kata thn gnomh mou 8a poun oti apoxoroun ghro stis 5 akoma kai meta h ebu h 8a bgalh anakhnosh oti rhxnh to kostos shmetoxhs kai dhnh pro8esmia kapies meres akoma gia na dhlosoun shmetoxh h alios tou xronoy stamatah o diagonhsmos, basimka auto 8eloun, einai ena apo ta sxedia ths neas takshs pragmaton dhladh na mhn yparxoun e8notites kai ka8e ti pou na to ein8hmhzh, h apolhth pagkosmiophhsh !!!!

  11. Πολυ χαρηκα και με τη συμμετοχη της Ελλαδας αλλα αλλο τοσο και με την αποχωρηση της Τουρκιας!

  12. Η αλήθεια είναι ότι ξαφνιάστηκα λίγο από την αποχή της Τουρκίας αλλά δεν με νοιάζει ιδιαίτερα. Μακάρι ν’ αναλάβει το Mad την Eurovision και τελικά να συμμετέχουμε αλλά ας περιμένουμε μέχρι την τελική και επίσημη ενημέρωση.

  13. Καλα κανει βασικα!Το κανει για τους νεους ‘κανονες’ με τη σειρα εμφανισης που θα αποφασιζεται απο τους παραγωγους κτλ κτλ.Η αληθεια ειναι οτι στενοχωρηθηκα γιατι ειναι μια χωρα που παντα εστελνε κατι διαφορετικο και δεν κολλουσε σε ενα συγκεκριμενο μοτιβο,οπως εμεις για παραδειγμα,και παντα τα τραγουδια ηταν πολυ ωραια!Ηλπιζα για κατι αναλογο του 2010 φετος απο την γειτονα,αλλα….πραγματικα η χειροτερη Eurovision θα ειναι αυτη!!!

  14. Καταρχάς όσον αφορα την τουρκια .
    Ειναι μια χώρα που παρά την θετική της πορεία ποτε δεν είχε ιδιαίτερα υψηλή τηλεθέαση … Λογικό λοιπον να μην θελει να χρηματοδοτεί ενα σόου το οποίο ο κόσμος το φτηνει !
    Εγω πιστεύω πως μάλλον το αζερμπαιτζαν θα κερδίσει πάλι καθώς όλα τα δωδεκαριά που θα πήγαιναν στην τουρκια θα πανε στο αζερμπαιτζαν ! Βέβαια και η Αρμενία καθίσταται φαβορί για μια θεση στο τοπ 3 ίσως και την πρωτιά !
    Η αποχώρηση της σλοβακιας ειβαι λογική μέτριες έδαφος εις στην Γιουροβίζιον αν εξαιρέσουμε το 2009&2011 που θεωρήθηκαν οι καλύτερες τους και αρξετα αδικημενες……. Η δε Πορτογαλία ήταν αυτο που έλεγα ήδη απο το 2009 ” δεν θα αντέξει ” …..
    Η ελλαδα τωρα παίζεται ειναι 50-50 ….. Καλύτερα παντως να μην πάμε αν ειναι να ακολουθήσουμε την συνταγή “ανάθεση ” ή ” χαμηλής ποιότητας τελικός !
    Καλύτερα θα ήταν να τιοθετουσαμε το σουηδικό ή δανεζικο μοντέλο.
    Η Κύπρος ελπίζω να κινηθεί προσεκτικά στην επιλογή της ρισκάρει πολλα ….. Δεν θα ειναι εύκολη ούτε σίγουρη … Μακαρι να τα παει πολυ καλα ομως .
    Θα ήθελα ομως να πω πως ο διαγωνισμός εχει χάσει την ουσία του . Η Σουηδία προέβη μονο σε κακοστημενες επιλογές μεταρρύθμισης ….. Αναδεικνύοντας το στήσιμο που γίνεται και τα στοιχήματα που παίζονται .
    Η τηλεθέαση γενικα στην ειναι η αναμενόμενη . Ωστόσο η ελλαδα ειναι απο τις πρώτες χωρες στην σειρα που το βλέπουν αυτο το σόου !
    Η ελλαδα ξέρουμε ολοι πως ειναι ίσως η πιο πετυχημένη χώρα του θεσμού αν και εχει κερδίσει μονο μια φορα ! Λίγες χωρες οπως η Ουκρανία το αζερμπαιτζαν η Αρμενία και η τουρκια εχουν καταφέρει κάποια σερι στην 10αδα ! Ωστόσο απέδειξε πως τραγούδια οπως την ποντε το 2011 τα οποία εχουν την προοπτική της νίκης …. Δεν θα στείλει φοβόμαστε να κερδίσουμε παιδια διοτι θα ξεφτυλιστουμε!!! Πως θα διοργανώσουμε τον διαγωνισμό οταν το 25-28% των ελλήνων ζουν κάτω απο τα όρια της φτώχειας και ο κρατικός μηχανισμός καταρρέει ;

    • Κοιτα δε νομιζω ο Ελληνας που ψηφιζει στον εθνικο τελικο μας να σκεφτεται ‘α δεν θα ψηφισω αυτο γιατι μπορει να νικησουμε,οποτε ασ’το!’ Παντα το μπουζουκοποπ υπερισχυει γιατι ειναι πιο κοντα στα ακουσματα του Ελληνα…αλλα και να κερδισουμε νομιζω υπαρχει κανονισμος συμφωνα με τον οποιο η διοργανωση παει στην χωρα της δευτερης θεσης αν η νικητρια δεν μπορει να την αναλαβει…οπως και να χει μακαρι να παρουμε μερος τελικα φετος και να εχουμε και ενα πολυ καλο τραγουδι!

  15. Το TRT εδώ και δύο χρόνια σκεφτόταν να φύγει.. οι λόγοι που προβάλλει είναι πως διαφωνεί με την ψηφοφορία της επιτροπής από τη στιγμή που το κοινό πάντα αυτό που ψηφίζει ως πρώτο τελικά αυτό κερδίζει..επίσης προδικάζει όπως φαίνεται και στην ανακοίνωση πως αυτό με τη σειρά εμφάνισης δεν θα είναι αξιοκρατρικό και αφήνει υπονοιες για την καθαρότητα του διαγωνισμού.. η αληθεια είναι πως μετά τον αποκλεισμό τους πριν 2 χρόνια και μετά το πάτο τους φέτος στις επιτροπες ξενέρωσαν..η βαθύτερη αλήθεια όμως είναι πως στη Τουρκία τα πράγματα έχουν αλλάξει.. βλέπουν πως η ευρωπαική ολοκλήρωση τους (ΕΕ) οδηγείται σε αδιέξοδο.. νιώθουν πως δεν έχουν αναγκη πλέον την Ευρώπη και από τη στιγμη που έχουν ισχυροποιήσει τη θέση τους στον μουσουλμανικό κόσμο η EUROVISION δεν τους λέει κάτι.. κατα τη γνώμη μου ως προς τουσ κανονισμούς συμφωνω με τη στάση τους! ας σκεφτούμε και εμείς λίγο.. συμμετέχουμε σε ένα διαγωνισμό που πάντα παιρνουμε λιγότερα απ’οσα αξίζουμε! ακόμα και στη νίκη μας έπρεπε να κερδισουμε με πάνω από 300 βαθμούς και κάποιες χώρες δεν μας ψήφισαν καν… μην τα βλέπουμε όλα ρόδινα.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ !

  16. simfono apolita as kita3oume kai emas aurio einai megali mera edometa3i poli kali kinisi kai auto me to MAD epitelous kai mia kali kinisi apo tin xazoert an isxeiu kai an pane ola kala kai aurio eimaste stin teliki lista ton simetexodon tou 2013 sto malme anamenoumeee ade pia exoume trelathi sidomebete 😛

  17. Ειπε ομως οτι θα γινει φτωχομπινεδιαρικα οπως περσι, ενω υπαινιχθηκε αναθεση.

    Eιναι τοσο δυσκολο να γυρισουν 4 βιντεο κλιπ με 4 κομματια του ιδιου τραγουδιστη και να μας βαλουν να ψηφισουμε χωρις να τους κοστισει? γιατι εγω καταλαβα οτι θα ανατεθει και το τραγουδι.

  18. Ενα είναι το ευχάριστο, ότι θα ισοφαρίσουμε τις συμμετοχές μας, γιατί με τις…ερτικές αηδίες τη δεκαετία του 80, μας περνούσε 1 συμμετοχή!!!

  19. H Toυρκία είναι επίσης μία απο τις αγαπημένες μου χώρες στον διαγωνισμό, αλλά λόγος αποχώρησής της είναι γελίος. Ναι, μπορεί να μην τα πάνε πάντα καλά στις επιτροπές, όμως λόγω διασποράς έχουν πάντα ψήφους στο televoting, άλλες χώρες που δεν έχουν ούτε το ένα ούτε το άλλο τι να πούν δηλαδή? Στην EBU πάλι βλέπουν τόσες χώρες να αποχωρούν (και άλλες τόσες που φημολογείται οτι θα αποχωρήσουν) και κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.
    Όσο για μάς, μακάρι να συμμετέχουμε αλλά όχι με την περσινή συνταγή, χρειαζόμαστε κάτι διαφορετικό.

  20. Ρε παιδιά,εμένα άλλο με απασχολεί.Αν θέλουν το Mad να κάνει αναμετάδοση,δεν πρέπει πρώτα να γίνει μέλος της EBU?Και εφ’όσον η προθεσμία λήγει σήμερα,πότε θα προλάβουν?!Πάντως αν λένε οτι έχει βρεθεί και χορηγός,τότε οι πιθανότητες αποχώρησης της Ελλάδας πέφτουν σε μονοψήφιο νούμερο.Μακάρι όμως το Mad να είναι αυτό που θα διοργανώσει ελληνικό τελικό,και όχι η ΕΡΤ,γιατί το Mad ξέρει καλά απο αυτά (βλ.Mad VMA).
    Πάντως,δεν νομίζω η Eurovision να γίνει φτωχή,κάθε άλλο.Να σας θυμίσω άλλη μια Eurovision με 39 συμμετοχές?
    Eurovision 2010-Όσλο,Νορβηγία.Και ήταν κάθε άλλο παρά μικρή.(Οκ,σε σύγκριση με την προηγούμενη στην Μόσχα,μικρή ήταν),αλλά και πάλι οι Νορβηγοί έκαναν καλά τη δουλειά τους.Εγώ έχω εμπιστοσύνη στους Σουηδούς,αυτοί απλά προσπαθούν να φέρουν τον διαγωνισμό κοντά στα πλαίσια του Melodifestivalen(για όσους δεν ξέρουν,είναι ο σουηδικός τελικός τους.) το οποίου το φορμάτ για μένα είναι καταπληκτικό,ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.Εγώ τη χώρα που θέλω νικήτρια είναι η Αρμενία.Πρώτον γιατί θέλω να δω αντιδράσεις από το Αζερμπαιτζάν,και δεύτερον γιατί μου αρέσουν οι συμμετοχές τους.Για να δούμε!

  21. Ρε παιδιά ακόμη Δεκέβριο εχουμε και κάθεστε και σχολιάζετε ποστ για ενα θεσμό που θα γινει σε 6 μηνες?Μην σκοτιζεστε

  22. Εγώ προσωπικά δεν στεναχωρήθηκα καθόλου αν και η Τουρκία έστελνε καλά τραγούδια συνήθως… Μ εμάς τι γίνεται τελικά? Ξέρουμε κάτι καινούριο???

  23. Παιδιά πόσο έχω πεθυμήσει η Ελλάδα να στείλει μία μπαλάντα με μία γυναικία νεανική φωνή στα αγγλικά. Με μία χαμηλή σε κόστος αλλά ταυτόχρονα ποιοτική εμφάνιση. Κάτι που να μην έχει τίποτα το ελληνικό τίποτα το μπουζουξίδικο. Θέλω επιτέλους να δω ποιότητα. Μπορώ????

  24. Όχι ρε φίλε!Τώρα πού θα δώσουμε το δωδεκάρι μας;
    Και το 2014 θυμίσου οτι πας σε διαγωνισμό τραγουδιού αλλιώς στον αγύριστο γειτόνισσα με τις βλακείες που κάθε χρόνο έστελνες και άφηνες διαμαντάκια έξω απο τον τελικό για να χεις την αφεντιά σου με τις βλακείες της πρώτη μούρη στο καβούρι!
    Το 2011 ωραία την έφαγες όμως…!!!!Ακόμα γελάω και όταν έχω ακεφιές βλέπω το βίντεο με τα κιτσαριά σου που μου χανε και υφάκι οτι ”Τον τελικό τον έχουμε για δεκατιανό!!!”
    Και κλαψουρίζανε για τα τεχνικά προβλήματα!
    Τουρκία μου,
    Μάθε οτι συμμετέχεις σε διαγωνισμό τραγουδιού.Παιχτο μας και αδικημένη που με το τσίρκο σου πέρυσι μου πέρασες και 5η και τελικό βγήκες 7η!Το 2009 και το 2010 άσχημα σου πεσε;Δε θα σαι κάθε χρόνο ψηλά!!!
    Έλα με τα κόμπλεξ τους πια!

      • Είσαι μήπως Τουρκάλα? Σου έχουν κάνει περιτομή στο μουνί? Για δοκίμασε να δεις τι ωραία που θ’αναι.Θα κάνεις μήνες να τον φας και δεν θα καταλαβαίνεις και τίποτα.

      • αν για σένα όποιος δεν είναι ρατσιστής και στενόμυαλος είναι αλλοεθνής,τότε συγχαρητήρια.και να σε χαίρεται η μανούλα σου για την παιδεία σου μεγάλε!

      • Ευχαριστώ Νανά. Καλά το κατάλαβες πως είμαι ρατσιστής Εθνικιστής και Χρυσαυγίτης. Να σε χαίρεται και σένα η δική σου η μάνα γι΄αυτό που είσαι!

      • Αίσχος πια με τους Τουρκολάγνους εδώ μέσα! Τόση πια δουλοπρέπεια;;
        Εκείνο του 1975 της Τουρκίας στο λαιμό μου κάθεται: από τη μία σφαγή και κατοχή στην Κύπρο και από την άλλη κλαψομ… και τέχνη στη Στοκχόλμη.. Τρεις πήρε; Μηδέν της έπρεπε της βλαχάρας με τα εμπριμέ επί σκηνής.
        Κι εσύ Νανά (Δούκα, Κόμη, Υποκόμη δεν σε ξέρω και δε με νοιάζει) ξύπνα και ασχολήσου με κανονικές χώρες και όχι μορφώματα τύπου Τουρκίας. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕΣ!

      • Κοίτα γύρω σου “Τζάνεμ” και δες ΕΣΥ την πραγματικότητα που “επιθυμείς” να αγνοείς… Να είσαι πολύ σίγουρη πως οι Τούρκοι είναι πιό περήφανοι και ρεαλιστές από κάποιους ραγιάδες.
        THAT’S REAL LIFE “ΤΖΑΝΕΜ”!

      • ααα,’τζανέμ’ ακούω,και με προφορά!βλέπω έχεις εντρυφήσει στη γλώσσα του αντίχριστου!τς τς τς αίσχος και όνειδος!

  25. Καλέ ναι, πολύ σας θαυμάζω ανκαι χαθήκατε τώρα τελευταία. Σας θυμάμαι απο το Δημοτικό που παρουσιάζατε την εκπομπή ‘Η Ψαροκωστούλα’ μαζί με τον Τέρενς Κουίκ και σας φώναζε τότε Νανά Φτούκα. Πως είστε; Σας αρέσει η Γιουροβίζιον; Ποιό ήταν το δωδεκάρι σας για πέρσυ; Ποιά είναι η αγαπημένη σας χρονιά; Τι κομμάτια σας αρέσουν; Πώς βλέπετε τις Ελληνικές συμμετοχές;Είσατε στο kontra μαζι με τον Τέρενς; Σας ευχαριστώ και σας ευχομαι καλό βράδυ και Καλα Χριστούγιεννα.

  26. Αγαπητή Νανά, για όλα αυτά που γράφεις, σου εύχομαι ολόψυχα με όλη την δύναμη της ψυχής μου στις μέρες που έρχονται να χάσεις το σπίτι που μένεις από Τούρκο (προς Θεού όχι εισβολή και κατοχή στην Ελλάδα, αλλά από κάποιο άλλο λόγο, κατάσχεση, εκβιασμός, βία) και να δεις σκοτωμένους και την μάνα σου και ένα σου αδέρφι πάλι από Τούρκο και να έρθεις μετά να μου πεις αν είσαι ανοικτόμυαλη αντιφασίστρια και φιλότουρκος. Σε μένα που συνέβηκαν όλα τα παραπάνω στον Αγιο Γεώργιο της Κερύνιας το 1974 όταν είμουνα παιδάκι, κάθε φορά που ακούω Τουρκία και Τούρκος με διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα και καταρρέω. Εμείς τα χάσαμε όλα και φύγαμε φορώντας ένα πουκαμισάκι όχι όπως σου ευχήθηκα να πάθεις εσύ (μόνο και μόνο για να μην πάθουν κάτι άλλοι Έλληνες) αλλά τόσο σκληρότερα και βιαιότερα που δεν χωράει το ανοικτό και μοντέρνο σου μυαλό κυρία Νανά. Όταν σου πάρει την περιουσία και το αίμα ο Τούρκος τα ξαναλέμε.

  27. ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…Η ΝΑΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΗ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΗ. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ….ΤΕΛΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ “ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ” ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΗΘΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ…ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ..ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΝΑΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΛΙΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΛΥΠΟΥΝΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΥΡΙΟ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ(ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ)ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ(ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗΣ…ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ GET A LIFE…

  28. Τί παίρνετε μερικοί εδώ μέσα κ δε δίνετε κ σε μας?Κοιτάξτε τους ‘δικούς μας΄ Ευρωπαίους που μας καταστρέφουν σιγά σιγά και αφήστε τους Τούρκους γιατί αυτοί ούτε καν μας δίνουν σημασία…με κάτι τέτοιες μαλακίες έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε!Ξυπνάτε!!!

  29. Α και προς Θεού!μην μπαίνετε τα ίδια άτομα με διαφορετικά ονόματα,είναι σκέτη μικροπρέπεια κ σας παίρνουμε κ όλοι χαμπάρι

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ