ΙΤΑΛΙΑ: Ο Raphael Gualazzi επιστρέφει στο San Remo!

Η ιταλική τηλεόραση RAI μέσω του Fabio Fazio ανακοίνωσε τους 14 καταξιωμένους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στο 63ο Φεστιβάλ του San Remo 2013 που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 16 Φεβρουαρίου 2013 στο Ariston Teatro.

Μεταξύ αυτών ο Raphael Gualazzi ο οποίος επιστρέφει στο φεστιβάλ ύστερα από 2 χρόνια, καθώς το 2011 συμμετείχε στην κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων τραγουδιστών, πήρε το εισιτήριο για το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, όπου με μία εξαιρετική εμφάνιση έφερε την Ιταλία στη 2η θέση στην τελική κατάταξη με το τραγούδι Madness of love.

Η ιταλική τηλεόραση δεν έχει ακόμη ανακοινώσει πως θα γίνει η επιλογή της συμμετοχής της στη Eurovision 2013, ωστόσο τα 2 τελευταία χρόνια, όταν και επέστρεψε στο διαγωνισμό, ειδική επιτροπή στο Φεστιβάλ του San Remo επέλεξε τον εκπρόσωπο της χώρας μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο φεστιβάλ.

Στο φεστιβάλ του San Remo  κάθε ένας από τους 14 ερμηνευτές θα τραγουδήσει 2 τραγούδια, οι τίτλοι των οποίων ανακοινώθηκαν επίσης:

1. Almamegretta –  Mamma non lo sa και Onda che vai

2. AnnalisaNon so ballare και Scintille

3. ChiaraL’esperienza dell’amore και Il futuro che sarà

4. Daniele Silvestri A bocca chiusa και Il bisogno di te

5. Elio e le storie teseDannati forever και La canzone mononota

6. Malika AyaneNiente και E se poi

7. Marco MengoniBellissimo και L’essenziale

8. Maria NazionaleQuando non parlo και E’ colpa mia

9. Marta sui tubiDispari και Vorrei

10. Max Gazze’ –  Sotto casa και I tuoi maledettisimi impegni

11. ModàCome l’acqua dentro il mare και Se si potesse non morire

12. Raphael GualazziSai (ci basta un sogno) και Senza ritegno

13. Simona Molinari & Peter CincottiDr. Jekyll and Mr. Hide και La felicità

14. Simone Cristicchi Mi manchi και La prima volta

Το φεστιβάλ χωρίζεται σε 2 κατηγορίες. Στην κατηγορία των νέων καλλιτεχνών 4 τραγουδιστές θα ερμηνεύσουν 2 τραγούδια ο καθένας, με τον τελικό να πραγματοποιείται στις 15 Φεβρουαρίου. Ο νικητής θα λαβει μέρος στον μεγάλο τελικό του φεστιβάλ την επόμενη βραδιά. Στην κατηγορία των καταξιωμένων καλλιτεχνών θα λάβουν μέρος 14 τραγουδιστές, αρχικά με 2 τραγούδια και στον τελικό με ένα. Επιτροπή, τηλεοπτικό κοινό και κοινό του θεάτρου θα αποφασίσουν από κοινού για τους νικητές.

Λουκάς Βλαβιανός

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. akusate ligo piotiko tragoudi pou dikews pire tin 2i thesi kai gkriniaksate…. emena mou arese poli, mou thimise tis palies diorganwsis pou ixan perissoteri piotita kai ligotero show apo tis simerines

  2. Ελπίζω να πάει ξανά, στην αρχή δεν μου άρεσε το τραγούδι αλλά πλέον είναι στο top 5 από εκείνη τη χρονιά

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ