ΑΥΣΤΡΙΑ: Αυτοί είναι οι 5 φιναλίστ!

Ανακοινώθηκαν σήμερα σε ειδική εκπομπή στο δημοφιλή ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας Hitradio Ö3  τα ονόματα των 5 καλλιτεχνών που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για την 46η εκπροσώπηση της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει το Μάιο στο Μάλμε. Οι καλλιτέχνες εκπροσωπούν διαφορετικά μουσικά είδη αλλά πληρούν όλοι τους τις προδιαγραφές να στηρίξουν μια καλή εκπροσώπηση για τη χώρα τους.

Από το φθινόπωρο ακόμα, είχε γίνει γνωστό ότι εντεταλμένη επιτροπή με επικεφαλής τον Thomas Rabitsch, το δημιουργό της αυστριακής συμμετοχής το 2011, έψαχνε για καλλιτέχνες με βασικά κριτήρια την αυθεντικότητα, τις εξαιρετικές φωνητικές ικανότητες με διεθνείς προδιαγραφές και τη μεγάλη επιθυμία να εκπροσωπήσουν την Αυστρία στο διαγωνισμό. Η αναζήτηση, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που έγινε σήμερα, ολοκληρώθηκε και με την επιλογή των πέντε καλλιτεχνών η επιτροπή καθιστά ξεκάθαρο ότι στοχεύουν σε μια ποιοτική εκπροσώπηση.

Σύμφωνα με το eurovision.tv, λοιπόν, οι πέντε καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό της 15ης Φεβρουαρίου και θα μεταδοθεί από το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ORF είναι οι εξής:

      • H Yela (Daniela Bauer) γεννήθηκε στη Βιέννη, ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και είναι ερμηνεύτρια της soul. Σύμφωνα με δηλώσεις της, πάντα ονειρευόταν να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision και θα θεωρούσε τιμή της να εκπροσωπήσει την Αυστρία στο διαγωνισμό.

        Ο Falco Luneau έγινε γνωστός στο κοινό της Αυστρίας μέσα από το σόου ταλέντων Starmania, αλλά ζει πλέον μόνιμα στην Ολλανδία, όπου και απολαμβάνει την αναγνώριση και την επιτυχία. Ο ίδιος θεωρεί πως η σκηνή της Eurovision θα είναι μια ευκαιρία να γίνουν γνωστές οι δημιουργίες τους σε ένα ακόμα ευρύτερο κοινό.

        Το γκρουπ Bandaloop είναι γνωστό για την electro-pop μουσική του και την πρωτοποριακή, δυνατή σκηνική του παρουσία. Αυτό που τους γοητεύει στο διαγωνισμό, σύμφωνα με δήλωσή τους, είναι η λάμψη και η σύγκρουση των πολιτιστικών στοιχείων.

        Η Natalia Kelly είναι η νεότερη σε ηλικία από τους καλλιτέχνες και η μόνη εκπρόσωπος της ποπ μουσικής. Παρά τα 18 της χρόνια, μετρά ήδη 10 χρόνια εμπειρίας  και δηλώνει γεμάτη αποφασιστικότητα και φιλοδοξία να δώσει τον καλύτερό της εαυτό για την ιδανική εκπροσώπηση.

        Ο Elija είναι 21 ετών και είναι εκπρόσωπος της ροκ μουσικής. Το 2009 κέρδισε το βραβείο του Πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στην αυστριακή μουσική σκηνή και έχει ήδη ιδρύσει τη δική του δισκογραφική εταιρία. Όσον αφορά το διαγωνισμό, δηλώνει πως τα τελευταία χρόνια η Eurovision εστιάζει όλο και περισσότερο στην ποιότητα και αυτό είναι που του τράβηξε την προσοχή. Ως δυνατότερό του σημείο, θεωρεί το γεγονός ότι συνθέτει και ερμηνεύει ο ίδιος τα τραγούδια του.

 

Η προθεσμία που έχει δοθεί στους πέντε καλλιτέχνες είναι οι πρώτες μέρες του Ιανουαρίου για να παρουσιάσουν στην επιτροπή το τραγούδι τους. Μετά από αυτό τα τραγούδια θα αρχίσουν να μεταδίδονται από τα μέσα, ώστε να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό, το οποίο θα έχει κατά το ήμισυ το λόγο τη βραδιά της 15ης Φεβρουαρίου για την ανάδειξη του νέου εκπροσώπου της Αυστρίας στο διαγωνισμό της Eurovision.

[youtube id=”L04EjMzjSsg” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”OFmn1kb15pA” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”sclvuUe5vH0″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”q7rLirrl9Ws” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”UWDUlqd-gsM” width=”600″ height=”350″]

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια άκρως προσεγμένη κ επαγγελματική προσέγγιση φέτος από την Αυστρία στα διαδικαστικά του Διαγωνισμού, κάτι που δείχνει ότι οι παλιές κακές στιγμές όπου αποσύρονταν όταν δεν τα πήγαιναν καλά, μένουν στο παρελθόν. Άλλωστε τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους .. πρώτη φορά πρόκριση στον Τελικό το 2011, τελευταία θέση στον Ημιτελικό φέτος. Και πραγματικά συγχαρητήρια για το ότι είναι παρόντα στον τελικό τους αρκετά διαφορετικά είδη μουσικής.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ