EUROVISION 2013: Κόκκινο ή πράσινο φως για την γαλανόλευκη;

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έφεραν στο μυαλό μας σκοτεινές εποχές της Eurovision σχετικά με την Ελληνική συμμετοχή.  Ήταν δεκαετία του ’80 και η Ελλάδα πότε συμμετείχε και πότε όχι, δίνοντας μια εικόνα ασυνέπειας και αδιαφορίας στην Ευρώπη. Τότε όμως η Eurovision αφορούσε λίγους και εκλεκτούς. Τώρα πολλούς περισσότερους.  Αυτό που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν μια μεγάλη γιορτή, τώρα φωτίζεται με πιο χλωμά φώτα. Και παρ’ ότι οι συμμετέχουσες χώρες πληθαίνουν η EBU αποφάσισε να αυξήσει το αντίτιμο της συμμετοχής. Αψυχολόγητη ή στοχευμένη ενέργεια? Σε μια Ευρώπη που παραπαίει οικονομικά δεν χωράνε δικαιολογίες.

Το δημοφιλέστερο πρόγραμμα της τηλεόρασης, με τηλεθεάσεις ρεκόρ παγκοσμίως, ίσως φέτος χάσει το δημοφιλέστερο παίκτη του, την Ελλάδα. Η χώρα μας, μ’ ένα ασύλληπτο σερί επιτυχιών (8 φορές στην δεκάδα) συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον και φυσικά το φθόνο των υπόλοιπων συμμετεχόντων. Η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια ξεπερνώντας όλα τα δεδομένα, κατάφερε να εκτοξεύσει το πρόγραμμα της Eurovısıon σε δυσθεώρητα ποσοστά τηλεθεάσεων.  Γι’ αυτό και ίσως ποτέ κάποιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί πώς θα έφτανε η στιγμή να δηλώσουμε «απών» από το μεγάλο Ευρωπαϊκό γεγονός. Γιατί πέρα από τον ορισμό «μουσικό πανηγυράκι», ο διαγωνισμός τραγουδιού είναι ένα γεγονός, μια συνάθροιση λαών, μια βροντερή δήλωση ότι «είμαστε κι εμείς εδώ». Αυτή την ευκαιρία κινδυνεύουμε να χάσουμε φέτος. Σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, οφείλει η ιδιωτική πρωτοβουλία να σταθεί αρωγός του κρατικού φορέα και να γίνει όποια δυνατή προσπάθεια να είμαστε εκεί. Και να είμαστε εκεί, όπως πρέπει να είμαστε. Μ’ ένα πακέτο συμμετοχής χαμηλών τόνων αλλά όχι χαμηλής αισθητικής. Μ’ ένα καλλιτεχνικό μανιφέστο που αντικατοπτρίζει την Ελληνική πραγματικότητα και ανάβει φάρο στην ελπίδα.  Ο OGAE Greece θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να δουλέψει μαζί με την ΕΡΤ προς αυτή την κατεύθυνση.

Το διοικητικό συμβούλιο

OGAE GREECE

65 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας και ας ευχηθούμε το φως που θα ανάψει στο τέλος να είναι πράσινο για την γαλανόλευκη!

  2. Μπράβο σας!!!Ξεσκεπάστε επιτέλους τις μπαρούφες τους!!!
    Αν και η γιουροβίζιον πια εξακολουθεί να είναι για ”λίγους” και ”εκλεκτούς”.Εκτός κι αν αρχίσουν απο φέτος να βραβεύουν τίποτα Μολδαβίες,ΣανΜαρίνα και Μαυροβούνια και ξαναγίνει των ”πολλών”…!!!

  3. H Yπουργός Τουρισμού,Όλγα Κεφαλογιαννη,διαφωνεί με πιθανή απόσυρση της Ελλάδας από τη eurovision.Εκθετει και τους λογους που πρεπει να μας κανουν να παρουμε μερος. Η συνεντευξη βρισκεται στο ΠΑΡΟΝ.

  4. Και ντροπή στην ebu που δεν δέχτηκε μείωση του μπάτζετ για τους Νότιους που έχουν οικονομικά προβλήματα!Καλά λέω γω…”ΟΛΙΓΟΙ” και ”ΕΚΛΕΚΤΟΙ”.Αρχίσαμε τα καλά των 70’s που πλήρωναν τις επιτροπές οι λεφτάδες και κέρδιζαν!!!Το televoting τους χάλασε γιατι πατώνανε και ήρθανε πάλι ”στα πράγματα”….Σαν το ΠΑΣΟΚ ένα πράμα το 1981!!!!!!

  5. Το κειμενο βεβαια ειναι πολυ προχειρογραμμενο. Συγκεκριμενα το Συμβουλιο του φαν κλαμπ γραφει ”Η χώρα μας, μ’ ένα ασύλληπτο σερί επιτυχιών (8 φορές στην δεκάδα) ”….Και δεν διευκρινιζει οτι μιλαει για δεκαδες ΜΕΤΑ το 2004….και το 2001 μπηκαμε δεκαδα και ειχαμε και εκει 30% τηλεθεαση. οχι βεβαια τα εβδομηνταρια που ειχαμε μετα αλλα ηταν και αυτο ικανοποιητικη τηλεθεαση και τριτη θεση. Στο δε συνολο, δεκαδα εχουμε μπει πολυ παραπανω φορες απο 8. Με λιγα λογια ,καλο θα ειναι πιο ακριβεια στην εκφραση και πανω απολα να κανετε ενεργειες για να ειμαστε εκει. Οχι προφασεις να ριξουμε το φταιξιμο στην EBU ….και μιλιά για την αληθεια. Οτι δηλαδη εχει βρεθει χορηγος και ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες. Μαλιστα η συγκυβερνηση συμφωνησε και για τις ρουσφετολογικες προσληψεις στην ερτ που θα γινουν με συστημα 4-4-2 (4 κομματικοι Νδ, 4 πασοκ και 2 Δημαρ) και οπως μαλιστα λενε τα σαητ που το αποκαλυψαν, οι ρουρφετικες αυτες προσληψεις θα κοστισουν 1,1 εκατομμυρια ευρω στην ερτ. Το δε Champions League που της στοιχισε 22 εκατομμυρια ευρω, ΔΕΝ ειναι εκπροσωπιση Εθνικων ομαδων ΑΛΛΑ ΙΔΙΩΤΩΝ. και δεδομενου οτι ολυμπιακος και παναθηναικος δεν προκρινονται και ποτε στην επομενη φαση, απορω με μια δικαιολογια δοθηκαν τοσα εκατομμυρια για τη μπαλιτσα ιδιωτικων ομαδων.

  6. ο κ. Πεπόνης ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να ασκήσει διώξεις για απιστία στην υπηρεσία κατά συναυτουργία σε βάρος των Λάμπη Ταγματάρχη, διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Στυλιανού Στεφάνου, μέλους του Δ.Σ και Δημήτρη Χατζηγεωργίου, δημοσιογράφου- υπευθύνου αθλητικού προγράμματος .

    Στην παραγγελία του ο εισαγγελέας εκτιμά , σύμφωνα με πληροφορίες, ότι από τους έξι μάρτυρες που κατέθεσαν οι τέσσερις περιέγραψαν συμπεριφορές και δράσεις που θεμελιώνουν το αδίκημα της απιστίας.
    Παραθέτει επίσης τις προσφορές που υποβλήθηκαν για τα επίμαχα δικαιώματα για την τριετία 2012-2015, σύμφωνα με τις οποίες ο Σκάι προσέφερε 600.000 ευρώ ετησίως, το MEGA 2 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 3,5 εκατ. ευρώ και η ΕΡΤ 10.800.000 ευρώ.

    Ο κ. Πεπόνης θεωρεί ότι η προσφορά της ΕΡΤ για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων που είχε “κραυγαλέα απόκλιση” σε σχέση με τις υποβληθείσες από τα ιδιωτικά κανάλια προσφορές, αποκαλύπτει “παραβίαση των κριτηρίων της συνετούς οικονομικής διαχείρισης”, σε συνδυασμό με την κάθετη πτώση της διαφημιστικής δαπάνης.

    Υποστηρίζει δε, ότι η επιμελής και ορθολογική διαχείριση των εσόδων της ΕΡΤ αφορά όλους τους Έλληνες φορολογούμενους και όχι μόνο τον τηλεθεατή ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

  7. Δειτε λοιπον η ΕΡΤ που κλαιγεται για 20.000 ευρω αυξηση του ποσου που πληρωνει στην EBU, ποσα εξτρα ευρώ εκατομμυριων κατασπαταλησε για να παρει τα δικαιωματα ποδοσφαιρου. 9 εκατομμμυρια ευρω περισσοτερα απο το Μέγκα εδωσαν!!!! Πριν λιγους μηνες!!

    ”προσφορές που υποβλήθηκαν για τα επίμαχα δικαιώματα για την τριετία 2012-2015, σύμφωνα με τις οποίες ο Σκάι προσέφερε 600.000 ευρώ ετησίως, το MEGA 2 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 3,5 εκατ. ευρώ και η ΕΡΤ 10.800.000 ευρώ”

  8. Εδώ ο κόσμος καίγεται και όλα τα νούμερα εδώ μέσα ασχολούνται με το αν θα συμμετέχουμε σ έναν από τους ποιο γελοίους θεσμούς από τους οποίους αναδεικνύονται οι καραγκιόζηδες, τα ξεκώλια και οι γκέουλες.
    Όλα αυτά περί τηλεθέασης επιπέδου 80%, δεν λένε σε καμιά περίπτωση ότι ο διαγωνισμός είναι αγαπητός στους έλληνες κ ότι θέλουμε να συμμετάσχουμε. Το ποσοστό αυτό βγαίνει με βάση τους τηλεθεατές που παρακολουθούν τηλεόραση τη συγκεκριμένη ώρα, που μπορεί να είναι μερικές χιλιάδες μέχρι 1,5 εκατομμύριο. Σε μια Ελλάδα των 10 εκ. κατοίκων που πληρώνουν την ΕΡΤ προφανώς και δεν τους αφορά η Γιουροβιζιον.
    Όσο για τα οικονομικά οφέλη και τα προγράμματα σκληρού πορνό αποφέρουν κέρδη, μήπως θα έπρεπε η ΕΡΤ να μετονομαστεί σε ΕΡΤerotica και να γίνει τσοντοκάναλο για να έχει κέρδη? Η ποιότητα του τηλεοπτικού προιόντος δεν παίζει ρόλο?
    Αν θέλετε να είστε αντικειμενικοί με το τι θέλει ο κόσμος, κάντε ένα γκάλοπ με την βοήθεια κ άλλων φόρουμ να δούμε σε τι ποσοστό των ελλήνων θέλουν να συμμετάσχουμε και μη βγάζετε συμπεράσματα από 10 τύπους που γραφούν εδώ μέσα, γιατί σε ένα σορό άλλα μπλογκ και όχι μόνο, ο κόσμος ήταν θετικός σε πιθανή αποχή.

    • Εσυ βρε αντρακλα πως ξεπεσες εδω μεσα τοτε??
      Συμφωνω η Ελλαδα επιασε πατο χρεοκοπησε αλλα να βρισκουμε χαζες δικαιολογιες για να μην προβληθει ενα τιβι σοου γιατι ειναι γλιδατο κ.τ.λ ενω δινουν εκκτομυρια για στημμενους αγωνες ποδοσφαιρου οπου σκοτωνοντε ανθρωποι και ειδικα η ΕΡΤ βασει συμφωνιας πηρε καποια ατομα που ανηκουν στους χωρους των τριων κομματων που αρπατιζουν την ποιο τραβεστι κυβερνηση που εχει υπαρξει…..ψαξε αλλου να βγαλεις τα κομπλεξ σου “αντρακλα”!!!

      • Φίλε μου εγώ δεν μίλησα για ομοφυλόφιλους τηλεθεατές, ούτε ομοφυλόφιλους χρήστες στο συγκεκριμένο φόρουμ για να μου λες τι γυρεύω εδώ πέρα, μίλησα για ένα σύνολο κάκιστων διαγωνιζομένων της ESC που απαρτίζεται συνήθως από κάτι άφωνες γκομενίτσες με το μίνι μέχρι το λαιμό, από κάτι νούμερα που σε κάθε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να βρίσκονται σε ψυχιατρική κλινική, όπως έπεισες και κάτι γκέουλες με φούστες και με φτερά και πούπουλα και νομίζω έχω κάθε δικαίωμα να μιλώ για κακή αισθητικής πρόγραμμα, παραδέχοντας ότι υπήρχαν μέχρι πρόσφατα μερικές λαμπρές εξαιρέσεις.

        Τώρα για την ομοφυλοφοβία που μου καταλογίζεις σου λέω ότι δεν τους κατηγόρησα περισσότερο από τις άλλες κατηγορίες διαγωνιζομένων, αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα προφανώς γιατί όποιος έχει την μύγα….ξέρεις 😉

    • Εισαι ΛΑΘΟΣ!
      Η λογικη που εχεις και αναλυεις τα ποσοστα τηλεθεασης ειναι λαθος! το ιδιο μπορουμε να ισχυριστουμε για ΟΛΑ τα τηλεοπτικά προγραμματα, απο τις τσοντες εως και τις “””””ποιοτικες””””” εκπομπες, ωστοσο οι διαφημιστικες εταιρειες αυτο το εργαλειο εχουν και με αυτο δουλευουν! Αρα οταν εχω ενα προγραμμα το οποιο δεν ειναι τσοντα αλλα ουτε reality και εχει 80% τηλεθεαση τοτε ναι… ως επιχειρηση δεν το πεταω… ΒΕΒΑΙΑ αυτο το προγραμμα μου φερνει ΛΕΦΤΑ τα οποια θα μπουν στα ταμεια μου…
      Σχετικα με τα γκαλοπ… παμε να αναλυσουμε τα αυτονοητα… εννοειτε πως οταν ο αλλος δεν εχει να φαει, ή του κοβουν το μισθο, αυξανουν τους φορους, η απαντηση του θα ειναι… μα καλα…θα δωσουμε λεφτα να παμε στην eurovision?? Δικιο εχει! ΟΜΩΣ εδω δινεις λεφτα για να βγαλεις περισσοτερα! Και εγω που παρακολουθω τον διαγωνισμο δεν με νοιαζει εαν δεν παμε ή οχι οταν η Ελλαδα αυτη τη στιγμη ειναι σε οικονομικο πολεμο…ΑΛΛΑ τυπακια οπως ο Κεδικολγου, που ομιλει—τολμησε— να πει για δημοσιο αισθημα…. ειναι ντροπη… οταν ψηφιζε μνημονια και οδηγουσε 3000 ελληνες στην αυτοκτονια! Αρα φιλαρακο ειναι θεμα πως το βλεπει κανεις… Αν θες να δεχεσαι την Υποκρισια… δικαιωμα σου, εγω ομως δεν την δεχομαι!
      Παντως απο το να πληρωνω ττους μεθυστακες καθε σαββατο βραδυ…προτιμω την eurovsion…ολοι οι αριστερο κουλτουριαριδες ΤΡΩΝΕ απο τα κρατικα ταμεια…ή εκπομπες ποιοτικες υποτιθεται, που η παρουσιαστρια εφθγε ενα φεγγαρι απο την ΕΡΤ πηγε σε ιδιωτικο καναλι και τον επομενο χρονο την περιμενε στην ΕΡΤ η θεση… λες και ηταν κατοχωρημενη… Ειναι προτιμοτερο να μεταδωσει η ΕΡΤ την γιουροβιζιον παρα να προβαλλει Τουρκικη σειρα (NAI αγορασε τουρκικο σιριαλ)
      Η Υποκρισια σας δεν εχει τελος… οσο για τους γκεουλες κτλ….το 80% που βλεπει Γιουροβιζιον δεν ημαστε γκευ! Οποτε αυτη η ταμπελα στην Ελλαδα για το συγκεκριμενο προγραμμα δεν ισχυει!

      • Όλα αυτά που λες σωστά είναι, σου ξεφεύγει όμως κάτι….μιλάμε για δημόσια τηλεόραση (κρατική ποιο σωστά έτσι όπως είναι η δική μας), άρα και για δημόσιο χρήμα επομένως οι νόμοι της ιδιωτικής τηλεόρασης ισχύουν με εξαιρέσεις και αν θέλουμε να μιλάμε για σωστή διαχείριση φορολογούμενων χρημάτων τότε θα πρέπει να λάβουν υπόψη η γνώμη του κόσμου, που φυσικά αλλάζει με βάση τις συγκυρίες, γιατί θα πρέπει να μεμπτό???

    • απλα… μια ΧΑ χρειαζεται η Ελλαδα, αλλα και αυτοι για το θεαμα ειναι…. ΦΥΛΑΚΗ φιλαρακο…..αλλα ειδες τα πο*στρακια τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πως ψηφισαν??

    • Επισης επειδη εισαι ΑΣΧΕΤΟΣ, τα τελη της ΕΡΤ στην ΔΕΗ δεν θα μειωθουν αν δεν παμε στην γιουροβιζιον! ΟΠΟΤΕ… παλι θια πληρωσει ο φουκαρας ελληνας… αλλα προφανως εσυ που να τα σκεφτεις αυτα…κανενας απο την εκαλη θα εισαι… αριστεροφασιστας….

      • Θα μπορούσαν όμως αυτά τα χρήματα ΣΧΕΤΙΚΕ (που κ με αποχή θα τα δώσουμε) να χρησιμοποιηθούν για μια ελληνική παραγωγή.
        Γιατί μια ευρωπαικη παράγωγη θα πρέπει να είναι λιγότερο στοχοποιημενη από μια τουρκική ή ότι άλλο θες? Το ίδιο πράγμα είναι, τα χρήματα που θα έπρεπε να πέφτουν στην εγχώρια τηλεοπτική βιομηχανία, πάνε σε ξένα χέρια, κάνω λάθος? Και ως αποτέλεσμα είναι και στις δυο περιπτώσεις το ίδιο οικονομικό κέρδος. Με τη λογική σου λοιπόν αφού το μόνο επιχείρημα που έχεις για τη Eurovision είναι τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία του κρατικού φορέα, τότε και η ΕΡΤ καλά έπραξε και πηρέ τουρκική τηλεοπτική σειρά, γιατι κ απ αυτήν λεφτά θα βγάλει. Διαφωνείς? Εμένα λοιπόν τπτ από τα δυο δε μου αρέσουν.Μηπως εσυ εισαι ο υποκριτής?

        Ξέρεις οι περισσότεροι αποκαλούν τον θεσμό αυτόν ως αφορμή για συνάντηση όλων των λαών της Ευρώπης (οι οποίοι βρίζονται μεταξύ τους) να φανταστώ ότι με βάση τις πολιτικές σου πεποιθήσεις το ίδιο θα πίστευες και εσύ αν ήταν εκτός οι αλβανοί, οι σκοπιανοί, οι τούρκοι και όλα τα κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ, γι αυτό μη μιλάς για υποκρισία. Τώρα για τα συμπεράσματα που έβγαλες για τον τόπο διαμονής μου και τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, τι να σου πω? Δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θες, αλλά ξέρεις δεν γίνεται όσοι δεν συμφωνουν μαζί να είναι αριστεριστές και κάτοικοι των βορίων προαστίων.

      • Με την λογικη που λες, θα επρεπε να προβαλουμε μονο εγχωριες εκπομπες! απλα οταν λενε για Οικονομικη Στενοτητα και οτι η ΕΡΤ προαγει πολιτισμο… και η λογικη σας ειναι οτι η γιουροβιζιον και το καθε προιον που δεν ειναι της αρεσκειας σας ειναι υποκουλοτυρα και δεν θα πρεπει να συμεμτεχουμε, τοτε ναι, φιλαρακι ειναι προκληση να προβαλει υποπροιον η δημοσια τηλεοραση οπως ειναι οι τουρκικες σειρες! Αυτο με ενοχλει, οχι οτι θα προβαλει τουρκικη σειρα που για να λεμε και αληθειες μερικες απο δαυτες ειναι πολυ καλυτερες απο τις ελληνικες τσοντοκοινωνικες σειρες!
        Οσο για τον ρατσισμο που μου προσαπτεις….χαρακτηριστικο των αριστερο-φασιστων (ελπιζω να μην εισαι τετοιος) αυτα πες τα αλλου, οχι σε εμενα που εχω στενους συγγενεις απο Αλβανια… οποτε το κουβαδακι σου και σε αλλη παραλια φιλαρακο! Ρατσισμο οχι σε μενα!!! Εξπυναδες τετοιες αλλου…
        Ενα και ενα κανει δυο…. Εχω μια Δημοσια τηλεοραση, θα προβαλει τα παντα…εκτος απο χυδαιοτητες. η γιουροβιζιον δεν θα λυσει τα οικονομικα θεματα… τις σπαταλες στην ΕΡΤ τις ξερεις? Οσο για τις εγχωριες εκπομπες… αυτες δηστυχως μοιραζονται σε…ημετερους (αν το γραφω σωστα)… ειδες κανεναν αγνωστο να μπορει να κανει κανα σεναριο? Οχι… οι ιδιοι και οι ιδιοι…απο το ιδιο συστημα… το οποιο προαγει αλλα ηθη…αν δεν εισαι του συναφειου δεν προχωρας… θεωρω καταλαβαινεις τι σου λεω… οποτε ισως και να μην διαφωνουμε…απλα να προσεγγιζουμε διαφορετικα το θεμα! Στο λεω και σενα, δεν ειμαι απο αυτους που θεωρουν οτι ηρθε το τελος του κοσμου εαν δεν παμε… μακαρι οι μισοι απο εδω μεσα να αντιδρουσαν οταν η κυβερνηση επαιρνε τα μνημονονια με το ιδιο παθος…αλλα αμφιβαλλω!
        Δεν δεχομαι τον Κεδικογλου που ψηφισε τα μνημονια που οδηγησαν 3000ελληνες στην αυτοκτονια να ομιλει για Δημοσιο Αισθημα…. ειναι ντροπη!

    • Γραφεις απαξιωτικα για οσους ενδιαφεροντε για την γιουροβιζιον αλλα και γενικα για τον θεσμο οποτε σωστα σου ειπα”τι θελεις εδω μεσα”???
      Σε κατι που δεν σε ενδιαφερει δεν γινεσαι μελος οποτε ασε τις μυγες καιι τις μπεκατσες και ξεκαθαρισε μεσα σου τι θες…!

  9. Μακαρι τελικα να συμμετασχουμε, με χαμηλο κοστος, αλλα για μια φορα με υψηλοτερης ποιοτητας τραγουδια(οσο γινεται)…Θα ειναι κριμα να τα παρατησουμε μετα απο τοσα χρονια επιτυχιας!

  10. ΓΙΑΝΝΗΣ. 3/12/2012
    ΚΑΙ ΕΓΩ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΟGΑE, ΣΑΝ FUN ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ EUROVISION, ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ OGAE ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΩ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ, ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ SITE, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ EUROVISION ΤΟΥ 2013, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΗΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ YΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΩ ΟΠΟΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΤΑΙΝΕ ΕΞ’ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΑΝΤΙ, ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ Η Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ, Η Ο ΚΥΡΙOΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ME TO AN ΘA ΣYMMETEXOYME ΣΕ ΕΝΑΝ ΘΕΣΜΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ Δ.Ε,Η, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΥΨΥΛΗ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ, ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ, ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΑΛΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ EUROVISION, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΜΠΑΤΖΕΤ, ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΔΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΤΟ 2013 ΣΤΟ ΜΑΛΜΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΔΟΡΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΡΟΣ. ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΕΣ.

  11. ΜΕΡΙΚΟΙ εδω μεσα… ας ηρεμησουν λιγο… γραφουν λες και θα ερθει το τελος του κοσμου εαν δεν παει η Ελλαδα! Αντι να καθισει ο καθενας και να εξηγησει το γιατι πρεπει να παμε… γραφουν λες και καταστραφηκαμε! ημαρτον!!! (πριν με σχολιασετε αρνητικα… δειτε τις παραπανω αναρτησεις μου….)
    Οσο για το OGAE το ξερω χρονια το κλαμπ, δεν εγινε ποτε μελος, αλλα τα τελευταια χροναι δεν μου αρεσε ο τροπος αντιμετωπισης προς την ΕΡΤ… χαιδευουμε τα αυτια…Επισης η ανακοινωση σας ειναι …ηπια…περασε και δεν ακουμπησε! Δεν αναφερετε το Γιατι πρεπει να παει η ΕΡΤ, δεν λετε οτι τα τελη προς την ΕΡΤ δεν θα μειωθουν και φυσικα δεν λετε για τις σπαταλες στην ΕΡΤ…οπως οτι μια κυρια προσεληφθει με 4000ευρω για να παρουσιαση εκπομπη αλλα στα δοκιμαστικα πηγε χαλια και την εκοψαν… η κυρια αυτη ειναι κορη πολιτκου… εχει βοθιξει το internet και με επωνυμα αρθρα…. Αλλα ενταξει… χαιδευουμε τα αυτια… Οσο για το αλλο κλαπμπ… δεν ειδα ακομη τι λενε… αλλα και αυτους τα ιδια βλεπω κανουν…
    Απο την αλλη, οι υπολοιποι ας μην λενε βλακειες…για champions Leuague οτι ειναι ιδιωτες κτλ… ΕΛΕΟΣ… αλλα για το σκανδαλο με τα λεφτα που εδωσε η ΕΡΤ ναι να το λεμε…

  12. Ας βγει το OGAE και να γραψει εαν ισχυει αυτο που γραφετε στο Oikotimes:
    Σας υπενθυμίζουμε ότι με βάση αποκλειστικές πληροφορίες μας, η ΕΡΤ βρήκε έναν χορηγό που θα καλύψει τον ελληνικό εθνικό τελικό που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο. Η χορηγία περιλαμβάνει επίσης το δυνατόν promo tour, τα χρήματα για την EBU και το ταξίδι στη Σουηδία για όλη την ομάδα το Μάιο.

    Επισης, παρεμβασεις φιλοι του OGAE γινονται με δελτια τυπου κτλ…οχι με αρθρακια…στη σελιδα! Αντε γειααααααααααααα

  13. Υπαρχουν και Εθνικα θεματα…. Makedoniaaaaaaaaaaaa …. θα αλωνισουν… αλλα βεβαια… ολα αυτα ειναι εθνικιστικα… πιπεριιιιιιιιιιιι…απαπαπαπα! αρε….χα που χρειαζεται να στρωσουν μερικοι κ*λοι

    • Φασιστάκο της δεκάρας αν θες χουντάρα τύπου μαύρης αυγής να πας στη Βόρεια Κορέα των Κίμ! Εδώ προτιμούμε την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης.

      • εσυ αυτο καταλαβες? Τελικα εισαι βλημα… αλλα τι να κανουμε, υπαρχουν και αυτοι! Χουντικος και φασιστας εισαι εσυ και οι ομοδεατες σου… Χρονια τωρα το κανετε αυτο! Φασισταρια!

  14. Το κακό είναι ότι λόγω της εικόνας της Ελλάδας στην Ευρώπη πλέον ακόμη και ένα καλό τραγούδι δεν θα έχει την απήχηση που θα είχε πριν 5-6 χρόνια. Ειδικά για τις επιτροπές να περιμένουμε πολύ προκατειλημμένες ψήφους.. Αφήστε που τώρα που καταργείται η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης μας βλέπω στάνταρ 2-4 θέση εμφάνισης! Σου λέει τι θα μας κάνει η πτωχευμένη Ελλαδίτσα….

  15. Αυτό το “χάιδεμα” προς την ΕΡΤ δεν αποκλείεται να υποκρύπτει και ολίγη πολιτική, δεδομένου ότι το φαν κλαμπ θέλει να διατηρήσει καλές σχέσεις για τυχόν μελλοντικά οφέλη (όχι οικονομικά).

    • Ψιλικαντζηδες ειναι. τι κανεις για εκπτωση στα εισιτηρια και μερικα δημοσιογραφικα πασο απο την ερτ …γινεσαι ερπετο, σερνεσαι και γλυφεις….

  16. Σύμφωνα με την κατηγορία, η υπόθεση αφορούσε το δωδεκαπλασιασμό του κόστους λειτουργίας της ERT WORLD από το 2005 εως το 2009. Ενδεικτικά από 300 χιλιάδες ευρώ κατέληξε το 2009 σε 3-4 εκατομμύρια .

    Επίσης αφορά προσλήψεις στελεχών-δημοσιογράφων που καταγγέλθηκαν ως διαβλητές με μισθούς από 6.000 έως 8.000 χιλιάδες ευρώ. Ακόμα αφορά μετατροπή των 4 βασικών εσωτερικών παραγωγών σε μεικτές με ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρίες παραγωγές που εκτόξευσαν κόστος για πληρωμές συνεργείων συντελεστών εξωτερικών στούντιο.

    http://ixnos.blogspot.gr/2012/07/12.html

  17. Αυτη τη στιγμη ανοιξτε ΝΕΤ. εχει την εκπομπη για champions league που λεγεται champions league. πληρωνουμε για αυτο 10,8 εκατομμυρια ευρω το χρονο και για τρια χρονια. οποτε πολλαπλασιαστε επι τρια. Το λαικο αισθημα δεν προσβαλλεται τωρα δηλαδη? πρεπει να κλαιμε ολη μερα και να λεμε συνεχεια για τις δοσεις και τις περικοπες. ΕΛΕΟΣ. Οσο για την ανακοινωση του σωματειου που δυστυχως δημοσιευεται σε ολα τα σαητ σημερα, ειναι επιεικως γελοια. Αντι να επικεντρωσει στο γιατι πρεπει να συμμετεχουμε και να αναφερει αναλυτικα τα επιχειρηματα, καθεται και κανει μια φλυαρια χωρις λογο και ουσια , ριχνοτας το μπαλακια στους ιδιωτες σπονσορες οτι δηλαδη αυτοι φταινε που δεν χρηματοδοτουν ολο το ποσο. ειναι γραφικο να κανεις υποδειξεις στους σπονσορες να χρηματοδοτισουν την ερτ για δικο της προιον το οποιον μπορει να βοηθησει την ελλαδα και τουριστικα αλλα και οικονομικα (μεσω εσοδων) και ειναι και το πιο αγαπητο προγραμμα στην Ερτ. Δεν ειναι ντροπη να υποστηριξουμε οτι η ερτ πρεπει να δωσει στο πιο αγαπητο της προγραμμα 100.000 ευρω. Αλλα βλεπω με μεγαλη μου λυπη οτι το θεμα Γιουροβιζιον ειναι θεμα ταμπου ακομα και στο σωματειο με τους φανς που υποτιθεται οτι αγαπουν το διαγωνισμο και πρεπει να τον υπερασπιζονται με τα σωστα επιχειρηματα.

  18. ΒΕΡΤΗΣ ΓΙΑ Eurovision :

    ”σε περίπτωση που πήγαινα όμως θα χρησιμοποιούσα σίγουρα ένα λαϊκό τραγούδι για να προβάλω καθαρά την Ελλάδα με ελληνικό στίχο”

  19. Πλούταρχος, Βέρτης, Τσαλιγοπούλου, Ζουγανέλη, Ζήνα. Μια αναθεση να τελειωνουμε και με καλο τραγουδι αφου θα εχει ακουσει και θα εχει ψαξει εκατονταδες τραγουδια η ΕΡΤ.

  20. Οι τελικές αποφάσεις,εύχομαι να είναι θετικότατες για την συμμετοχή μας σ’αυτό το υπέρλαμπρο τηλεοπτικό θέαμα

  21. Αν είναι να πάει ο κύριος Βέρτης θα το χαρώ πάρα πολύ όπως και το τραγούδι του εάν φυσικά είναι καλό.

  22. Λοιπόν για να είμαι ειλικρινής η eurovision δεν είναι από τους αγαπημένους μου θεσμούς. Θέλω να πω πως την παρακολουθούσα ως τα 13 και μετά την βαρέθηκα. Για την ακρίβεια από το 2009 και μετά, βλέπω μόνο την ψηφοφορία στο τέλος επειδή δεν έχει τίποτα καλό η τηλεόραση και δεν με παίρνει ο ύπνος. Τώρα πρόσφατα κάποιοι φίλοι μου, οι οποίοι βλέπουν κάθε χρόνο τη eurovision, μου είπαν ότι μάλλον δεν θα πάμε φέτος στην eurovision και άρχισαν να μου λένε ότι αυτό είναι λάθος και πως πρέπει οπωσδήποτε να πάμε και τέτοια. Άλλοι πάλι μου λέγαν ότι δεν πρέπει να πάμε, γιατί η eurovision είναι μια βλακεία και πως τζάμπα σπαταλάμε τα λεφτά μας. Όταν είδα χτες το ράδιο αρβύλα διαπίστωσα ότι η φάση με την eurovision έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και μπήκα να δω τι γίνεται και έμεινα έκπληκτος με τους καβγάδες που γίνονται. Εμένα προσωπικά δεν με πολύ ενδιαφέρει αν θα πάμε στο διαγωνισμό, αλλά νομίζω πως καλύτερα είναι να μην πάμε. Τα επιχειρήματά μου θα τα αναφέρω παρακάτω.

  23. Λοιπόν, δεν πιστεύω ότι πρέπει να πάμε στον διαγωνισμό γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να τον διοργανώσουμε σε περίπτωση νίκης. Τώρα θα μου πείτε <>. Η απάντηση είναι ασφαλώς και όχι. Τουλάχιστον όχι στο επίπεδο που έχουμε συνηθίσει τον θεσμό, αλλά καμία από αυτές τις χώρες δεν έχουν τόσο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Εντωμεταξύ η Πορτογαλία που έπεσε στο ίδιο οικονομικό πρόβλημα που είχαμε και εμείς πέρυσι αποφάσισε να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό. Αυτό ίσως να σημαίνει πως και πέρυσι που πήγαμε ήταν λάθος. Επιπλέον ότι η eurovision επιφέρει έσοδα δεν σημαίνει πως τα έσοδα αυτά είναι ικανά να καλύψουν την διεξαγωγή του διαγωνισμού από την ίδια την χώρα. Τέλος, το επιχείρημα <>, είναι τελείως άστοχο. Διότι είναι τελείως χαζό όλη η Ελλάδα να περιμένει μία eurovision για να βγάλει το άχτι της.

    • Στα πρώτα εισαγωγικά γράφω: Γιατί, όλες αυτές οι χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό μπορούν να τον διοργανώσουν?. Και στα δεύτερα εισαγωγικά γράφω: Πρέπει να πάμε στην eurovision με ένα ποιοτικό τραγούδι που να αναδεικνύει την Ελλάδα και να ξεσπάσει ο Έλληνας για όλα αυτά που έχει περάσει.

      • Φιλε, δεν ειναι αναγκαιο αν κερδισεις να διοργανωσεις τον διαγωνισμο, ειναι στους κανονισμους της EBU
        Πορτογαλια και Πολωνια δεν εχουν την ιδια αντιμετωπιση με το συγκεκριμενο προγραμμα… εκει η τηλεθεαση δεν ειναι τοσο μεγαλη!
        Δεν περιμενεις να βγαλεις το αχτι σου, απλα βλεπεις ενα προγραμμα και διασκεδαζεις…χαλαρωνεις… δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο… αλλα το ερωτημα ειναι: Κοβω ενα προγραμμα που κοστιζει 100.000 ή τις σπαταλες εκατομμυριων… διαβασες ποσους προσελαβαν σε θεσεις συμβουλων και γραμματεων με μισθους….3000ευρω? εκει ειναι το θεμα…

  24. Δεν μπορώ να καταλάβω πως χαλαρώνουν οι Έλληνες και παρακολουθούν την eurovision διασκεδάζοντας, όταν φωνάζουν ότι δεν είναι τραγούδια αυτά που στέλνουμε και πρέπει να είναι πιο ελληνικά, και όταν στέλνουμε ελληνικά να φωνάζουν ότι μόνο ελληνικά στέλνουμε. Επιπλέον οι πολλές σπατάλες μιας χώρας δεν δίνουν ασυλία σε μία ακόμη σπατάλη, ακόμα και αν αυτή είναι μικρότερη σε ποσότητα από τις προηγούμενες.

    • φιλε, ειδες κανεναν ελληνα πολιτη να βγαινει να διαμαρτυρεται για την ποιοτητα των συμμετοχων μας, που για να λεμε και του στραβου το δικιο…τα τελευταια χρονια δεν ειναι κακα! Ενταξει δεν λεω οτι ολα ειναι αρισρουργηματα! αυτοι που κανουν τζερτζελο ειναι στα καναλια καποιοι αταλαντοι που υποτιθεται οτι κανουν εκπομπες….
      Εδω σε θελω…λες για σπαταλες,,,συμφωνωωωω… αλλα ρε φιλε, εμαθες ποσους πηραν τα κοματοσκυλα στην ΕΡΤ φετος και με τί μισθούς? εκει ειναι η σπαταλη… οσο και οταν τα δυο ιδιωτικα καναλια εδιναν εως και 3 εκ ευρω για το champions leaugue η ΕΡΤ το κοστολογησε 10εκκατομμυρια!!!!!!! Δεν λεω να μην το παρει το champions, αλλα συγκρινε ποσα!!

  25. Παιδιά υπομονή!Το άλλο Σάββατο λήγει η προθεσμία υποβολής συμμετοχών!Οπότε η όποια απόφαση παρθεί,θα μας είναι γνωστή απο την άλλη βδομάδα το αργότερο!
    Κι ας ελπίσουμε οτι η Ελλάδα θα τους μπει στο μάτι και τον τελικό και το 2013!

  26. αφού κάποιους δεν τους ενδιαφέρει ο διαγωνισμός γιατί μπαίνουν στον κόπο και γράφουν?? και αυτά που γράφουν δεν είναι τίποτα παρά ΑΣΤΟΧΑ ! Η EUROVISION είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν και η ΕΡΤ κάθε χρόνο όσα και να ξοδέψει αποκομίζει έσοδα- σαν ΑΕ που είναι αυτός δεν είναι ο στόχος???- ας βγει κάποιος να εξηγήσει στο κόσμο οτι το αν δεν πάμε ΟΥΤΕ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ , ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΤ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ! — τα λεφτά δεν τα έφαγε η EUROVISION αλλά κάτι τρελές συμβάσεις όπως η αδικαιολόγητη για το Champions league με την TEAM UEFA, κάτι εκπομπές ψευτοκουλτουριάρικες του 0,5% , όπως και το σκάνδαλο με τα ψηφιακά κανάλια PRISMA + , SPORT + kai CINE + και η ERT WORLD (και αυτά δικά μας λεφτά είναι).. από τη στιγμή που η EUROVISION είναι επικερδής (και ειναι ο σημαντικότερος λόγος) η ΕΡΤ ΠΡΕΠΕΙ να συμμετέχει!!! η χώρα διανύει από τις χειρότερες περιόδους όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πενθούμε ούτε ότι πρέπει να παραιτηθούμε άπ’ολα! η απομόνωση και η εσωστρέφεια δεν κάνει καλό σε κανέναν!!!!!

  27. @gus
    Καλά κόψε λίγο μαγκιά γιατί έχουμε φοβηθεί εδώ πέρα. Άμα σ ενοχλεί η αναφορά σε πολιτικές προτιμήσεις μη ξεκινάς τέτοιες συζητήσεις.

    Συμφωνώ ότι η κρατική τηλεόραση μπορεί να παίζει καλές και επιλεγμένες παγκόσμιες παράγωγες, αλλά όχι μόνο αυτό, πέρα από δυο, με τρεις ενημερωτικές εκπομπές σε κάθε κανάλι της, δεν έχω δει καμία άλλη ελληνική παράγωγη.

    Ας γίνουν περικοπές στην αγορά δικαιωμάτων όπως αυτές της EBU, που δεν στοιχίζουν 120.000 ευρώ αλλά πολλά περισσότερα καθώς δεν είναι μόνο η ESC, ή ακόμα αγορά προγραμμάτων από το BBC και με τα χρήματα αυτά ας δοθούν για κάποιες ελληνικές παράγωγες.
    Μιλάς για έλλειψη ταλαντούχων συντελεστών, αυτό το σκέφτηκες καθόλου? Το 2006 μόνο το MEGA είχε 8 ελληνικές σειρές, χώρια οι υπόλοιπες εκπομπές, συνολικά μαζί με την κρατική παιζόντουσαν 15 με 16 ελληνικές σειρές αρκετές με νέους συντελεστές, που εμείς τις ανακαλύπτουμε τώρα μέσα yt και απορούμε γιατί δεν έκαναν επιτυχία. Άμα δεν δοθεί χρήμα πως θα δοθούν και ευκαιρίες?

    Οι αμαρτίες της ΕΡΤ είναι τόσες πολλές που και στο Ιορδάνη ποταμό να την ρίξεις μαζί με τον Ιωάννη τον βαπτιστή, δεν ξεπλένονται. Μέσα δεν εξαιρούνται ούτε οι άθλιοι ελληνικοί τελικοί της Eurovision, στις μπουζουκερή, που σπαταλούσαν ένα σκασμό λεφτά σε ουίσκια για να πιουν οι μαιντανοι της ελληνική τηλεόρασης και όχι μόνο, μέσα σ αυτούς κ τα παρτάλια του OGAE. Αλλά εκεί το μόνο που
    σας απασχολούσε δεν ήταν καν το τραγούδι, αλλά τι χρώμα στριγκάρα φορούσαν κάτι σαπιοκωλάδες σαν την Καλομοίρα και τη Παπαρίζου. Βέβαια λεφτά έβγαζαν, αλλά δεν σου φαίνεται παράξενο γιατί τις σταμάτησαν, μάλλον δεν θα ήταν αρκετά.

    Κάτι τελευταίο, από τον διαγωνισμό θα απέχουν και η Πορτογαλία και η Πολωνία και μάλλον η Κύπρος, αυτές δεν τις αφόρα τα υποτιθέμενα οικονομικά οφέλη? Ειδικα το POLSKA TV είναι από τα ποιο οργανωμένα τηλ. δίκτυα στην Ευρώπη.

    • Τα σχολια σου σχετικα με την ΕΡΤ και τα φαγοποτια και τα τραπεζωματα με τους τελικους με βρισκουν συμφωνω 100%

      Στην Πολωνια ρε φιλε, δεν ξερω εαν ειναι τοσο δημοφιλες το προγραμμα αυτο, οπως ηταν και προ το 2001 στην Ελλαδα! Μετα εγινε δημοφιλες στην Ελλαδα! Αν στην Πολωνια ή στην Πορτογαλια δεν κανει τηλεθεαση και δεν φερνει εσοδα, τοτε γιατι να συμμετεχουν? Λογικο δεν ειναι να κοβουν κατι που τους αυξανει τις δαπανες?
      Τους τελικους αυτους τους σταμασαν διοτι…οσο κιαν ακουστει γελοιοι, γιατι γελοιο ειναι, αλλαξει η ηγεσια του υπουργειου….και θελαν απο το 2010 να υποβαθμισουν το προγραμμα αυτο…. δεν ηταν της αισθητικης τους…. ΑΛΛΑ εδω αν μπορεις με λιγοτερα χρηματα να κανεις ενα προγραμμα σε καιρους οικονομικης λιτοτητας ειναι θεμιτο! Δεν ειναι κακο που “δεν ειχε χλιδη ” (κακης ποιοτητας για μενα) ο ελληνικος τελικος… εαν ξοδευψεις λιγοτερα… θα αυξησεις τα εσοδα σου… αν κατι κανει 1000 και εχεις εσοδα 1500 τοτε κερδος 500 αν το κοστος το πας στα 500 τοτε το κερδος παει στα 1000 αρα,…και αυτος ειναι λογος να μειωσεις το κοιστος τωψν ελληνικων τελικων./…anyway… τα σχολια σου στα συνυπογραφω και εγω…
      Οσο για τις μαγκιες… δεν κανω τον μαγκα… αλλα ειναι λογικο σε τετοιες εποχες η πολιτκη να παιζει σε ολα ρολο!

  28. Gus είπες κοτσανα. Οι γελοιοι Ελληνικοί τελικοί με άσχετους καλλιτέχνες και κακιστα τραγούδια και κακιστες παραγωγές σε αποθήκες , ΦΥΣΙΚΑ και μειώνουν τα έσοδα , την τηλεθέαση και τους σπόνσορες. Το απέδειξε η πρόσφατη ιστορία

    • @Λογικε
      Για πες ρε φιλαρακι, σε τι οφελουσε το τραπεζωμα σε καθε ελληνικο τελικο, να ερχεται η ταδε παρουσιαστρια και ο ταδε… και να τρωει…και να πινει? Τα εχεις δει αλλου? Εχεις δει Melodifestivalen? Ειδες τραπεζωματα? Οσο για τις αποθηκες…μαθετε να διαβαζετε… εγραψα οτι η ηγεσια της ΕΡΤ (Πασοκ) ηθελε να υποβαθμισει το προγραμμα!!! Αλλα ο τελικος του 2010 μια χαρα ηταν… απλα πραγματα… κοινο στο στουντιο και μια σκηνη! Ολα τα αλλα… ειναι βλακειες… επισης ολοι που εκθειαζαν τον ελληνικο τελικο 2005… να σας πω οτι και τοτε… εμενα δεν μου αρεσε… το να κανω τα ιδια και τα ιδια (ανασκοπηση των ελληνικων συμμετοχων) ειναι ανοστο! ειλικρινα σας αρεσαν αυτα? Η ΕΡΤ υποβαθμισε το προγραμμα… αλλα παρολα αυτα το κοινο παραμενει ακομη και σε αποθηκες….

      • Symfono. Enas telikos opos to 2010 san paragogi prepei na ginei. Litos alla me aksioprepi skini kai KALO ixo. Oxi opos sta mpouzoukomagaza poy kai plironame kai tsirize o ixos (paradeigma to 2007)

  29. Η ΕΡΤ και η πολιτικη ηγεσια της Ελλαδας ας αφησουν τον ΛΑΙΚΙΣΜΟ και ας σοβαρευτουν. Το να φευγουν 3-4 χωρες απο τις 42 καθε χρονιά στο διαγωνισμο ειναι απολυτα λογικο και ΚΑΜΜΙΑ σχεση δεν εχει με την κριση. Χωρες οπως Πολωνια και Πορτογαλια που αποχωρουν φετος ειναι ΚΑΘΑΡΑ λογω Μηδενικης τηλεθεασης και πολυ χαμηλων εσοδων και ετσι οι τηλεορασεις αυτων των καναλιων δηλωσαν οτι θα επενδυσουν σε προγραμματα που αρεσουν σε μεγαλυτερο μερος τηλεθεατων. Η ΕΛΛΑΔΑ ειναι η πιο ΜΟΥΡΛΗ χωρα. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Eurovision και ειναι μια απο τις πιο πετυχημενες στο διαγωνισμο την τελευταια δεκαετια και σκεφτεται να αποχωρησει. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ. Καμμια αλλη χωρα με αυτες τις επιτυχιες και την τηλεθεαση και τα εσοδα δεν το εχει διαννοηθει να αποχωρησει. Επιτελους εκει στην Ερτ ας ορθωσουν αναστημα με επιχειρηματα στα γελοια πυροτεχνηματα λαικισμου της πολιτικης μας ηγεσιας. Ευχομαι να πρυτανευσει η λογικη και να συμμετεχουμε οπως και η Κυπρος φετος και ευχομαι και με μια τοσο αξιολογη μουσικα προταση οπως και η Κυπρος. Ηρθε η ωρα να ακουσουμε φωναρα και τραγουδαρα.

    • Πάντως το 1999 και το 2000 τη μετέδωσε η ΕΡΤ.Αν και πληρώνεις για τη μετάδοση οπότε..δεν το βλέπω για φέτος!
      Στο γουικιπαίδεια πάλι μας έχουν….ΦΥΓΕΙ ήδη!!!Τί να πεις!!Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε?

  30. Με σημερινό τηs άρθρο η έγκριτη εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αναφέρει – μετά από επικοινωνία με ανώτατα στελέχη της ΕΡΤ- ότι η κρατική τηλεόραση αποφάσισε να ΜΗΝ συμμετέχει η ελλαδα φέτος στη Eurovision και απλά συζητάνε για το αν θα δώσουν 100.000 ευρώ για να έχουν το δικαίωμα να μεταδώσουν το διαγωνισμό και να μην αποκλειστουμε για δυο χρονια. Ξεκαθαρίζουν ότι έχουν βρεθεί Πολλοί χορηγοί και δεν θα στοίχιζε τίποτα η ενδεχόμενη συμμετοχή μας αλλα το θέμα είναι πολιτικό και θέμα εντυπώσεων .

  31. ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, προσελαβαν μεχρι και τη ΡΑΝΙΑ ΘΡΑΣΚΙΑ για νεες εκπομπες!! Αλλα και Μαμαλακη, Φερεντινο και δε συμμαζευεται….Φυσικα ανανεωσαν οι Αμυρας- Τσιτσιμπικου και ο Σπυρος Παπαδοπουλος. ΡΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ? ΝΤΡΟΠΗ.
    http://newpost.gr/post/174802/Star-alert-kai-i-rania-thraskia-ert-moy–/

  32. Αποτι βλέπω παντελώς αδιάφορο ειναι το φαν κλαμπ για την ελληνική συμμετοχή οπότε ας ενημερώσω ότι ενώ χθες φαινόταν ότι θα πάμε… Σήμερα έσκασε μπόμπα απο το σταρ που μίλησε για αρνητικό κλίμα και καπάκι βλέπω αυτό:´´ Ο Τζώνη Καλημέρης βγαίνει Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο και αποκαλύπτει λεπτομέρειες, σχετικά με τις εξελίξεις στην Κρατική Τηλεόραση. Μιλάει για την πιθανή αποχή της χώρας μας φέτος από την Eurovision, καθώς και για πολλά τηλεοπτικά πρόσωπα. ´´ Καλον ύπνο στο κλαμπ 🙂

  33. Καταλάβετε ότι με το να αναπαραγετε ειδήσεις για αποχώρηση χωρών με ΜΗΔΕΝΙΚΗ τηλεθέαση και μηδενικο ενδιαφέρον απο τους καλλιτέχνες τους , μόνο κακό κάνετε στην ελληνική αποφαση . ΟΙ 4-5 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΕΛΙΚΟ , ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΛΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: Εχουν μηδέν τηλεθέαση. Η Τουρκία πέρσι έκανε 3% τηλεθέαση στον τελικο ! Η Ελλάδα πρέπει και οφείλει να συμμετέχει.

  34. Με σημερινό άρθρο της Ντεπυ Γκολεμα , αποκαλύπτεται ότι φέτος η Ερτ δίνει τη Eurovision στο MAD. Πολύ έξυπνη και σωστη κίνηση .

  35. Εύγε Λουκά Βλαβιανέ για την τόσο καλή ανάλυση. Τόση απήχηση και τόσα σχόλια… Τσούζει βέβαια το θέμα. Είσαι ο κερδισμένος φίλε μου. Στην υγειά σου!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ