ΒΟΣΝΙΑ–ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Εκτός… το 2013!

Στη μικρή, ευτυχώς, λίστα των χωρών που αποφάσισαν να απέχουν από το διαγωνισμό του 2013, έρχεται να προστεθεί και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σήμερα στα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας την οποία το BHTR, το κρατικό κανάλι της, επιβεβαίωσε και στο esctoday.com, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη αποφάσισε να μην συμμετέχει στο διαγωνισμό της Σουηδίας για οικονομικούς λόγους.

Παρόλο που η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι μια από τις ελάχιστες χώρες που από το 2004 οπότε και ξεκίνησε το σύστημα τον Ημιτελικών, βρίσκεται πάντα στον Τελικό, και μάλιστα τις 5 από τις 9 αυτές χρονιές βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα, δεν κατάφερε για φέτος να διασφαλίσει τη συμμετοχή της, όμως δεν απέκλεισε την επιστροφή της το 2014.

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 1993, και απουσίασε μόνο δύο φορές, το 1998 και το 2000. Την καλύτερή της θέση κατέκτησε στον διαγωνισμό της Αθήνας το 2006, με τον Hari Mata Hari και το τραγούδι του Željko Joksimović, Lejla, που πέρασε 2ο στον Ημιτελικό με 267 βαθμούς, και βρέθηκε στην 3η θέση στον Τελικό με 229 βαθμούς.

[youtube id=”SXlIN3mcsH4″ width=”600″ height=”350″]

Αλέξανδρος Λιάπης

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 🙁 tr stenaxorithika pio poli apo ola krima…. apla akouste to song p exoun bali t paidia apo ton ogae p htan apla ena apo ta korifea song os simera p exoume agapisi oloi stin eurovision …. krima poli krima gia tin bosnia! pff anamenoume se liges wres kai tin diki mas apofasi elpizo n min isopedothoume edelos…….

  2. Kρίμα, κρίμα και πάλι κρίμα. Η Βοσνία είναι μία απο τις χώρες που συμπαθώ στον διαγωνισμό διότι παρόλο που είναι φτωχή, οι συμμετοχές της σχεδόν πάντα είναι σε υψηλό επίπεδο (2006,2007, 2009, 2011), ελπίζω να αλλάξουν γνώμη, η έστω να επιστρέψουν του χρόνο.
    Α ogae, η λίστα δεν είναι καθόλου μικρή, μέχρι στιγμής 4 χώρες (Βοσνία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία) θα απέχουν λόγω οικονομικών προβλημάτων, και είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν κι’άλλες (Σλοβενία, Μαυροβούνιο, ακόμα κι’ εμείς) να μην μιλήσω και για τις χώρες που απέχουν χρόνια, και η EBU τι κάνει γι’αυτό? Αυξάνει το αντίτιμο της συμμετοχής εν μέσω κρίσης. ΑΙΣΧΟΣ!!!

  3. Κρίμα!!!
    Εν τω μεταξύ, πλάκα-πλάκα, οι ημιτελικοί το 2013 γιορτάζουν τα 10 χρόνια τους! Βρε, πώς περνά ο καιρός!!!

  4. Πολύ κρίμα γιατί μου άρεσαν οι συμμετοχές της Βοσνίας. Ας ελπίσουμε να επιστρέψει από το 2014. Άντε βρε παιδιά….τι θα γίνει μ’ εμάς? Πότε θα έχουμε νεότερα? Πολύ καθυστερεί η ενημέρωση και δεν μου αρέσει καθόλου…

  5. Έκτακτο!Και η Τουρκία εκτός!Απ οτι κατάλαβα διαφωνούν με τη συμμετοχ΄η των επιτροπών στην διαμόρφωση του αποτελέσματος!!!Οτι να’ναι!

    • Mάλιστα, ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα δηλαδή. Και στην EBU κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

  6. krima :/ !!!!!!! alla adikh8eike arketes fores opos to 2009 pou eprepe na eixai mpei 5ada kai to 2012 eprepe na einai sthn 10ada !! meta apo auto oi ba8mologies 8a khnh8oun pros armenia meria kai den 8a alhlopshfhstoun ston teliko me thn tourkia !! an h armenia 8elei na kerdhsh fetos einai megalh eukeria !!

  7. πωωωωω…:/ κριμα!!!γιατι αυτη η χωρα στελνει σχεδον παντα μετρια ως καλα τραγουδια…κ συν οτι που κ που μας ψηφιζει…..κριμα κριμα τεσπα…. :/

  8. Η Βοσνια ειναι απο τις αγαπημενες μου χωρες στον διαγωνισμο ειδικα απο το 2006 και μετα(το 2006 το “Lejla” ηταν το αγαπημενο μου τραγουδι και αναμεσα στα καλυτερα του διαγωνισμου ever και νομιζω οτι η σκηνη της γιουροβιζιον στην Ελλαδα ταιριαζε απολυτα στο τραγουδι…μαλλον ετσι οπως την εξαφανισαν ¨)))) ).

  9. Α υπεροχα…και Βοσνια εκτος!Εγω πολυ φοβαμαι οτι ο διαγωνισμος θα καταντησει να παρακολουθειται απο 100 ανθρωπους και να συμμετεχουν 10 χωρες,οπως παλια!Φοβαμαι πολυ για το τι θα παρακολουθησουμε το Μαιο…

  10. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα αν και έχω να προσθέσω πως και η Τουρκία έχει συνεισφέρει καλά κομμάτια στο διαγωνισμό κ οχι μόνο τσιφτετέλια… ( 1997 , 2004 , 2008 , 2010 )

  11. Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ!Και σαν την Τουρκια επισης που στελνει και ροκ συγκροτηματα,κατι που δυστυχως εμεις δεν θα ειχαμε ποτε τα κοτσια να κανουμε!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ