ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Οι 18 των ημιτελικών…το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου ο 1ος!

Η τηλεόραση της Λιθουανίας ανακοίνωσε την τελική λίστα των τραγουδιών που προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση της εθνικής επιλογής για τη Eurovision 2013.

Από τον 5ο προκριματικό γύρο που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο πήραν το εισιτήριο για τους ημιτελικούς το συγκρότημα El Fuego με το τραγούδι Ledo gabalėlis, το συγκρότημα DAR με το τραγούδι του Γιώργου Καλπακίδη Jump και η Monika με το τραγούδι Baby Boy, η οποία πήρε τελικά την πρώτη θέση.

Επιπλέον οι υπεύθυνοι της εθνικής επιλογής ανακοίνωσαν τα 3 τραγούδια που, αν και δεν πήραν μία από τις 3 πρώτες θέσεις στους προκριματικούς που συμμετείχαν, επιλέχτηκαν από το κανάλι να λάβουν μέρος στην ημιτελική φάση. Πρόκειται για την Giedrė Smolskaitė με το τραγούδι Stay awake tonight, τη Sophie με το τραγούδι Make it happen και τις Gerai Gerai και Miss Sheep με το τραγούδι War in the wardrobe.

Θα ακολουθήσουν 2 ημιτελικοί από τους οποίους οι 4 πρώτοι θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της 20ης Δεκεμβρίου, ενώ το κανάλι θα επιλέξει 1 ή 2 ακόμη τραγούδια στα οποία θα δώσει τη δυνατότητα να λάβουν μέρος την τελική βραδιά.

Ο Α’ Ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 21:00 ώρα Ελλάδος, στον οποίο θα λάβουν μέρος οι ακόλουθες 9 συμμετοχές κατά σειρά εμφάνισης (σε παρένθεση οι δημιουργοί):

1. Gerai Gerai & Miss SheepWar in the warderbe (Vilius Tamošaitis)

2. Neringa ŠiaudikyteUsed to be(Raigardas Tautkus)

3. Gabrielius VagelisSacrifice (Erik Nyholm, Niklas Hast, Sam McCarthy)

4. Saules BroliaiLoreen (Vytautas Bikus, Donatas Petreikis)

5. Elvina MilkauskaiteCloser (Raigardas Tautkus, Žaneta Daubarytė)

6. Andrius PojavisSomething (Andrius Pojavis)

7. TimohiTime for life (Timohi)

8. Ieva Zasimauskaite & Gabrielius VagelisI fall in love (R.Tautkus & R.J.Nabus)

9. BozoleHappy and free (Andrius Borisevičius)

Λουκάς Βλαβιανός

πηγή: lrt

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ