JUNIOR EUROVISION​ 2012: O OGAE GREECE ήταν εκεί!

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 το πανέμορφο Άμστερνταμ της Ολλανδίας είχε την τιμή, αλλά μάλλον όχι και την ανάλογη διάθεση να διοργανώσει την επετειακή 10η Junior Eurovision, με τη συμμετοχή μόλις 12 χωρών, λιγότερων από κάθε άλλη χρονιά (για την ιστορία ο δεύτερος διαγωνισμός το 2004 στο Lillehammer της Νορβηγίας ήταν εκείνος που φιλοξένησε τις περισσότερες – 18 – διαγωνιζόμενες χώρες!

Ο OGAE GREECE είναι το μοναδικό σωματείο οργανωμένων φαν που έχει στηρίξει αυτόν το νέο διαγωνισμό της EBU, αφού από το 2003 που ξεκίνησε στην Κοπεγχάγη της Δανίας,μέλη μας έχουν επισκεφτεί και καλύψει 7 από τις 10 συνολικά διοργανώσεις του!

Δυστυχώς το AVRO, το ολλανδικό κανάλι που ανέλαβε την επετειακή διοργάνωση, περισσότερο δυσκόλεψε, παρα διευκόλυνε διαπιστευμένους και θεατές! Τα δυσοίωνα έσκασαν μύτη, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου άμα τη αφίξει μας στο γκισέ των διαπιστεύσεων, όπου αντί για την καθιερωμένη τσάντα με πρόγραμμα, στυλό κλπ, λάβαμε απλά και μόνον ένα βιβλιαράκι που αφορούσε στις πρόβες των παιδιών! Ανεβαίνοντας στο press room, ένα χώρο περίπου 15 τετραγωνικών, όπου δεν υπήρχε χώρος ν’ ακουμπήσεις, ένας ευγενής κύριος από την παραγωγή ανέλαβε να μας εξυπηρετήσει στην ανεύρεση 2 εισιτηρίων για το σώου του Σαββάτου, πλην όμως – αν και υπήρχαν θέσεις -, μετά από διαβουλεύσεις και ατελείωτες συνεννοήσεις, μας ‘βόλεψε’ με 2 θέσεις ορθίων, αξίας 40 ευρώ έκαστη…ε, από ολότελα!!!

Αυτό όμως που μας έκανε τη χειρότερη εντύπωση είναι το γεγονός, πως όχι μόνο σ’ ολόκληρη την πόλη, αλλά ούτε καν έξω από το όμορφο HEINEKEN MUSIC HALL (HMH), δεν υπήρχε για δείγμα κάτι που να υποδήλωνε πως εκεί διοργανωνόταν η Junior Eurovision! Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν το γεγονός πως στο χώρο της διοργάνωσης δε δέχονταν ευρώ, αλλά κάτι τρυπητά νομισματάκια, που προμηθευόμασταν από κάτι μηχανήματα τύπου ΑΤΜ, αφου τοποθετούσαμε χαρτονομίσματα από 5 ευρώ και άνω!

Τό σώου ήταν καλό σε γενικές γραμμές (πολύ καλοί οι 2 παρουσιαστές Kim-Lian Van der Meij και Ewout Genemans), με μοναδική παραφωνία το κακόγουστο ρούχο τη Kim-Lian, που δεν έβγαλε από πάνω της ούτε για μια στιγμή! Πολύ καλός στο διάλειμμα ο Ολλανδός νικητής της Τζούνιορ Γιουροβίζιον 2009 στο Κίεβο Ralph Mackenbach, o oποίος ανακοίνωσε τ΄αποτελέσματα της ειδικής επιτροπής παιδιών από κάθε διαγωνιζόμενη χώρα (για πρώτη φορά φέτος)!

Τελική σειρά κατάταξης:

1 – OYKΡΑΝΙΑ (138)
2 – ΓΕΩΡΓΙΑ (103)
3 – ΑΡΜΕΝΙΑ (98)
4 – ΡΩΣΙΑ (88)
5 – ΒΕΛΓΙΟ (72)
6 – ΣΟΥΗΔΙΑ (70)
7 – ΟΛΛΑΝΔΙΑ (69)
8 – ΙΣΡΑΗΛ (68)
9 – ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (56)
10 – ΜΟΛΔΑΒΙΑ (52)
11 – ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ (49)
12 – ΑΛΒΑΝΙΑ (35)

[youtube id=”E8BC3rH9K7E” width=”600″ height=”350″]
Το τραγούδι που κέρδισε στην Junior Eurovision 2012

Η 10χρονη Anastasiya Petryk από την Ουκρανία με το ‘ΝΕΒΟ’ (Ουρανός) είναι η μεγάλη νικήτρια της επετειακής Τζούνιορ Γιουροβίζιον, και αξίζει να σημειωθεί πως 8 χώρες την τίμησαν με το 12 τους, όχι όμως και η επιτροπή των παιδιών, που έδωσαν στη Γεωργία το 12 τους (κατετάγη 2η)! Το 2008 στη Λεμεσό της Κύπρου, η μεγαλύτερη αδελφή της φετινής νικήτριας, Victoria Petryk κατέλαβε τη 2η θέση με το υπέροχο παιδικό ‘MATROSY’!

Να θυμήσουμε πως πριν από 42 χρόνια (1970) στο Amsterdam είχε διοργανωθεί η ενήλικη Γιουροβίζιον και τότε με τη συμμετοχή μόλις 12 χωρών, και όλα έδειχναν πως ο διαγωνισμός δε θα είχε διάρκεια! Ευτυχώς διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες, κάτι που μακάρι να συμβεί και με την Τζούνιορ Γιουροβίζιον, που παρά την αρνητική κριτική και την αδιαφορία που έχει δεχτεί, έκλεισε την πρώτη δεκαετία της ζωής της! Και του χρόνου, όπου γίνει, ακόμα καλύτερα!

Αλέξανδρος Ι. Ρούσσος

3 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ