ΕΣΘΟΝΙΑ: 157 τραγούδια για το Eesti Laul!

Η 10η Δεκεμβρίου είχε οριστεί ως η προθεσμία υποβολής τραγουδιών από το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Εσθονίας ERR για το φετινό Eesti Laul, το σόου ανάδειξης του εκπροσώπου της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision. Με τη λήξη της προθεσμίας, ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του σταθμού eestilaul.err.ee ότι οι αιτήσεις για τη φετινή επιλογή άγγιξαν τον αριθμό-ρεκόρ των 157 τραγουδιών! Οι ιθύνοντες του καναλιού δηλώνουν ιδιαίτερα υπερήφανοι με τον αριθμό των συμμετοχών, οι οποίες περιλαμβάνουν γνωστά ονόματα στη μουσική σκηνή της Εσθονίας αλλά και πολλούς νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς, ιδιαίτερα μετά την περσινή έκτη θέση που έφερε στη χώρα του ο Ott Lepland.

Εντεταλμένη επιτροπή από επιφανή άτομα της τηλεόρασης και της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας βρίσκεται ήδη στη διαδικασία των ακροάσεων και αναμένεται μέχρι την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου να ανακοινώσει την τελική εικοσάδα. Τα είκοσι αυτά τραγούδια θα διαγωνιστούν ανά δέκα στους δύο ημιτελικούς, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί για τις 16 και τις 23 Φεβρουαρίου. Ο εθνικός τελικός, ο οποίος θα διαμορφωθεί από τα δέκα επικρατέστερα τραγούδια των δυο ημιτελικών, με 50% televoting και 50% ψήφο επιτροπής, θα διεξαχθεί στο Nokia Concert Hall στο Τάλιν στις 2 Μαρτίου.

Να θυμίσουμε ότι η Εσθονία μετρά ήδη 18 συμμετοχές στο διαγωνισμό, με μία και μοναδική νίκη το 2001 και μερικές παρουσίες στην πρώτη δεκάδα του μεγάλου τελικού με πιο πρόσφατη, όπως αναφέραμε, την περσινή μπαλάντα “Kuula”.

[youtube id=”T7BaTBe0UD8″ width=”600″ height=”350″]

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Περιττό να πω πόσο πολύ αγαπώ Εστονία στον διαγωνισμό ( ειδικά 1996-1998 , 2009-2012 ).Διοργανώνουν τελικούς υψηλού επιπέδου κ εναλλακτικού ύφους ( electronika , indie pop ).
    Εύχομαι λοιπόν και για το 2013 κατι αξιόλογο από τους φίλους μου τους Εσθονούς !
    Κι αν όπως φαίνεται θα συμμετέχουμε κ μεις στο Malmo , ας είναι με κάτι υψηλής αισθητικής κ πρωτοποριακό , γιατί όχι :
    http://www.youtube.com/watch?v=RAF9FkqZ39I

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ