ΝΟΡΒΗΓΙΑ: 21 συμμετοχές για τους 3 ημιτελικούς του MGP 2013!

Στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για τη διεξαγωγή του Melodi Grand Prix 2013 βρίσκονται τα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης της Νορβηγίας, αποκαλύπτοντας με πρωτοφανή φειδώ τις λεπτομέρειες που διέπουν τη φετινή διοργάνωση.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το escxtra.com, το φετινό MGP αναμένεται να χαρακτηριστεί από αρκετές αλλαγές, ως προς τη δομή του, με κυριότερη αυτή του μειωμένου αριθμού τραγουδιών που θα διαγωνιστούν σε καθέναν από τους τρεις ημιτελικούς. Συγκεκριμένα, 7 συμμετοχές πρόκειται να διαγωνιστούν σε καθεμιά από τις τρεις αυτές προκριματικές βραδιές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις πόλεις Steinkjer, Floro και Larvik, με τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης να λαμβάνει χώρα στο Όσλο, στις 9 Φεβρουαρίου.

Η μυστικότητα που διέπει το MGP 2013 στο σύνολό του αντικατοπτρίζεται και στο γεγονός ότι οι διοργανωτές αποφάσισαν να ανακοινώνουν τους υποψήφιους καλλιτέχνες και τα τραγούδια μόλις μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή κάθε ημιτελικού, προσπαθώντας να προσδώσουν στοιχεία μυστηρίου στον διαγωνισμό. Ταυτόχρονα, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτιστική προβολή των πόλεων που θα φιλοξενήσουν τα shows, προκειμένου η φετινή διοργάνωση να αποκτήσει μια αίσθηση… Eurovision!

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, ο τελικός του Melodi Grand Prix 2013 θα διεξαχθεί στο Όσλο στις 9 Φεβρουαρίου, αναδεικνύοντας τη συμμετοχή της Νορβηγίας στην Eurovision 2013.

Θανάσης Νάκος

 

Η Νορβηγία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή της Eurovision το 1960, έχοντας στο ενεργητικό της συνολικά 51 συμμετοχές. Η χώρα έχει κερδίσει 3 φορές τον διαγωνισμό (1985, 1995, 2009), με την πιο πρόσφατη νίκη της να κατακτά το ρεκόρ νικητήριας συμμετοχής με τους περισσότερους βαθμούς στην ιστορία του θεσμού (387 βαθμοί για το “Fairytale” του Alexander Rybak, το 2009). Ταυτόχρονα, όμως, η ίδια κατέχει και ένα ακόμα αξιοπερίεργο ρεκόρ, αυτό της χώρας με τις περισσότερες τελευταίες θέσεις σε τελικούς. Συγκεκριμένα, η Νορβηγία έχει βρεθεί συνολικά 11 φορές στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με πιο πρόσφατη την περσινή συμμετοχή της, στο Μπακού (Tooji – “Stay”). Το 1995 οι Secret Garden εκπροσωπούν τη χώρα με το μελωδικότατο “Nocturne”, κατακτώντας την 1η θέση, με 148 βαθμούς. Έκτοτε, το τραγούδι αυτό αγαπήθηκε ιδιαίτερα από εκατομμύρια κόσμου, ενώ μέχρι και σήμερα αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες συμμετοχές στην συνείδηση της πλειοψηφίας των fans της Eurovision, ανά την Υφήλιο.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Νομίζω ότι η Νορβηγία την πρώτη φορά που νίκησε το 1985 ήταν επί Σουηδικού εδάφους,λέτε να γίνει τίποτε ανάλογο και τώρα;

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ