EBU: Νέο λογότυπο για τη Eurovision!

Η EBU έδωσε στη δημοσιότητα το νέο λογότυπο που υιοθέτησε για τη Eurovision, με σκοπό να δώσει μια πιο δυναμική διάσταση στα ψυχαγωγικά, αθλητικά, πολιτιστικά και ενημερωτικά της προγράμματα που ενώνουν τους λαούς της Ευρώπης. Το νέο λογότυπο επικεντρώνεται στο γράμμα “Ο” της λέξης δημιουργώντας μία αίσθηση παλμού, δυναμισμού και κίνησης.

Ο Executive Supervisor του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision Jan Ola Sand δήλωσε πως το νέο λογότυπο συμπυκνώνει την διαφορετικότητα στην Ευρώπη. Στο video που συνοδεύει την σημερινή ανακοίνωση διατηρείται η γνωστή σε όλους μουσική Te Deum σαν γέφυρα με το παρελθόν. Όπως δήλωσε ο κ. Sand όλοι αγαπούν τη μουσική αυτή και τις θετικές αναμνήσεις και τις όμορφες στιγμές από το διαγωνισμό που φέρνει στο νου. Ο καταξιωμένος στο χρόνο ύμνος και η σύγχρονη εικόνα μιλάνε για την ιστορία μας, χτίζει πάνω στην πλούσια κληρονομιά κοιτάζοντας το μέλλον.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου λογότυπου θα γίνει το Σάββατο στον 10ο Διαγωνισμό Eurovision Junior στο Άμστερνταμ.

Η κ. Avril Mahon Roberts, επικεφαλής της Corporate Identity της EBU δήλωσε ότι ο Διαγωνισμός της Eurovision Junior είναι η ιδανική εκδήλωση για την παρουσίαση καθώς αντιπροσωπεύει το αληθινό πνεύμα της Eurovision, φέρνει τους λαούς της Ευρώπης κοντά για να μοιραστούν τη χαρά μιας οικογενειακής διασκέδασης.

Το νεό λογότυπο θα αντικαταστήσει το παλιό που βλέπαμε στην αρχή και το τέλος κάθε διαγωνισμού αλλά το λογότυπο με την καρδιά που είδαμε για πρώτη φορά το 2004 θα παραμείνει σε ισχύ για τον διαγωνισμό τραγουδιού.

 

Λουκάς Βλαβιανός

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν του είχαν βάλει και μερικά μπαλώματα, νομίζω ότι θα εξυπηρετούσε καλύτερα το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε…

  2. Το πρώτο σήμα της Eurovision, το κυκλικό με τις ακτίνες τριγύρω από τα γράμματα, αν και παλιομοδίτικο, εξακολουθεί να είναι το καλύτερο λογότυπο. Αρχοντικό και επιβλητικό.

  3. ποσος με αφορα το λογοτυποοοοο…. -_- τεσπα το βρισκω απλα φτωχο και α8λιο!!!!μγαλη ελλειψη φαντασιας γενικα αυτη η eurovision προβλεπεται μακραν η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!!!!!!!

  4. δηλαδη καποιοι που προφανως πληρωνονται αδρα μετα απο ατελειωτες ωρες προβληματισμου και δημιουργικοτητας κατεληξαν στο παραπανω κοινοτυπο λογοτυπο.Χα,χα τα σχολικα μου τετραδια την ωρα της βιολογιας ,χημειας και φυσικης γεμιζανε με τετοιου ειδους λογοτυπα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ