ΣΟΥΗΔΙΑ: Αλλαγές στον γύρο της «Δεύτερης Ευκαιρίας» του Melodifestivalen!

Όπως είναι γνωστό στους θαυμαστές του δημοφιλούς Σουηδικού φεστιβάλ, τα δύο τελευταία τραγούδια που συμπληρώνουν τη δεκάδα του Τελικού, προέρχονται από τον γύρο της «Δεύτερης Ευκαιρίας» που προβάλλεται μια εβδομάδα νωρίτερα. Σε αυτόν συμμετέχουν συνολικά 8 τραγούδια, 2 από κάθε έναν από τους προηγούμενος 4 ημιτελικούς που βρέθηκαν στην 3η και 4η θέση σε κάθε έναν από αυτούς.

Μέχρι και πέρσι, τα 8 αυτά τραγούδια διαγωνίζονταν ανά δύο σε 4 προκαθορισμένους συνδυασμούς, και τα νικητήρια τραγούδια από κάθε συνδυασμό διαγωνιζόταν ξανά μεταξύ τους ώστε να προκύψουν τα 2 του Τελικού. Με τον καιρό όμως, οι διοργανωτές είδαν πως μπορεί σε κάποιους από τους συνδυασμούς να προκύψουν δύο πολύ δημοφιλή κομμάτια με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον τελικό κάποια λιγότερο δημοφιλή.

Έτσι αποφάσισαν από φέτος, στον γύρο της «Δεύτερης Ευκαιρίας» να τίθενται στην ψηφοφορία και τα 8 κομμάτια και να περνούν στο δεύτερο διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς τα 4 με τις περισσότερους ψήφους. Σε αυτό θα διαγωνίζονται πλέον σε ζεύγη, το πρώτο στην κατάταξη με αυτό που ήρθε τέταρτο, και το δεύτερο με το τρίτο.

Ως παράδειγμα για αυτή την αλλαγή οι διοργανωτές δίνουν το περσινό τραγούδι “Sean den förste Banan” που στην πρώτη φάση της «Δεύτερης Ευκαιρίας» συγκέντρωσε 75.000 ψήφους περισσότερες από το “Baby Doll”, παρόλα αυτά όμως το δεύτερο βρέθηκε στον Τελικό.

[youtube id=”4hzuBEa4jl4″ width=”600″ height=”350″]

Αλέξανδρος Λιάπης

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ μαυτο το σαητ και τον Ogae. Αντι να ποσταρουν βλακειες , δεν πιεζουν λιγο την ΕΡΤ παραπανω να παει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο διαγωνισμο? τσουρεκια μας τα εκαναν.Μια θα παμε, μια δεν θα παμε!! ΑΜΑΝ.
    Οι ”ποιοτικοι” της Ερτ μολις προσελαβαν Θρασκια, Μαμαλακη, Φερεντινο και πληθωρα ψυχαγωγικων εκπομπων….

    Και αρκετα με τις ασχετες ειδησεις…λες και δεν τρεχει τιποτα…εδω μας καιει το θεμα της Ελλαδας πρωτα απο ολα.

  2. Ρε παιδιά έλεος..αμα δεν υπάρχει κάποια ενημερωση για την ελληνική συμμετοχή τι να γράψουν..?!?!? Δηλαδή είναι προτιμότερο να μην έχουμε καμία ενημερωση ούτε για τις υπόλοιπες χώρες επειδή δεν έχουμε για την ελλάδα??

  3. Ακριβώς..πολλά site λένε..αυτο το site όμως..μεταδίδει μόνο επιβεβαιωμενες πληροφορίες..απ’τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη ενημερωση…δεν μπορούν να πουν τπτ..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ